View Single Post
Eski 09-10-2020, 23:43   #3
Şeftali çiçeği
Ağaç Dostu

Şeftali çiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 08-07-2019
Margaret Curtain mor domates

Bitki türü: Mevsimlik sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum çeşit adı: Solanum lycopersicum
Tohum kaç yıldır sizdedir: Bir yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova
Size nereden geldi: Sn. Ketenhelva
İlk paylaşan : Sn. Birnefestoprak sanırım
Tohumun kökeni : Avustralya

Dağıtılacak Tohumun Saflığı: En yakın domates cinsiyle arasında 5 metre, çiçeklenme dönemleri arasında da bir ay kadar fark vardı.

Kullanılan gübreler : Yanmış ahır gübresi, kompost
Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2020 Ağustos başından itibaren

Bitki tipi ve gelişim durumu: Bu cinsin bitkisi de zahmet vermeden hızlı gelişti. Çok verimli. Fazla boylanmadı ama bunun da sağlam ve göz dolduran bir yapısı var. Defalarca sökülüp tekrar dikilmeye iyi direndi. Daha normal şartlarda daha da iyi performans göstereceğini tahmin ederim.

Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Meyveler çok lezzetli ve tatlı. Benim ve eşimin favorilerinden biri oldu. Koyu yeşil omuzlu aşağı kısımlar olgunlaştıkça koyu eflatun oluyor. Çok parlak değil biraz mat görünümlü. Bizdekiler en fazla 250-300 gr.'a ulaştı. Bu dediğim gibi çok sökülüp dikilmekten kaynaklanmış olabilir.Sert yapıda değil ama dalında dayanıklı.

Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Bu da Nisan sonunda direkt viyollere ekildi. Haziran ortası kalıcı yerlerine aktarıldı.
2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler ( soğuk katlama vb. ) Herhangi bir özel uygulamaya gerek olmadı.
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bütün diğer domatesler gibi.
4. İklim gereksinimleri: Bizim burada sebzeler geç ilkbahar donlarından sonra ekiliyor. İnatla uzun zaman meyve verdi, en son ben iptal ettim.
5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ben en irilerden yumuşadıkları zaman tohum alıyorum.

Nedense en iri meyveleri fotoğraflamayı unutmuşum. Buradaki 150 gr. civarı. Fikir vermesi için paylaşıyorum.

Eklenen Resimler

Şeftali çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön