View Single Post
Eski 11-10-2020, 23:54   #6
Şeftali çiçeği
Ağaç Dostu

Şeftali çiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 08-07-2019
Siyah Kırım domatesi

Bitki türü: Mevsimlik sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum çeşit adı: Solanum lycopersicum
Tohum kaç yıldır sizdedir: Bir yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova
Size nereden geldi: Zengarden
İlk paylaşan : Benim sanırım
Tohumun kökeni : Ukrayna

Dağıtılacak Tohumun Saflığı: En yakın domates cinsiyle arasında en az 10 metre vardı.
Kullanılan gübreler : Yanmış ahır gübresi, kompost
Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2020 Ağustos başı

Bitki tipi ve gelişim durumu: Tanıtımında "Dünyanın en lezzetli domatesi" ifadesini duyduğum için çok merak ederek almıştım ve çok özenerek yetiştirdim. Bitki gelişimi hayal kırıklığına uğratmadı, fazla boylanmasa da çok sağlam ve gayretli büyüdü. Hiç de nazlı bir cins değil.

Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Gayet güzel gelişirken, yağmadan o da nasibini aldı. Bu nedenle meyveler fazla irileşmedi (en fazla 200 gr, çoğu daha küçük).Tohum alma derdinden dolayı çok az tadabiliysek de gerçekten nefis bir lezzette. Şeker-asit oranı mükemmel. Diğer koyu renkli domateslere oranla belki bir tık daha üstte diyebilirim. Çok sert bir cins değil, dalında uzun süre kalırsa çatlama yapabiliyor.

Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Nisan ortalarında direkt viyollere ekildi. Haziran ortası kalıcı yerlerine aktarıldı.
2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler ( soğuk katlama vb. ) Herhangi bir özel uygulamaya gerek olmadı.
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bütün diğer domatesler gibi.
4. İklim gereksinimleri: 20 C dereceyi bulmadan domatesler burada gelişmeye başlamıyor.
5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ben en irilerden yumuşadıkları zaman tohum alıyorum.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Şeftali çiçeği : 12-10-2020 saat 19:15 Neden: İlave bilgi
Şeftali çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön