agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni291Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-05-2010, 18:51   #1
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Danaburnu değil de, kabuksuz Salyangozlar biraz severlermiş. Bugün yapacaktım unutmuştum, iyi ki hatırlattınız, hemen ayarlayacağım kabı. Belki Danaburnu da sever? İster misiniz akşamcı olsunlar?

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2010, 11:23   #2
Ağaç Dostu

oceanheart's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2008
Galeri: 1
Sn. Limon,

Güle güle büyütürsünüz İnşallah, Ben İzmirde naylon serada sakladığım için sorun olmuyordu ama en azından dipten 1mtlik kısmını soğuktan koruyabilirseniz üst kısımları kurusa bile tekrar sürgün verebileceğini düşünüyorum.

oceanheart Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2010, 17:40   #3
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Sevgili Limon
Az önce bahcenizi ziyaret edip bir kaç yazı yazdım ama maalesef gönderdiğim halde sizin sayfanızda göremedim. Tekrar özetliyerek yazıyorum Kusura bakmayın.
Zerzavat bahcenizi beğendim demişsinizki, önden toplayarak gidersek arkaya vardığımızda salata tamam olur, ama ben zeytin ve limon agacını göremedim orada salataya yağ ve limon gerekmezmi.:)))))) Şaka bir yana ihtiyaç dahilinde her çeşitten üç beş kök olsa yeter de artar bile bakımı güzel olursa.

Salyongoz istilasına uğramışsınız geçmiş olsun diyorum. Benim tarlada hiç yok allahtan ama oturduğumuz apartmanın bahcesi dolu. Gecen sene yağan yağmurların etkisi olduğunu düşünüyorum.
İşçi salyongozların bahce sürme işini çok tuttum akıllıca)) tek sorun sevgili sabahattin beyin dediği gibi bir mayısta salyongozlar bahceleri kırık cd bahcesine cevirebilir.))
Sevgiyle kalın.

Birol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2010, 19:54   #4
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Birol Bey, Limon ağacını bahçenin en güneş alan ve kuytu olan yerine diktim. Ancak ilk diktiğim kış (bu kış) çok soğuk geçti, tamamen öldü diye düşünürken geçen hafta yaşam belirtisi gördüm bugün yapraklarını büyüttü bile.
Hava ani ısınınca Salyangoz zararı birden kesildi. Ya da kızarmaya başlayan çileklerle ziyafetlerine devam ediyor olmalılar, çünkü tüm kızaran çilekler yarılarına yenmiş durumdalar.

Havaların birden ısınmasıyla Domates fidelerinin gelişimleri de çok hızlandı. Diktiğimin 3 katı büyüklüğe ulaştılar. Bugün sulama kanallarını açtım, kök boğazlarını doldurdum. Ayşe Özdil Hanım'ın gönderdiği kavun karpuz çekirdekleri bol miktarda çimlendiler, onları da yerlerine geçirdim. İlk defa böğürtlenim ve Ahududumda bolca çiçeklenme ve meyvelenme görüyorum. Geçtiğimiz yıllarda 3-5 meyvesini yiyebilmiştik sadece. Sanırım bu yıl hasat bol olacak.

Geçen yıl kurumayacak, çürüyor dediğim 2 adet Süs Kabağı tahta gibi oldular. Üstlerindeki küf lekelerini bulaşık teliyle yıkayarak çıkarıyorum. Eski dergilerimi karıştırırken çok güzel boyanmış ve süslenmişlerine rasladım. Boş vaktimde yapmaya çalışacağım.
Name:  IMG_6734.JPG
Views: 1117
Size:  60.5 KB

Eski 16-05-2010, 20:01   #5
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Benim bahçem henüz tam şenlenmedi, daha çok yazın çiçeklenen bitkiler var. Ama arada güzel renkler de yok değil.

Sn.Oceanheart'ın hediyesi "Echium fastuosum" tomurcukları açmaya başladı.
Name:  IMG_6696.JPG
Views: 1032
Size:  50.3 KB
Sevgili Farezya'nın hediyesi Şebboylar ikinci tomurcuklarını verip açıyorlar. Ebrulisine bayıldım.
Name:  IMG_6693.jpg
Views: 1189
Size:  42.2 KB
Armandii'den sonra açan Clematis "Snow Quenn" bahçemdekilerin içinde en iri çiçek açan tür. Sırada açacak çok tomurcuklar var.
Name:  IMG_6691.JPG
Views: 1093
Size:  67.1 KB
Tohumdan yetiştirip ilk çiçeklerini gördüğümde büyük hayal kırıklığı yaşadığım ancak her yıl güzelleşen ve büyüyen ve artan çiçekleriyle beni şaşırtıp utandıran "Didiscus Caeruleus" lar. 3 yıldır aynı saksıdalar, belki yere geçirsem daha iri çiçekler açacaklar. Yaprakları her daim yeşil, oldukça da güzel. Çiçekleri geçince yere geçireceğim.
Name:  IMG_6721.JPG
Views: 1073
Size:  54.2 KB
Geçen hafta Bauhaus'da özellikle çilli yapraklı olan Sarısını görünce dayanamayıp aldığım Calla'lar kötü görünen Clematislerin dibinde yerlerini aldılar. Yerlerine yeni alışıyorlar.
Name:  IMG_6733.JPG
Views: 1036
Size:  47.9 KB

Düzenleyen limon : 18-05-2010 saat 13:57
Eski 16-05-2010, 20:17   #6
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Lobelia'ların fidesini tanesi 50 KRŞ.tan aldım. Mor renkli çiçekleri çok seviyorum, dikeli daha 3-5 gün oldu, çok bol tomurcuktalar. Saksıdan aşağıya sarkacaklarını hayal ediyorum da dayanılmaz olacaklar. 2 daha büyük saksıya da diktim aynılarından. Arkadaki saksıda da Sevgili Kiraz'ın kışın verdiği Vapur Dumanının daha güzeli dediği çiçek tohumları çimlendi, büyüyorlar. Çok yavaş büyüyor gibiler ama belki birden hızlanırlar.
Name:  IMG_6719.JPG
Views: 1313
Size:  66.8 KB

Manolya çiçek açmaya hazırlanıyor. Önce en tepedekiler açıyor.
Name:  IMG_6713.jpg
Views: 1087
Size:  41.0 KB

Eski 18-05-2010, 12:37   #7
Ağaç Dostu

Hülya's Avatar

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Galeri: 81
[QUOTE=limon;639602]Benim bahçem henüz tam şenlenmedi, daha çok yazın çiçeklenen bitkiler var. Ama arada güzel renkler de yok değil.

Ferıha ( adım, Hülya)Hanım'ın hediyesi Şebboylar ikinci tomurcuklarını verip açıyorlar. Ebrulisine bayıldım.

Merhaba
Bahçenizi gezmek keyif veriyor.Çiçekleriniz çok güzelleşmişler.Bol çiçekli güzel günler .

Hülya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2010, 20:16   #8
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Galeri: 2
Sevgili Limon Clematis Snow Quenn ne kadar güzel açmış .Maşallah diğer çiçekleriniz de çok güzel şebboyun rengi çok güzel kokusu da çok güzel olur şebboyun .İlk ekilen sene çiçek açmıyor diye biliyordum .Sizinki açmış demek yanlış biliyormuşum

Düzenleyen Hhatice : 16-05-2010 saat 22:15
Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2010, 20:21   #9
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Hatice Hanım, tohum değil açmış ve tomurcuklu fidelerini göndermişti sevgili Farezya. Hem katmerli hem katmersiz yanyana diktim hepsini. Çok güzel kokuyorlar.

"Echium fastuosum" u ben de internette görüp çok beğenmiştim Nurcan Hanım, Sn.Oceanheart'ın bahçesinde varmış, sayesinde artık benim bahçemde de var. Bakalım o fotoğraflardaki gibi geliştirebilecek miyim?

Düzenleyen limon : 18-05-2010 saat 13:57
Eski 16-05-2010, 20:27   #10
Ağaç Dostu

hüzün's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2009
Sevgili Limon,bahçenizi dolaşmak çok büyük zevkti.
emini ki salyangozlarla da baş edersiniz
ellerinize sağlık...

hüzün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2010, 20:58   #11
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Sevgili limon, ben bu yıl lobelya tohumu ektim. Yeşerdiler ama büyümeye hiç niyetleri yok. Bu gün serada görünce 50 kuruştan 3 renk fide alıp ektim. Rastlantıya bak.

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2010, 21:20   #12
Ağaçsever

milyonstar's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2009
iyi aksamlar limon bence bahceniz mükemmel ...:d o bahcede bahcıvanlık yapmak isterdim..:d emek harcamıssin degmiş

milyonstar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2010, 21:28   #13
Ağaçsever

milyonstar's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2009
merhaba bahcelerinizde salyangoz problemi varsa hiç sorun deyil onun ilacı var ve etkili kokusu yok cevreye zararı yok bu ilac konusunda yardım istersenin yardımcı olurum

milyonstar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2010, 22:08   #14
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Sevgili Limon, bahçenin yeni mor-beyazlarını çok beğendim.

Vapurdumanlarını geçen sene ektiğimde gelişimleri çok yavaş olmuştu ama şaşırtınca kısa zamanda hızla geliştiler. Belki köklerinin şaşırtılmaya ihtiyacı vardır, bir dene istersen. Bu sene ektiklerimden en son üç tane sağlam kalmıştı ama onları da halletmiştir salyangozlar.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2010, 10:06   #15
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Kiraz daha çok ufaklar, şaşırtacak büyüklükte değiller. Çok oldu ekeli ama hava ısınınca çimlenmeye başladılar. (İnşallah başka tohumlar değildir çimlenenler)

Sağolun milyonstar, zırai lacı olduğunu biliyorum, geçmiş yıllarda kullandım da ama artık tamamen kullanmamaya kararlıyım. Zaten havaların ısınmasıyla kabuksuzlar çok azaldı, yakında hepsi kaybolurlar.

Bu sene sebze fidelerini diikmekte aceleci davrandım, seneye sadece Domates fideleri erken dikip, diğerlerini dikmek için havanın ısınmasını bekleyeceğim. Böylece Salyangoz zararı aza inecek. Bu arada bira ilaçtan daha etkili oldu. Kepekle hazırladığım ilaçlı yumrulara bu kadar salyangoz gelmezdi ama 3 bira dolu kase çok fazlasını çekti. Kabuklularda da bakır şerit kesin çözümmüş.

Eski 17-05-2010, 10:37   #16
Ağaç Dostu

finduk52's Avatar

Giriş Tarihi: 16-08-2009
Sevgili Limon , salyangozlar için tuz birebir hani şu bildiğimiz mutfak tuzu .Bende komşumdan öğrendim , arka bahçemde çoğu kabuksuz olmak üzere gece çıkıp heryeri istila ediyorlardı çiçeklerimin yapraklarını yiyorlardı.Arka bahçede büyük oranda baş edebildim son bir haftadır hiç görmüyorum artık.

Az önce ön bahçeme çıktım orada ise kabuklular çoktu az önce tuzladım belki canice olabilir ama artık gına geldi gülümün tomurcuğunu yemişler !! Tuz anında etki yapıyor mutlaka dene derim .

Benim snow queen clematisimde de iki tane çiçek var ama çiçekleri yeşil yeşil beyazlayamadı nedense ,ama sanıyorum sebebi geçtiğimiz kışı içeride fakat serin bir yerde geçirdiler baharda aldım dışarıya diktim . Sebebi bu olabilir.

finduk52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2010, 23:14   #17
Ağaç Dostu

dağ çiği's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2009
Bahçeniz her zamanki gibi yine çok güzel.Lobelye çok güzel çiçekmiş bende yeni tanıştım.Yeni aldığınız galada çok güzelmiş.

dağ çiği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2010, 02:13   #18
Ağaç Dostu

ozbey's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2007
Galeri: 20
Sn limon, yeni çiçekleriniz çok güzel, sağlıkla büyütmek nasip olsun.
İyi ki İstanbul'da değilim, yoksa Bauhaus'dan çıkmazdım, aramaya gelirlerdi.

ozbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2010, 10:28   #19
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Aslında ben Bauhaus'dan bitki almaktan pek hazzetmiyorum. Fidanlık-Sera gezmekten çok keyif alıyorum. Mevsimlik çiçeklerimi yakınımızdaki fidanlıklardan almayı tercih ediyorum çünkü yapı marketlerde asla bu keyifte ve tazelikte olmuyorlar. Ancak yapı marketlerin de avantajlı yanları yok değil, bazen kıyıda köşede hiç bir yerde bulamayacağınız bitkilere hem de uygun fiyatlarla raslayabiliyorsunuz. Bir de bitkiler daha yeni inmişken denk gelirseniz "vay halinize!" durumu oluyor. Mesela geçen seneki Ortancaların ve Orman Güllerinin güzelliği halen gözümün önünde, bu yıl hiç görmedim o güzellikte bitkiler.

Sevgili Finduk, artık kabuksuzlar zarar vermiyorlar, hava ısınınca kayboluyor, şu sıra yeni zararlılar iş başında, ufak yeşil çekirgeler. Yazmaya korkuyorum ama bu yıl Danaburnu yok.

Lobelia, mevsimlik fide satanlarda 50 Krş. a kasa kasa var bu yıl, geçen yıl görmemiştim. Önemli olan tüm yaz çiçekli ve keyifli kalabilmeleri. Bakalım nasıl olacaklar?

Eski 18-05-2010, 11:24   #20
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Limon hanim bira dolu kaseleri topraga mi gömdünüz?

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2010, 11:32   #21
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Evet, kabın ağzı toprak sevisesiyle aynı oldu. Kabuksuzlarda çok işe yaradı.

Eski 18-05-2010, 13:56   #22
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Farezya-Feriha, Baş harfleri tutturmuşum. Düzeltiyorum hemen.

Eski 18-05-2010, 14:10   #23
Ağaç Dostu

Hülya's Avatar

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Galeri: 81

Sevgiyle kalın.

Hülya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2010, 19:44   #24
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Arsız denilir ama 5 yıl önce diktim, gözünün içine baktım, 3-5 meyvesini yiyebildik, ilk defa bu kadar çiçek açıyor ve ilk defa bu yıl havai köklendirmeyle çoğaltabildim dikensiz böğürtlenimi. Şu anda 3 kök oldular. 10 adet te çıplak kök Ahududu almıştım, hepsi tuttu görünüyor, bir adet te geçen yıl amıştım şu an o da çiçekte. Aynı bölümde 2 adet te Frenk Üzümü dikili. Sebze bahçesinin tellerini orman meyveleriyle kaplamak istiyorum. Sanırım seneye hepsi sararsa tamamen kapatacaklar.
Name:  IMG_6779.jpg
Views: 1069
Size:  42.0 KB
Name:  bogurtlen.jpg
Views: 1011
Size:  52.2 KB

Kiraz, bu bitkinin tohumu senden gelmiş olabilir mi? Sarmaşık gibi ama üzerinde tomurcuğa benzer oluşumlar başladı.
Name:  IMG_6741.jpg
Views: 1080
Size:  36.9 KB

Geçen sene diktiğim iki adet Orman Gülünden açık pembe olanı kurumuştu. Bu da çiçeklenmede geç kaldı, açmayacak sanmıştım ama tomurcukları patlamaya başladı. Geçen yılki kadar gösterişli açacak mı çiçekleri çok merak ediyorum. Eğer Orman Gülünde istediğim başarıyı yakalarsam, ağaç formunda olanlarından alıp, tam gölge olan baş köşeye yerleştirmek istiyorum. Madem Jacaranda yetiştiremiyorum, ben de yetişen iri çiçekli bir ağaç bulurum.
Name:  IMG_6738.JPG
Views: 1045
Size:  44.3 KB

Sığır Dili ( Anchusa azurea) burada çok görülen bir bitki. Çiçek rengine bayılıyorum. Bu bitkiyi bahçemde yoğun bir şekilde dikip yetiştirmeye karar verdim. Uzun süre çiçekli kalıyor. Hiç bakımsız arazide bile bu kadar güzel açıyor, biraz bakımla belki daha yoğun çiçeklendirebilirim. Şimdiden bir kök deneme amaçlı Echiumun yanına diktim bile. Daha çiçek oku çıkarmayan bir çok kök var sebze bahçemin tarafında, yarın fırsat bulursam onları bel küreğiyle dikkatlice çıkarıp dikeceğim. Hiç bu kadar güzel renkli süs bitkisine rastlamadım.
Name:  mavimor2.jpg
Views: 995
Size:  54.6 KB

Eski 20-05-2010, 20:14   #25
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Sevgili Limon, sarmaşık benden değil. Sığır diline bayıldım.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2010, 23:22   #26
Ağaç Dostu

dağ çiği's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2009
Hayret böğürtlen değdiği yerde kök yapıyor neden gelişmemişki acaba.Sığır dili gerçekten güzelmiş.Aslında bizim buralar çok var ama sizin çekiminizle bam başka bir çiçek olmuş.Çevremizdeki doğal güzelliklere alıcı gözüyle bakmıyoruz aslında.

dağ çiği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2010, 12:28   #27
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Bu sabah yürüyüşte sığır dilinin daha uzununa en az 1,5 metre boylu ve sarı çiçeklisine rasladım. Hem mavi-morlarından hem de sarılardan henüz çiçek oku çıkarmamış olanlarından kökünü zedelemeden alıp bahçeye diktim. Bizim burada zemin kum olduğu için bitkilerin kökleri zedelenmeden çok kolay çıkıyorlar. Yarın da pembe-mor çiçekli çok beğendiğim bitkilerden bir iki kök söküp dikeceğim. Tutmazlarsa tohum tutmalarını takip edip, tohumlarını alacağım.

Eski 26-05-2010, 08:52   #28
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Mor Clematisim çiçeklendi. İlk göz ağrım.
Name:  IMG_6826.jpg
Views: 1111
Size:  56.2 KB

Name:  IMG_6829.jpg
Views: 1161
Size:  48.8 KB

Orman Gülüm de çiçeklenmeye başladı. Geçen yıl 2 adet almıştım, açık pembe olanı birden kurudu ama bu çok keyifli. Seneye çeşitlerini dikmek istediğim bitkilerden.
Name:  IMG_6849.jpg
Views: 1161
Size:  59.2 KB

Oldukça iri ve çok gösterişli çiçekleri var,
Name:  IMG_6855.JPG
Views: 1274
Size:  65.3 KB

Çiçeklerin tomurcuktan açana kadarki aşamaları da çok güzel. Çam kozalağı gibi bir şeyin aralarından patlayan tomurcuklar. Gölge bahçesi olanlara bu bitkiye bahçelerinde yer açmalarını kesinlikle tavsiye ederim.
Name:  IMG_6852.JPG
Views: 1171
Size:  59.1 KB

Eski 26-05-2010, 09:15   #29
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Sevgili limon;
Bu sene favori renkleriniz belli oldu. Mavi-mor tonları. Farklı ve güzel. Şaka diyorum. Gözüme batanlar mavi-mordu.
Orman gülü, benimde ileriki yıllarda portföyüme alacağım bir çalı. Ben sarı çiçekli( kokulu olduğu söyleniyor!) bulursam alacağım.
Su kabakları maceramız, aşağı yukarı aynı aşamada kalmış. Bende bazılarını tam kurumadan kuş yuvası yapmıştım. İşlenmemişlerle birlikte, aralık ayında İstanbul'a dönerken, bir koli içine bırakmıştım. Hala fırsat bulup ortaya çıkaramadım. Oysa yenileri, neredeyse tefek vermeye başlayacaklar.
Manolyanız, çiçekleri müjdelemiş. Bizim buralarda daha bir hafta sonra falan görebiliriz sanırım.
Bahçenizin bu yılda ''En''ler arasındaki yerini alacağından eminim.
Keyifli uğraşlar diliyorum.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2010, 23:40   #30
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Mor Clematisim çiçeklendi. İlk göz ağrım.
Eklenti 147113

Eklenti 147114

Orman Gülüm de çiçeklenmeye başladı. Geçen yıl 2 adet almıştım, açık pembe olanı birden kurudu ama bu çok keyifli. Seneye çeşitlerini dikmek istediğim bitkilerden.
Eklenti 147115

Oldukça iri ve çok gösterişli çiçekleri var,
Eklenti 147116

Çiçeklerin tomurcuktan açana kadarki aşamaları da çok güzel. Çam kozalağı gibi bir şeyin aralarından patlayan tomurcuklar. Gölge bahçesi olanlara bu bitkiye bahçelerinde yer açmalarını kesinlikle tavsiye ederim.
Eklenti 147117
Ben de pembe ve sarı orman gülü almıştım sarı yeni açıyor bembenin çiçekleri geçti .Köklendirmeyi denedim ama başaramadım .Benim orman gülüm güneşin altında şimdi sizin yazdığınızı okuyunca korktum .Yerini değiştirsem mi ?

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025