agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Alýþveriþ > Alýþveriþler ve Ýlanlar Hakkýnda
(https)

Beðeni Düzeni201Beðeniler

Bookmark and Share Dýþ Baðlantýlar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-05-2012, 21:01   #1
Aðaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2006
Þehir: Ýstanbul
Sn can17can,

linklerini verdiðiniz satýcýlar güvenilir deðildir. "jewelryablaze" ve "best_plumeria" ayný kiþidir. Ebat'daki sayfalarýndaki çiçek resimleri fotoshop'ludur. Bitki isimleri uydurmadýr. Ödemenizi yapar, tohumlarýnýz elinize ulaþýr. O yönden sorun yok. Ama tohumlar rengine ve adýna doðru olmayacaktýr. 10.000 tane düz pembe adenium ile kalabilirsiniz. Bu miktarda alým yapacaðýnýza göre ticari düþünüyorsunuz. Kýrmýzýsý, beyazý, sarýsý, katmerlisi, kokulusu varken, tek çeþit ticari olarak riskli olabilir.

Ben size güvenilir bir link vereyim :
Ebay dükkaný :
items in Taiwan Adenium Desert Rose Seeds store on eBay!
Web sitesi :
Adenium Taiwan

Firma sahibi Ko, saygýn biridir. Pekçok internet sitesi onun tohumlarýný alýp satar. Tohumlarýný, zarf içinde ve kayýtlý posta ile gönderir. Yaklaþýk 10 gün içinde elinize ulaþýr. Ne yazýk ki þu anda satýþ yapmýyor. Aðustos-Eylül gibi tekrar baþlayacak.

Eðer Ko'nun tohumlarýndan denemek isterseniz burada ücretsiz daðýtýmý yapýlýyor :
http://www.agaclar.net/forum/ucretsi...akas/26947.htm

drhegeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2015, 11:43   #2
Aðaç Dostu

Enver's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
Þehir: düzce
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli Mesajı Göster
Sn can17can,

linklerini verdiðiniz satýcýlar güvenilir deðildir. "jewelryablaze" ve "best_plumeria" ayný kiþidir. Ebat'daki sayfalarýndaki çiçek resimleri fotoshop'ludur. Bitki isimleri uydurmadýr. Ödemenizi yapar, tohumlarýnýz elinize ulaþýr. O yönden sorun yok. Ama tohumlar rengine ve adýna doðru olmayacaktýr. 10.000 tane düz pembe adenium ile kalabilirsiniz. Bu miktarda alým yapacaðýnýza göre ticari düþünüyorsunuz. Kýrmýzýsý, beyazý, sarýsý, katmerlisi, kokulusu varken, tek çeþit ticari olarak riskli olabilir.

Ben size güvenilir bir link vereyim :
Ebay dükkaný :
items in Taiwan Adenium Desert Rose Seeds store on eBay!
Web sitesi :
Adenium Taiwan

Firma sahibi Ko, saygýn biridir. Pekçok internet sitesi onun tohumlarýný alýp satar. Tohumlarýný, zarf içinde ve kayýtlý posta ile gönderir. Yaklaþýk 10 gün içinde elinize ulaþýr. Ne yazýk ki þu anda satýþ yapmýyor. Aðustos-Eylül gibi tekrar baþlayacak.

Eðer Ko'nun tohumlarýndan denemek isterseniz burada ücretsiz daðýtýmý yapýlýyor :
http://www.agaclar.net/forum/ucretsi...akas/26947.htm
bu satýcý þu anda ebay da satýþ yapýyor mu acaba?

Enver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2012, 21:10   #3
Aðaç Dostu

can17can's Avatar

Giriş Tarihi: 27-01-2008
Þehir: antalya
Bilgi için çok teþekkürler Can kurtaran gibi yetiþtiniz

Aðustos - Eylül gibi olmasý kötü oldu. Þu 1 ay içinde bu iþi çözüme kavuþturmayý düþünüyordum.

Koehrs'i araþtýrmaya baþlasam iyi olacak sanýrým

drhegeli beðendi.

Düzenleyen can17can : 14-05-2012 saat 21:15 Neden: Ekleme
can17can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2012, 23:46   #4
Aðaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2009
Þehir: Afyonkarahisar
Galeri: 10
Bütün tohumlarýn fiyat listesi 500 tohuma kadar mesagarden de yazar site anasayfasýndan other succulent - 2012 kýsmýna girin yandaki kýsýmda,( pkt ) diye yazan kýsmýn altýndakiler fiyatlarý. Koehres'e gelince fiyatlarý çoðu yere göre uygundur ve mükemmel çimlenme garantisi veren bir yer müþteri iliþkileri de iyi þimdi birde iþin çimlendirme boyutu var bu konu hakkýnda da bilgi sahibi olmanýzý öneririm belki bilginiz vardýr ama ben yinede söyleyeyim çünkü tohumlar ne kadar kaliteli de olsa çimlendirme boyutu yanlýþ olduðunda baþarý alýnamýyor.

can17can beðendi.
Emre Kuzu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2012, 12:45   #5
Aðaç Dostu

merakli's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Þehir: Adana
Galeri: 3
Ben de nette geçenlerde dolaþýrken http://www.adeniumsindia.com adresli siteye ulaþtým. Çeþit çok. Ancak fiyat ve güvenilirlik konusunda tecrübe etmedim. Fiyatlar sanýrým hindistan rupisi olarak verilmiþ. Katmerli bir çeþit 66 rupi, bugünkü kurla 2,2 TL.

can17can ve YeniBON beðendi.
merakli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2012, 11:52   #6
Aðaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2009
Þehir: Afyonkarahisar
Galeri: 10
Almanyadan tohumlarým 5 günde geldi bugüne kadar gördüðüm en iyi paketlemeye sahiptiler hava kabarcýklý zarf onun içinde kutu ve kutunun içinde poþetle hava geçirmez þekilde paketlenmiþ tohumlar. Kargo olarakta 5.50 euro ödemiþtim, 5 türün tohumunu aldým kutunun içine daha çok sýðabilir.

Eklenen Resimler

Emre Kuzu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2012, 13:43   #7
Aðaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Þehir: ADANA
sipariþ takýlýr mý acaba

arkadaþlar atlas çiçeðinin bu kadar çok çeþidi olduðunu öðrenince ebay dan sipariþ ettim bir kaç defa kargo ödeyip bekleyeceðime bir çýrpýda alýp yetiþtireyim dedim.Zira rüyalarýmda bile atlas görmeye baþlamýþtým.Amerikan sitesinden sipariþ ettiðim atlaslar 200 dolar tuttu artý 54 dolar nakliye sadece kesilmiþ çelik gönderecekler 100 adet acaba bu gümrükte takýlýr mý çok korkuyorum hüsrana uðramaktan.Bir de geldiðinde Ýstanbul gümrüðe mi gelecek ben Adana da olduðum için Mersin gümrüðüne mi gelecek gemiyle geliyormuþ ya nasýl oluyor içime bir korku doldu.Bu konuda mevzuatý bilenler var mý .Eðer takýlýrsa Ýstanbula mý gitmem gerekecek .Ama satýcý bazý miktarlar için Türkiyeye gönderilemez seçeneði koymuþtu acaba bu demek olurmu gümrükte sorun yoktur anlamýna mý gelir...Bilgi sahibi olanlar aydýnlatýrlarsa çok teþekkür ederim efendim.Saygýlarýmla...

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2012, 18:56   #8
Aðaç Dostu

agozce's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2007
Galeri: 4
Orkide

Sizleri formda okumaktan sýkýldým ve cahil cesareti ile 7 tane sipariþim verdim.))

Dün Taylandan geldiler. Genel olarak saðlýklý görünüyorlar. Ama saksýlarýn altýndan kökler çýkmaya baþlamýþ. Substrat alarak biraz yosun ve resmen mucur, asfaltta kullanýlan mucur kullanýlmýþ. Volkanik olabilir.

Name:  IMG_2121.jpg
Views: 4026
Size:  49.8 KB

Düzenleyen agozce : 28-05-2012 saat 10:35
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2012, 18:59   #9
Aðaç Dostu

agozce's Avatar

2-Dendrobium farmeri, kökler saksýnýn altýndan çýkmýþ

Name:  IMG_2122.jpg
Views: 3530
Size:  51.3 KB

Eski 27-05-2012, 19:06   #10
Aðaç Dostu

agozce's Avatar

Oncidium' larýn subsratlarý epey dökülmüþtü.

3- Oncidium 'Twinkel 'Chian-Tzy Delight'
4-Oncidium 'Twinkel 'Chian-Tzy Golden'
5-Oncidium Kutoo 'CT Little Cherry'
6-Oncidium Twinkel 'Chian-Tzy White Strong

Name:  IMG_2123.jpg
Views: 3903
Size:  50.8 KB

Name:  IMG_2126.jpg
Views: 3750
Size:  47.7 KB

Eski 27-05-2012, 19:16   #11
Aðaç Dostu

agozce's Avatar

7- Mystacidium braybonae olacak inþallah. ).Sipariþ fotografý açmak üzere olan bir bitkiydi.

Bunun için ne düþüneceðimi bilemedim doðrusu. Bu ne yapýlýr, büyür mü hiç fikrim yok...Adýný Ghost (Casper koydum)

Þimdilik Diatomite ektim ama..Öneriniz var mý?

Name:  IMG_2118.jpg
Views: 3564
Size:  39.7 KB

Düzenleyen agozce : 28-05-2012 saat 00:30
Eski 27-05-2012, 19:17   #12
Aðaç Dostu

agozce's Avatar

Kökler ve substrat.....

Eklenen Resimler

Eski 27-05-2012, 21:30   #13
Aðaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2010
Þehir: Denizli
Sanýrým Tayland tan deðil Almanya dan geldiler
Güle güle büyütün.

agozce ve GÜLSEN_ beðendi.
tarumok Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2012, 21:38   #14
Aðaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-10-2011
Þehir: ÝSTANBUL
Galeri: 2
Hayýrlý olsun Ayþe hn.Ne güzel forum þenlenmiþ

agozce beðendi.
B.Unver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2012, 21:42   #15
Aðaç Dostu

agozce's Avatar

Teþekürler Arkadaþlar..) Eee hani önerileriniz?

(Bende Almanya diye biliyordum, kolinin üstünde Tayland posta servisi yazýnca þaþýrmýþtým) )

Eski 27-05-2012, 22:05   #16
Aðaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-10-2011
Þehir: Tayland
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Teþekürler Arkadaþlar..) Eee hani önerileriniz?

(Bende Almanya diye biliyordum, kolinin üstünde Tayland posta servisi yazýnca þaþýrmýþtým) )
Koli uzerinde Tayland yaziyorsa olay basitce soyle ' sozkonusu firma ya da web sayfasi sahibinin elinde listede bulunan orkideler yok ! siparis alinca anlastigi Tayland'da ki sera ya da uretici her kimse ona bilgi geciyor ve postaniz buradan Turkiye'ye yollaniyor.
Buna dropshipping deniyor.

dkp, agozce, SAGEN ve 1 kiþi beðendi.
Garuda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2012, 22:07   #17
Aðaç Dostu

Yani sayýn Garuda nin da dediði gibi yýllardýr bilgisayar basýndan Hollanda'nýn yapýp çiçekte bir numara olmasýnýn nedeni dropshipping

Eski 27-05-2012, 22:10   #18
Aðaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-10-2011
Þehir: Tayland
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi B.Unver Mesajı Göster
Yani sayýn Garuda nin da dediði gibi yýllardýr bilgisayar basýndan Hollanda'nýn yapýp çiçekte bir numara olmasýnýn nedeni dropshipping
Fikrime katildiniz mi yoksa katilmadiniz mi anlayamadim

Garuda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2012, 21:56   #19
Aðaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-02-2010
Almanya bir çok ürünü Çin, Tayand, Vietnam gibi ülkelere yaptýrýyor.
Sonra Almanya'da satýyor veya ihrac ediyor.
Haliyle kullaným kýlavuzlarý da Almanca oluyor.
Birçok ünlü Alman spor ayakabýsý da öyle.

toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2012, 22:02   #20
Aðaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi toprak Mesajı Göster
Almanya bir çok ürünü Çin, Tayand, Vietnam gibi ülkelere yaptýrýyor.
Sonra Almanya'da satýyor veya ihrac ediyor.
Haliyle kullaným kýlavuzlarý da Almanca oluyor.
Birçok ünlü Alman spor ayakabýsý da öyle.
Evet.Cunku yetiþtirme maliyeti yüksek ithal etmeleri daha karlý geliyor.Ama Benim þahsi fikrim fiyat/kalite yönünden Tayvan 1 numara. Çin den Malezya'ya Taylanda Singapur'a Hong Kong a kadar her yerde orkide oldukça yogun ama bence Tayvan bambaþka.

agozce, toprak ve SAGEN beðendi.
Eski 28-05-2012, 17:05   #21
Aðaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Þehir: istanbul
acaba burda edindiðiniz ücretlerini de yazabilir misiniz?
reklama girmez

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2013, 22:11   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-03-2013
Þehir: istanbul
nasil siparis verdiniz?

Merhaba bu orkideleri internetten mi siparis ettiniz? gumrukte vs problem yasadiniz mi? hangi adresten siparis verdiniz merak ediyorum.
sevgiler.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Sizleri formda okumaktan sýkýldým ve cahil cesareti ile 7 tane sipariþim verdim.))

Dün Taylandan geldiler. Genel olarak saðlýklý görünüyorlar. Ama saksýlarýn altýndan kökler çýkmaya baþlamýþ. Substrat alarak biraz yosun ve resmen mucur, asfaltta kullanýlan mucur kullanýlmýþ. Volkanik olabilir.

Formda ilgili bölümleri tekrar okudum ama, bunlarý anlamadým. Tecrübeli arkadaþlarýn yardýmlarý olursa çok sevinirim.

1-Saksý deðiþimini ne zaman yapmalýyým?
2-Dinlenme dönemleri ne zamandýr?..) (genel bakýmlarý konusunda da önerileriniz olursa sevinirim.)

(Küçük þeffaf çay bardaðýný saksyý ölçü diye koydum)

1-Dendrobium aggregatum Bitki iyi görünüyor ama saksý altýnda kökler çýkmaya baþlamýþ ve substrat iyi görünmüyor.

Eklenti 301301

gubi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2013, 22:24   #23
Aðaç Dostu

zencefil cicegi's Avatar

Giriş Tarihi: 03-09-2011
Þehir: ALMANYA
Ben Almanya'da bulunuyorum,Istanbu'la anneanneme phal lerden göndermek istiyorum fakat yolda ölmesinden korkuyorum.
Rica etsem beni bilgilendirirmisiniz?
Orkideleriniz sizin elinize kac günde geldi?

shenile beðendi.
zencefil cicegi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2013, 23:24   #24
Aðaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Þehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zencefil cicegi Mesajı Göster
Ben Almanya'da bulunuyorum,Istanbu'la anneanneme phal lerden göndermek istiyorum fakat yolda ölmesinden korkuyorum.
Rica etsem beni bilgilendirirmisiniz?
Orkideleriniz sizin elinize kac günde geldi?
Merhaba sn.zencefil cicegi,
Express Mail'le saglikli olan urun yollandigi surece sorun yok,sicakligin sorun olacagini pek sanmam cunku benim egzotik bitkiler (cocos nucifera,jaboticaba ) hep Ocak-Aralik ayinda 20 gunluk yolculuktan cikarak geldiler.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2013, 10:26   #25
Aðaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-06-2011
Þehir: sakarya
10 ila 15 günü buluyor orkideler bu yolculuða dayanabiliyor posta ile gönderi yapacaksýnýz heralde 10 15 gün hava þartlarý uygun olmasý lazým þu aralar havalar soðuk gidiyor isterseniz nisaný bekleyin derim.

nýlgun_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2012, 02:11   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-07-2012
Ben cicekler, ozellikle orkidler burda ailyorum Орхидеи - магазин Орхидей. Cok buyuk cesit var, ve cok bakumli, problem ve hastaliksiz cicekler. Col tavsiye ediyoru

Rabiya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2012, 10:50   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-07-2009
Merhaba arkadaþlar,
Ben de bu ay baþýnda ingiltereden tohum sipariþ ettim. 5 gün önce eve gümrükte bir paketiniz var diye bir yazý geldi. Gittim lakin PTT'nin gümrüðündekiler tohum getirmenin yasak olduðunu bu paketi geri göndermeleri gerektiðini ya da izin almam gerektiðini söylediler. Ýzni Tarým Ýl Müdürlüðünden almam gerekiyormuþ. Lakin çok masraflý oluyormuþ. Bundan dolayý paketi geri gönderelim dediler. Bu acaba yeni çýkan bir mevzuattan mý kaynaklanýyor? Bu aralar böyle birþey ile karþýlaþan oldu mu acaba? Sonuç olarak ben paketi alamadým. Çok can sýkýcý bir durum oluþtu. Acaba hiç gitmemeli miydim gümrüðe? Bilgisi olan arkadaþlar yardýmcý olursa çok sevinirim.

askforza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2012, 11:29   #28
Aðaç Dostu

astropthytum -kaktüs

internetten ebaydan kaktüslere bakýyordum mirka123 adlý satýcýdan 50 çeþit kaktüs satýn aldým astrophytum cinslerinden 20 tane olmasýný istedim saðolsun 28 tanesini ondan göndermiþ hepsi de köklü küçük peçetelere sarýlmýþ olduðu için hiç bir þey olmamýþ sadece tek sorun bir gecede hepsini küçük saksýlara dikmek oldu.Hepsi çok þeker resimlerini kaktüslerim sayfamý açtýðýmda gireceðim.Çoðu küçük ama çeþidi fazla þimdi bu kadar astrophytum cinsini Türkiye de nerede bulacaktým ki ... Hem de çok yüksek fiyatlarla .Fiyatý da toplamda tanesi 1 TL ye geldi.Küçük ama çeþidi bol kendim büyütürüm diyenler ve yani baþlayanlar için ideal bir paket......Tavsiye ederim.

Eski 09-10-2012, 13:22   #29
Aðaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-08-2012
Þehir: Ankara
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
internetten ebaydan kaktüslere bakýyordum mirka123 adlý satýcýdan 50 çeþit kaktüs satýn aldým astrophytum cinslerinden 20 tane olmasýný istedim saðolsun 28 tanesini ondan göndermiþ hepsi de köklü küçük peçetelere sarýlmýþ olduðu için hiç bir þey olmamýþ sadece tek sorun bir gecede hepsini küçük saksýlara dikmek oldu.Hepsi çok þeker resimlerini kaktüslerim sayfamý açtýðýmda gireceðim.Çoðu küçük ama çeþidi fazla þimdi bu kadar astrophytum cinsini Türkiye de nerede bulacaktým ki ... Hem de çok yüksek fiyatlarla .Fiyatý da toplamda tanesi 1 TL ye geldi.Küçük ama çeþidi bol kendim büyütürüm diyenler ve yani baþlayanlar için ideal bir paket......Tavsiye ederim.
Aldýgýnýz kullanýcýnýn linki var mýdýr ?

Kargo ücreti dahil ne kadar para verdiniz ?

beyz66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2012, 16:49   #30
Aðaç Dostu

Ýyi günler toplam 53 TL ye mal oldu hepsi.15 ,5 euro kaktüslerin fiyatý 8 euro da nakliyesiydi.ebay.de ye girin yani Almanya sonra arama motoruna astroporthyum yazdýðýnýzda 50 kakteen diye link görürsünüz.Zaten neredeyse bütün sayfalarda ilaný çýkýyor 30 tane için olan ilaný da var.Bir de hemen al linki de var açýk artýrmalý olan da açýk artýrma için bitene kadar gitti gidiyordaki gibi bitene kadar takip etmeniz gerekir.Eðer yeterli derecede yabancý diliniz yoksa google chromeyi kullanýn her sayfayý türkçeye çeviriyor.Size açýkça söyleyeyim yanýlgýya düþmeyin gelen çiçekler arasýnda serçe parmaðýn ucu kadar büyüklükte olan da var iri bir cevizden büyük olan da...Benim için çeþitli olmasý öemliydi daha önceden aldýðým kaktüs saksýlarýna rahatlýkla çoðunu diktim .Eðer hepsi bir menekþe saksýsý kadar büyük olsaydý bile koyacak yer sorunu olurdu diye düþünüyorum...Saygýlar..o sayfanýn linki dehttp://www.ebay.de/itm/50-Kakteen-50-Arten-mit-ihre-Namen-rare-cactus-astrophytum-/180985426783?pt=DE_Haus_Garten_Garten_Blumen_Pflan zen&hash=item2a2392735f#ht_712wt_1439

Etiketler
ebay

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanýt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Þu an saat: 15:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025