agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)

Beğeni Düzeni1610Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-01-2016, 12:28   #1
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Sohbet edelim derken iş nereye geldi. Keklerimiz ve keçe çarıklarımızla boşu boşuna bu başlığı kirletmiş olduk.... üzgünüm

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2016, 12:40   #2
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sohbet edelim derken iş nereye geldi. Keklerimiz ve keçe çarıklarımızla boşu boşuna bu başlığı kirletmiş olduk.... üzgünüm
Kek kahvede kalmış ablam, ben yedim afiyetle Sn Özlem'in eline sağlık

Çarıklar da kirletmiyor bu sayfayı bence. Emek verilerek yapılmış çok güzel bir el işi. Sayın Malina'nın sabrını temsil ediyor, keçe çarıklar da etkinliğin bir parçası sayılır

Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2016, 12:43   #3
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Henüz açılmayan kargolardanmış, arayıp buldum.

Mücevher Çalısı'nın paketini göstererek başlıyayım

Name:  m-calisi.jpg
Views: 430
Size:  56.1 KB

Poşetler tam olması gereken büyüklükte, etiket rahat görünüyor, barkodu kullanırken hiç sorun yaşamayacağız.
Üstelik paketler alfabetik sıralanmış, bu sıra bozulmasın diye ipe dizilmiş.

Örnek göstermemiz gerekirse, örnek gösterileceklerden biriymiş...

Soru: Bu alınganlık nereden çıktı? Gerçekten anlayamadım.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2016, 12:54   #4
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Henüz açılmayan kargolardanmış, arayıp buldum.

Mücevher Çalısı'nın paketini göstererek başlıyayım

Eklenti 593957

Poşetler tam olması gereken büyüklükte, etiket rahat görünüyor, barkodu kullanırken hiç sorun yaşamayacağız.
Üstelik paketler alfabetik sıralanmış, bu sıra bozulmasın diye ipe dizilmiş.

Örnek göstermemiz gerekirse, örnek gösterileceklerden biriymiş...

Soru: Bu alınganlık nereden çıktı? Gerçekten anlayamadım.
Paylaşımınız için teşekkürler. Benim poşetler en çok podyuma çıkan poşetler oldu, ünlü oldular sayemde

Hassas tipte biri olduğumdan, itham edildiğini düşünen kişileri düşünerek, istemsiz olarak üzüldüğümden desek. Ne değişir ki?

Eski 30-01-2016, 13:19   #5
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı Mesajı Göster
Hassas tipte biri olduğumdan, itham edildiğini düşünen kişileri düşünerek, istemsiz olarak üzüldüğümden desek. Ne değişir ki?
Aynı sorunu tekrar yaşamayalım diye söylediklerimiz nasıl itham ( tdk: isim Suçlama) olarak değerlendirilebilir ki?

Biz burada neyi paylaşıyoruz? Tohumları...
Kimsenin bu işten kişisel çıkarı var mı? Yok...
Günümüz dünyasında bu tür eylemler, büyük çoğunluk tarafından enayice işler olarak görülmüyor mu? Evet...

Böyle bir etkinliğin parçasıyken, yapılan önerileri böyle yorumlamanıza çok üzüldüm.
Hassaslığınızın daha çok kişi kapsaması daha iyi olmaz mı?

Eski 30-01-2016, 13:57   #6
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Aynı sorunu tekrar yaşamayalım diye söylediklerimiz nasıl itham ( tdk: isim Suçlama) olarak değerlendirilebilir ki?

Biz burada neyi paylaşıyoruz? Tohumları...
Kimsenin bu işten kişisel çıkarı var mı? Yok...
Günümüz dünyasında bu tür eylemler, büyük çoğunluk tarafından enayice işler olarak görülmüyor mu? Evet...

Böyle bir etkinliğin parçasıyken, yapılan önerileri böyle yorumlamanıza çok üzüldüm. Hassaslığınızın daha çok kişi kapsaması daha iyi olmaz mı?
ilk cümleleriz haricinde diğer yazdıklarınıza katılıyorum. Yaptığımız enayilik gibi görünüyor dışarıdan, ama ağaçlar.net ailesi'ne üye olununca insan farklı gözle bakıyor. Bizim açımızdan zevkle yapılan bir takas etkinliği...

Bildiğim bilmediğim sebeplerle sizler zorluk çekiyorsunuz, o konularda haklısınız. Ama "Taze İncir Kahvesindeki" tek bir cümleden yola çıktım ben sonuçta;

Alıntı:
Sağ olsunlar bazı arkadaşlar minnacık poşetlere tıka basa doldurmuşlar tohumları, barkotları okumak o kadar zorlaştı ki poşetlerdeki tohumları boşaltıp yeniden doldurmamız gerekti, sanırım bu naylon poşetlere de bir standart getirmemiz gerekecek, ama bazı arkadaşlar da o kadar düzenli yapmışlar ki parmak ısırttılar adeta.
Burada bize bir öneri göremedim ben ne yazık ki. Burada bir standart isteği ve kıyaslama var sadece. Gönüllüğe bağlı bir etkinlikte kıyaslama olmaz, değil mi, ben mi yanlış biliyorum?

Bu kadar hassas bir konuda sizi üzmek istemezdim, bunun için de üzgünüm

Sizi yorduğum, üzdüğüm için de tek tek hepinizden özür diliyorum...

Saygılarımla...

Eski 30-01-2016, 13:03   #7
agaclar.net

malina's Avatar

Öncelikle bunun bizim eksiğimiz olduğunu söylemeliyim. Bu yıl barkodu ilk kez deniyoruz. Sorunu yaşamadan da neler olabileceğini tahmin edebilirdik ama sanırım hiç birimiz üzerinde düşünmedi. Çünkü bu ancak yaşarsak görebileceğimiz sorunlardan değil Tabii bir yandan da her şeyi de söylemek gerekmesin duygusunun etkisi vardır ama emin olun aklımıza gelseydi yazardık.

Gönderen arkadaşlar da o kadar çok şeyle uğraşmaktan bunun üzerinde düşünmeyi akıllarına getirmemişlerdir. Bu kadar şeyle uğraşmayı göze alan kişi, aklına gelse (söylenmiş olsa) bunu mu yapmayacak?

Amacımız, aklımızdayken eksikleri/sorunları belirlemek...

Açtığımız paketlerden bir iki örnek gösterince ne demek isteğimiz netleşecek.

Name:  poset2.jpg
Views: 327
Size:  55.7 KB

Name:  poset1.jpg
Views: 305
Size:  32.1 KB

Birinin kime gittiğini görmek için poşetin arkasına bakmak, kıvrılmış ucunu düzeltmek, bunu yaparken yapışan tohumları silkelemek falan gerekiyor, diğeri için paketi açıp etiketi çıkarmak... Her biriniz gönderdiğiniz tohum kadar poşetlerle boğuştuğunuz, biz tümüyle boğuşuyoruz. Tabii tohumları yetiştirmek gibi emeğimiz olmadığı için yaptığımız sizinkiyle yarışmaz

Bir de poşetlemede abartanlar var, ben uğraşamazdım gerçekten

Çoklu poşetlerdeki küçük poşetlerin barkodlarını okumak için çıkarmak gerekmesin diye böyle de uğraşılır mı? Hepimiz Selçuk Boz'un poşetlerini hayranlıkla seyrettik ama kesinlikle böyle bir beklentimiz yok

Name:  s-boz.jpg
Views: 323
Size:  45.2 KB

Eski 30-01-2016, 13:13   #8
agaclar.net

malina's Avatar

Bir de geçen yıl da yaşadığımız bir sorun var, bu yıl yine yaşadık; ağırlıklı olarak yaşayan Güler
Çünkü geçen yıl da zarflara adresleri o yapıştırdı

Meyvelitepe'ye söylemeyi unuttuk. Buradan yazmayacaktım ama yaşanan sorunların neler olduğunu hep birlikte görelim dedim...

Name:  adres1.jpg
Size:  47.8 KB

Name:  adres2.jpg
Size:  55.2 KB

Söyleceğimiz bu kadardı: "İkinci sıradaki adres listesini 1.5 cm daha sağa kaydırır mısın?"

Akılsız başın cezasını hep ayaklar çekmez, eller de çeker
Adreslerin bir kısmı yapışkanlı kağıdın kesik kısmının sağında ve solunda kaldı. İki parça adresleri de birleştirdi Güler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025