Bitki türü: Mevsimlik sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum çeşit adı: Solanum lycopersicum
Tohum kaç yıldır sizdedir: Bir yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova
Size nereden geldi:Sn. Sezerakk
İlk paylaşan : Sn. hcorak
Tohumun kökeni : Bulgaristan göçmenleri
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: En yakın domates cinsiyle arasında en az 10 metre vardı.
Kullanılan gübreler : Yanmış ahır gübresi, kompost
Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2020 Eylül başı
Bitki tipi ve gelişim durumu: Gelişimi enteresan oldu. Bitki uzun süre yavaş yavaş ama hiç durmaksızın boy attı; öyle ki bunu ekmek için yeni açmış olduğum yerin fazla gölge kaldığına hükmettim ve ümidimi keser gibi oldum. Meyve tutumu da çok geç oldu. Karahayvan saldırıları ile uğraşırken, 10-15 gün kadar buna hiç bakamadım (hayvanlar burayı geç keşfettiler); o arada minik minik görüp üzerinde pek durmadığım o tomurcukları kocaman domatese dönüşmüş buldum. Gene de ekilen yere göre performansı değişiyor olabilir tabii ama diğer yetiştiren forumdaşların yorumlarına bakınca da çok boy atan bir cins olduğu söylenebilir.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Meyve performansı da şaşırttı. Bizim standartlarımıza göre gerçekten iri olan birçok meyve verdi. En irisi 450 g oldu ama yağmalanmasaydı (ve defalarca sökülüp dikilmeseydi) belki biz de diğer arkadaşların rekoruna yaklaşırdık gibi geliyor

Her halükarda lokum gibi nefis bir lezzette ve kahvaltılık olarak harika. Evde herkesin favorisi oldu. Çok sert değil ama bizdekiler çatlama yapmadı.
Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Nisan başında direkt viyollere ekildi. Mayıs sonu kalıcı yerlerine aktarıldı.
2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler ( soğuk katlama
vb. ) Herhangi bir özel uygulamaya gerek olmadı.
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bütün diğer domatesler gibi.
4. İklim gereksinimleri: 20 C dereceyi bulmadan domatesler burada gelişmeye başlamıyor.
5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ben en irilerden yumuşadıkları zaman tohum alıyorum.