![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer bilgi dağarcığınız da varsa bizide bilgilendirirseniz sevinirim. Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sevgili Berduray, soğan erkeklerini bulmuşsunuz Resimlerle de süslemişsiniz. Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.Sayın Talar, yumurtanın içine süt'ü katarken nasıl yapıyor biliyormusunuz ? Yoksa çırparken mi içini katıyor ? |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Kaybettik
|
Alıntı:
Annemden öğrendiğim bir pişirme şekliydi Sayın Talar'ın omlet tarifi. Fasülyeli yumurta benim severek yaptığım ve ikindi çayında yediğim bir yemek. Çok taze fasülye alırım onun için. Fasülyelerin uçlarını koparır ve enine keserim.Zeytinyağlı fasülye yaparken kestiğimiz gibi. Eğer fasülye çok tazeyse haşlanmak istemiyor çabuk pişiyor. Yalnız ben önce soğan kavururum.(Çünkü bazan yumurta kırmadan da yerim hatta birkaç diş sarımsak atarım içine.) Sonra bol suyla yıkadığım fasülyeleri katarım. Tencerenizin ağzı kapalı olduğu için o kendi suyuyla haşlanıyor zaten veya pişmezse kuşkusu taşıyacaksanız çok az suda haşlayabilirsiniz.. Sonra kavururum. Yumurtasını kırarak karıştırırım karabiber ve pul biber ekerim ve çok az da tuz. Aa..! bu arada benim de baba tarafı laz Yani iki tarafın da mutfağını bilmekle beraber iki kez beceriksizim demek oluyor bu![]() ![]() Düzenleyen sevim.K : 09-06-2009 saat 18:06 |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| yumurta, yumurta yemekleri. |
|
|