agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni90Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-11-2008, 14:21   #181
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,517
Galeri: 158
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Bu ottan Gaziantep'de sokakda seyyar satılırken gördüm, daha sonra kime tarif ettimse bilmedi. Bende bir daha görmemiştim. Ayını bitki olduğunu zannediyorum. Gaziantep'li üyeler belki tanıyorlardır.
TARHUN

Bileşikgiller familyasındandır. Anayurdu Sibirya'dır. Türklerin Ortaasya'dan göçleriyle İran ve Anadolu'ya getirilmiş, Haçlı seferleriyle Avrupa'ya götürülmüş; daha sonra oradan dünyaya yayılmıştır. Günümüzde Avrupa'da büyük ölçüde kültürü yapılmakta, ülkemizde de Ankara, Gaziantep, Urfa ve Erzurum'daki bazı bahçelerde yetiştirilmektedir.

Birde ismiyle isteyin bakalım, mutlaka bilen olacaktır.

Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2008, 14:27   #182
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Teşekkür ederim Derya Özen. iyigünler.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2008, 16:58   #183
Ağaç Dostu
 
oceanheart's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2008
Şehir: İZMİR-İSTANBUL
Mesajlar: 448
Galeri: 1
kaldirik-hodan

Burada arkadaşlar zaten tariflerini vermiş olduğu için ayrıca vermy gerek yok ama kaldirik aynı zamanda çok güzel bir peyzaj bitkisidir de.Ben İzmirde yaşayan bir Trabzonlu olarak İzmir de zifin dahi yetiştirdiğim için ****** kaldirik te yetiştirip ilkbaharda hem de Karadeniz ve Marmara bölgelerinden önce yeme fırsatım oluyor.Ayrıca bizim oraların meşhur kokulu çileğini de yetiştirip reçelini bile yapıyorum.
Kaldirik turşusu ve kaldirik turşusunun kavurması da muhteşem olur.

Eklenen Resimler
   
oceanheart Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2008, 17:04   #184
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Bayram tatili için gittiğim İzmir'de, sırf ot almak için heyecanla pazarın kurulmasını bekledim ve muradıma erdim "Karışık Otu" adı altında satılan karışık otlardan yarım kilo kadar aldık ve eve gelince otları tek tek ayırıp fotoğraflarını çektim. Bu arada ısırganın hışmına uğradım ve dakikalarca ellerim yandı. Bu güzelim otların adlarını pek bilmiyorum ama akıbetleri harika oldu "Otlu Börek" olarak midemde yerlerini aldılar. İnanılmaz lezzetli oldu..

Önce otların fotoğraflarını koyayım:

Eklenen Resimler
     
alperfect ve Maviş beğendi.
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2008, 17:06   #185
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Bitmedi daha var (ebegümeci de vardı, fotoğrafını çekmeyi unutmuşum):

Eklenen Resimler
     
alperfect ve Maviş beğendi.
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2008, 17:10   #186
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Tüm bu otları güzelce yıkayıp ince ince doğradık, iç malzemesi olarak lor peyniri, soğan ve bu otları kullandık. Bunları çiğ olarak yufkanın içine koyduk, sigara böreğinin daha iricesi şeklinde rulo yaparak sardık ve fırında pişirdik. (Babaannem ve annem uğraştı sağolsunlar, ellerine sağlık). Otu bol olunca tadı harika olmuş, tavsiye ederim

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2009, 15:54   #187
Yeni Üye
 
kipouros's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-01-2009
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 20
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Çocukken evimizin karşısındaki minik koruda piknik yapardık, arada hazım turları yaparken yılan yastığına rastlardık. Çoğu birileri tarafından parçalanmış, ezilmiş durumda olurdu. Sağlamlarına rastladığımızda ise, annem bizi oradan hemen uzaklaştırırdı. Lanetli bir bitki olduğunu düşünürdüm çocuk aklımla
Anneniz iyi yapmış, çiğ dokularında ağzı çok kötü tahriş edebilen kalsiyüm oksilat kristalleri var. Amerika'da aynı aileye ait bitkiler (Arisaema türleri) bazen kızılderililerden kıtlık zamanında kullanılıyormuş, yine de bayağı uğraştıran bir işlemden sonra. 12 yaşındayken merağıma yenik düşüp bir kökün ucunu ısırdım. Birkaç dakika içinde dilimin o kök parçası temasına gelen kısımları çok kötü şişmişti, etkisi birkaç saat sürdü.

Kazayağı konusunda da bir uyarı - kazayağı, rezene gibi pek çok lezzetli bitki içine alan Maydonozgiller aileside aynı zamanda çok zehirli türler de var. En önemlisi, felsefeci Sokrat'ı idam etmek için kullanıldığı için çok meşhur olan baldırandır. Gerçi büyümüş baldıran bitkileri, kazayağıyla kolay kolay karıştırılmaz fakat kışın yeni çıkmış halinde yüzeysel olarak benziyor. Toplamadan kesinlikle ikisini ayırtabildiğinizden emin olun! Hafta sonunda Polonezköy'de birkaç arkadaşla beraber kazayağı topladık. Dün o arkadaşlardan otları çok iyi bilmeyen birisi yine toplayıp, bir makarna sosuna atmış. Yedikten 1 saat sonra iki arkadaşı hastanelik oldu. Çok şükür az bir miktarmış, bir iki saat bakımda kaldıktan sonra etkisi geçmiş fakat çok daha kötü olabilirdi. Otlar çok lezzetli, sağlıklı fakat her konudaki gibi "biraz bilgi" tehlikelidir!

kipouros Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2009, 13:59   #188
Ağaçsever
 
smily's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-01-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 89
sn. Nariel,
fotoğraflardan 135-138-139-144-145 numaralı olanlar gelinciğin değişik yaprak şekillerine sahip cinslerı. Yukarıda da bahsedildiği gibi bunların çiçeklenmeden önce toplanması lazım. Çiçekleri de bildiğimiz gelinciktir. Başka şekillerde de yenilirse de ben en çok böreğini seviyorum.

smily Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2009, 14:05   #189
Ağaçsever
 
smily's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-01-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 89
HAŞHAŞ FİLİZİ

Haşhaş ekildikten sonra bitki 10-15 cm boya eriştiğinde bir seyreltme işlemi yapılıyor. Bu esnada sökülen körpe bitkiler daha sonra yeniliyor. O bölgeden olan bir arkadaşım izin dönüşünde getirmiş ve o zaman ilk kez yemiştim. Çiğ olarak yemeklerin yanında salata gibi yeniyormuş. Harika bir lezzeti vardı. Haşhaşın yukarıda bahsedilen gelincik ile akrabalığı olduğunu sanıyorum. Yapı olarak birbirine çok benziyorlar.

smily Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2009, 23:59   #190
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
İzmir'deyken pazarlara çeşit çeşit otlar gelir satılırdı. Daha önce görmediğim, adını hiç duymadığım bu otlar İzmirli kadınlar tarafından kapışılırdı. Hiç cesaret edememiştim almaya. Belki de nasıl yapılır bu diye sormaktan çekindim o zamanlar... Kimbilir..

Şİmdi ise keşke deneseydim diyorum...

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2009, 01:44   #191
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-03-2007
Şehir: Basel-Isvicre
Mesajlar: 188
Ah o yabani otlar dediginiz doga harikalari olmasaydi benim gibi ellili yaslari ve üstünü yasayan bir cok insan, cocuk yasta acliktan ölürdü. Tarima elverissiz topraklara sahip , ama bilincsiz ekimin ( tarim) yapildigi o yoksulluk günlerinde ülkemizin hemen hemen her yöresinde annelerimizin,ablalarimizin dogadan topladigi o nadide otlarla yapilan yemekler acliktan ölmekten kurtarmisti bizi.Yeterli bugday ekiminin yapilamadigi,üretilenin büyük bölümünün satilmak zorunda oldugu o yoksulluk yillarinda misir ekmegi yetisirdi imdadimiza.
Bu gün ege mutfagi dedigimiz mutfak doganin bizlere sundugu o nadide otlarin ( siz sebze deyin) eseridir.Hem cok yararli haliyle cokda sagliklidir.
Un corbasindan nefret eder hale gelmistik.Tarhanadan bikmistik. Söyle bir tekerlemesi vardi ozamanlar Tarhana nin:
Tarhana; tar,tar
Bogazimi yirtar...
Baklava kardes,
Gel beni kurtar.

Baklavada, ancak bayramdan bayrama gelirdi o yillarda...

Yoksul ama yinede güzel... "insani" yillardi o yillar. Paylasirdik un corbamizi, cerkez pastamizi olmayanla...

mrduran beğendi.
gökceada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2009, 16:17   #192
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
iyi günler tüm üyelere sevgi ve saygılarımı gönderiyorum arkadaşlar ben gavur pancarını sedef hastslıgında kullanan arkadaş varsa onunla irtibata geçmek istiyorum benim oğlumda sedef hastası tüm vucudunda var başka bildiğiniz yabani bitki sedefe iyi gelen varsa bize lütfen yardımcı olun


Düzenleyen saribas : 01-05-2009 saat 20:16 Neden: kelimelerdeki yanlışlıktan
saribas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2009, 16:25   #193
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 23
Arkadaşlar aradım taradım bulamadım ama bir kitap vardı, türkiye'de yetişen yenilebilir otları tanıtan, bir yıl önce falan çıkmış olabilir.. Hatırlayan var mı?

perilimerili Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2009, 08:44   #194
Yeni Üye
 
bay_asil57's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-04-2008
Şehir: SİNOP
Mesajlar: 5
gavur pancarı ile sedef tedavisinde

evet bende bitkilerin yaşam kaynağı olduğunu ancak bunu biz insanların iyi değerlendiremediğini düşünüyorum.geçen yıl bende bu siteyi bulduğumda yürümeyi yeni öğreniyor gibi acemi acemi geziniyordum ağaçlar net ve çok değerli üyerininn çok öenmli bilgileri sayesinde mutlu sona ulaştım emeği geçen herkese saygılar.artık sedef hastalığının yok edicisi gavur pancarından sedef ilacına sahibim.çokcukkende zaten yara otu ile yaralarımızı iyileştirirdik çibanlarımızı patlatırdık büyüdükçe modern hayat adı altında kobay olup yabancı ilaç şirketleinin maskarası olduk bu nedenle bitkilerimize sahip çıkalım modern tıpla birlikte ilacın öz kaynağı olan bitkilerimizi tanıyalım. sevgiyle ,sağlıcakla mutlu kalın.

bay_asil57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2009, 13:53   #195
Ağaç Dostu
 
aslan_k's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2008
Şehir: İSTANBUL-KARAMÜRSEL
Mesajlar: 399
Galeri: 1
Üçüncü nesil bir Girit'li olsam da otlara dayanamam, çocukluğumda burun kıvırıp yemediğim otları şimdi bulsam da yesem diye içim gidiyor.İstanbul'da bulamıyorum pazarlarda malesef, bildiğim bir iki tanesi dışında da çoğunu doğada tanıyamıyorum.Sağosunlar Sevgili Annem ve Abilerim Mersin'den Fırsat buldukça gönderiyorlar da hasret gideriyorum.

İş bankası yayınlarında güzel bir kitabım linkini vermek istedim sizlere :
Giritli Türklerin Mutfağından Ot ve Sebze Yemekleri

http://alisveris.iskulturyayinlari.c...KF5T7TPRC7Z6XP

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2009, 15:18   #196
Ağaç Dostu
 
aslan_k's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2008
Şehir: İSTANBUL-KARAMÜRSEL
Mesajlar: 399
Galeri: 1
Girit'in harika ot ve sebze yemeklerinden alıntılar tarifler isterseniz aşağıdaki linki ziyaret edin muhteşem şeyler bulacaksınız... ahh ahh http://www.giritturk.com/

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2009, 20:28   #197
Yeni Üye
 
kuzukulağı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
herkese selam..
istanbul'a yerleşmiş bir izmirli olarak, burada pazarlarda ota pek rastlayamadım.. bir ara bostancı merkezde kuzukulağı ve gelincik satan bir kadın dışında.. yana yakıla şevketi bostan sordum, bilmiyormuş
acaba istanbulda yaşayıp bir şekilde, -ya biryerlerden toplama, ya da belli bir yerden alma- otlara ulaşmanın yolunu bulmuş birileri varsa aramızda, bu değerli bilgileri bizimle paylarış mı?

şimdiden çok teşekkürler...

kuzukulağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2009, 15:11   #198
Yeni Üye
 
kazida's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2009
Şehir: ist.
Mesajlar: 5
Galeri: 1
[QUOTE=kuzukulağı;419155]herkese selam..
istanbul'a yerleşmiş bir izmirli olarak, burada pazarlarda ota pek rastlayamadım.. bir ara bostancı merkezde kuzukulağı ve gelincik satan bir kadın dışında.. yana yakıla şevketi bostan sordum, bilmiyormuş
acaba istanbulda yaşayıp bir şekilde, -ya biryerlerden toplama, ya da belli bir yerden alma- otlara ulaşmanın yolunu bulmuş birileri varsa aramızda, bu değerli bilgileri bizimle paylarış mı?

şimdiden çok teşekkürler...[/QUOT

Merhaba İstanbulda Pendik pazarını deneyebilirsin çok farklı otlar görüyorum ama tam olarak aradığınız özel bir ot varsa bilemiyorum. Pendik pazarı cumartesileri kuruluyor

kazida Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2009, 23:25   #199
Ağaç Dostu
 
tolgahann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 976
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oceanheart Mesajı Göster
Burada arkadaşlar zaten tariflerini vermiş olduğu için ayrıca vermy gerek yok ama kaldirik aynı zamanda çok güzel bir peyzaj bitkisidir de.Ben İzmirde yaşayan bir Trabzonlu olarak İzmir de zifin dahi yetiştirdiğim için ****** kaldirik te yetiştirip ilkbaharda hem de Karadeniz ve Marmara bölgelerinden önce yeme fırsatım oluyor.Ayrıca bizim oraların meşhur kokulu çileğini de yetiştirip reçelini bile yapıyorum.
Kaldirik turşusu ve kaldirik turşusunun kavurması da muhteşem olur.
Sevgili oceanheart bende kaldirik bitkisinin rizomlarını komşum aracılığıyla Zonguldak'tan getirttirdim ve yetiştiriyorum.Yumurtalı kavurması harika oluyor.Çokta arsızlar

tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 00:39   #200
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,148
Galeri: 45
Fatih kadınlar pazarında aradığın bir çok otu bulabilirsin

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2009, 07:30   #201
Ağaç Dostu
 
lastmohikan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 229
bu ot milletinin sonu yok hepsinide yiyecek hal yok çiğ yenebilenler benim için tercih sebebi.

lastmohikan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2010, 21:11   #202
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-01-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 14
Aç kaldığımızda yenilebilir kır bitkileri

Merhaba arkadaşlar benim gibi çok gezen kişiler için kamp alanındaki yiyecekler yetersiz kalıyor mesela kamp alanından çook uzaktayız ve açız ne yapacağız ege yöresindeyim yanımda çömlek ve ateş yakabilecek kadar gereken malzeme birazda su var ege yöresinin otları meşur kaynatıp yiyebileceğimiz veya mangalın yanına meze yapabileceğimiz bilinmeyen otlar veya bilinenlerde olur yazarsanız sevinirim...

skull25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2010, 23:41   #203
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Galeri: 3
Gerçekten çok faydalı bir başlık oluş.İlk baharda yenilebilir yabani ot toplamasıda çok güzel.Bir ordan bir burdan derken aşınızı almış gitmişsiniz.
saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2010, 19:06   #204
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-01-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 14
ben de bi tane ekliyim buraya arapsaçı var hafif dikenli gözüken ama yumuşak bir bitki hafif yamaçlarda oluşur maki..

skull25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2010, 23:06   #205
Ağaç Dostu
 
nazlı06's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,489
Arapsaçının dikeni olmaz. Dereotuna benzer fakat kokuları farklıdır. kuzukulağı, gelincik , ısırgan,kekik toplayıp salata yapabilirsiniz. Turp otu, hardal toplayıp haşlayarak hem yemek hemde salata yapabilrisiniz. Diğer otlarıda kavurup yersiniz afiyet olsun.

nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2010, 14:07   #206
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-08-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,299
Galeri: 5
Sevgili dostlar, siz hiç kuzu etiyle pişirilmiş arapçı yediniz mi! Benim damak tadıma göre harika bir yemektir. Ayrıca ıspanak, ısırganotu, gelincik karışımından bir arnavut böreği yapın da tadı nasılmış görün diyemedim, çünkü ağzım sulandı. Neyse ben bir yunanistan göçmeni olduğumdan dolayı burada bayağı yazışacağız demektir.
Saygı ve sevgiler sunuyorum.


Düzenleyen kalambaklı : 06-02-2010 saat 14:09 Neden: hatalı harf
kalambaklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2010, 15:16   #207
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Yedik rezene olarak tarifini yazdık...

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2010, 19:37   #208
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-08-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,299
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Yedik rezene olarak tarifini yazdık...
Sayın arkadaşım, burada rezene olarak neyi kastetmek istediniz ve tarifini bilmediğimden dolayı bana da öğretirmisiniz.

kalambaklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2010, 20:04   #209
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Rezene, sıra, arapasaçı, hepsi aynı bitki.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2010, 00:05   #210
Ağaç Dostu
 
Açelya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 233
egede olup, hele birde egeli olup,ot sevmeyen yoktur sanırım.En azından benim için vazgeçilmez bir sevdadır ot yemekleri.bildiğim bir kaç tanesinin adını sayayım hemen size. arapsaçı,şevketibostan,labada ,gelincik,kişniş,körmen,turp otu,hindiba(acımık),daha adını bilmediğim yenilebilir olduğunu bildiğim daha bir çoğu.

Açelya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024