agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Alışveriş > Alışverişler ve İlanlar Hakkında
(https)

Beğeni Düzeni201Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-04-2011, 18:18   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-03-2011
Amerika icinden siparis adresleri

Oncelikle bu siteye girip siparis vereceginiz firma ile ilgili yorumlari okuyabilirsiniz. Ingilizceniz cok iyi olmasa bile "search company" kismina firma ismini yazip, cikan sayfadaki olumlu, olumsuz elestirileri ve nedenlerini gorebilirsiniz. (positive, negative and neutral)

http://davesgarden.com/products/gwd/

Ben domates tohumlari icin
www.tomatofest.com
www.tomatobob.com

diger sebze tohumlari icin :

www.johnnyseeds.com
www.reneesgarden.com
http://rareseeds.com

sitelerini tavsiye ederim. Kendim kullandim ve cok memnun kaldim. Yurtdisi siparislerini bilmiyorum ama burada cok cok hizlilar. Ozellikle de domates siteleri bir de hediyeden cesitler yollayinca bu yil 15 cesit domatesim oldu...

GDO (GMO) 'suz urunler (tohumlar) konusuna cok kafayi takmaniza gerek yok bunlarin halka satisi yasak, kendi tohumunu ureten Amerikan firmalari kesinlikle bu tip urunleri tasimiyorlar. Kendi tohumunu uretip uretmediklerine bakmanizda yarar var.

Ebay'i KESINLIKLE TAVSIYE ETMIYORUM! Cin'den getirdikleri tohumlari pazarlayan cok fazla kisi var. Cin'den gelmis ne idugu belirsiz tohumlari cok cok uzuca satiyorlar. Wal-Mart, Target gibi firmalar bile Cin'den gelen tohumlari satabiliyorlar. Ucuz bulduysaniz mutlaka vardir bir seyi. Amazon da ayni sekilde. Hirst Garden zaten herkesin "sakin siparis vermeyin, ya siparis gelmiyor ya da gelen tohum, celik siparis verilen olmuyor." diye bas bas bagirdigi bir firma.

Bunun disinda yetismis bitki (ozellikle de tropikal) hatta canli (solucan) getirmeyi isteyenleri gordum. Cidden cok uzuldum...

Ulkemizdeki gumrukler zaten Allah'a emanet gidiyor, tam olarak bilmeden getirilen , caktirmadan ulkemize sokulan bu urunler beraberinde ciddi risk ve zararlarini da getireceklerdir.

Burada Uzakdogu'dan ozellikle de gocmenler tarafindan uzun sureler once getirilmis bazi bitkiler (mor salkim, kudzu vs...) arsizlasmis, yayilmis onu alinamaz hale gelmisler. Benim cok sevdigim mor salkimin evleri altina alan turleri var, asit dokmelerine ragmen bahcenin baska kosesinden , altindan, baska bahceden patlayarak gene cikiyor. Onlar kadar agresif olmayan yerli cesitleri ise cok guzel kokmamalarina ragmen gayet sakin, kolay yetisiyor.
Ayni sekilde gelen Asya ugurbocegi, Japon Mayisbocegi (Japanese Beetles) ve niceleri bahceleri talan ediyor.

Bu yil Avustralya'daydim, orada ilk gelenlerin yanlarinda getirdigi tavsandi, tilkiydi, sinekti, hamabocegiydi, katil karincaydi, Avrupa esekarisiydi derken bunlarin koca kitayi nasil bir anda istila ettiklerini gozumle gordum.

Insan bilinclendikce daha da gozu korkuyor, bizlerin getirecegi bir tek bocek, mikroorganizma, bakteri, mantar bile seneler icinde yayilip tam bir felakete yol acabilir. Sadece ornek olarak Amerika'ya ozgu "fire ant" -"ates karincasi"'sini veriyorum (ki oraya da Afrika'dan gelen bir turun yerli karincalarla ciftlesmesi sonucu olusmustur) Turkiye'ye bir gelirse o zaman hepimizin yandiginin resmidir.

Umarim bu bilgiler hepiniz icin yararli olur...
sevgiler
Ebru

Düzenleyen lalebruli : 27-04-2011 saat 23:59 Neden: anlam eksikligi
lalebruli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2011, 11:34   #2
Ağaç Dostu

hüsnüyusuf's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2007
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lalebruli Mesajı Göster
Oncelikle bu siteye girip siparis vereceginiz firma ile ilgili yorumlari okuyabilirsiniz. Ingilizceniz cok iyi olmasa bile "search company" kismina firma ismini yazip, cikan sayfadaki olumlu, olumsuz elestirileri ve nedenlerini gorebilirsiniz. (positive, negative and neutral)

http://davesgarden.com/products/gwd/

Ben domates tohumlari icin
www.tomatofest.com
www.tomatobob.com

diger sebze tohumlari icin :

www.johnnyseeds.com
www.reneesgarden.com
http://rareseeds.com

sitelerini tavsiye ederim. Kendim kullandim ve cok memnun kaldim. Yurtdisi siparislerini bilmiyorum ama burada cok cok hizlilar. Ozellikle de domates siteleri bir de hediyeden cesitler yollayinca bu yil 15 cesit domatesim oldu...

GDO (GMO) 'suz urunler (tohumlar) konusuna cok kafayi takmaniza gerek yok bunlarin halka satisi yasak, kendi tohumunu ureten Amerikan firmalari kesinlikle bu tip urunleri tasimiyorlar. Kendi tohumunu uretip uretmediklerine bakmanizda yarar var.

Ebay'i KESINLIKLE TAVSIYE ETMIYORUM! Cin'den getirdikleri tohumlari pazarlayan cok fazla kisi var. Cin'den gelmis ne idugu belirsiz tohumlari cok cok uzuca satiyorlar. Wal-Mart, Target gibi firmalar bile Cin'den gelen tohumlari satabiliyorlar. Ucuz bulduysaniz mutlaka vardir bir seyi. Amazon da ayni sekilde. Hirst Garden zaten herkesin "sakin siparis vermeyin, ya siparis gelmiyor ya da gelen tohum, celik siparis verilen olmuyor." diye bas bas bagirdigi bir firma.

Bunun disinda yetismis bitki (ozellikle de tropikal) hatta canli (solucan) getirmeyi isteyenleri gordum. Cidden cok uzuldum...

Ulkemizdeki gumrukler zaten Allah'a emanet gidiyor, tam olarak bilmeden getirilen , caktirmadan ulkemize sokulan bu urunler beraberinde ciddi risk ve zararlarini da getireceklerdir.

Burada Uzakdogu'dan ozellikle de gocmenler tarafindan uzun sureler once getirilmis bazi bitkiler (mor salkim, kudzu vs...) arsizlasmis, yayilmis onu alinamaz hale gelmisler. Benim cok sevdigim mor salkimin evleri altina alan turleri var, asit dokmelerine ragmen bahcenin baska kosesinden , altindan, baska bahceden patlayarak gene cikiyor. Onlar kadar agresif olmayan yerli cesitleri ise cok guzel kokmamalarina ragmen gayet sakin, kolay yetisiyor.
Ayni sekilde gelen Asya ugurbocegi, Japon Mayisbocegi (Japanese Beetles) ve niceleri bahceleri talan ediyor.

Bu yil Avustralya'daydim, orada ilk gelenlerin yanlarinda getirdigi tavsandi, tilkiydi, sinekti, hamabocegiydi, katil karincaydi, Avrupa esekarisiydi derken bunlarin koca kitayi nasil bir anda istila ettiklerini gozumle gordum.

Insan bilinclendikce daha da gozu korkuyor, bizlerin getirecegi bir tek bocek, mikroorganizma, bakteri, mantar bile seneler icinde yayilip tam bir felakete yol acabilir. Sadece ornek olarak Amerika'ya ozgu "fire ant" -"ates karincasi"'sini veriyorum (ki oraya da Afrika'dan gelen bir turun yerli karincalarla ciftlesmesi sonucu olusmustur) Turkiye'ye bir gelirse o zaman hepimizin yandiginin resmidir.

Umarim bu bilgiler hepiniz icin yararli olur...
sevgiler
Ebru
Kesinlikle çok doğru bir konuya temas etmişsiniz. Farklı bir başlıkta bu konu daha uzun konuşulabilir. Yaşadığımız bölgeye yabancı bitki ya da organizmaların uzun vadede nelere sebep olacağını bilmiyoruz. Farklı bir bitkiyi sadece hoşumuza gittiği için ya da bir merakla alıp bahçemize dikmenin yaşadığımız bölgenin florasını nasıl etkileyebileceğini de düşünmemiz gerekir. Bunu kestirmek çok zor fakat en azından daha temkinli davranmamızı sağlar diye düşünüyorum.

hüsnüyusuf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2011, 07:40   #3
Ağaç Dostu

the_mc's Avatar

Giriş Tarihi: 29-12-2009
bunları anlamak için Avusturyaya gitmeye gerek yok. Farklı habitatları düşününce insan gidip görmeden de inanası geliyor

the_mc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 15:21   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-08-2011
Arkadaşlar şu an TR ye ye gönderimi olan uygun kargo ücretli hangi siteyi kullanıyorsunuz?Ben saksıda yetiştirmek için güzel kokulu bitkiler tohum vs.arıyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum(Tek bildiğim fesleğen )

bilal47 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2011, 13:51   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-04-2010
Yurtdışından sipariş verecek arkadaşların dikkatine; 20 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte, posta ya da hızlı kargo taşımacılığı ile getirtilecek ürünlerde gümrük vergisi muafiyet sınırı 150 EUR'dan 75 EUR'ya düşürülmüştür.

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2011, 13:10   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-08-2011
Arkadaşlar saksıda yetiştirmek üzere şu an için alınabilecek güzel kokulu mis çiçekler arıyorum.Özellikle güzel kokanlardan ne alabilirimi?Yol gösterenlere şimdiden teşekkürler
Not:Yurtdışı yurtiçi nereden alabilirim

bilal47 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2011, 22:25   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-04-2010
Sayın bilal47, sorunun yeri başlıkla biraz uyumsuz olmuş sanki ama.. Ben bildiğim kadarıyla cevaplayayım. Fesleğen gibi yaprakları kokanlar denince aklıma gelenler ıtır, kekik ve reyhan da denilen kırmızı fesleğen. Çiçekleri koksun dersek sayabileceklerim şebboy, sümbül, selluka, gardenya, bazı yasemin türleri, bazı hoyalar, nergis, zambak, melissa (kolonya çiçeği)... Hepsi yurtiçinde de yaygın olarak satılıyor, sitenin alışveriş bölümünde de bazı üyelerin satışları var. Yalnız bunların kimi sarmaşık, kimi soğanlı, kimi mevsimlik kimi de ev içinde yetiştirebileceğiniz bitkiler. Forumdaki başlıklarda yetiştirme özelliklerini okuyup ona göre alacağınıza karar verirseniz daha sağlıklı olur.

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2011, 22:49   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-08-2011
bişey sorucam

mustafar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2011, 22:50   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-08-2011
teşekkür edirm

mustafar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2011, 01:58   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-03-2011
Yurtdışından soğanlı bitki getirmek mumkun mu acaba,e bay'de soğan gonderilmeyecegini yazıyor,cohu hollanda **** ingiliz siteleride sadece avrupa birligi uyesi ulkelere gonderebiliyorlarmış.Sipariş edip sorunsuz teslim alan var mı acaba saygılar

daffodil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2011, 20:45   #11
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2010
Sevgili daffodil, ebay de önce isterseniz satıcıya özel mesaj atın Türkiye'ye gönderiyi kabul edebiliyorlar bazen ben 3 kere soğanlı bitki satın aldım 2 si İngiltere 1 i Amerika hepside sorunsuz geldi

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2011, 19:28   #12
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim Mesajı Göster
Sevgili daffodil, ebay de önce isterseniz satıcıya özel mesaj atın Türkiye'ye gönderiyi kabul edebiliyorlar bazen ben 3 kere soğanlı bitki satın aldım 2 si İngiltere 1 i Amerika hepside sorunsuz geldi
Arkadaşlar,
Şöyle bir durum varmış.Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü edindiğim bilgilere göre;

MADDE 14 – (1) Posta veya kargo ile gelen bitki ve bitkisel ürünlerin, bu Yönetmelik hükümlerine göre kontrolü yapılarak ülkeye girişine izin verilir.

(2) İçerisinde bitki ve bitkisel ürünler bulunan kolilerin üzerine koyu ve büyük harflerle Türkçe ve İngilizce olarak “BİTKİ-PLANT” kelimesi yazılır.

Yani satıcıların sağlıklı bitkileri yolladığından emin olursak hiçbir sorun çıkmaz ancak benim size birkaç altın tavsiyem var,uyan uyar uymayan uymaz Bir kez satın aldım ikinci kez de satın aldım ve şu an yolda ilki tohum ikincisi filizdi.

1.Sağlık sertifikası almaya özen gösterin.Ürünü ebayden alıyorsanız rica edebilirsiniz.
2.Express Mail'i kullanmanızı tavsiye ederim.Örneğin ürün 3-5 gün içinde Amerika'dan buraya ulaşır ve işler daha hızlı gelişir.
3.Heat pack konulmasını rica ediniz (kışın getirtiliyorsa) Bu heat packlerin 3 günlük versiyonu vardır bunları tavsiye ederim.
4.Düzgün ve en iyi şekilde kargolanması şart.
5.Tracking number ( barkod numarası : Priority ve Express'te otomatik olarak verilir) şarttır.Bu sayede bitkinizin durumunu görebilirsiniz ve kaybolursa işlem yapılması kolaylaşır.
6.Tohumların taze şekilde ve muntazam bir biçimde paketlenmesi büyük önem taşır.
7.Ürün 1kgdan az olmalı.

Egzotik bitki isteyenlere güvendiğim bir iki isim verebilirim

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2011, 19:44   #13
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2009
Galeri: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Arkadaşlar,
Şöyle bir durum varmış.Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü edindiğim bilgilere göre;

MADDE 14 – (1) Posta veya kargo ile gelen bitki ve bitkisel ürünlerin, bu Yönetmelik hükümlerine göre kontrolü yapılarak ülkeye girişine izin verilir.

(2) İçerisinde bitki ve bitkisel ürünler bulunan kolilerin üzerine koyu ve büyük harflerle Türkçe ve İngilizce olarak “BİTKİ-PLANT” kelimesi yazılır.

Yani satıcıların sağlıklı bitkileri yolladığından emin olursak hiçbir sorun çıkmaz ancak benim size birkaç altın tavsiyem var,uyan uyar uymayan uymaz Bir kez satın aldım ikinci kez de satın aldım ve şu an yolda ilki tohum ikincisi filizdi.

1.Sağlık sertifikası almaya özen gösterin.Ürünü ebayden alıyorsanız rica edebilirsiniz.
2.Express Mail'i kullanmanızı tavsiye ederim.Örneğin ürün 3-5 gün içinde Amerika'dan buraya ulaşır ve işler daha hızlı gelişir.
3.Heat pack konulmasını rica ediniz (kışın getirtiliyorsa) Bu heat packlerin 3 günlük versiyonu vardır bunları tavsiye ederim.
4.Düzgün ve en iyi şekilde kargolanması şart.
5.Tracking number ( barkod numarası : Priority ve Express'te otomatik olarak verilir) şarttır.Bu sayede bitkinizin durumunu görebilirsiniz ve kaybolursa işlem yapılması kolaylaşır.
6.Tohumların taze şekilde ve muntazam bir biçimde paketlenmesi büyük önem taşır.
7.Ürün 1kgdan az olmalı.

Egzotik bitki isteyenlere güvendiğim bir iki isim verebilirim
Merhaba, kargo 1 kg'dan fazla olunca ne olabilir?

Emre Kuzu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2011, 19:55   #14
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre Kuzu Mesajı Göster
Merhaba, kargo 1 kg'dan fazla olunca ne olabilir?
Bildiğim kadarıyla ticari uygulamaya gidiyor,ancak elbette sayısı düşükse büyük bir ihtimalle sorun çıkmaz.Ürünü almadıysanız satıcıdan daha hafif ürünler kullanmasını ve toprak koymaması gibi basit şeyleri tercih edebilirsiniz.Bu madde daha çok sıkıntı çıkmaması için söylediğim bir tane Maddelerde de geçiyor sitede zaten ancak biz Türk milleti olarak kurallara pek dikkat edilmediğinden bu kadar sistematik yürüyeceğini sanmam.

Eski 12-12-2011, 18:36   #15
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Yurtdışından Bitki getirme

Merhaba arkadaşlar,
Ben ebayden jaboticaba filizi getirteceğim ancak maalesef pytho sunmuyor üye,ancak expressle gelecek sizce ulaşır mı,bir sorun olur mu? Ya da ne istemeliyim kendisinden daha sorunsuz olması için ?
Teşekkürler

Eski 16-02-2012, 08:30   #16
Ağaçsever

UtkuMun's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar,
Ben ebayden jaboticaba filizi getirteceğim ancak maalesef pytho sunmuyor üye,ancak expressle gelecek sizce ulaşır mı,bir sorun olur mu? Ya da ne istemeliyim kendisinden daha sorunsuz olması için ?
Teşekkürler

Siparişiniz elinie ulaştımı, ulaştıysa bir adetmi? Ebayden bende buldum satan birini on adetmiş ancak elinde kalmamış, ilginç bitki edinip incelemek lazım diye düşündüm elinize ulaştıysa ve fazla varsa birini satın alabilirim, esen kalın.

UtkuMun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2012, 20:04   #17
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi UtkuMun Mesajı Göster
Siparişiniz elinie ulaştımı, ulaştıysa bir adetmi? Ebayden bende buldum satan birini on adetmiş ancak elinde kalmamış, ilginç bitki edinip incelemek lazım diye düşündüm elinize ulaştıysa ve fazla varsa birini satın alabilirim, esen kalın.
Merhaba,
Benim aldığım kişi bu kişiydi.(JABOTICABA SEEDLING! MAKES A GREAT BONSAI!! | eBay) ve yanlışlıkla Portekiz'e gitti ve sonrasında yine de ülkeme ulaştı;toplam 30 gün sürdü.1 bitki almıştım 3 tane hediye etmişti ancak maalesef galiba çalınmış;çalınmadıysa bile satıcıya birşey diyemem çünkü bir tanesinin parasını verdim elime 2 tane ulaştı.Tavsiye edebileceğim düzgün bir satıcı.Paketleme mükemmeldi;bitkilerin 30 gün sonra bile yeşil yapraklı çıkması ayrı bir güzeldi;hem de daha küçücük yetiştirme zevki de cabası.

Benim deneyimlerimden öğrendiğim uygun koşullarda her türlü bitkinin yetişebildiğidir.Örneğin fidansepeti(tohumsepetinin bir başlığı olması lazım )jaboticaba satıyordu ki bu da uygun şartlarda bu yarımkürede de yetiştirilebileceğinin göstergesidir.Misal,ben de ebayden getirdiğim Belize'yle özgü çok bilinmeyen bir bitki getirdim,6 aydır da büyütüyorum eh biraz zorluğu da var tabi.

Eski 17-02-2012, 05:20   #18
Ağaçsever

UtkuMun's Avatar

Teşekkürler paylaşım için

Eski 16-02-2012, 08:34   #19
Ağaçsever

UtkuMun's Avatar

Birde ağacın ( jaboticaba) büyüme konusundaki yavaşlığı, bonzai oalrak kullanımı, kuzey yarım küreye uygunsuz bir bitki oluşu, meyvesinin faydaları dışında bir bilgi edinemedim ağaçla ilgili. Özellikle ömrü, ticari oalrak dikildiğinde kaç sene meyve verir, kverim artışı ve düşüşü hangi yaş aralıklarındadır vs gibi bilgileri bilenimiz paylaşırsa çok sevinirim.

Eski 20-12-2011, 19:37   #20
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Şöyle bir site var, kargosuda uygun görünüyor tüm dünyaya USPS Priority Mail'le gönderim yapıyormuş
Arid Lands

Eski 20-12-2011, 20:02   #21
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Alıntı:
Şöyle bir site var, kargosuda uygun görünüyor tüm dünyaya USPS Priority Mail'le gönderim yapıyormuş
Arid Lands
Ben paraya kıyıp Express ile getirtilmesi taraftarıyım sadece bitkiler konusunda.Çünkü priority mail'in evinize varış süresi 20-25 gün olup,Express'inki ise 3-5 gündür.Tahmin edersiniz ki bitkinin sağlığında birkaç gün bile önemli rol oynar.Fiyatlarını vermek gerekirse tahminen;
35 tl priority (20-25 işgünü)
70 tl express (3-5 işgünü)
200 tl global express int. (1-3 işgünü)

Priority'i tohumlara,express'i filizlere,global express international'ı da en hassas ve nadir bitki türleri için öneririm.Global express için ortaklaşa alım yapılabilir.

Eski 20-12-2011, 19:58   #22
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Anladım, fazla şey almayı düşünmüyorum az yer kaplayan 2 küçük bitki, Teşekkür ederim.

Eski 20-12-2011, 20:11   #23
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Bende bunları göz önünde bulundurdum, zarar göreceklerdir ama ölecek kadar olacağını düşünmüyorum. 2 bitki 23 liraya denk geliyorr usps priortiy. Bir de bu kargo ücretini ödedikten sonra, eve geldiğinde ek bir ücret talep ederlermi? böyle bir şeyle karşılaştınızmı?

Eski 20-12-2011, 20:16   #24
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Alıntı:
Bende bunları göz önünde bulundurdum, zarar göreceklerdir ama ölecek kadar olacağını düşünmüyorum. 2 bitki 23 liraya denk geliyorr usps priortiy. Bir de bu kargo ücretini ödedikten sonra, eve geldiğinde ek bir ücret talep ederlermi? böyle bir şeyle karşılaştınızmı?
Eve geldiği zaman ödeme gibi söz konusu bir durum olmaz ancak gümrüktekilerin kötü gününe denk gelirse ( bir de yeni yıl zamanı olduğu için ) gümrüğe gidip para ödemeniz gerekebilir.Ancak alacağınız kişiden ürünü gift olarak işaretlemesini rica ederseniz ve invoice (fatura) koymamasını rica ederseniz bir sorun olacağını sanmam.

Ezgi beğendi.
Eski 20-12-2011, 20:22   #25
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Tamam dikkat edeceğim, bilgiler için teşekkürler.

Eski 17-01-2012, 17:01   #26
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Merhaba arkadaşlar
Ürün geldi ancak gümrüğe takıldı.Fakat benim yaşım 18in altında,ben nüfus cüzdanımı alıp bir büyükle gidersem kabul edilir mi ?Daha doğrusu yazan bilgi şu;
1.
Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(GÜMRÜKLÜ

Bir de 3 filiz var 20 Aralık'tan beri yollarda,toprağın içinde gerçi de ben ölüp ölmediğini nasıl anlayacağım.
Teşekkürler

Düzenleyen Charlaux : 17-01-2012 saat 20:10
Eski 20-01-2012, 14:40   #27
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Ürün elime sağlıklı bir biçimde ulaştı 30 günden sonra.Gümrüğe takılmadı yalnız 2 lira bir ücret istendi.Ayrıca ürününüz (gümrüklü)ye takılsa da bir hafta bekleyin,çünkü ben aradım "gelin alın "dediler ancak eve yollamışlar.Açıkçası bu yüzden bekleyin derim.Gümrük merkezinden çıktıktan 1 gün sonra elime ulaştı.

Eski 20-01-2012, 17:33   #28
sey
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-04-2009
selam arkadaşlar ben yurtdışından ebaydan tohum satın aldım tam 1 ay geçti ama elime ulaşmadı bu durum için ne yapabilirim

sey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2012, 17:59   #29
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sey Mesajı Göster
selam arkadaşlar ben yurtdışından ebaydan tohum satın aldım tam 1 ay geçti ama elime ulaşmadı bu durum için ne yapabilirim
Barkodunuz (tracking number'ınız) var mı ? Varsa ptt'ye girip bir göz atın,Yurtiçi sistemde görülüyor ise sorun yok demektir.444 17 88 adlı numarayı arayın onlar size ulaşmanız gereken yeri söyleyeceklerdir.USPS ile yani Amerikadan geliyorsa ve first class ise çok büyük bir ihtimalle kaybolmuştur,nerede olduğunu bilemezseniz.Mesela benim aldığım ürün barkodlu olduğu için yanlışlıkla Portekiz'e gittiği anlaşıldı ve sorun çözüldü.Kanımca yardım hattında barkodunuz olmadığı sürece bilgi almak çok zor ki barkodlu olduğu zaman bile zor.Siz yine de ebayden bir mesaj atın kendisine posta merkezlerinden yardım istesin.35.günün sonrasında da paypal adresinden dispute açın,makbuzunuzu silmemişsinizdir umarım çünkü işi hızlandıracaktır.Dilerim ki kaybolmamıştır ancak umudunuzu kesmeyiniz,benim ebayle 2 tane alışverişim oldu tohumlarım standart + tracking number ve bir tanesi de expressle geldi.Tohumlar 40 günde,Filizim 30 günde evime sağsalim ulaştı.

Çok yüksek bir mebla ödemediyseniz ve hala satın almak istiyorsanız tohumlardan benimle bir iletişime geçin isterseniz,uygun ve iyi bir satıcı buluruz.Çünkü ebayde bazı satıcılar çok iyi bazıları da çok kötüdür.Bir de ben İstanbul'da oturuyorum düşünün 30 günde geldi bana,yani size az biraz yolu da kalmış olabilir;umudunuzu kesmeyin.Ancak ben dün Ptt'nin düzensizliğine tanıklık ettim ve bu sistemle Türkiye'de kaç günde yolculuk yapar bilemiyorum;bir de Pttnin telefonları pek düşmez,düşünce de doğru dürüst bilgi vermez.

Eski 20-01-2012, 18:24   #30
sey
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-04-2009
barkodum yok barkod numarasını nasıl alacağımı bilmiyorum tohumlar için 150 tl para ödedim valla çok istediğim tohumlardı tekrar almak isterim auracaria araucuana tohumuydu ilginize teşekkür ederim

sey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ebay

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025