![]() |
|
![]() |
#604 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bilmiyorum, hatta satış başlığında Hocam100'e sordum. Benim ihtiyar amarillisim yaz başında açıyor. Ama forumda Güler Hanım'ın ve Maki'nin şu şıralar çiçekleri açmış fotoğrafları var. Farklı türler olabilir, ben de şaşırdım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Ağaç Dostu
|
Graptopetaluma bayıldım çok güzel, bu aralar sukulent hayranlığım varda ondan sanırım =) Ben daha amarilislerimi ekmedim bile, geç mi kaldım acaba? Sizinkilerin çiçekli hallerinide bekliyorum. Sanırım amarilislerin yanına muscari ekmişsiniz aynı anda açarlarsa çok güzel bir görüntü oluştururlar. Her zamanki gibi çok güzel terasınız, boş vakitlerimde terasınızda oturmayı seviyorum... Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Ağaç Dostu
|
Sabahattin ben de kendime teşhis koydum. Sukulentleri kaktüslerden daha çok seviyorum.Sebebi de hem daha çabuk ve çok gelişiyorlar, hem de çiçeklenme olasılığı daha fazla. Bir de çiçek açtığında daha uzun ömürlü oluyor. Amarilislerin yanına muscari ekerken, aynı anda açsa ayrı güzel, ard arda açarsa daha uzun süre çiçek görürüm diye düşündüm. (Muscari olabilir, kardelen olabilir, göl soğanı olabilir. Artık ucunu kaçırdım. ) Terasım da ziyaretinden memnun oluyıordur ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Moderatör
|
Sevgili Vildan, çiçekleriniz için üzülmemek elde değil ama sağlık olsun diyerek devam edeceğiz. Ben de uzun zamandır Manyas'a gidemedim. Bahçe, limonluk ve çiçekler ne alemde hiç fikrim yok, çok da merak ediyorum. Duyduğuma göre -11 i görmüş Manyas, bizim bahçedeki bahçe muslukları da patlamış, saatleri sarıp koruma altına alıyorduk da muslukları hiç düşünmemiştik. Ne yapalım olan oldu diyerek yeniden başlayacağız. Benim saksıda olan amaryllislerim erken açıyor, toprakta olanlar daha geç, belki de türlerindendir. Ama bu beyaz olanı çok güzel, dikkatimi çeken de şu oldu. Duru beyaz olan geçen sene eminim ki beşli açmadı yoksa mutlaka fark ederdim. Bu sene beş gonca görünce şaşırdım. Sıcak ortam buldu da ondan mı bilemiyorum. Heucheralar için balkon ısısını yüksek tuttum. Bütün gün ve gece salonun balkon kapısı açık kaldı ve orası da hemen hemen ev içine yakın bir ısıda oldu. Bu Kamelyaya pek hoş gelmedi ama clematisler ve amaryllisler adeta coştu. Kamelya dibine de tohumu düşen haseki küpeleri de bayağı boylandılar. Tohumlarımı bir kontrol edeyim hem onlardan hem de bahçeye gittiğimde elimde kalan bitkilerden size bir koli hazırlarım. Siz üzülmeyin ve merak etmeyin yine rengarenk güzel bir teras meydana getireceğinizden hiç şüphem yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 | |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım, Kasım ortasında gittiğimizde bahçedeki su motorunu söktük, kış gelmeden bir daha geliriz diye su saati ve borulara sarma işlemi yapmadık. Vanayı kapatıp bir musluğu çok az açarak tesisatta su kalmasını önlemeye çalıştık, bu patlamayı engelliyormuş dediler. Ancak Trakya'da kış bir başka oluyor. Geçmiş yıllarda banyodaki klozet patlamıştı. Bu yıl 50 cm. kar yağdığını duyduk. Bakalım gittiğimizde evlerimizi ve bahçelerimizi nasıl bulacağız. N yapalım, hayat bu yine, yeniden uğraşacağız. Sevgili Güler Hanım geçen yıl bana çalı cinsi bir çiçek yollamıştınız, onu yaşatamadığım için mahçubum. O yüzden sizden bir şey istemeye yüzüm yok. (Ama bir ümit, saksıda budanmış olarak çalılar duruyor. Bu baharı bekliyorum yeşermezse yerine başka bir şey ekeceğim.) Alıntı:
Düzenleyen Vildan Sönmez : 01-02-2010 saat 19:51 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Moderatör
|
Sevgili Vildan zaman zaman hepimizin başarısız olduğu olaylar oluyor. Ama hiç üzülmeyin. Hem ben hem de buradaki arkadaşlar biliyorsunuz paylaşımı çok seviyoruz. Siz de öyle değil misiniz? El birliği ile herşeyi daha da alâ yaparız, yeter ki sıhhatimiz iyi olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım, teras olmasına rağmen yine çiçekleriniz iyi korunmuş, bozulanlar için de geçmiş olsun. Bodrum papatyasını dipten budamanıza gerek yok, dalları sağlam, sadece bozuk yerin eltından kesseniz bile olacak gibi. Bu arada, sedumlarınız gerçekten çok keyifli. Naylonla örttüğünüz çiçekleri iyi havalarda havalandırmak gerekiyor. İki sene önce bir sürü sardunyam soğuktan değil de naylon altında küflenmekten öldü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Ağaç Dostu
|
Cumartesi günü hava biraz düzelir gibi olunca masayı kapattığım naylonu ve bütün poşetleri açtım, içeriye aldığım sardunyaları çıkardım havalansınlar diye. Terasta kalanlardan donanlar var, yaprakları kavrulan var. Yaprakları temizledim. İçeri aldıklarımdan ışıksızlıktan cılızlaşan tepeler olmuş. Onlar düzelir. Soğanlılarda hiç kayıp yok. Şimdi yeni kar alarmı var. Bu gece yatmadan yine iş var, tekrar naylonları örtüp poşetleri geçireceğim çaresiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım, Ters Lalelerim yapraklanmaya başladılar. Sizinkileri de bir kontrol edin isterseniz, don kayıplarından sonra moral olur belki. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 | |
Ağaç Dostu
|
Sevgili limon Sadece Adıyaman lalesi almıştım. Yanılmıyorsam yapraklanan o .(Çünkü artık soğanların ucunu kaçırdım.) Bahçe başlığına çıkan sürgünün fotoğrafını yükler misin , aynıysa benimki de yapraklanıyor demektir. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım, fotoğraflayacağım fakat Ters laleler daha çabuk yapraklandılar, Adıyaman Laleleri henüz yeni uyanıyorlar, fotoğrafta pek anlaşılacak gibi değil, yaprakları biraz görünmeye başlar başlamaz fotoğraflayacağım. (İki türü yanyana dikmiştim, inşallah karıştırmıyorumdur) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 | |
Ağaç Dostu
|
Sevgili limon Adıyaman lalelerinden 2 tanesi peşpeşe yapraklandı Karlı günlerde dışarıda kaldılar, poşetle sarmıştım. İçeriye aldığım saksıdakilerde hiç bir hareket yok. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Ağaç Dostu
|
Ama her şey iyi gitmiyor her zaman. Karlardan sonra uzun yukanın dibindeki sukulent, sardunyalar naylonla sarmama rağmen terasın açık bölümünde böyle perişandı. Yuka ise bu kışı da atlattı, sapasağlam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım, 1 günde bile inanılmaz hızlı büyüyorlar. 2 gün önce daha yeni filizlenmeye başlamışlardı, bugün baktım ki, yaprakları belirmeye başlamış. Ben fotoğraflayana kadar siz hangisi olduğunu çözmüşsünüz zaten. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#628 | |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, benimkiler şimdilik bir soğanda bir filiz, bakalim 2. filiz gelecek mi ? Çözmek için hafifçe toprağı açtırıp, soğanını gördüm. Biliyorsunuz biraz farklı, beyaz ve yamuk yumuk bir soğan. Hadi bakalım inşallah o güzel çiçekleri de görelim Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üç yıldır gelmiyorum, akrabalarımı özledim, sizleri tanımak istiyorum, yüzlerce tohum ekilmek için bekliyor, nasıl olacak bakalım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Haklısınız adalet hanım, bütün bahçe işleri bizi bekliyor. vallahi hep sözleşsekte buluşsak istanbulda ne güzel olurdu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|