![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2019
Şehir: Yalova
Mesajlar: 165
|
Dikenli Çamlıhemşin salatalığı
Bitki türü: Mevsimlik sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum çeşit adı: Hıyar (Cucumis sativus) Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova Size nereden geldi: Sn. Şehirliköylü İlk paylaşan : Sn. Şehirliköylü Tohumun kökeni : Çamlıhemşin Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Diğer salatalık cinsiyle arasında 15 m, meyve ağaçları ve fundalıklar vardı. Kullanılan gübreler : Yanmış ahır gübresi, kompost Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2020 Temmuz-Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Özel ilgi isteyen biraz nazlı bir cins gibiydi. Toprağa ilk aktardıklarımdan bazılarını kaybettim, tekrar tohum ekmek zorunda kaldım, onlardan da kaybettiklerim oldu. Gelişebilen birkaç tanesi güçlü gelişti ve güzel meyveler verdi. Yalnız bazıları sapında biraz bekleyince kınalı bir görüntüye bürünmeye başladı. Bunun sebebini anlayamadım. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Meyve sayısı fazla olmadı ama -özellikle ilk gelişenler- çok güzel ve göz doldurucu oldu. Ufak çekirdekli, tıknaz gövdeli, gevrek etli salatalıklar verdi. Ben çok beğendim. Biz kahvaltıda kullandık. Yetiştirme özellikleri: 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mayıs başı viyollere ekildi. Mayıs sonu kalıcı yerlerine aktarıldı. 2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Yok 3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol gübre, bol su, bol güneş. 4. İklim gereksinimleri: Biraz nazlı sanırım. Bence de serin iklim cinsi bir salatalık. 5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohuma bırakınca çok iri ve kınalı-kahverengi oldular. Sapının kuruması epey uzun sürdü. Düzenleyen Şeftali çiçeği : 14-11-2020 saat 21:48 Neden: Fotoğraf yükleme |
![]() |
![]() ![]() |
|
|