agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Yabani Hayvanlar > Yabani Hayvanlar / Genel
(https)




Beğeni Düzeni133Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-10-2009, 08:53   #61
Ağaç Dostu
 
yaylaboztaş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 179
Galeri: 44
Merhaba,düşüncelerinize yürekten katılıyorum.
ben ki hayvanat bahçelerine ( şimdi daha yumuşatıldı DoğalYaşam
Parkı diyoruz) ne zaman gitsemmutsuz olurum, gerilirim.Geçen ay
İzmir'de ki DYP'na gittik. Gerçekten çok bakımlı, temiz bir yer.
Gene de üzüntü duydum, bir parçacık suni çamurla ıslanmaya çalışan
kocaman fil,üzerinde file olduğunu unutup coşkuyla havalanan şahin,
meraklı insanlara anlam veremeyip, yere bakan maymun.....buraya
yazılmayacak kadar çok, bana göre buruk örnek.

Biraz empati yapsak, örneğin ben etrafı telli geniş bir alanda yalnızım
bir yığın maymun anlamadığım birşeyler söyleyip gülüşüyor.

yaylaboztaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2009, 02:11   #62
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-10-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster

Evde tek başına beslenen bukelamun ne kadar mutlu ve sağlıklı olabilirki, dertleşebileceği bir cinsi, koklaşabileceği bir eşi olmadan.
Önce buradan başlayım. Bukalemunlar tek başlarına yaşar. Sadece çiftleşme dönemlerinde birlikte olurlar sonra ayrılırlar. Bir bukalemunun yanına başkası konulursa stress olur.

Bunun dışında hangi hayvanların evde beslenip hangilerinin beslenemeyeceğine dair söylenenlerin hiçbir objektif değeri yok diye düşünüyorum. Herkes kendince makul bulduğu hayvanların beslenmesi doğal karşılamış (aynı herkesin kendi yediği yemeği normal ama başka kıtalarda yenilen yemekleri anormal hatta iğrenç bulması gibi) diğer hayvanlar içinse çeşitli gerekçelerle itiraz etmiş.

Bence hangi hayvanların beslenip hangi hayvanların beslenmemesi gerektiğine dair daha bilimsel bir kriter olmalı. Mesela kedi köpek bizim şu işimize yarıyor bence hiç adil bir gerekçe değil. Aynı şekilde at, inek vs. de.

Benim bukalemunuma gelince tüm kuş besleyenlerden daha insaflıyım, çünkü bir kafesi yok. 24 saat özgür. Hangi hayvanlar hangi durumlarda mutsuz oluyor diye düşünürken daha dikkatli olmak lazım. Şempazenin zeka düzeyi, sosyalleşme düzeyi, yaşam alanı ihtiyacı ile bir başka hayvanınki aynı değildir.

umutkara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2009, 06:41   #63
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Ben de zaman içinde çok çeşitli hayvan besledim. Özellikle akvaryumlarım var iken, balıklardan başka muhtelif sürüngenlerimde vardı. Bir kaç çeşit kaplumbağa ve semender şimdi aklıma gelenler. Hatta semender bulabilmek için çok uğraşmıştım. Ama şimdi bunların bir hata olduğunu düşünüyorum. Çünkü kendime şu soruyu soruyorum; Neden semender beslemek istiyorum?

Semenderin benim tarafımdan beslenmeye ihtiyacı mı var, ben ona akvaryumda bakmazsam ölecek mi, kendi başına beslenemiyor mu? Ne kadar bahane bulmaya çalışırsam çalışayım, vardığım tek sonuç bencillik oluyor. Sonuçta onun bu ilişkide hiç bir çıkarı yok. Tek taraflı bir ilişki bu. Kendi zevkim için bir canlıyı ait olmadığı bir ortamda, coğrafyada, iklimde yaşamaya zorluyorum. Ona seçim şansı tanımıyorum.

Şimdi size sormak istiyorum. Neden bukelemun besliyorsunuz? Veya şöyle sorayım; Bana neden bukelemun beslememi önerirsiniz?

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2010, 15:51   #64
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-06-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 95
arkadaşlar kirpiler tutsak yaşama alısık değildir kısa sürede ölürler genelde .
kirpileri kendi ortamlarında özgür bırakalım.
Bahcenizde istemiyorsanız nazikce uzak bir yere bırakın . bir eldivenle rahatça tutulurlar dikenler kalındır ele kolay kolay batmaz.
en iyisi kendi haline bırakın o zaten gidecektir.
kirpinin bir zararı yoktur. aksine böcek avlayarak tarlanızı zararlılardan korurlar.

fikirci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2010, 16:03   #65
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-08-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 3
Arkadaşlar,
Aranıza bu forumda yeni katıldım ama ailemle birlikte doğal hayatın bitkileri ve hayvanlarını korumak yaşatmak için elimizden geleni yapmaktayız.
Evimiz Ankara'da şehir dışında ve 6 dönüm bahçe içinde. Özellikle söylemek istediğim, bu mevsimlerde yolunu kaybetmiş,annesiz kalmış,zarar görmüş kirpi bulanlarınız varsa doğal hayatına en uygun şekilde bahçede gerekirse tedavisini yaparak bakmak istiyoruz. Tamamen doğal hayata bırakıldıklarında maalesef çok fazla zarar görüyorlar neden özellikle kirpiler derseniz saçma sapan hurafeler nedeniyle kirpi eti yemek isteyen insan kılığındaki mahluklardan bu sevimli yaramazları mümkün olduğunca korumak istiyoruz.
Daha önce 9 yıl beslediğimiz bir kirpimi mevcuttu ancak yaşlı olması sebebiyle hayatını kaybetti. 2 tane de asfalt kenarında bulduğumuz kaplumbağamız var.
Lütfen eğer bahçenizde yolda bir şekilde bulduğunuz ve nereye bırakacağınızı bilemediğiniz kirpi veya kirpiler varsa buradan haberleşelim...
Teşekkürler

selinemre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2011, 20:02   #66
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-01-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 7
kirpi buldunuz mu?
evet ise nereden?

yasmine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2011, 20:20   #67
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Geçen yıl bahçede bulduğum kirpi keneliydi. Birkaç kenesini ayıkladıktan sonra demiryolunun öbür tarafına bırakmıştım. Budurmda keneli olarak görürsek ne yapmalıyız.

Bahçenin bir yerinde yaprak vs. atıklar içine bir zeytin tenekesi ağzına yarım soba borusu geçirip yerleştirdim. Bakalım kullanan olacak mı! Boruda ki sinmiş kurum kokusundan ilgilenmezse bilemem.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2011, 22:06   #68
Ağaç Dostu
 
Baki Berk Kayalar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2005
Şehir: İzmit
Mesajlar: 762
Galeri: 73
Hayatımda hiç canlı kirpi görmedim. Bisikletimle yaptığım uzun yollar boyunca yüzlerce kirpi cenazesi gördüm. Hepsi yola hemzemin olmuşlardı. Bir keresinde yol kenarında cansız bir oklu kirpi görmüştüm. Karayolu araçları vahşi hayvanlara çok zararlı. Arabayla seyahat edersek siz görmüyorsunuz belki ama bisikletle seyahat ederken hiç hoş olmayan görüntülerle karşılaşıyoruz.

Baki Berk Kayalar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2011, 23:00   #69
Ağaç Dostu
 
kasap.94's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-09-2008
Şehir: balıkesir gönen
Mesajlar: 1,196
Galeri: 6
Kirpilerin taklit yeteneğinde çok başarılı olduğunu bileniniz var mı.
Ben şahit olduğum bir yeteneğini size aktarayım.
Bir ilk bahar gecesi gurk tavuğun feryatları ile bahçeye çıktım karanlıkta bütün yavrular dağılmış belli rahatsız edilmişler anneleri telaşlanmış yardım istiyor yavrularını yanına toplamak için gurk,gurk,sesini devamlı tekrarlıyor dikkat ettiğimde annenin sesinin iki ayrı yönden geldiğini fark ettim hemen evden el fenerini alıp baktığımda seslerin birinin kirpiye ait olduğunu gördüm o kadar muazzam bir taklit yapıyor ki yavruların bazıları kirpinin yanına gitmiş üç adet yavru yaptıkları hatayı hayatları ile ödemiş boğazları sıkılarak. ( bizde yavruları olan tavuğa verilen isimdir-gurk-yavruları ile bu sesin tekrarları ile iletişim kurar)

pria beğendi.
kasap.94 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2012, 16:08   #70
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Yeni misafirimiz
Çok şeker, çok sevimli avuç içi kadar bir canlı.

Küçük oğlum site içinde arabalar arasında bulmuş. Bahçeye mi bıraksam yoksa evde beslemeyi mi denesem bilemedim ama ufaklığın ısrarlarına dayanamayıp eve aldım. İnternette hızlı bir bilgi turundan sonra üzerinde kenelerin olabileceğini öğrendim ve kontrol ettim, üzerinde canlı bir şey yok.

Bol bol uyuyor, çok hareketli ve sese duyarlı değil. Yaklaşık 2 saat oldu ve henüz bir şey yemedi. Süt mü içecek, yemek mi yiyecek bilemiyoruz. Azıcık daha araştırayım en azından. Zaten bir şey yemezse akşama bahçeye (üzülerek) bırakacağım kesin.

Eklenen Resimler
  
COYOTE, gilan, nevsune ve 6 kişi beğendi.
gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2012, 20:25   #71
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
1 taneydi ya, sonra 3 oldular
Yaklaşık 2,5-3 metrelik duvardan dün 2 tane daha düştü. Bir tanesinin dikenlerinin üst tarafları kırılmış ama kendinde görünür bir sorun yok.
O kadar sevimliler ki. Yalnız beslenmeleri zor, hele üç tane olunca. Ne yediklerini henüz öğrenemedim tam olarak. Süt yasak, ekmek de öyle. Ben de dün tavuk ve havuç haşlayıp püre yaptıktan sonra şırınga ile vermeye başladım. Acıktıkları zaman bir yalanmaları var ki evlere şenlik. Karınları doyunca da doğru uykuya. 1 i erkek 2 si dişi bebişlerin. Uyudukları zaman üstlerini havlu ile örtüyorum sıcak dursunlar diye.
Beraberliğimiz maalesef kısa sürecek. Yarın onları düştükleri ama biraz daha korunaklı olan yere bırakmak zorundayız. Evde beslenemeyecek türler bence, eve alışınca da dışarı alışamayacaklar. Olsun, kısa süre de olsa ben onları çok çok sevdim

Yavru kirpinin beslenme anı - YouTube


Name:  100_5753.jpg
Views: 3572
Size:  63.9 KB

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2012, 21:11   #72
Ağaçsever
 
Fatih Şengül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-03-2012
Şehir: Kastamonu/Tosya
Mesajlar: 62
Benim bahçeme de her gün her gece uğrarlar... Geçen gece eve geldiğimde bahçeye tavukların durumuna bakmak için girmiştim... Az sonra bir cisme tekme attığımı farketim... Hafif birşeydi... sıkıştırılmış soğan telizi gibi mi desem, çalı süpürgesi mi desem bilemedim. Sonra baktım önümde bir kirpi. Çok içine kapanıktı... Sanırım üzgündü. Tabi her gece bana uğraması onu misafir konumundan otomatik olarak uzaklaştırıyordu... Ama bu tekme de neyin nesiydi... Hayvanatın tersi dönmüştü... Gözü de dönmüştü tabi... Konuşmaya çalışmıştım. Dinlemedi beni... Atara atar, gidere giderdi... El uzattım... ''tısss'' diye çemkirdi. Anlaşamamıştık. Farklı dünyaların insanlarıydık. Özellikle ben... Tüm insanlığım üzerimdeydi o gece. Bir müddet bakıştık. Öfkesinin dinmesini bekledim öylece. Bir adım daha atsam atlayacakmış gibi intihara meyilli adımları vardı. İkimiz de normale döndükten sonra o arkasını döndü yavaşça. Tek bir bakış bile atmadan ''hıhh'' dercesine sert bir dönüştü bu... Rüzgarı dikenlerinin arasından savurarak adımlarını hızlandırdı... Hiç bir şey olmamış gibi kendi hayat mücadelemize koyulduk... ve bir daha göz göze gelmemeye çalıştık... O diken altında, bense diken üstünde... İkimiz de yaşadık... M_F

Fatih Şengül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2012, 21:23   #73
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 621
Sevgili gülenmelek,

Sanırım annelerine olumsuz bir şey olmuş. Yoksa bu kadar küçük yavrular annelerinden ayrılmazdı. Evcil hayvan olmadıklarından, evde bakmak çok zordur herhalde. Önlerine yiyecek konulduğunda kendileri yiyebiliyorlar mı? Kendi kendilerine yemek yiyemiyorlarsa, bıraktığınızda açlıktan ölebilirler.

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2012, 22:03   #74
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Sayın gçakar maalesef daha dişleri bile yok. Yani kendi kendilerine beslenemezler.
Ama dedim ya, ne yedirebileceğimi, ya da ne yemeleri gerektiğini ve ne miktarda yemeleri gerektiğini bilemiyorum. Şu an yaklaşık 3,5-4 ml yemek veriyorum sonra istemiyorlar Oysa ne kadar az miktar.
Kirpiler, böcek solucan gibi küçük canlıları yermiş. Bunlar onu başaramaz. İnternette inek sütü, ekmek kesinlikle vermeyin yazıyor. Sindirim için kefir verin diyor ama kefiri inek sütü hariç ne ile yapabilirim ki. Bir de kış uykuları var tabi. Kışa kadar uyku zamanı onları idare edecek kadar kilo almaları gerekiyormuş. Kış uykusuna da evde yatıramayacağıma göre bırakmam şart gibi ve annelerinin onları bulmasını umut etmem gerekiyor sadece. Yani gerçekten zor bir canlı. Şimdi uyuyorlar yine ve rüya gören bebekler gibi ikide bir sıçrayıp duruyorlar

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2012, 22:33   #75
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Sayın gülenmelek,

Belki aşağıdaki sayfalar işinize yarayabilir.

Hedgehog Bottom Rescue - Feeding Babies and Juveniles

Epping Forest Hedgehog Rescue -

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2012, 23:40   #76
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 621
Sevgili gülenmelek,

Annelerinin yaşadığını sanmıyorum. Onları yaşatabilecek tek kişi sizsiniz. Düşündüğünüz gibi kışa kadar bakmanız gerekmez.15 gün kadar bir süreye ihtiyaçları var. Oturduğum sitenin bahçesinde yavrulamış bir kirpi görmüştüm. Rahatsız etmeden uzaktan seyrederken kedi yavrularına benzer şekilde,emme pozisyonunda annelerinin göbeğinde yattıklarını görmüştüm. Kısa sürede ayaklanıp annelerinin peşinde kendi karınlarını doyurmaya başlamışlardı. Kedi konservesi, ıslatılmış kedi maması ile bir süre gıda takviyesi yapmıştım. Ne yiyeceklerini düşünmeye o kadar gerek yok. Ağızlarına tıkabileceğiniz her şey olur. Ben minik kedilere tam yağlı pastörize süt de içirdim, köpeklere leblebi, çiğ fasulye konservesi de yedirdim. Şu an evimdeki saksağan yavrularını da yediğim her şeyden veriyorum. Onlar yine de koyduğum gazeteleri, kağıt mendilleri yiyorlar. İnsanların yavruları için de neler tavsiye ediliyor da, bazı bebekler o besinleri rüyalarında bile göremiyorlar.

Sizinkiler doğada kefiri nereden bulacaklarmış? Zaten işiniz kolay değil. Kendinizi fazla zorlamadan n'olur 1-2 hafta sabretmeye çalışın. Sonra onlar başlarının çaresine bakarlar. Sevgilerimle...

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2012, 00:08   #77
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-10-2011
Şehir: Aydın
Mesajlar: 158
Sayın Gülenmelek;
Bu kadar hayvan bakmaktayım, benim bahçemde de kirpi ailesi var her yaz bahçelerimizin salyongozlarını yiyen, ama hiç annesiz kirpi beslemediğimden şaşkınım.
Annelerini taklit edip birlikte karın doyuran bahçemdeki aileye bazen marul, havuç, salatalık veririm ama yavruların muhtemelen dişleri olduğundan olsa gerek kemirip dururlardı.
Tavşan gibi otçul olmayıp, genelde etçil özellikte olan bir hayvan olduklarından yola çıkarsak daha bebek olan bu yavrulara başka ne verilebilir ve ne kadar sürede diye iki veterinere birden sordum. Hep beraber cevap vermekte zorlandık. Kirpiler anne sütüyle beslenip, daha sonra börtü böcekle yani bol proteinle yaşamlarını sürdürürler.
Ama ot, sebze de yerler. Aç kaldıklarında bitki köklerini de yediklerini araştırmıştım bir ara.

Anne yaşıyorsa yavruları kokularından bulabilme ihtimali ile bulduğunuz bölgeye kontrolünüz dahilinde bırakmayı mutlaka düşünmüşsünüzdür.
Kirpilerin kış uykusunda bile burunlarının koku alma özellikleri ile uyanıp nereyi kazıp yeryüzüne çıkacaklarını tespit etme özellikleri var. Öyle sanıyorum ki benim bahçeme de salyangoz popülasyonunun kokusunu takip ederek geldiler. Bu sene bahçemde salyangoz ve solucan yok onlarda yok.
Benimkiler anne önde iki yavru arkada geziniyorlar ve ne bulsa yiyorlardı. Bir keresinde yeğenlerim tavuklu pilav vermişler ve onlar da yemişler.
Bahçenize derin bir mantar cücelerin evi gibi yer kazıp yavruları o şekilde bıraksanız, anne topraktan alacağı kokuları ile belki bulabilir yavruları. Umarım anne sağdır.
Size kolaylıklar diliyorum.

çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2012, 10:07   #78
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 621
Kirpiler yemek konusunda seçici değiller. Seçenek çoksa o zaman etçil davranış gösteriyorlar. Eşim reçel kavanozuna sıkışmış bir kirpiyi, kavanozdan çıkardığını keyifle anlatmıştı. İşyerine götürdüğümüz yaralı bir kirpi kaldığı sürece bizimle aynı yemekleri yemişti.

Eşimle tamamen uyumlu olduğumuz konu hayvanlar olduğundan, yıllardır evim de çoğu zaman bebek,yaralı veya hasta hayvan bulunur. Şu an evimde kendi kızım (köpeğim), üçünü uçurup, kalan üç saksağan yavrusu, geçtiğimiz cuma sabahtan akşama kadar kimsenin bir damla su vermediği,alıp gölgeye koymadıkları talihsiz bir karga, balkonda evimi merak etmiş yetişkin bir kirpi ve yazmama gerek olmayan ikisi yavru, bazısı sakat kediler var. Tahmin edersiniz ki bunların ne yiyeceğini düşünsem ya onları kapı dışarı eder, ya da kendim kaçar giderim.

Buradaki sorun ne yiyecekleri değil, kendi kendilerine yiyebilecek kadar büyümeleri.Hiç bir şey bulunamıyorsa, yalnız bir kutu en ucuz bebek mamasıyla da büyürler, yoğurtla da, sütle de. Uygun olmayan bir şey verildiğinde ya yemez tükürürler, yerlerse de kusarlar. Sorun olmaz.

Bu boya geldiklerinde bütün problem bitmiş olacak.
Name:  kirpi-1.JPG
Views: 5044
Size:  65.0 KB
biraz daha büyüdüklerinde
Name:  kirpi-2.JPG
Views: 18316
Size:  67.7 KB
Name:  kirpi-3.jpg
Views: 3282
Size:  37.7 KB
Aşağıdakilerin aslı fotoğraf değil. Çok iştahla karınlarını doyuruyorlardı ama ben tamamını yükleyemedim.
Name:  kirpi-4.JPG
Views: 17113
Size:  65.8 KB
Name:  kirpi-5.jpg
Views: 4456
Size:  45.1 KB

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2012, 12:18   #79
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm Mesajı Göster
Sayın gülenmelek,

Belki aşağıdaki sayfalar işinize yarayabilir.

Hedgehog Bottom Rescue - Feeding Babies and Juveniles

Epping Forest Hedgehog Rescue -
Sayın üzüm, teşekkür ediyorum linkler için Türkçeye çevirip okumaya çalıştım ama biraz tarzanca oldu. Bazı notlar aldım, ama anladığım kadarıyla

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2012, 12:31   #80
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Sevgili gçakar ve sevgili çisem, olumlu ve teşvik edici mesajlarınız için teşekkür ediyorum. Bir yerde insana "ha gayret, olacak" diyen biri çıkınca kendine güven artıyor. Sevgili gçakar fotolara bayıldım, öyle güzeller ki ve daha az korkmaya başladım. Aynı zamanda teşvik edici oldu fotolar

Bu gün, hazırladığım mamayı azıcık sulandırıp çay tabağına koydum, kendileri yiyebilecek mi diye görmek istedim. Yediler yemesine ama 4 bacak ta tabağın içinde olarak Acıkınca yiyecekler demek ki. Sonrası ise banyo faslı tabi, kafesi temizle, onları yıka, sonra kurula. Gövdenin iç kısmı kurulanıyor da diken araları nemli kalıyor, umarım sakıncası olmaz bu şekilde. Havlunun arasında uyuyorlar yine uykucular

Eşim seyahatteyken, olmaz, evde bakılmaz, doğaya bırakmak şart derken, dün gece gördü ve acaba kedi maması alsak yerler mi ki diye sormaya başladı Pek yaklaşmaz, eline de pek almaz ama hiç de kıyamaz hayvanlara.

Hayırlısı bakalım, artık bu saatten sonra sokağa bırakamayacağımız kesin, en azından biraz büyüyene kadar

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2012, 16:02   #81
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 621
Sevgili gülenmelek

Zannetmeyin ki büyüdüklerinde ayaklarını yemeğe sokmayacaklar. Bahçede kirpileri kaç kere kedilerin mama tabağının içinde yemek yerken, hatta uyurken yakaladım.

'Artık önlerine ne konulursa kendileri yiyebiliyor' diye yazdığınızda, ilk önce ben 'Atın şu pasaklıları dışarı' diyeceğim. Sözüm söz... Ben de doğaya salınmalarının şart olduğunu düşünüyorum ama başlarının çaresine bakabilecek kadar büyük, uyum sağlayabilecek kadar da küçük olmaları gerekiyor.

Karşılık beklemeden yapsanız da, fedakarlığınızın mükafatını görmenizi, sizin ve sevdiklerinizin karşısına daima iyi yürekli, iyi insanların çıkmasını dilerim. Kolay gelsin. Sevgilerimle...

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2012, 17:27   #82
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Öğlenden bu yana, yazdıklarınızı gülümseyerek ve büyük bir keyifle oluyorum. Kirpi yavruları çok sevimliler. Herşeyin küçüğü sevimli olur ya, bunlar da gerçekten çok şekerler. Hani insanın eve alıp besleyeceği geliyor o bakışları görünce ama gerçekten doğa hayvanı doğada olmalı.

Benim de, oğlumun İstanbula giderken bana bıraktığı bir hamsterım var. Daha doğrusu 2 taneydi, geçen yaz biri sıcak şokuna girip öldü. İnternette okuduğum kadarıyla onu ve evini serinletmek için elimden geleni yaptım ama olmadı. Aylarca ölümünün üzüntüsünü yaşadım. Geçenlerde o deli sıcaklarda da diğeri hastalandı. Şimdi balkona çıkardım orada yaşıyor. Bugünlerde hava esiyor ama bu yazı nasıl çıkartacağız bayağı endişeliyim. Oysa kendi doğal ortamlarında onlar toprak altına gizlenerek atlatabiliyorlar sıcakları.

Gerçi doğaya bırakalım diyoruz da, her yeri istila ettik. Doğa nerede kaldı ki?

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2012, 19:38   #83
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Çok yaramaz bu, çoook
Havluyu ısırması açlıktan değil, çekiştiriyor ki içine girip uyuyabilsin tembel

Kirpinin havlu savaşı

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 01:19   #84
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 621
Sizinkilerden mi bu? Bu kadar büyüdüler mi? Ayrıca tembel sıfatını da hiç haketmiyor, aksine çok çalışkan ve gayretli göründü gözüme

yağmur beğendi.
Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 13:02   #85
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Büyümüş mü sevgili gçakar bana hala avucumun içi kadar geliyor.
Videodaki erkek olan zaten, diğerlerinden biraz daha iriydi. Gün gün de değişiyorlar tabi. Kedi maması aldım ve yiyebiliyorlar. Havuç rendeliyorum onlara, çekirdeğe ise bayılıyorlar Damakla mı eziyorlar yoksa dişle mi hala anlayamadım. Öyle koca koca dişleri yok ama bazen bir şeyler dokunuyor parmağıma. (Ama bir şey itiraf edeyim, çok çok kötü kokuyorlar Evde oluşlarının ve yaz olmasının dezavantajı galiba.) Tembeli latife olsun diye söyledim. Doğası gereği gündüz çoğu zaman uykudalar. Acıktıkları zaman kalkıyor, karınlarını doyurup tekrar uykuya

Güzin Çakar beğendi.
gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2012, 08:27   #86
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Mini belgeselin sonuna geldik
Artık kendi başlarına rahat yemek yiyorlar, gitme vakitleri gelmiş demek ki
Sonradan katılanla beraber 4 yavruyu AOÇ'ne götürüp yetkililere teslim ettik. Ayrılmak zor olsa da evde bakımı hem onlar için hem de bizim için zor. Bir süre kontrol altında tutulduktan sonra gereken yere bırakılacaklar.

Kirpinin tavuk yemesi - YouTube

Name:  100_5764.jpg
Views: 3575
Size:  35.0 KB
Name:  100_5765.jpg
Views: 2677
Size:  39.0 KB

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2012, 17:43   #87
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 621
Sevgili gülenmelek
Çocuklar büyümüş, kendi başlarının çaresine bakabilecek duruma gelmişler. Sağlıkla özgürlüklerini, kendi hayatlarını yaşasınlar.

Bu duruma gelene kadar onlara katlandığınız ve onların yaşamasını sağladığınız için onlar ve kendi adıma teşekkür ederim. Sizin sayenizde yaşıyorlar, iyi ki varsınız. Sevgilerimle...

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2012, 08:11   #88
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Sevgili gçakar, ben de sizlere teşekkür ediyorum, güzel yorumlarınız eşliğinde teşvik edici ve yardımcı olduğunuz için. Biz ailece onları çok çok sevdik. En ufak zarar verecek hareketimiz olmadı onlara karşı. Katlanmamız gereken tek konu koku oldu Onu da her gün kafesi temizlemekle çözmüştük. Bu sevimli canlıyı yakından görüp, biraz tanıma fırsatı bulduğum için ben çok mutlu oldum. Bundan sonra gelişimlerini takip etme şansım yok ama eminim ki sağlıklı bir şekilde yollarına devam ediyorlardır

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2012, 15:24   #89
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Sevgili gülenmelek iyi ki yazdın, iyi ki videolarını çektin. Hepimiz için hoş bir anı oldu.

Bizler uzaktan bile sevmiştik onları. Sizler için çok hoş bir birliktelikti herhalde. Alışınca zor gelmiştir ayrılmak ama herkesin iyiliği için böyle olması gerekiyordu. Yeni yaşamlarında mutlu olsunlar.

Ne güzel ki böyle diğer canlılara saygılı insanlar varsınız. Sana ve tüm hane halkına, kirpicikler için yaptığınız herşey için çoook teşekkürler

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2012, 17:46   #90
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 621
Sevgili gülenmelek

Hepimize gülümseyerek okuduğumuz, sonu mutlu bir sevgi hikayesi yaşattınız. İhtiyaçları olduğunda ailece yanlarındaydınız. Sizinle karşılaştıkları için yaşam savaşını kazandılar. Bundan sonrasını merak etmeyin, kendileri hallederler. Her şey gönlünüzce olsun. Selâmlar, sevgiler...

gülenmelek ve nevsune beğendi.
Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024