Konu: Kirpi
View Single Post
Eski 28-06-2012, 10:07   #78
Güzin Çakar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 621
Kirpiler yemek konusunda seçici değiller. Seçenek çoksa o zaman etçil davranış gösteriyorlar. Eşim reçel kavanozuna sıkışmış bir kirpiyi, kavanozdan çıkardığını keyifle anlatmıştı. İşyerine götürdüğümüz yaralı bir kirpi kaldığı sürece bizimle aynı yemekleri yemişti.

Eşimle tamamen uyumlu olduğumuz konu hayvanlar olduğundan, yıllardır evim de çoğu zaman bebek,yaralı veya hasta hayvan bulunur. Şu an evimde kendi kızım (köpeğim), üçünü uçurup, kalan üç saksağan yavrusu, geçtiğimiz cuma sabahtan akşama kadar kimsenin bir damla su vermediği,alıp gölgeye koymadıkları talihsiz bir karga, balkonda evimi merak etmiş yetişkin bir kirpi ve yazmama gerek olmayan ikisi yavru, bazısı sakat kediler var. Tahmin edersiniz ki bunların ne yiyeceğini düşünsem ya onları kapı dışarı eder, ya da kendim kaçar giderim.

Buradaki sorun ne yiyecekleri değil, kendi kendilerine yiyebilecek kadar büyümeleri.Hiç bir şey bulunamıyorsa, yalnız bir kutu en ucuz bebek mamasıyla da büyürler, yoğurtla da, sütle de. Uygun olmayan bir şey verildiğinde ya yemez tükürürler, yerlerse de kusarlar. Sorun olmaz.

Bu boya geldiklerinde bütün problem bitmiş olacak.
Name:  kirpi-1.JPG
Views: 5044
Size:  65.0 KB
biraz daha büyüdüklerinde
Name:  kirpi-2.JPG
Views: 18316
Size:  67.7 KB
Name:  kirpi-3.jpg
Views: 3282
Size:  37.7 KB
Aşağıdakilerin aslı fotoğraf değil. Çok iştahla karınlarını doyuruyorlardı ama ben tamamını yükleyemedim.
Name:  kirpi-4.JPG
Views: 17113
Size:  65.8 KB
Name:  kirpi-5.jpg
Views: 4456
Size:  45.1 KB

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön