agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)




Beğeni Düzeni933Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-01-2011, 16:04   #1291
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-05-2010
Şehir: manisa-akhisar
Mesajlar: 235
sebze fabrikası

Aslında topraksız tarım işi gerçekte bir sebze fabrikasıdır diye düşünüyorum,neden derseniz öncelikle bir fabrika gibi sürekli ve düzenli bir çalışma var,bilgi,tecrübe,sermaye,iş gücü,ve en önemlisi cesaret ister.onun için onun için ben bu işe tarım değilde,sebze fabrikası demek istiyorum müsade ederseniz. bende acizane kenarından köşesinden başladım bu işe yazın evimin terasında ufak biraçık alan çalısması yaptım,bitkilerin büyüme hızı ve isteği beni çok heyecanlandırdı ve yaklaşık bir ay önce işletmenin bahçesine 15 m2 kadar ufak bir sera yaptım,asıl amacım yapmış olduğum besin sıvısınıda burad iyice test etmek.inşallah resimleride koyacağım,eleştiri ve önerilere sonuna kadar açığımherkese özellikle kudret bey,e de bilgilerini esirgemeden sunan herkese bitkiniz herdaim yeşil olsun.

akçay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2011, 16:06   #1292
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-05-2010
Şehir: manisa-akhisar
Mesajlar: 235
sayın sarıcan ben aslında başlık acacaktım ama olmadı herhalde başlığı nasıl acarım?

akçay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2011, 16:28   #1293
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Bu girdiğiniz konu başlığının iki cm üzerinde yeni konu aç diye bir kutucuk var onu tıklayıp çıkan pencerede kendi adınıza sayfa açabilirsiniz.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2011, 10:52   #1294
Ağaç Dostu
 
garlangufa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 128
Galeri: 6
Thumbs down Topraksız Tarıma başlama

Selam arkadaşlar,
3 yıl önce bilmeden yaptığım fakat son 1-2 ay içerisinde ne olduğunu farkedip değerli Hocamız Kudret Tezel ile irtibata geçtiğim Topraksız tarım maceram için son 2 gündür yaşadıklarımı, aynı şeyleri yaşayabilecekler' e burada bir çözüm olabilir umudu ile yazıyorum.
Ben elektronik ve haberleşme mühendisiyim, veri ağları ve teknikkleri konusunda uzmanım. Gençliğimde evde 200 litrelik bir akvaryumum vardı. Üretilmesi çok zor Discus akvaryum balığı ve büyütülmesi çok çok zor olan Pangasius balıklarını Akvaryumumda yaptığım çok ince ısı, ışık ve su kontrolleri ile yapmış biriyim. Günün birinde 1 damla deterjanın damladığı akvaryumdaki 4 adet 35 CM lik pangasius balıklarım 15 dakika içerisinde ölünce akvaryum olayını birdaha başlamamak üzere bitirdim. O ekipmanımdan kalan, saatte 450 litre su devirdaim eden dıştan takma Eheim pompa ve filtre, ısıtıcı, yüksek güçlü hava pompası gibi malzemeleri topraksız tarımda kullanabileceğimi düşünüyorum.
Başta dediğim gibi 3 yıl kadar önce (sanırım Şubat ayı idi), Marmara Ereğlisinde şaraplık üzüm bağı olan arkadaşımı ziyarete gitmiştim. Budama yapıyordu. Budadığı dallardan birkaç tane alıp evde köklendirip , Didim'de olan yazlığımın bahcesine dikmeyi düşünmüştüm. Dalları evde, üst tarafını kestiğim , yarıya kadar su dolu 5 lt lik bir pet şişe içerisine koydum ve heryerde satılan sıvı gübrelerden birini belirtilen oranlarda pet şişedeki suya ekledim. 3-4 günde bir suyu değiştiriyordum veya ekleme yapıyordum. Üzüm dalları çok hızlı kök atmaya ve kökler de çok hızlı büyümeye başladı. Bir süre sonra pet şişenin içi olduğu gibi kök doldu. Neyse Mayıs ayı sonunda bu üzüm fidanlarını alıp Didim'e yola çıktım. (Istanbul Anadolu yakası-Kozyatağında oturuyorum). Üzümlerin 1 tanesi tuttu, onuda ertesi sene bahçeden çaldılar. Burada anlatmak istediğim şu. Ozamanlar topraksız tarım hakkında doğrudürüs fazla birşey bilmediğim halde bunu yapmış olmam.
Şimdi değerli Kudret hocamın katkıları ile daha bilinçli yaparım diye bu haftasonu Istanbul Anadolu yakasında gezmediğim yapı market kalmadı. Sakın ola bir yapı markete gidip "topraksız tarımda kullanılabilecek gübre varmı, perlit varmı, küçük delikli plastik saksılar varmı...v.b." gibi sorular sormayın. İlk tepki,
- o neki ? topraksız bitki olurmu,
- haaa omu , ondan bizde yok..
- geçen yıl jel gibi bişey gelmişti, pek tutmadı, bizde kaldırdık.
- şü küçük saksıları alın, matkapla delersiniz...
- burdaki sıvı gübreler de o iş için kullanılır, bakın azot değeri yüksek bunun....
Bunlar ve benzeri birçok bihaber cevaplar aldım (istanbuldaki en büyük 3 yapı marketin bahce bölümü elemanlarından).
Bu yapı marketlerinde bulabildiğim sadece 100 lük, 1-2 M lik pimaş borular idi ki onlarda mahallenin nalburunda satılanın 2 kat fiyatlı idi. 1 metreliği 7.99 TL yapımarkette ve Nalburda 3.95 TL
Yani istanbulda herşey var ama aynı zamanda hiçbirşey yok, eğer malzemeyi nereden alacağınızı bilmezseniz. Şimdi ben birazdan öğle paydosunu değerlendirerek ümranıyedeki Çiçekcilere gideceğim, delikli küçük saksı ve perlit bulmak ümüdüyle.
Sağolsun Kudret hocam ki bitki besin işini ondan sağlayacağım. ...
Çok uzun oldu...istanbulda yaşayıp, balkon veya terasında topraksız tarım yapmayı düşünen arkadaşlar için malzemeler nerelerden temin edilebilir ?...bilen arkadaşlar yazarsa, bu İstanbul trafiğinde bizde helak olmayız.
Selamlar & Sevgiler
Yeni topraksız tarımcı...

garlangufa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2011, 11:20   #1295
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Galeri: 15
Sayın garlangufa, yeni uğraşınızda başarılar dilerim. Öncelikle bakıp bakmadığınızı bilmiyorum ama şu adresten başlayabilirsiniz. Saksı vs gibi malzemeleri de yine doğalbahçe arkadaşımıza sorabilirsiniz yanlış hatırlamıyorsam.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2011, 16:11   #1296
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. garlangufa,

Geçmiş olsun. Yapacağınız sistemi ve kuracağınız ortamı (balkon, teras vb.) özetlerseniz Anadolu yakasında aradığınız malzemeleri nereden bulabilirsiniz konusunda biraz yardımcı olabilirim. Ama PVC boru ve damla sulama malzemeleri ile ilgili hemen bir adres vereyim. Ümraniye' de. Bazı malzemeleri ben oradan almıştım.

Name:  Damla Sulama Ekipman.JPG
Views: 2324
Size:  69.8 KB

PVC boru ve plastik depo çeşitlerinin özellikle büyük çaplarını rahatlıkla bulabilirsin. Yalnız tavsiyem sistemi kafanızda oturtmadan malzeme almayın. Ben bir sürü malzeme aldım, bir çoğunu kullanmaktan vazgeçtim. Delikli saksıdan ne kastettiğinizi anlamadım ama size tavsiyem kendi saksınızı kendiniz oluşturmanız. Benim en severek kullandığım saksım. Malzemelerini Kozyatağı Bauhaus' tan aldığım plastik depolarla yaptığım akan su sistemi. Malzemeler ve nasıl yapıldığı bu forumda da resimli olarak var ama bir özeti de blogumda var.

http://mehmetsarican.blogspot.com

İstersen bir incele, akvaryum da yaptım diyorsun. Belki elinde akvaryum kasan varsa onu bile değerlendirebilirsin. Bakarsın tekrar balık beslemeye başlayıp aquaponic bile yapabilirsin.

Besin eriyiğini Kudret Bey' den alabilirsin ma perlit konusunda bende çok dolaşmıştım. Sonunda Pendik civarında bir yerden almıştım ama sonradan öğrendiğime göre Levent tarafında imalatçısıda vardı zannederim, adresi forumda vardı ama araştırmam lazım. Hydroton' da kullanabilirsin ya da bu malzemeleri olmadan direkt olarak su kültürü ile başlayabilirsin.

Daha sonra yardıma ihtiyacın olursa tekrar tartışalım. Kolay gelsin.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2011, 17:48   #1297
Ağaç Dostu
 
garlangufa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 128
Galeri: 6
Thumbs up

Sn. Sarıcan;
Duyarlılığın ve cevabın için çok çok teşekkür ederim. Boşuna dolaşmışım onca yapı marketi. Aradığım birçok malzemeyi bizim işyerinin(Netaş ta çalışıyorum) hemen karşısında yani Ümraniye de buldum. 2 adet 100 lük 1 m lik pimaş, 2 adet dirsek,2 adet kapak3 metre damlama hortumu, 10 adet damlama ucu,yapıştırıcı toplam 22 TL ye aldım. Bu 2 adet pmaş a 20cm ara ile 6,5 cm çapında delikler açacağım. Bu deliklere plastik bardaklar içerisine koycağım çilek fidelerini yerleştireceğim. U şeklinde olacak olan PVC borunun bir ucundan besin eriyikli suyu vereceğim ve diğer uçtan da tekrar, dıştan takma akvaryum filtresinin haznesinde toplayıp tekrar borulara basacağım. Böylece sürekli bir devirdaim olacak. PVC borunun içerisine koyacağım akvaryum hava taşı ile de, boru içerisindeki kalan suya sürekli oksijen vermeyi planlıyorum.
Bu mevsimde dışarısı oldukca soğuk, balkonda biraz çalıştım, üşüdüğümden içeri kaçayım dedim. İçişleri bakanından fırçayı yedik...proje şimdilik rafta, fırsat kolluyorum....

garlangufa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2011, 19:34   #1298
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Bende zaten size sürpriz olsun diye Netaş' ın karşısındaki adresi vermiştim. İnsan bazan yıllarca önünden geçtiği yerin farkına varmaz.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2011, 20:00   #1299
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Name:  Damla Sulama Ekipman.JPG
Views: 1829
Size:  39.7 KB

Bu 5mm ince gri boruyu işaretlediğim aparatlaramı takıyoruz , bizim bölgedeki ziraat bayilerinde satılmadığı için bilmiyorlar.Aparat damlatıcı olarak mı geçiyor nozul olarak mı geçiyor ?

Resimdeki borular




Bu aparat ne ise Burada bulamadım yardımcı olursanız sevinirim....

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2011, 20:47   #1300
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. Delimus,

Resimde işaretledikleriniz musluk gibi ayarlı damlatıcılar. Sizin sorduklarınızdan farklı. Sizin sorduklarınız basınç ayarlı damlatıcı olarak geçiyor. Bu sitede istediğiniz damlatıcılardan var. Firmadan isteyebilirsiniz, hem de Adana' da. Belki firmaya gidip elden alırsınız.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2011, 21:23   #1301
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Çok saol sarıcan, çok hızlı imdadıma yetiştin ...Tam istediğim gibi adanada olması ayrı bir güzel saol.Her gittiğim bayiye sordum ama netice alamamıştım buralarda seralar yeni gelişiyor topraksız tarım zaten az bu yüzden bilgisizler.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2011, 21:35   #1302
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
http://www.agroplast.com.tr/hidropon...laticidog.html

Birde bu firma var ama Adana da değil.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2011, 00:58   #1303
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-01-2011
Şehir: mersin
Mesajlar: 7
Merhabalar ,
Evimdeki akvaryumumun suyunu sürekli domates saksımdan devir daim ederek 3 parti domates almıştım. Kahvaltıda çok şahane oluyor kendi yetiştirdiğiniz domatesler.

Balıkların azotlu atıkları doğal gübre görevi görüyor hem akvaryum temizleniyor hem de bitki besleniyor.
Bu şekilde sistemleri video paylaşım sitelerinde gördüm. Gerçekten de yurt dışında bu sistemle ağızları açık bırakacak seralar kuruyorlar.
Saygılar.

chevalier Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2011, 07:32   #1304
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Sn Chevalier, kurmuş olduğunuz sistemin adı aquaponic. Hydroponicten farkı, kimyasal gübre kullanılmaması. Üründe verim ve kalitenin daha düşük olması, organik sertifikası veren kurumların henüz aquaponic konusunda bilgisiz oluşları, ticari olarak yetiştiricilikte tercih edilmesini engelliyor.

Ama evinizde akvaryumunuz veya havuznuz varsa çok keyifli bir uğraş.

konuyla ilgili videolar;
http://www.youtube.com/results?searc...aquaponic&aq=f

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2011, 07:59   #1305
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
http://www.agroplast.com.tr/hidropon...laticidog.html

Birde bu firma var ama Adana da değil.
Saol sarıcan, burada ayrıca kazıkta satıyorlar, iyi oldu verdiğin.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2011, 08:40   #1306
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Agrodip parakende satış yapmaz. Fakat ürünlerine web sayfasından bakabilirsiniz.
Ayrıca bir izmir firması olan
http://www.teknoplast.com.tr sayfasından da ürün seçimi yapabilirsiniz.

Günser Seracılık
0226 461 26 06

Numaranızı Todor'dan aldım derseniz veya agaclar.net vasıtası ile arıyorum derseniz,
istediğiniz agrodrip veya teknoplast ürünlerini uygun fiyata yollarlar. Normalde öyle bir hizmetleri yok fakat agaclar.net için uğraşırlar. Severler bizi

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2011, 15:44   #1307
bay kal
Guest
 
Mesajlar: n/a
herkese merhaba. seracılıkla ilgili bilgi ararken bu siteye ulaştım. hiç bir foruma katılmadım ama bir kaç forum sitesi inceledim. inanın buradaki kadar açıklayıcı,aydınlatıcı,yol gösterici, doğru ve yoğun bilgi veren bir yere rastlamadım. kullanılan kelimelerden tutunda konu içeriğine , hatta doğru türkçe kullanımına kadar her şey çok güzel. ve en güzelide herkes birbirine karşı kibar ve saygılı.böyle nezih bir ortama dahil olduğum için çok mutluyum.konular hakkında bir bilgi birikimim yok fakat öğreneceğim çok şey var. site yönetimini ve emeği olanları tebrik ederim.

  Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2011, 19:15   #1308
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-01-2009
Şehir: sakarya
Mesajlar: 263
İyi niyetleriniz için bütün arkadaşlar adına teşekkür ediyorum. Yazılarımıza biraz daha dikkat edersek formun Türkçe'ye olan saygısını kaybetmeyiz.

seazone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2011, 11:51   #1309
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-09-2008
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 253
Sn.Kudret hocam durgun suda soğan yapıyorum bunlara gübreleme olarak nasıl bir formül hazırlamalıyım kolay gelsin.

alone35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2011, 18:16   #1310
Ağaç Dostu
 
the_mc's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-12-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 493
TE nedir üstadlar?

Eklenen Resimler
 
the_mc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2011, 19:17   #1311
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Trace Element = iz elementler veya mikro elementler

demir
bor
çinko
bakır
mangan
molibden


Düzenleyen Todor : 09-02-2011 saat 19:22 Neden: bor eklendi
Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2011, 20:44   #1312
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-02-2011
Şehir: MALATYA
Mesajlar: 1
*** sn kudret bey bende topraksız yetiştirme hakkında bilgi edinmek istiyorum ve sizden ricam minarelleri banada göndere bilirmisiniz

hakan_44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2011, 12:52   #1313
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2009
Şehir: ANAMUR
Mesajlar: 241
Sn.the mc
yazdığınız formül domates için.bu formüle nerden ulaştınız?ben de çilek için besin eriyiğini araştırıyorum.selamlar.

mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2011, 13:00   #1314
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: KONYA
Mesajlar: 16
Kudret bey,

Dün bana özelden göndermiş olduğunuz cevap mailini okudum. İlginiz için çok teşekkür ederim. Hem sizin yapmış olduğunuz analog EC metreyi hem de 250 litrelik besin kitini almayı düşünüyorum. Eğer bulunduğum yerde bulamayacak olursam PH kiti de ilave edeceğim galiba. Ancak forumda bir türlü bulamadığım hususu size sormak istedim. Eğer daha önce anlatılmışsa ve benim gözümden kaçmışsa özür dilerim. Yapmış olduğunuz EC metrenin nasıl kullanılacağını, nasıl çalıştığını anlatabilir misiniz? Eğer daha önce bahsi geçmişse linkini vermenizi rica edeceğim. Yok eğer daha önce anlatılmamışsa herkese faydalı olacağını düşünüyorum. İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

dagbulent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2011, 13:51   #1315
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-06-2008
Şehir: Şanlıurfa
Mesajlar: 116
Sayın Tezel,

Öncelikle sizin gibi birkaç arkadaş başta olmak üzere tüm agaclar.net üyelerini salımlıyorum. İnanır mısınız günümün büyük bir kısmı forumda geçiyor; ne kadar çok şey öğrendiğimi tahmin edemezsiniz. (veya edebilirsiniz)

Besin kiti ile ilgili sorduğum soruya, neler yetiştirmeyi düşündüğümü sorarak cevap vermişsiniz; ilginize teşekkür ederim.

Planım şu şekilde:

415 metrekarelik bahçemdeki 21 metrekarelik seramı yavaş yavaş büyüterek, bahçenin tamamını çilek üretim tesisine dönüştürmeyi düşünüyorum.

İlk olarak 10 adet 100'lük (belki 125'lik) pvc borulara, değerli üye Akın Selçuk'un yöntemiyle cepler oluşturmak (24 adet) ve birkaç değişik dolgu materyali ile denemeler yapmak niyetindeyim. Dolgu ile ilgili önerilere açığım. (lütfennn!)

Besin eriyiklerini sizden temin edebileceğimi isöylemiştiniz. Peki ec-metre ve ph ölçeri de sizden temin etmek mümkün mü yoksa başımızın çaresine mi bakalım.

Hesap bilgilerinizle birlikte üstteki soruma da yanıt verirseniz hemen siparişimi arz edeceğim.

Veeee, çalışmalara başlar başlamaz hemen değerli dostlarımızla çalışmalarımı paylaşacağım.

farukmagat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2011, 20:57   #1316
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-03-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
peki hangi türleri suda yetiştirebiliriz ve tohumları nereden bulabiliriz bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar..

ismailatmaca beğendi.
joker_1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 14:27   #1317
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 69
Merhaba,
Bitkilerin kökleri topraksız tarım yapıldığında topraklı tarıma göre daha mı az gelişiyor? Yoksa kök gelişimi tamamen bitkinin karakteristiğine göre mi değişiyor? Bu sorularıma cevap bulabileceğim bir doküman bulabilir miyim?
Teşekkür ederim.

emrebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 14:34   #1318
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 69
Bir şey daha sorsam sizi kızdırmış olur muyum Aquaphonic sistemde besin eriyiği yerine sadece balıklardan elde edilen doğal maddeler mi kullanılmış oluyor?

emrebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 21:54   #1319
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-01-2011
Şehir: BURSA/İZNİK
Mesajlar: 163
balık küspesi ile besliyosunuz bitkilerinizi

muallimayhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 22:09   #1320
Ağaç Dostu
 
the_mc's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-12-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 493
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muallimayhan Mesajı Göster
balık küspesi ile besliyosunuz bitkilerinizi
küspenin içerigi ve içerdiği maddelerin miktarı çok önemli. hidroponik yetiştiriciliğe uygun mudur? veya ek bitki besin çözeltisi eklenilmesi gerekir mi diye düşünülmeli.

the_mc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
#bursa topraksız tarım


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024