View Single Post
Eski 11-06-2009, 16:06   #103
sevim.K
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi talar_ Mesajı Göster
Evdeki bayat ekmekleri biriktirir pazar sabahları yumurtalı ekmek yaparım.
Çırptığım yumurtanın içine biraz da su ekleyip (inceltip daha hafif olması için) ekmek dilimlerini bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartırım.
Üzerine pudra şekeri veya reçel ile çok lezetli olur.

Yağda kızarmış yumurtalı ekmek hemen hemen her yörede biliniyor ve yapılıyor Sayın Talar. Sanırım daha az bilineni tatlısı Artvinde ve Hopa 'da annem yöre halkından öğrendiği üzere koyuca bir ağda yapar tavadan aldığı ekmeği o ağdaya batırırdı. Yani yumurtalı ekmek tatlısı yaparlardı. Ben tatlısını hiç yapmadım denemek isteyen olursa diye yazdım.


Düzenleyen sevim.K : 13-06-2009 saat 10:59
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön