Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caucasus
Ben pek anlatamam desem yeri var. Benim annem laz olduğu için biraz kırma olduk  Eğer bilgi dağarcığınız da varsa bizide bilgilendirirseniz sevinirim.
Sayın Talar, yumurtanın içine süt'ü katarken nasıl yapıyor biliyormusunuz ?
Yoksa çırparken mi içini katıyor ?
|
İşte şimdi utandım. İyiki bilgisayarda görünmüyor. Yukardaki mesajımda yazmıştım hamarat annenin beceriksiz kızıyım diye. Abaza pastası veya mamusa mısır unu, su ve tuz karışımı. Pratik yaptıkları için hiç ölçü sormak aklıma gelmemişti doğrusu. Mısır ununun piştiğinden emin oluncaya kadar karıştırıp bir tepsiye kubbe gibi döküyorsunuz. Sonra o kubbe kısmını oyup içine tereyağı, kaymak, peynir veya tereyağında pişmiş yumurta
vb. ne arzu ediliyorsa konur.
Annemden öğrendiğim bir pişirme şekliydi Sayın Talar'ın omlet tarifi.
Fasülyeli yumurta benim severek yaptığım ve ikindi çayında yediğim bir yemek. Çok taze fasülye alırım onun için. Fasülyelerin uçlarını koparır ve enine keserim.Zeytinyağlı fasülye yaparken kestiğimiz gibi. Eğer fasülye çok tazeyse haşlanmak istemiyor çabuk pişiyor. Yalnız ben önce soğan kavururum.(Çünkü bazan yumurta kırmadan da yerim hatta birkaç diş sarımsak atarım içine.) Sonra bol suyla yıkadığım fasülyeleri katarım. Tencerenizin ağzı kapalı olduğu için o kendi suyuyla haşlanıyor zaten veya pişmezse kuşkusu taşıyacaksanız çok az suda haşlayabilirsiniz.. Sonra kavururum. Yumurtasını kırarak karıştırırım karabiber ve pul biber ekerim ve çok az da tuz.
Aa..! bu arada benim de baba tarafı laz

Yani iki tarafın da mutfağını bilmekle beraber iki kez beceriksizim demek oluyor bu