![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
violet19, Bir yerde hata yaptığını düşünmüyorum... Bozkırın orta yerinde menekşe yetiştirmek pekte kolay iş değil doğrusu... Genel olarak yaptıklarından doğru davrandığını ve çiçeklerine iyi baktığını anlıyorum. sanırım asıl sorun, Hepimizde var olan sabırsızlık bir an evvel çiçeklerini görme isteği... Hatta bu sabırsızlık, hatalar yapmamıza ve çiçeklerimizi kaybetmemize sebep oluyor...(kendimden biliyorum) Yapraktan yetiştirilen bir menekşe 4 ay gibi bir sürede açmaz... Minimum 30-40 gün köklenme, bir o kadar yavrulama , yetişkin hale gelip açana kadar 6-7 ay geçmeli... Kaldı ki asıl mesele ne kadar kısa sürede yetiştirdiğin değil ne kadar sağlıklı yetiştirdiğin önemli... Son olarak eksik şeyin nem olabileceğini düşünüyorum. Malum Çorum'un havası kurudur. Bol çiçekli günler dilerim... |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili violet19; Eğer yanlış bilmiyorsam, yeni üyeler belli bir süre fotoğraf paylaşımında bulunamıyorlar. Ben de üye olduğum zaman paylaşamamıştım çünkü. Bir de, fotoğraf paylaşımına başladığınız zaman, boyutlarını ayarlamak için Photoscape diye bir program var. Kullanması çok kolay ve indirmesi bedava bir program. Kolay gelsin... ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
sn ece yıldız haklısınız. Zaman konusunu eklemeyi unutmuşum. Uygun mevsim değil tabi saksı değiştirmek için. Şartlar olgunlaşınca değiştirmek en doğru olanı. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Sayın Kazım80, Çok sıcaklarda menekşelerin hayatta kalabilme mücadelesi verdiğini söylemişti arkadaşlar, menekşelerime bakınca bunun doğru olduğunu görüyorum bu yüzden saksı değişimi için mevsimin serinlemesini beklemenin uygun olacağını düşünüyorum böylece menekşeler köklerini geliştirip tekrar eski hallerine dönerler diye umut ediyorum. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben hergün sabah su püskürtüyorum çok iyi geliyor |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Hergün yapraklarına su puskürtmek yerine bir tepsiye kedi kumu koyun bunu nemlendirin menekşelerinizide bu ıslattığınız kumla ve su ile irtibatta olmayacak şekilde yerleştirin. Hem nem sağlamış hemde güzel bir görüntü sağlamış olursunuz. kurudukça su ekleyerek nemlendirebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Bir tek sen varsın
Menekşeler bol bol yaprak veriyorlar en eski menekşem klasik mor olan beni yalnız bırakmadı |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Ne yazıkki görsel gönderemem. Bulunduğum bölge oldukça nemli olduğundan gerek kalmıyor sistemi yapmaya. Tepsinin içine kedi kumu veya çakıl taşları ile doldurun. Bunları su ile ıslatın. Üzerine de menekşelerinizi alt tabakları ile birlikte yerleştirin. Altta taşlar kurudukça ıslatın. Çok güzel nemlendirme yapar. Menekşelerde yapraklara su fıffıslamak riskli bir yöntem yanlış bir yerde su birikmesi ile çiçeğinizi kaybetme riski var fakat bu yöntem ortam nemi sağladığı için uygulanabilir. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Kök çürüklüğü
Alıntı:
Kök çürüklüğü genç bitkilerde pek görülmüyor hatta hiç yok. iyi günler |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Özellikle yaz aylarını aşırı sıcak geçiren yörelerde direkt güneş ışığından korumak koşuluyla yapraklara su püskütmek sıcaktan daha az etkilenmeleri ve nem kaybını önlemekte oldukca etkili sevgili turkankaragoz. Nemli iken direkt güneş ışığı almadığı sürece zarar vermez. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Menekşe
İlk kez menekşe yetiştiriyorum. Aldığımda üzerinde çiçekleri vardı ama döküldü. Yeniden ne zaman çiçek verecek diye sabırsızlıkla bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Havaların soğuması ile toparlanmalarını umud ediyorum artık ne yapayım. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Biraz önce pembişimi kaybettiğimi gördüm bu seneki ikinci kök çürüyü kaybım. inşallah gerisi gelmez artık. Düzenleyen eceyıldız : 20-08-2013 saat 21:59 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
Yeni Yavrular ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Merhabalar. Kök çürüğü oluşmuş ve yaprakları yumuşamış olan menekşelerimde 2-3 ay önce yeni bir deneme yaptım ve başarılı oldu ve çiçeklendi maşallah. May kumu dedikleri bir kumu ıslattım ve köklerini kestiğim menekşemi diktim, bolca tabağına su koydum. Bir hafta kadar tabanındaki suya hep takviye ettim. Sonraki zamanlarda canım ne zaman istedi ise ya da yapraklarda az yumuşama hissetmişsem tabağına suyu dolduruverdim. Hatta iki gün önce de bolca yıkanmış deniz kumuna yine kök çürüğü olan birkaç yavru picassoyu diktim ve yaprakları hemen dirileşti maşallah. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Sayın Sami Ulus'a teşekkürlerimle... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Geçen yıl yaz sıcaklarını menekşelerin bulunduğu odanın penceresini 24 saat açarak, bu yıl da kuzey cephe ve perdeli bir balkona koyarak az hasarla atlatabildim inşallah... İmkanı olan arkadaşlara tavsiye ederim... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2011
|
hastalanan menekşem ve iki yeni arkadaşım
Merhaba, Aranıza yeni katıldım Menekşelerle ilgili tüm yazışmaları okuyacağım diye canım çıktı. Daha yarısına gelebildim ) Ama o kadar çok şey öğrendim ki... Emeği, katkısı olan herkese teşekkürler.Evdeki menekşelerim bir süredir çiçek vermiyorlar. Ben de kıskanıp açarlar umuduyla ve bahanesiyle tabii ki, iki saksı daha edindim. ![]() ![]() Şimdi de bir sorum olacak. Eski saksılarımdan bir tanesi aşağıdaki hale geldi. Sorunu nedir? Yardımcı olabilir misiniz? Saksısı büyük diyeceksiniz, evet onu yeni öğrendim; artık saksı değişimi esnasında küçültebileceğim. Gerçi deliksiz olduğu için altına iri çakılla drenaj yapmıştım, o sayede alt tabak gibi kullanabildim. Güney cephesinde perde arkasında duruyorlar. Kızgın güneşi perde engelliyor diye düşünüyorum çünkü bu saksı dışındakilerde bir değişiklik yok, canlı ve sağlam yaprakları var. Hastalanan saksım için önerilerinizi rica ediyorum. Sevgilerimle, |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
selam kartopu gunes yanıgına benziyor yani gunes kızgınken sulanmış gibi boyle gunes kızgınken sulandıgın da ya da fısfıs yapıldıgında suyun oldugu yerler yanıyor umarım boyle bir seydir yazın doguya ya da kuzeye bakan yerde olsa iyi oluyor Düzenleyen sardunyadervis : 22-08-2013 saat 01:35 Neden: eksiklik |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sn kartopu gunes devrildikten sonra yani o pencereden cekildikten sonra sulayın ve o yaprakları temizleyin ama o ciceginizi elledikten sonra digerlerini ellemeyin hijyen önemli, bakalım o yaprakları temizledikten sonra devam edecek mi? gule gule buyutun Düzenleyen sardunyadervis : 22-08-2013 saat 01:38 Neden: eksik |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-08-2013
|
maşallah çok güzeller.. bir çoğu hüsran olan denemelerimden sonra yeniden başladım çelikten menekşe üretmeye. inşallah bende böyle büyütebilirim ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben anlamıyorum bunlar nasıl "afrika menekşesi"? Bi kere Afrika sıcak bir ülkedir, bu menekşeler sıcağa hiç dayanamıyorlar 7 saksı olan menekşelerim yazın gelmesiyle 3 saksıya düştü. Biri de can çekişiyor. Evde klima var sıcak bir ortamda değiller, buna rağmen yaprakları pörsüyor, yumuşuyor, morarıyor sonra da koparmak zorunda kalıyorum öyle öyle kuş kadar kalıyor. Balkondan aşağı atasım geliyor. Ne yapacağımı şaşırdım ve sıkıldım yavaş yavaş onlarla uğraşmaktan, dertleri ne anlamıyorum. Ne kadar da nazlılar hanımefendiler... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Eskimeyen dostum menekşe
Menekşe Düzenleyen ahmeter : 23-08-2013 saat 12:14 Neden: EK |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Saintpaulia
Menekşenin sevdiği ortam Orkide serasını içi , resimlerde görülüyor Anlataçağım ben buraya geliyorum sizleri pek bahçemde göremiyorum Bir tek menekşe ile yaz , ve kış geçmez Orkide serasının kendine özel bir kullanma sistemi var zamanla kullanarak bunu öğreniyorsunuz Sera küçük orkideler ancak sığıyor menekşeye yer çok kısıtlı Gündüz sıcaklık 25-35 arası nem 50-80 arası Geçe sıcaklık 20-23 arası nem 40-50 arası Menekşe memnun yalnız çiçeğe geldiği vakit buradan almak lazım nem çiçek yapraklarını bozuyor Gelelim Afrikaya geçe gündüz arası sıcaklık farkı 20 derece geçe menekşe kendine geliyor bizim evlerde bu şekide bir durum yok hele istanbulde geçe nemi korkunç 80-90 bazen 100 Bize menekşe gönderen Hollanda nasıl yapıyor gittim gördüm bitkinin bütün bu isteklerini bilgisayara yüklemiş, ve yalnız menekşe bulunan serayı menekşenin arzusuna göre çalıştırıyor iyi günler |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Sami Ulus, Siz de Urfa'dasınız. Menekşeleriniz çok sağlıklı. Nasıl bakıyorsunuz. Suyu havası nasıl? |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|