agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Alışveriş > Alışverişler ve İlanlar Hakkında
(https)

Beğeni Düzeni202Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-10-2012, 11:27   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
arkadaşlar küçük kaktüslerin resimlerini kaktüs ve sukkulentlerim sayfasında yayınladım oradan bakabilirsiniz Çok ta net çıkmadı ama idare ederler...

askforza beğendi.
mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2012, 08:15   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-08-2012
Çok saolun sayın Mmanager , size gelenlerin resimlerini görünce daha net karar verecem.

beyz66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2012, 08:42   #3
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şöyle 3-5 dönüm bahçen olacak. Kenarda da 4-5 bin doların. Gireceksin şu siteye, doya doya alışverişini yapacaksın. Ben geze geze bitiremedim. Ya nasip...

ne ararsan var

Oğuzhan, pria ve YeniBON beğendi.

Düzenleyen Lonicera : 18-12-2012 saat 11:36 Neden: imla
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2012, 12:30   #4
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2009
Galeri: 10
Kaktüs ve sukkulent tohumu satan bir internet adresini paylaşmak istedim fiyatlar ve gönderim tutarları çok hesaplı ben de biraz önce siparişim listemi gönderdim.
Basit kabarcıklı zarf gönderim ücreti 1 euro
Karton kutu 3 euro
ADBLPS - graines de cactus et autres plantes succulentes

Emre Kuzu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2013, 09:24   #5
Ağaç Dostu

tabus's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2006
Yurdışından Canlı Bitki, Tohum, Soğan vs. Getirmek/Getirtmek ve Gümrük Kuralları

Geçenlerde yurt dışından çiçek soğanı getirttim
fakat gümrükte takıldı. Taşınma sürdüdüğü
ve biraz da zamansız getirttiğim için gümrükte bozuldular.
Zaten gümrükten çekebilmem için ileri sürdükleri şartları yerine
getirebilmem imkansız olduğu için yapacak bir şey kalmamıştı.
Benim öğrenmek istediğim, yurt dışından çiçek soğanı getirtmenin
prosedürleri nelerdir? Amatör bir yetiştirici bu yolla ithalat yapabilir mi?
Kolay bir yolu var mıdır?

tabus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2013, 20:44   #6
Ağaç Dostu

fund@'s Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2010
Galeri: 7
eBay ve kaktüs satışı

Değerli Kaktüsseverler, eBaydan başka şeylerin alışverişini yaparken kaktüslere rastladım..polonyalı bir satıcı 30- 35 grup halinde kaktüs satışı yapıyor.. fiyatlarda uygun gözüküyor..satıcıyla iletişime geçecektim sonra aklıma takıldı..bunlar gümrükten geçer mi? daha önce deneyimi olan arkadaşlar bana yardımcı olsunlar? hiç buradan bitki satın alan oldu mu? link aşağıda
35 Kakteen 35 Arten Mit Namen Einschließlich 5 Astrophytum Frostschutz Paket | eBay

fund@ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2013, 13:57   #7
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fund@ Mesajı Göster
Değerli Kaktüsseverler, eBaydan başka şeylerin alışverişini yaparken kaktüslere rastladım..polonyalı bir satıcı 30- 35 grup halinde kaktüs satışı yapıyor.. fiyatlarda uygun gözüküyor..satıcıyla iletişime geçecektim sonra aklıma takıldı..bunlar gümrükten geçer mi? daha önce deneyimi olan arkadaşlar bana yardımcı olsunlar? hiç buradan bitki satın alan oldu mu? link aşağıda
35 Kakteen 35 Arten Mit Namen Einschließlich 5 Astrophytum Frostschutz Paket | eBay
Merhaba,
Ben hindistancevizidir jaboticabadir turlu bitkileri ebay yoluyla getirdim.Genelde saticilar tarafindan pek bir sorun cikmiyor,urun gumruge giriyor ve saglikliysa eve yollaniyor.Tek sorun urun sayisi 4 ve uzeri oldugu icin ticari damgasi yiyebilir.Resimlere bakildiginda da gayet siradan Turkiye'de bulunabilir kaktuslere benziyor.Ben sizin yerinizde olsam,

Rebutia Arenacea Variegata Very Nice Shade RARE Astrophytum Cactus Succulents | eBay

Pseudolithos Migiurtinus Mega RARE Medium Size Cactus Ario Astro Succulents | eBay

Astrophytum Asterias Variegata RARE Very Nice Seedling Succulents Cactus | eBay

Gibi daha ilginc bulunan turleri takipli olarak alirdim.Gumruk meselesinde sorun olacagini sanmam,hindistancevizi bana geleli 2 ay olmustur.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2013, 14:17   #8
Ağaç Dostu

fikreteren's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2007
Sayın Charlaux soğanlı bitki getirmek istiyorum.Ne gibi bir yol istemem gerekir.sayı önemli mi?
ne kadarlık bir riske girmek gerekir.Hangi sitelerden istifade etmem gerekir.Teşekkür ederim.

fikreteren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2013, 21:19   #9
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren Mesajı Göster
Sayın Charlaux soğanlı bitki getirmek istiyorum.Ne gibi bir yol istemem gerekir.sayı önemli mi?
ne kadarlık bir riske girmek gerekir.Hangi sitelerden istifade etmem gerekir.Teşekkür ederim.
Merhaba,
Soyle madde madde siramali diye dusundum kolaylik acisindan.

Ben olsam sayi olarak 4'un ustune cikmam.Cikacaksam da tek seferde almam iki seferde alir,birisini bir akrabama yollarim oyle alirim.

Ucret olarak 150 tl'yi kargo dahil asmamaya ozen gosteririm.

Kargoyu takipli olarak alirdim.(gumruk gecisleri vs. kontrol edebilmek acisindan)

Ebay gibi guvendigim siteleri tercih ederdim.Guvenilirligi olan alan kisinin haklarini koruyan,kargo secimini size saglayan yerlerden alisverisinizi guvenle yapabilirsiniz.

nrkrkmz beğendi.
Eski 16-03-2013, 12:13   #10
Ağaç Dostu

fikreteren's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2007
Teşekkür ederim charlux. Bende ebay olarak düşündüm.Hatta beğendiklerim orada.

Charlaux beğendi.
fikreteren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2013, 21:22   #11
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren Mesajı Göster
Teşekkür ederim charlux. Bende ebay olarak düşündüm.Hatta beğendiklerim orada.
Ebay seciminiz yerinde olacaktir.Fidanlarda tekli sayida getirildigi ve tohumlarin sayisinin da 50'yi asmadigi surece bir sorun cikacagini sanmiyorum.Ancak urunun kargo dahil ne kadar tuttugu buyuk onem tasimaktadir,150 euro ve uzeri urunler ekstra ucrete tabidir ve dolayisiyla gittiginizde adam acacak kargoyu bakacak : alin basiniza is

1)Aldiginiz kargonun takipli olmasina ozen gosterin.USPS Priority Mail Amerika'dan gelecek urunlerin takip edilmesine olanak saglar.UK'den gelen urunler genelde kaybolmaz merak etmeyiniz ancak onda da takip numarasiyla almak sizi avantajli kilar.

YeniBON beğendi.
Eski 13-06-2013, 01:06   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-06-2013
Merhaba arkadaşlar, internetten adenium tohumu sipariş etmek istiyorum ama şişman gövdeli olsun istiyorum bu konuda yardımcı olabilecek var mı acaba

Kasırqa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2013, 20:11   #13
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kasırqa Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar, internetten adenium tohumu sipariş etmek istiyorum ama şişman gövdeli olsun istiyorum bu konuda yardımcı olabilecek var mı acaba
Yok mu yardımcı olabilicek kimse

Eski 14-06-2013, 22:53   #14
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Yok mu yardımcı olabilicek kimse
"Adenium Arabicum" türünü sipariş edebilirsiniz.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2013, 15:09   #15
Yeni Üye

Nereden sipariş edeceğim. Obesum türü var arabicumu bulamadım.

Eski 16-06-2013, 19:18   #16
Ağaç Dostu

meh12's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Galeri: 9
Alıntı:
Nereden sipariş edeceğim. Obesum türü var arabicumu bulamadım.
ebay üzerinden sipariş verebilirsiniz

meh12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2013, 16:22   #17
Ağaç Dostu

çiğdem11's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2007
Galeri: 4
Merhaba sayfayı inceledim çok beğendim çöl gülü nereden alabilirim acaba?

çiğdem11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2014, 18:56   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-02-2014
selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve sormak istedim. daha önce http://companionplants.com'dan çiçek sipariş vereniniz oldumu ve bir sorunla karşılaştınızmı acaba? yani gümrük falan nasıl oluyor ya da neler yapmamız gerekiyor?

emekli67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2014, 13:13   #19
Yeni Üye

Arkadaslar aradigim cicekleri ebay'de buldum. Yalniz ciceklerin boyu bir metre civari. Acaba gelirken birsey olurmu? Bir de gumrukte sorun oluyor diyenler var, sorun yasarmiyim sizce? Tecrubeli arkadaslar lutfen yardimci olun, esime dogumgununde hediye olacak ve 15 gun vaktim kaldi. Simdiden tesekkurler.

Eski 16-02-2014, 13:23   #20
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
Kesinlikle geçmez gümrükten, paranız yanar.

Ne aradınızda buldunuz, belki Türkiyede vardır aradığınız.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emekli67 Mesajı Göster
Arkadaslar aradigim cicekleri ebay'de buldum. Yalniz ciceklerin boyu bir metre civari. Acaba gelirken birsey olurmu? Bir de gumrukte sorun oluyor diyenler var, sorun yasarmiyim sizce? Tecrubeli arkadaslar lutfen yardimci olun, esime dogumgununde hediye olacak ve 15 gun vaktim kaldi. Simdiden tesekkurler.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2014, 10:09   #21
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster
Kesinlikle geçmez gümrükten, paranız yanar.

Ne aradınızda buldunuz, belki Türkiyede vardır aradığınız.
selamlar mutlu bey forumda görüp beğendiğim aşağıdaki başlıktaki çiçekleri arıyorum
http://www.agaclar.net/forum/soganli...iler/33200.htm
yetiştiren ve yardımcı olacak kimse yokmu acaba?

Eski 03-03-2014, 17:44   #22
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Kurtboğan (Aconitum), düğün çiçeğigiller (Ranunculaceae) familyasından çok zehirli bir bitki cinsidir.
Kurtboğan, 50-199 cm yükseklikte, çok yıllık, otsu bitkilerdir. Çiçekleri sarı, morumsu ya da koyu mavi renkte olabilir. İçerdikleri alkoloitlerden dolayı çok zehirlidirler.
Sayın emekli67; vikipedide yazılan bilgilerde bitkinin çok zehirli olduğu yazıyor. Ben bir ağacı dikmekten bu nedenle vazgeçmiştim.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2014, 18:14   #23
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-05-2011
Arkadaşlar selamlar, eBay'den toplu bir alışveriş yapacağım. çeşitli, 20'şerli, 100'erli tohumlar ve 500 gram kadar da özel bir tohum alacağım. (celastrus paniculatus-hafıza güçlendirici olarak tüketiliyor) Yani en az 5-10 bin tohum falan olacak çeşitli bitkilere ait ama asıl büyük kısmı iki çeşitten oluşacak. Gümrüğe takılmamak için ne yapmam gerektiğini merak ediyorum. Tarım bakanlığı genelgelerine bakıyorum, hiç birşey anlamıyorum. Öyle parayı riske atma şansım da yok. Sizce paketin gelip gelmeyeceğini önden nasıl öğrenebilirim? Bu tarım müdürlüğü falan izin konusunda doğru düzgün bilgi veriyor mu acaba?
Teşekkürler.

*Ek: Bakanlık yönlendirmeleriyle gümrük muayene yi arattılar bana, bir tohum bile getiremezsiniz dedi. Karantina varmış, ancak ithalat yaparsanız olur o da çok masraflı olur dedi. O kadar kesin konuştu ama getirenler nasıl getirmiş ki? Acaba yönetmelik böyle de çok ciddiye mi almıyorlar bilen var mı?

pria ve YeniBON beğendi.

Düzenleyen noshpheratu : 21-03-2014 saat 16:08
noshpheratu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2014, 20:18   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-07-2014
bahçeniz adına önemli bir site

Hayatlarımıza renk katan küçük detaylar vardır. Büyük şehirlerde, koşturmacanın ortasında, bizi rahatlatan küçük vahalarımız, balkonlarımız, bahçelerimiz, verandalarımız. Binlerce çeşit saksı, çiçek, mobilya seçenekleri ile bu alanları bize özel kılıyoruz. Modanın getirdiği yenilikler, bizim eski objelerimizle birleştiğinde farklı bir görsel şölen sunuyor. Çiçeklerin her birinin kendine özel bir enerjisi var. Kimi renklerinin güzelliği ile orkide, yıldız çiçeği, begonya, gül gibi, kimi kokusu ile yasemin, hanımeli, filbahri gibi, kimiyse Benjamin, ask merdiveni, dieffenbacha, gibi yaprakların, o göz dolduran yeşili ile rahatlatıyor bizi. Git gide betonlaşmaya mahkûm bırakılan büyük şehirlerde, yaratabildiğimiz her yeşil alan, bizim ruhumuza ve geleceğimize yatırımdır kanımca. Yeşil, doğa, ruhun en temel ihtiyaçlarındandır.
Bu ihtiyacımızı az da olsa karşılayabilecek alanlarımızı yaratırken, binlerce seçeneğin olmasından dolayı çok şanslıyız. Her geçen gün karşımıza çıkan birbirinden farklı obje ve çiçekler, kendi yaratıcı yanlarımızla ilgili keşifler yapmamızda pozitif rol oynuyor.

nuovascienza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2014, 02:42   #25
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2014
Yurt dışından canlı bitki tohum getireceklere bir uyarı olsun. Benim Mracle Fruitlerim (3 minik ağaç 12 tohum) bir miracle (mucize) olmazsa gümrükte kalmış bulunuyor. Herhalde bir iki güne netleşir burada yazarım. Hüsranımın sebepleri ve işleyiş şu şekilde oldu:
-Bitki gelmiş beni ihbarla posta gümrüğüne çağırdılar.
-Gönderen satıcı "hediye paketi yaparız , sıkıntı olmaz geçer demişti" Paket de öyle dev bir paket değil hani 50 X 15 X 10 cm gibi ebatları var.
-Bitkinin faturasını, sağlık sertifikasını getirin dediler. (Hatta tel. da ilk konuştuğum hanım, "paypal çıktısını bile alsan, fiyatını görür geçirirler pakedini" demişti.
-Kutudan böyle bir belge çıkmadı.
-Çıktıyı ptt gümrüğe verdim, bu yetmez tarım il md. den izin kağıdı getir dediler. Zaten bitki sağlık sertifikası da orası için gerekliymiş, postacı "ben anlamam" deyip çıkıyo işin içinden.
-il tarım md. gittim sağlık belgesi falan sormadan, "yetkilendirilmiş ithalatçı mısın diye sordu, kereste gibi kaldım.. (Ne ithalatı beyefendi 3 dal ağaç alıp evimde bakıcam) -isterse bir dal olsun ithalat iznin olacak deyip beni oradan paketlediler.
-Bi yırtma şansımız olur mu diye tarım karantina md. aradım, onlar da "işin başı ithalat belgesi, o izin varsa biz gider inceleriz, gerekirse numune alır bakarız, gerekirse büyütür emin oluruz" diyerek zaten yerler düşen ümitlerimin üstünde pis sigarasını söndürdü.
-Meğer 3 dal ağaç değil kahrolası amazon ormanını sipariş etmişim.. (kahrolmasın orman gene de....)
-Yani ağaççıklarıma -BIR TANIDIK BULAMADIĞIM SÜRECE elveda ediyorum, ben yandım siz de yanmayın, hesabınızı geçiş olmayabilir diye yaparak sipariş edin.
Saygılar.

tabus ve pria beğendi.
Lathspell Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2014, 15:02   #26
Ağaç Dostu

tabus's Avatar

Geçmiş olsun..Ne yazık ki ithalatçı olmadan canlı bitki-soğan vs gümrükten geçmiyor..Ben bir kaç kere yaşadım.Bu ülkeyi yönetenler; bürokrat ve siyasiler, sadece cahil değil, korumacı görünümünde körler..Akılsızca ve bilgisizce yasakların olmadığı bir ülke oluncaya kadar da devam edecek gibi. Avrupa Birliğine girmek için can atıyoruz, birlik içinde serbestce dolaşan bu canlı bitki ve soğan gibi malların yurt dışından alınabilmesi
gümrük memuru isimli zontaların keyfine bırakılıyor..Her yıl tonlarca soğan ithal edilirken benim gibi amatör bir kişinin dışarıdan getirtmesinin önü kesiliyor..Neden acaba..

pria ve bestdelen beğendi.
Eski 18-01-2015, 20:41   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-11-2014
Merhaba. Aliexpress vasıtasıyla çok sayıda tohum getirttim. Lakin bazılarının benim istediğim tohumlar olmadığını gördüm. Bazı tohumları yeniden almak istiyorum. Sizin tavsiye edeceğiniz dürüst satıcılar var mı arkadaşlar? Siparişi verilen tohumu gönderen hangi dükkanları tavsiye edersiniz?

tabus ve Milla beğendi.
atlantisprensi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2015, 18:19   #28
Ağaç Dostu

tabus's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi atlantisprensi Mesajı Göster
Merhaba. Aliexpress vasıtasıyla çok sayıda tohum getirttim. Lakin bazılarının benim istediğim tohumlar olmadığını gördüm. Bazı tohumları yeniden almak istiyorum. Sizin tavsiye edeceğiniz dürüst satıcılar var mı arkadaşlar? Siparişi verilen tohumu gönderen hangi dükkanları tavsiye edersiniz?
Benim bildiğim güvenilir site çok fakat konularına göre ihtisaslaşmış sayılırlar..Geniş yelpaze olarak, Vegetable Seeds | Flower Seeds | Plant Seeds | Hanging Baskets | Vegetable Seeds | Buy from Chiltern Seeds Online ve Buy Flower & Vegetable Seeds & Garden Supplies | Thompson & Morgan Worldwide önerebilirim. Eğer hangi tohumarla ilgilendiğinizi bilseydim önerilerim farklı olabilirdi..Kolay gelsin.

Eski 22-01-2015, 00:13   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-11-2014
Mesela çöl gülü istiyorum. Aldım lakin başka bir şey göndermiş pis herif. 30-40 çeşit tohum aldım. Diğerleri doğru mu onu da bilmiyorum. Lithops tohumları istemiştim yine bambaşka bir şey göndermiş. Özellikle çöl gülü istiyorum.

atlantisprensi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2015, 09:40   #30
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-09-2013
merhaba, internetten tohum siparişi ile ilgili bir kaç şeyde ben yazayım, paketler büyüdükçe kurcalanma olasılıkları artıyor. takip numarası olmayan ve mektup zarfı şeklinde olan paketler daha rahat geçiyor. her ihtimale karşı iadesi mümkün olan yerlerden alışveriş yaparsanız riskiniz azalır. gümrüğe takılan tohumları geri yollayıp , aynı tohumları aldığımda çok oldu. tamamen gümrükteki adamın keyfine tabiyiz. canlı bitki getirmek yolcu beraberi hariç çok zor.

tabus beğendi.
Ezgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ebay

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026