![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Selennciğim Clematis bitmeyecek bir tutkuya dönüşüyor haberin olsun. O kadar çok çeşidi var ki hep kendinde olmayanda gözü kalıyor insanın. Seneye bir tane de erken baharda çiçeklenen türünden dikersen, diğerlerini beklerken göz ziyafeti çekersin. ![]() Vildan Hanım, Adıyamanlar artık yapraklarını da soldurmaya başladılar. Bitki çok güçlü bir gövdeye sahip, boyu neredeyse omuzlarıma ulaşıyor. Acaba diyorum saksı yetersiz mi geliyor? Gerçi benimkilerden de aynı yerde dikili oldukları halde açmayanlar oldu. Clematisin üst kısmı kurusa da dipten yeniden sürer aslında ama okuduklarıma göre kök hastalığına yakalandığında ölürmüş. Demek alındığında varmış sorunu yoksa yaşatması hiç zor olmayan bir bitki. Gerçi Zenfree de saksıda yaşatamadığını söylemişti. Ekstra bir gübreleme gibi birşeyler mi istiyor acaba saksıda. Sn.Tturt, haklısınız özellikle gece-gündüz sıcaklık farkı çok oluyor. Benim Papaz eriği ağacım tamamen kurumuştu, söktüm. Tekrar almak istiyorum ama hem cinsi güzel hem de formu güzel bir ağaç bulmaya çalışıyorum. Bu civarda gördüğüm meyve ağaçlarını hiç beğenmiyorum, her bulduğumu almak istemediğimden en sevdiğimiz meyve olan Erik Ağacını bir türlü alıp dikemedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|