![]() |
|
![]() |
#782 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2008
|
Teşekkürler, sabırsızlıkla yeni resimler bekliyoruz. Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Ağaç Dostu
|
Çok çalıştım, çok yoruldum ama değdi tabi. ![]() Lisianthuslar hiç zarar görmeden geldiler. KGürsan Bey'in emeğine sağlık, sayesinde bu güzel çiçeği bahçelerimizde görebildik. ![]() En zor iş çim alanı kaldırıp sertleşmiş toprağı bellemek. Eskiden olsa avuçlarım su toplardı ama artık alıştılar. ![]() ![]() Fideler yerlerine yerleştiler. 100 fideden 5 tanesini ayırıp hepsini bir araya diktim. İlk başta aralarını biraz yakın tutuyordum ama baktım ki yetmeyecekler sonlara doğru aralarını açmaya başladım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Farezyadan gelenler; En sevdiğim ve istediğim Şebboy türü, ![]() Ceylanın güzelliğine bakar mısınız, daha dün almaya niyetlenip vazgeçmiştim, sevgili farezya içimi okumuş. ![]() ![]() Bu kendisinin Sardunyalarından, rengi çok güzel. ![]() Sadece Ezan Çiçekleri biraz sarsılmışlardı. BAhçeye değil de daha rahat bakıma alırım diye saksıya diktim fideleri. Biraz toparlanıp keyiflendiklerinde belki geçiririm bahçeye. Sevgili Özbey'in bahçesindekilerin güzelliğine kimbilir kaç yılda ulaşırlar. ![]() ![]() Bu Sukulenti daha önce görmüştüm ama hep yaprakları ufacıktı. Bunun yaprakları çok gelişmiş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Gerçekten de çok yorulmuşsun sevgili Limon ama değmiş harika şeyler çıkmış ortaya. Bütün çiçeklerini güle güle büyüt ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, o güzelim katmerli mor şebboyun yanına mutlaka yalınkat bir şebboy ek. Benim bildiğim katmerli şebboy tohum yapmıyor, yanındaki yalınkattan alacağın tohumlardan katmerli tohum çıkacak. Ne de güzel kokar o şimdi. Şebboyların altındaki sukulent Graptopetalum benim kaktüslerimde 4 nolu mesajda var. Büyüyüp saksısında yayılınca çok güzel oluyor. Her yıl çok sade zarif çiçekler açıyor.Güle güle büyüsünler, takipteyiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Küpe fidesi.Rengini bende bilmiyorum ,sürpriz . ![]() Selamlar.Bol keyifli günler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Ağaç Dostu
|
Sadece Ezan Çiçekleri biraz sarsılmışlardı. BAhçeye değil de daha rahat bakıma alırım diye saksıya diktim fideleri. Biraz toparlanıp keyiflendiklerinde belki geçiririm bahçeye. Sevgili Özbey'in bahçesindekilerin güzelliğine kimbilir kaç yılda ulaşırlar. ![]() Eklenti 139688 Sevgili Limon (Pembe gelin) İzmirde bu isimle biliyoruz bu çiçeği. Bahçeye dikerseniz daha çabuk kendine gelir. Çok da özen gerktiren bir bitki değil.Kendi ,kendine toprakta çoğalıp yayılıyor. Fide olarak çok bekledikleri için büyümelerini sürdürememiş fidanlar. Bol su ve nemden hoşlanıyorlar. Çok kısa bir zamanda büyüyüp,yayılacaklar. Keyifli günler dilerim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Katmerlinin yanında,tohum yapması için yalınkat da vardı. ![]() Bizim hastalığımız ,bitkilerimizden tohum almak isteriz hep, diye bende düşünmüştüm. ![]() Selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Dün akşam Clematis başlığını baştan sona okurken sizin bahar başından yaz sonuna doğru açan türleri bir araya diktiğinizi okuyunca internette daha evvel gördüğüm bir fotoğraf canlandı gözümde. Hem dalları çok sıktı hem de rengarenk çiçekliydiler. Tek tek dikilmelerindense bir arada sürekli çiçek görecek şekilde planlamak daha iyi olurmuş. Sardırmaya müsait bir yer bulabilirsem farklı türlerle bunu da denemek istiyorum. Almanya'da kaktüsleri mutlu etmek pek mümkün değil, onların keyifsiz hallerini gördükçe bunalıyorum. Clematisler bol yağışlı iklimlerde son derece keyifliler. Bu durumda bu tutkuya seve seve sahip olmak bana iyi gelecek. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Farezya her şeyi düşünmüş, bana sadece dikmek kalmış. Vildan Hanım, aynı sizin yazdığınızı o da bana yazmıştı. Bu yüzden yalınkatlılarla beraber göndermiş katmerlileri. Yanyana diktim hepsini. Ezanları Lisianthusların kenarına geçireyim bugün. Dün Limon Ağacı artık kurtaramayacak veya kurtarsa da pek eciş bücüş oldu diye sebze bahçesi tarafına geçirmek istedim. Hiç kökün zedelemeden çıkardım ki ne göreyim, hiç dikkatli bakmamışım dallarına. Her tarafından yeni yapraklar fışkırıyor, nasıl fartketmemişim. Hazır çıkarmışken yerini değiştirim güneşi en yoğun göre yere geçirdim. Erguvanı da O'nu çıkardığım yere aldım. 2 Gün önce sebze bahçemi düzenledim. Diktiğim tohumlar daha yeşerirken salyangoz istilasına uğrayınca burada çok güvendiğim bir fideci arkadaştan hazır fidelerden aldım. 10 Patlıcan, 20 Domates, 10 Çengelköy Hıyarı, 20 Kıl Biber. 2 kasa da Kadife Çiçeği alıp tüm sebze bahçesinin etrafına diktim. Daha önce de pazarda raslayıp aldığım yarısını salyangozların yediği 10 adet Hıyar fidesi dikmiştim. Rokalar bile tam yeşerirken salyangoza ziyafet çekiyorlar. Bir gün tohumları yeşermiş görüyorum ertesi gün kara toprak. ![]() ![]() Bambu sırıkları fideleri diker dikmez sağlamca yerlerine sabitledim. Bugün 2.sabahları fidelerin, salyangoz ve danaburnu saldırılarından korkumdan sabah ilk iş fidelerimi kontrol ediyorum. Şimdilik zarar yok. Bir de bizim meşhur Martha Steward'ın programında anlattığı yöntemi de uyguladım 30 fideye. 30 fideye çünkü o kadar karton bardak almışım. ![]() ![]() Nasıl bardaklar? ![]() ![]() ![]() Düzenleyen limon : 29-04-2010 saat 09:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Sayın Limon danaburnuna karşı daha öncede bahsetmiştim beyaz banyo sabununu suda eritip fideye can suyu olarak verirseniz danaburnu esmez.Ben on senedir aynı yönetim kullanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Ağaç Dostu
|
Bu hafta sonu ben de kısmet olursa sebze fidelerin dikeceğim. Sayın Fikreteren'in yöntemini deneyeyim. Benim pazarda güvendiğim fidecim geçen hafta kendi yapımı ilaç önerdi bu hafta getirirse içeriğini öğrenir sizle paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Ağaç Dostu
|
Fikret Bey, sabunlu suyu duydum ama can suyu olarak değil de Danaburnu deliklerine verildiğini. Ben de zaten deliklere basınçlı suyu verip hayvanın dışarı çıkmasını sağlayıp imha ediyordum ama hepsini bir anda bulabilmek mümkün olmuyor. Can suyu olarak verilmesi çok pratik. Hemen uygulayacağım, teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, bu ne hız, maşallah bahçeyi dikip tamamladınız, darısı başıma. Kadife çiçekleri yaprak bitlerine karşı etkili mi, öyleyse ben de bolca dikeyim sebzelerin kenarlarına. Geçen sene fasulyelerimi kurtaramadım bitlerden, NeemAzal da fayda etmedi, üzeri fasulye doluyken söküp atmak zorunda kalmıştım. Lisilerin yeri çok güzel olmuş, hepsi birden açtıklarında muhteşem bir manzara çıkacak ortaya, kenarlarda gece mumu, ya da pembe gelin ya da ezan çiçeği, hangisi doğruysa, süper olacak. Sardunyalar da çok güzeller, bahçelerin balkonların olmazsa olmazı, biliyorsunuz geçen kış hepsi donmuştu bende, şimdi yavaş yavaş yerine yenileri geliyor. Bol ürün almanız dileği ile. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili limon, Geçen yıl bahçeni ilk defa dolaştığımda, bende uyandırdığı duyguları: Sempatik, romantik, dinamik gibi kelimelerle ifade ettiğimi hatırlıyorum. Bu yılki çalışmalarını izlerken yeni bir kelime ekliyorum. SİSTEMATİK. uygulamaların çok sistemli ve bilinçli gidiyor. Senden öğrenecek çok şey var. "Ben küçük sözü dinlerim" Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım, Fasulyelerde ve biberlerde ben de hep aynı sorunu yaşardım geçen yıl Kadife dikmedim ama İri Yapraklı Fesleğenlerden ekmiştim sebzelerin arasına. Bu sene de tohumlarını gelişigüzel attım aralarına. Onun çok faydasını gördüm, geçen yıl biberlerim hiç bitlenmedi. Sevgili Hozatın yazdığı gibi şimdi sistematik yapıyorum ama Kadifeleri dikerken Dejavu yaşadım. Çocukluğa gittim ve dedemlerin köyde evlerinin arkasındaki sebze bahçelerinde sebzelerin arasında dikili rengarenk açmış süs bitkileri geldi gözümün önüne. Aslında hemen hemen tüm köylüler kendi ev sebze bahçelerine çiçek dikerlerdi. Şimdiki bilincimle o zamanı yaşasaydım neler öğrenirdim Onlardan kimbilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafta sadece katmerliyi görünce sabredemedim ne yapayım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Ağaç Dostu
|
Limon, sebze bahçen çok güzel görünüyor, bol hasatlar. Ben de bir kaç gün önce salyangozsavar(!) koydum, seninkine benzer ama büyük çapta ![]() Lisilerin çok güzel olacak eminim, çimleri sökmene de değecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürler sevgili Limon. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Sevgili Limon bahçeniz çok güzel,ben geçen yıl çiğdem soğanı almıştım,saksıya ektim yirmi kadar soğanı birkaç tanesi çimlendi diğerleri çürümüş,hayal kırıklığına uğradım.Nerde yanlış yaptım bilmiyorum,sizinkiler harika inanamadım.Yeniden alıp doğrudan bahçeye eksem mevsim uygunmu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili limon, Ben semt pazarlarına gidince, yöre satıcılarıile çok konuşur fikir sorarım. Bodrum Ortakent pazarında bir satıcı, domates fidesi satarken yanında kadife fidesi de almamızı önerirdi. Demek bir bildikleri varmış. Ayrıça büyük boylu horoz ibiklerini de sebze bahçesinin kenarlarına diktiğini söylemişti. Acaba onunda bir yararı var mıdır diye düşünmeye başladım. Gidince ilk işim bunu sormak olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Ağaç Dostu
|
Nazlı hilal, eğer saksıda çok su birikirse, saksı altı delik değilse veya altında tabak varsa ve bu tabakta su biriktiyse veya kurtlandılarsa çürümüşlerdir. Bahçedeki saksılarımın altlarına hiç tabak koymuyorum ve hepsinin altında tekerlekli aparatlardan var. Böylece saksı altlarındaki delikler devamlı açık kalıyor, üstten yağmur vs.. çok sulanırsa alttan rahatlıkla tahliye oluyor. Saksıdaki çiğdemlerimin zannedersem 3.yılı, her yıl çoğalarak açıyorlar. Bu arada belki de suç sizde değildir aldığınız soğanlar belki de baştan bozuklardı. Bu sabah yine ilk iş sebze bahçeme koştum. Marthanın Amerikalı Salyangozları uğraşadursunlar, bizim pratik zekalı Salyangozlarımız problemi çoktan çözmüşler. ![]() Benim Salyangozlar çok besililer ve daha çok kabuksuzlar. Ben gidene kadar fidenin yarısını mideye indirmiş. ![]() ![]() BU Kadife tamamen yenilmiş. ![]() Hayvanın ağırlığını varın siz hesaplayın ![]() ![]() Bu Turuncu da boyuna göresini bulmuş, zirveye az kalmış. Bir çaba bir çaba, sanki ülkesinin bayrağını dikecek. ![]() ![]() Düzenleyen limon : 30-04-2010 saat 12:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Ağaç Dostu
|
Bu kadar şikayetten sonra biraz da güzel şeylerden bahsedeyim. Mor Salkımım ilk kez geçen yıl açmıştı. Yanlış yere dikilmiş, tamamen gölgeye. Geçen yıl tepesinin güneşe uzanmasıyla hızla gelişmeye ve çiçeklenmeye başladı. ![]() ![]() "Kaya Teresi" güzel fotoğraf veren bitkilerden. Ufak çiçekler açıyor ama yoğun açtığı için seyrine doyum olmuyor. ![]() Bu çiçeklerin hepsi vişne olursa 2 kasa toplarım herhalde. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|