View Single Post
Eski 25-11-2012, 12:07   #10978
Rana+miraç
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-01-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiçekdostu Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar.1 ay önce aldığım menekşem çok sağlıklıydı ama saksısı çok küçük olduğu için gelişemiyordu.Bu ayda saksı değiştirilmez biliyorum ama bir deneyeyim dedim.Toprağını hiç dağıtmadan 1 hafta önce saksısını değiştirdim.Yaprakları soldu ve saksıdan aşağıya sarkmaya başladı.Aspirinli su,oksijenli su hiçbir şey fayda etmedi.Onunla beraber aldıklarımda hiçbir şey yok.Saksısını değiştirmemeliydim.Çiçeğimi ben o hale getirdim.Ölürse çok üzüleceğim,kendimi suçlayacağım.Çiçeğimi kurtarmak için ne yapabilirim?

Sayın çiçekdostu;
Bu ay saksı değişimi için uygun bir ay. Ben bu ay bir çok menekşemin saksısını değiştirdim ,bazı ayrılması gereken menekşelerimi ayırdım. Hiç birinde sorun yok.
Satın alınan menekşeler sadece torfta oldukları için aldıktan sonra toprağı mümkün olduğunca temizleyip menekşeler için uygun karışımlı yeni toprağa dikiyorum. 5 litrelik su şişelerini ikiye kesip saksının üzerine örterek sera yapıyorum. Saksıyı gölge bir yere koyuyorum. Bir hafta beklettikten sonra serayı açıyorum.Bu değişimi menekşe yeni ortamına alışsın diye aldıktan bir iki hafta sonra yapıyorum.

Yeni aldığınız menekşenin toprağı su tutma özelliğini yitirmiş olabilir.Aspirinli ve oksijenli su için bir şey diyemiyorum ben hiç denemedim.Resim yükleme imkanınız olsa daha iyi yorum yapabilirdik belki.İnşallah menekşeniz kurtulur.

Rana+miraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön