View Single Post
Eski 10-10-2020, 20:54   #4
Şeftali çiçeği
Ağaç Dostu

Şeftali çiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 08-07-2019
Afyonkarahisar Tınaztepe domatesi

Bitki türü: Mevsimlik sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum çeşit adı: Solanum lycopersicum
Tohum kaç yıldır sizdedir: Bir yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova
Size nereden geldi: Sn. Muda
İlk paylaşan : Sn. Muda
Tohumun kökeni : Afyonkarahisar Tınaztepe'de Sn Muda'nın bir lise arkadaşının evin tavanarasında bulduğu, büyükannesine ait 65 yıllık tohumlar.

Dağıtılacak Tohumun Saflığı: En yakın domates cinsiyle arasında en az 5 metre vardı.

Kullanılan gübreler : Yanmış ahır gübresi, kompost
Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2020 Ağustos sonu

Bitki tipi ve gelişim durumu: Bu cinsi diktiğim bahçe en çok hasar alan yerlerdendi. Fideler başlangıçta gayet iyi bir gelişim gösterirken, maaalesef erken aşamada çok sekteye uğradılar. Bitkiler fazla boylanmadı ve yetiştirdiğim diğer pek çok domatesten daha
mütevazi kaldı. Ama şartlar normal olsaydı performansı daha iyi olurdu, eminim.

Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Kırmızı ve orta-iri güzel domatesler elde ettim. Bitkiler erken kuruma gösterdiler ve tohumluk ayırdığım birkaç iri haricinde başka kayda değer domates alamadım. Bu nedenle tadım yapamadım. Sn. Muda geçen yılki tanıtımında tadının çok güzel olduğunu söylüyor.

Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Bu da Nisan sonunda direkt viyollere ekildi. Haziran ortası kalıcı yerlerine aktarıldı.
2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler ( soğuk katlama vb. ) Herhangi bir özel uygulamaya gerek olmadı.
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bütün diğer domatesler gibi.
4. İklim gereksinimleri: 20 C dereceyi bulmadan domatesler burada gelişmeye başlamıyor.
5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ben en irilerden yumuşadıkları zaman tohum alıyorum.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Şeftali çiçeği : 17-10-2020 saat 00:47
Şeftali çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön