agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Alışveriş > Alışverişler ve İlanlar Hakkında
(https)

Beğeni Düzeni201Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-01-2015, 11:06   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ezgi Mesajı Göster
merhaba, internetten tohum siparişi ile ilgili bir kaç şeyde ben yazayım, paketler büyüdükçe kurcalanma olasılıkları artıyor. takip numarası olmayan ve mektup zarfı şeklinde olan paketler daha rahat geçiyor. her ihtimale karşı iadesi mümkün olan yerlerden alışveriş yaparsanız riskiniz azalır. gümrüğe takılan tohumları geri yollayıp , aynı tohumları aldığımda çok oldu. tamamen gümrükteki adamın keyfine tabiyiz. canlı bitki getirmek yolcu beraberi hariç çok zor.
Her şey bir yana da Ezgi Hn., şu "adamına göre muamele" olayı yok mu!! Çıldırmak işten değil. Haftalarca araştırmışım, satıcılarla saçma sapan saat farkları yüzünden zorla günaşırı anlaşabilmişim, sonra göbeğini kaşıya kaşıya iş yapan, özel sektörde insanların nasıl ter akıttığından habersiz, rahaaaaaat rahat çalışan bi memur amcamın keyfi gelmedi diye, açıklama dahi kabul edilmeden canım 3 dal fidanıma elveda demişim................................. -> Bu kısmı herkes kendi meşrebince doldursun artık ben yazmasam daha iyi...

tabus ve A_NOMAD beğendi.
Lathspell Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2015, 15:57   #2
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Ben bu döneme kadar baya bir fidan getirmiş bulundum ve fidanların sonu (tropik) ölüm oldu ama tohumda aldığım gayet sağlıklı yetişiyor.

Siparişi verirken mümkün olduğunca expresss seçmek lazım,benim fidanlarımın bir çoğu sorunsuz geçti veya bir kısmı gümrüğe girdi bir iki gün içinde çıkıp elime ulaştı.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2015, 20:07   #3
Ağaç Dostu

Sayın Charlaux zaten ben de miracle fruitlerimi şeffaf poşet içinde tutacaktım. Yüksek nem istiyorlarmış zira. Bunun yanında tohumlar da vardı... Bütün hevesim kursağımda kaldı... Of arkadaş çok isterdim bu adamların da bir gün bana işi düşse...

tabus beğendi.
Eski 31-01-2015, 13:26   #4
Ağaç Dostu

Enver's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
Selamlar
Adenium arabicum tohumu getirtmek istiyorum ama nasıl yapacağımı da bilmiyorum
aliexpress den nasıl yapabilirim ya da ortak sipariş vermek isteyen olur mu

Enver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2015, 21:33   #5
Ağaç Dostu

tabus's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Enver Mesajı Göster
Selamlar
Adenium arabicum tohumu getirtmek istiyorum ama nasıl yapacağımı da bilmiyorum
aliexpress den nasıl yapabilirim ya da ortak sipariş vermek isteyen olur mu
Arkadaşlar, yurdışından bir şeyler getirtmek, gümrük olayı hariç Türkiyedeki gibi..Yani güvenilir firmalardan alırsanız, sitedeki resmin aynısını alırsınız demektir. Ama özellikle doğu asya, özellikle, Çin hatta taywan, ben güvenmiyorum. 10 renkli gül tohumu diyor, bilenler bilir, hibrit tohumdan asla istediğiniz sonucu alamazsınız. Zaten 10 renkli gül diye bi rşey de yok. Resmin boyanmış hali..
Canlı bitki, geofit denilen soğan yumru rizom vs, için ise artık şansınıza, Gümrükçü vatandaşın ALİ keyfine kalmış. Fakat tavsiyem yukarıda bir forumdaş yazmıştı, büyük olmayan paketler daha şanslı. Kutularda ise hiç şansınız yok diyebilirim.Yani posta ücretinden tasarruf yapmaya kalkarsanız tamamını gümrüğe bırakmak durumunda kalırsınız.

Kolay gelsin.

tabus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2015, 23:43   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-01-2015
bu başlık çok güzel ama ben hibrit olmayan gdosuz yerli sebze tohumu arıyorum, satın alabileceğim bir yer var mı?

anemon2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2015, 16:52   #7
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-03-2015
Thumbs down Yurtdışından tohum siparişi

Ben yurtdışından 20 adet p.ligularis tohumu aldım ingiltere'den. oradan verdiğim siperişler çabuk gelmesine rağmen bunlar gelmedi 1 aydan uzun süredir. Yurtdışından tohum getirten birilerinin tecrübelerini öğrenmek isterim

uylimaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2015, 19:03   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-01-2012
bu soruyu sorduğunuza göre kayıtsız geldiği sonucuna vardım. yurtdışından kayıtlı ve kayıtsız tohum ya da diğer şeyler olmak üzere bir çok siparişim oldu.
kayıtsız olanlar her ne hikmetse 2-3 hafta daha fazla gecikmeli geldi. normal kayıtlı posta ile 20 günde , kayıtsız gelen ise bir buçuk ay sonra geldi. hatta satıcıdan para iadesi aldıktan sonra gelen birçok ürünüm oldu. tekrar satın alıp ürün göndermemesi için mesaj atmıştım.
ikamet ettiğiniz yerdeki kurum çalışanlarının vicdanı ve iş ahlakına göre değişir ama muhtemel gelir diye düşünüyorum

casperia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2015, 22:42   #9
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi casperia Mesajı Göster
bu soruyu sorduğunuza göre kayıtsız geldiği sonucuna vardım. yurtdışından kayıtlı ve kayıtsız tohum ya da diğer şeyler olmak üzere bir çok siparişim oldu.
kayıtsız olanlar her ne hikmetse 2-3 hafta daha fazla gecikmeli geldi. normal kayıtlı posta ile 20 günde , kayıtsız gelen ise bir buçuk ay sonra geldi. hatta satıcıdan para iadesi aldıktan sonra gelen birçok ürünüm oldu. tekrar satın alıp ürün göndermemesi için mesaj atmıştım.
ikamet ettiğiniz yerdeki kurum çalışanlarının vicdanı ve iş ahlakına göre değişir ama muhtemel gelir diye düşünüyorum
evet kayıtsız. ama hep kayıtsız alıyorum aldıklarım düşük fiyatlı olduklarından. çin'den gelenlerden 3 ay sonra gelen siparişim de oldu. ingiltere'den 2. kez ürün alıyorum dolayısıyla ilk gelen ürünün süresini referans aldım.

Düzenleyen uylimaz : 15-04-2015 saat 17:13 Neden: güncelledim
Eski 28-04-2015, 11:57   #10
Ağaçsever

Bir türk satıcıya sordum türkiye'ye tohum giriş çıkışının yasak olduğunu söyledi çok üzüldüm. Bu sene içinde aksini kanıtlayacak bir alışveriş yapmış olan var mı?

Eski 30-04-2015, 23:00   #11
Ağaç Dostu

tabus's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uylimaz Mesajı Göster
Bir türk satıcıya sordum türkiye'ye tohum giriş çıkışının yasak olduğunu söyledi çok üzüldüm. Bu sene içinde aksini kanıtlayacak bir alışveriş yapmış olan var mı?
Satıcı tam anlamıyla sallamış.
Tohum satışı da alımı da yasağa tabi değil. Sadece geofitlerin (soğan, rizom yumru vs) ihracı , belgeli üretici olmasına bağlı. Yani doğadan kaçak yolla toplanmadığının bir ispatı olarak..
Ben neredeyse ayda bir tohum alırım. Dünyanın her kıtasından gelir. Şimdiye kadar bir sorun çıkmadı. Bazen postada kayboluyor o başka..

Eski 01-05-2015, 08:48   #12
Ağaçsever

Ramazan Çayıroğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tabus Mesajı Göster
Tohum satışı da alımı da yasağa tabi değil. Sadece geofitlerin (soğan, rizom yumru vs) ihracı , belgeli üretici olmasına bağlı. Yani doğadan kaçak yolla toplanmadığının bir ispatı olarak..
Ben neredeyse ayda bir tohum alırım. Dünyanın her kıtasından gelir. Şimdiye kadar bir sorun çıkmadı. Bazen postada kayboluyor o başka..
Sn. tabus hangi sitelerden tohum getirtiyorsunuz ?

Ramazan Çayıroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2015, 23:58   #13
Ağaç Dostu

tabus's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ramazan Çayıroğlu Mesajı Göster
Sn. tabus hangi sitelerden tohum getirtiyorsunuz ?
Vegetable Seeds | Flower Seeds | Plant Seeds | Hanging Baskets | Vegetable Seeds | Buy Flowering Plants from Chiltern Seeds
Buy Flower & Vegetable Seeds & Garden Supplies | Thompson & Morgan Worldwide
Rarexoticseeds: vente en ligne de graines rares et exotiques
Buy Rare Plants | Seeds | Passiflora | Asclepias | Aristolochia | Brugmansia
İlk anda aklıma gelenler. Ayrıca üyesi olduğum bazı derneklerden de geliyor..

Eski 02-05-2015, 08:30   #14
Ağaçsever

Ramazan Çayıroğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2014
Teşekkür ederim Sn. tabus.

tabus beğendi.
Ramazan Çayıroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2015, 17:45   #15
Ağaçsever

Alıntı:
teşekkürler. ben hep ebay'den alışveriş ediyorum. lakin bir arkadaşımın söylediğine göre bu ara gümrük çalışanları sayısı oldukça azaltıldığı için yurtdışı gönderileri hızlı gelmiş olsalar bile orada sıra beklediklerinden elimize ulaşmakta gecikmekteymiş. gerçekten de benim bu sene içinde verdiğim siparişler bir türlü gelmek bilmedi. geleceklerine dair umudumu bir nebze olsun yenilediniz

tabus beğendi.
Eski 05-05-2015, 15:29   #16
Ağaçsever

Alıntı:
bugün de ptt'ye gittim tohum göndermek için. kadın zarfta ne olduğunu sorunca tohum diye söyledim. "tohum kesinlikle yasak, gönderemezsiniz :/" dedi. acaba kadın mı yanlış biliyor yoksa zarfta ne olduğunu söylemesem mi?

Eski 07-05-2015, 08:51   #17
Ağaç Dostu

Alıntı:
bugün de ptt'ye gittim tohum göndermek için. kadın zarfta ne olduğunu sorunca tohum diye söyledim. "tohum kesinlikle yasak, gönderemezsiniz :/" dedi. acaba kadın mı yanlış biliyor yoksa zarfta ne olduğunu söylemesem mi?
İçinde tohum olduğunu bilirlerse yasak, bilmezlerse serbest... Yurtdışından tohum, meyve, bitki getirmek ithalat iznine tabi. Gönderme prosedürünü bilmiyorum.

Eski 07-05-2015, 22:25   #18
Ağaç Dostu

tabus's Avatar

[QUOTE=uylimaz;1376121]

[QUOTE=erkanbey;1376367]
[QUOTE=Lathspell;1376538]
Arkadaşlar, ben yardımcı olmaya çalışıyorum.İsteyen inanır istemeyen inanmaz. cn 22 custom declaration diye bir şey var, araştırın bilerek hareket edin. Postacılar gümrükten anlamaz, gümrükçüler de güçlük çıkarmak ,yasak demek için eğitim almışlardır.
Üzülerek söylemek isterim ki, Türkçe yazığınızı anlamkta güçlük çekiyorum. Google tercüme ile bu işler yürümez.
Postada gecikme süresi ortalama avrupa için 16 gün, amerika için 21 gün civarıdır. Maalesef kayıtlı 'registered' olmayan gönderileri ben de zaman zaman alamıyorum veya gönderdiklerim de ulaşmayabiliyor.

Eski 06-04-2016, 21:59   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-12-2007
Alıntı:
Yurtdışından Tohum alan arkadaşlar sizleri uyarmak istiyorum. Tohum işi hassas bir konu ülkemizde ve tüm dünyada dolaşımı kanunlarla korunan ve yasaklı ürünlerdir. Buraya şurdan aldım burdan aldım diye yazan arkadaşlara da önemle duyrulur.. Ülkemizde başınıza ne zaman ne geleceği belli olmaz...
5553 sayılı kanunu arama motorlarında bi aratıp cezai müeyyidelerini de bir okuyun derim..

Saygılarımla

ihakcay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2019, 21:32   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-04-2018
Yeni konu açamadım , buradan bir yardımınız lazım.

Yurt dışından 300 kg menengic tohumu istiyorlar bunu gönderebilmenin yasal durumu nedir ?

AŞICI ŞAKİR TÜR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2019, 21:36   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-04-2018
Kardeş iyi günler , ispanyadan 300 kg menengiç tohumu istiyorlar , bunu ben doğadan yoplayabilirim ama satış için vergi kaydı vs birşey gerekiyor mu ?
Şimdiden teşekkürler

AŞICI ŞAKİR TÜR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2015, 13:55   #22
Ağaç Dostu

Sayın uyılmaz ülkemizde bu konunun bir standartı olmadığından malesef kanıt göstermek de pek mümkün değil. Sizin işinizi yapacak memurun iş ahlakı, insaniyetliği, o gün karısından laf yememiş olması veya nasırının, hemoroidinin azmamış olması gibi etkenler siparişinize kavuşmanıza ya da kavuşamamanıza sebep oluyor. Dolayısıyla ücret, satıcının dürüstlüğü, ürün orijinalliği gibi gerçek problemlerinizi çözdüğünüzde siparişi vermek için kendinize soracağınız son soru şu olmalı; "bugün kendimi şanslı hissediyor muyum?".

Lonicera ve uylimaz beğendi.
Eski 28-04-2015, 22:40   #23
Ağaç Dostu

yigit666's Avatar

Giriş Tarihi: 28-06-2009
bir ay önce ebay dan wittia amazonıca tohumları aldım, tohumlar İtalya'dan zarf içinde 12 günde posta ile elime kadar geldi, tohumlar çok taze imiş gelir gelmez deneme amaçlı birkaç tane tohumu hemen ektim çimlenen tohumlar beni sevindirdi .

uylimaz beğendi.
yigit666 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2015, 16:39   #24
Ağaç Dostu

yigit666's Avatar

Giriş Tarihi: 28-06-2009
gümrük binası yeni yerine taşındı koliler yığıldı gecikmeler bu yüzden olabilir ,

yigit666 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2015, 14:19   #25
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2013
Tohum serbest demişsiniz ama nisan 21 de 8 $ biber tohumu siparişi verdim isveçten satıcı 117 satış %100 geribildirimi var ebaydan aldım yorumlar da çok hızlı çok iyi herkes uçurmuş satıcıyı aldık ama hala gelen giden yok kargo takipsiz kargo standart uluslararası herkese gitmiş bir bana gelmedi.Aramadığım telefon kalmadı kargo gümrük vs en son bugün ptt nin pim dedikleri merkez binasına gittim smsunda gümrüğün karşısında bina telefondakiler isimden bakamayız diyordu ama sağolsun ordaki görevli isimden baktı dedi yok bize gelmemiş.İçinde ne var diye sordu biber tohumu dedim tohumsa istanbulda takılmıştır size yazı gelir bekleyin dedi geri gönderirler büyük ihtimal zehirlenmeler felan oldu o yüzden tohum yasak dedi tarım bakanlığından tohum için izin felan alman lazım dedi çok uzun iş vs kısacası yasakmış kargo takiplide deil takipli olsa en azından istanbuldamı deilmi görürdük ama takılmasa 16 günde gelirdi çin deil ya isveçden altı üstü gerçi ilk yurtdışı alışverişim ama yorumlara bakıyorum 16 gün uzun süre inşallah takılmamıştır demek istiyorum ama açıkcası görevlinin dediğinden sonra umudumuda yitirdim bekleyecez artık yapacak bişi yok.
Farzettik tohum yasak aradığımız tohum türkiyedede yok arkadaş adamlar tüm dünyaya yolluyor 3-4 günde bizim türkiyede bir yasak ,bir bekleme çilesidir gidiyor bu Türk milleti hep ezilmeye mahkummu olacak böyle?Satıcıya desek ki içinde başka birşey var diye yaz yeniden yolla dier kargo sana iade gelecek gelde anlat ingilizce googleden çeviriyorum kopyala yapıştır yapıp tekrar çeviriyorum google bile çevirdiğini okuyamıyo napsak acaba...

uylimaz beğendi.

Düzenleyen erkanbey : 06-05-2015 saat 14:58 Neden: yazı ekledim
erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2015, 11:53   #26
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

kargo geldiyse ne olur gerimi yollarlar yoksa bi şekilde alabilirmiyim takipsiz gönderi diye direk çöpede atabilirler burası türkiye nede olsa hiç güvenemiyorum.Normalde yazı gelmesi gerekiyormuş okuduklarımdan çoğu kişi yazı gelmedi takip sonucu gümrüğe gittim diyor.

Eski 07-05-2015, 23:15   #27
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Sonucu buraya yazacağım biraaz daha bekleyelim bakalım neler olacak.

Eski 08-05-2015, 12:56   #28
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Evet dostlar nisanın 21 inde verdiğim biber tohumu siparişlerim bugün itibari ile yani 8 mayıs ta elime ulaştı böylece ilk yurtdışı alışveriş maceramız başarılı oldu şükür.Şüphesiz satıcıyıda tebrik etmek gerek artık tohum yasak veya deil orasına herkes ayrı bir şey söylüyor ama satıcı peçeteye sarmış yollamış mektubu sağolsun böylelikle dünyanın en kral biberlerinden artık bendede olmuş oldu en azından tohumlarından.Şunu belirtmek isterim 2 gün önce yani çarşamba günü Samsun pim e gitmiştim adıma bir şey yoktu demekki ondan sonra gelişmiş süreç.Bu arada zarf açılmamış geldi.
Getirteceğiniz ürün yasak veya deil satıcının paket şeklide bence önem kazanıyor yurtdışı alışverişlerde.Maceramızı bir kaç resimle süslemek isterim
Biberler:Carolina Reaper,Trinidad Scorpion Red Butch,Trinidad Moruga Scorpion Chocolate,Ghost Pepper - Bhut Jolokia - Naga Jolokia,Ghost Pepper White - Bhut Jolokia White - Naga Jolokia White

Eklenen Resimler

Düzenleyen erkanbey : 08-05-2015 saat 19:41 Neden: resim düzenlendi
Eski 08-05-2015, 22:24   #29
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Evet dostlar nisanın 21 inde verdiğim biber tohumu siparişlerim bugün itibari ile yani 8 mayıs ta elime ulaştı böylece ilk yurtdışı alışveriş maceramız başarılı oldu şükür.
ayyy darısı başıma. hangi siteden sipariş ettiniz ve hangi ülkeden geldi? gittim ptt'den çoğu kişi kesinlikle yasak dedi. ben de tohum karşılığı tohum sipariş etmiştim bulgaristandan. adam 150gr üzerlik tohumu istedi. ben de zarfa koyup açtım ama gider mi bilmem. pofidik oldu. her eline alan bi sallayıp "bu ne?" diyor

bulgaristan, ingiltere ve almanyadan olan 3 tohum siparişimden hiçbiri gelmedi :'(

erkanbey beğendi.
Eski 08-05-2015, 22:50   #30
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Alıntı:
ayyy darısı başıma. hangi siteden sipariş ettiniz ve hangi ülkeden geldi? gittim ptt'den çoğu kişi kesinlikle yasak dedi. ben de tohum karşılığı tohum sipariş etmiştim bulgaristandan. adam 150gr üzerlik tohumu istedi. ben de zarfa koyup açtım ama gider mi bilmem. pofidik oldu. her eline alan bi sallayıp "bu ne?" diyor

bulgaristan, ingiltere ve almanyadan olan 3 tohum siparişimden hiçbiri gelmedi :'(
Ptt den ve gümrükten banada yasak dediler ama bana gelen zarf mektup gibiydi sağolsun birde peçeteye sarmış mektup gibi geldi ebay dan aldım satıcı çok iyi ve kaliteli size yardımcı olabilirim bu biberlerden almayı düşünüyorsanız.

yigit666 beğendi.

Etiketler
ebay

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025