View Single Post
Eski 29-04-2010, 00:20   #794
selenn
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Selennciğim Clematis bitmeyecek bir tutkuya dönüşüyor haberin olsun. O kadar çok çeşidi var ki hep kendinde olmayanda gözü kalıyor insanın. Seneye bir tane de erken baharda çiçeklenen türünden dikersen, diğerlerini beklerken göz ziyafeti çekersin. Armandii bulursan muhakkak almanı tavsiye ederim. Çiçekleri ufak ama salkımlar halinde öyle bol çiçekleniyor ki anlatamam. Hele güneş vurunca etrafa yayılan parfüm kokusu anlatılmaz. Bulursan şimdiden alıp dik, seneye bahar başında çiçeklerinin keyfini sürersin.
Sevgili Limon C.armandii var benimkilerin arasında ama kokuna dikkat etmemiştim. 5 tane Clematis diktim bir süre evvel ama çiçeklenme sürelerine ne yalan söyleyeyim dikkat etmek aklıma gelmedi. Galiba Clematislerin içinde kendimi kaybettim

Dün akşam Clematis başlığını baştan sona okurken sizin bahar başından yaz sonuna doğru açan türleri bir araya diktiğinizi okuyunca internette daha evvel gördüğüm bir fotoğraf canlandı gözümde. Hem dalları çok sıktı hem de rengarenk çiçekliydiler. Tek tek dikilmelerindense bir arada sürekli çiçek görecek şekilde planlamak daha iyi olurmuş. Sardırmaya müsait bir yer bulabilirsem farklı türlerle bunu da denemek istiyorum.

Almanya'da kaktüsleri mutlu etmek pek mümkün değil, onların keyifsiz hallerini gördükçe bunalıyorum. Clematisler bol yağışlı iklimlerde son derece keyifliler. Bu durumda bu tutkuya seve seve sahip olmak bana iyi gelecek. Sevgiler.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön