View Single Post
Eski 29-07-2009, 21:19   #116
caucasus
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Dikenli yumurta.

Öncelikle dikeni açıklamak gerekecek sanırım. Bizim oralar da deve dikeni deriz, sarmaşır gibi olup ağaçların tepelerine kadar tırmanırlar. Kalın ve sağlam gövdeli olup dikenleri ise büyük ve battıktan sonra batan yer de yanma hissi uyandırırlar.

Similax.sp Dikenin tam adı..Resmi için buraya bakabilirsiniz.

Bahar ayların da bu deve dikenlerinin yeni sürgün uçlarından toplanır isterseniz o şekilde de yiyebilirsiniz veya yurta ile de pişirebilirsiniz.

MALZEMELER:
2 Avuç kadar deve dikeninin uç kısımı.ç
4 Yumurta.
Baharat pulbiber, karabiber ve tuz.
Bir miktar yağ ( Teryağı olursa makbuldur )

YAPILIŞI:

Dikenlerin filizlerini tavanın içerisine atmadan önce 3 ila 5 cm civarın da küçültüyoruz. Tava da bulunan kızgın yağın içerisine atıyoruz ve 1 ila 2 dk. tava da pişirdikten sonra içerisine yurtaları kırıyoruz. Üzerine ise baharatları attıktan sonra afiyetle yiyoruz.

Hadi afiyet olsun.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön