View Single Post
Eski 17-01-2011, 16:11   #1296
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sn. garlangufa,

Geçmiş olsun. Yapacağınız sistemi ve kuracağınız ortamı (balkon, teras vb.) özetlerseniz Anadolu yakasında aradığınız malzemeleri nereden bulabilirsiniz konusunda biraz yardımcı olabilirim. Ama PVC boru ve damla sulama malzemeleri ile ilgili hemen bir adres vereyim. Ümraniye' de. Bazı malzemeleri ben oradan almıştım.

Name:  Damla Sulama Ekipman.JPG
Views: 2324
Size:  69.8 KB

PVC boru ve plastik depo çeşitlerinin özellikle büyük çaplarını rahatlıkla bulabilirsin. Yalnız tavsiyem sistemi kafanızda oturtmadan malzeme almayın. Ben bir sürü malzeme aldım, bir çoğunu kullanmaktan vazgeçtim. Delikli saksıdan ne kastettiğinizi anlamadım ama size tavsiyem kendi saksınızı kendiniz oluşturmanız. Benim en severek kullandığım saksım. Malzemelerini Kozyatağı Bauhaus' tan aldığım plastik depolarla yaptığım akan su sistemi. Malzemeler ve nasıl yapıldığı bu forumda da resimli olarak var ama bir özeti de blogumda var.

http://mehmetsarican.blogspot.com

İstersen bir incele, akvaryum da yaptım diyorsun. Belki elinde akvaryum kasan varsa onu bile değerlendirebilirsin. Bakarsın tekrar balık beslemeye başlayıp aquaponic bile yapabilirsin.

Besin eriyiğini Kudret Bey' den alabilirsin ma perlit konusunda bende çok dolaşmıştım. Sonunda Pendik civarında bir yerden almıştım ama sonradan öğrendiğime göre Levent tarafında imalatçısıda vardı zannederim, adresi forumda vardı ama araştırmam lazım. Hydroton' da kullanabilirsin ya da bu malzemeleri olmadan direkt olarak su kültürü ile başlayabilirsin.

Daha sonra yardıma ihtiyacın olursa tekrar tartışalım. Kolay gelsin.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön