05-07-2012, 22:29 | #121 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
Bu sayfaya girmiyeceğim bir daha. Manzara her yönden kötü bana, öncelik ile çenem... Afiyetler ile yeyin, sağlıkla kalın inşallah. Tüm teneke severler de dahil buna. Saygılarımla lütfen. |
|
06-07-2012, 08:19 | #122 |
Ağaç Dostu
|
Dün yine yaptık. Bu sefer kendi tavuğumuzla. Köy tavuğu geç pişer diye 50 dakika pişirdik. Dışı çok güzel kızarmıştı. İçi biraz daha pişse çok daha iyi olurdu. Bir dahaki sefere SigortacıHaşim Bey'in tavsiyesine uyup bir kenarına bir kap su koyacağım. Böylece pişirme süresini biraz daha uzatabilirim sanıyorum. |
07-07-2012, 08:40 | #123 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Sn.Sakagun kardeşim.Normal bir tavuk 45 dakkikada pişiyor.Normal tavukdan maksadım.Marketlerde satılan,tabaklı-tabaksız piliçler.Bunlar 1 kilo 1.250 civarında.Tavuk kg mı büyüdükçe pişme süresi daha da artıyor.Sizinki köy tavuğu olduğu için haliyle biraz daha geç pişmesi normaldir.Zaten köy tavuğu malum pencerede bile zor pişiyor.Tenekenin içine bardakla veya bir tasla su konulması,sıcaktan tavuğun dışının kavrulmasını önlediği gibi,çıkan buharlarlaşma ile de daha yumuşak pişmesini sağlıyor.Sevgiler. |
07-07-2012, 09:59 | #124 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 51
|
tenekede tavuk olayı tamam. tarifler sayesinde ilk tavuğu yakmadan ve çiğ bırakmadan yapabildik. ilk mesajı yazan arkadaş bi ara "varilde kuzu" anlatırım demiş ama ses seda çıkmamış. var mı varilde kuzu yapan? hatta daha da ileriye gidelim "tankerde dana" nasıl olur acaba? işin şakası bir yana, katkıda bulunan herkese teşekkürler........ |
30-01-2013, 11:58 | #125 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 153
|
market tavuğu
Alıntı:
|
|
25-08-2014, 08:08 | #128 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 285
|
Acımasızsınız hepiniz! Bulan var, bulamayan var (Afiyet olsun, çok güzel görünüyor gerçekten! ) |
25-08-2014, 19:21 | #129 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,867
|
@sakagun, nasıl yaptığınızı ayrıntılı yazar mısınız? Yani tenekenin etrafına sadece köz mü koydunuz, yoksa odun yaktınız mı? Ve süreyi ne kadar tuttunuz? |
25-08-2014, 20:23 | #130 |
Ağaç Dostu
|
Afiyet olsun, bol bol kilo ve yağ olarak geri gelsin Bizde yapmayalı bayağı olmuştu. Yarından sonra yapmak lazım. Tabakta toplanan suyu favorimdir Arkadaş Bursa'dan özel tabak almıştı. Tenekeden çıktığında dahi tabak soğuk oluyor. Unutmaz isem fotoğrafını ekleyeyim. |
26-08-2014, 07:43 | #131 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler. Afiyet oldu, bitti bile. Tenekeyi kapattıktan sonra tenekenin toprakla temas eden kısmına bir iki kürek toprak döküyorum. Böylece tenekenin içindeki buhar dışarı çıkmıyor. Sonra etrafına çalı ve tahta parçaları döşeyip tutuşturuyorum. 15 dakika kadar çalı ekleyerek yakmaya devam ediyorum. Çalı eklerken kazayla oynayıp içindeki buharın dışarı çıkmaması için tenekenin üzerine ağır bir taş koymakta fayda var. Sonra közleri tenekenin çevresine iyice yaklaştırıyorum. Bu şekilde 45 dakika pişmesini bekliyorum. Bu arada domates, biber ve patatesler bahçeden. |
26-08-2014, 17:19 | #132 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 221
|
Akşam akşam ağzımın suyu aktı. Aparat kaç tl? |
26-08-2014, 22:45 | #134 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 128
|
Alıntı:
|
|
27-08-2014, 07:43 | #135 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce kendi tavuğumu 50 dakika pişirmiştim. Dışı çok güzeldi. İçi biraz daha pişseydi iyi olurdu. Alttaki tabağa su koyulabiliyor. Su sayesinde derisi yanmadan daha uzun süre pişirilebilir. Bir dahaki sefere köy tavuğunu 1 saatte pişirmeyi deneyeceğim. Sonucu yazarım. |
27-08-2014, 20:31 | #137 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
29-08-2014, 01:05 | #138 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 1
|
Merhabalar çok güzel bir fikir ama daha basit ve kolay bir yöntemi sizlere paylaşmak isterim; Rakı,şarap şişesi,ve fırın ile bu işlemi evinizde çok daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz,Kısaca tarif edeyim öncelikli olarak temiz bi rakı veya şarap şiseini temizliyoruz ve içine kaynar su dolduruyoruz,marketten aldığınız taze pilici şişseye tavuğun arka kısımı içinden geçirip hazırlıyoruz,üzerini yani tavuk göğsünü ve but kısımlarını bıçak ile çizik atıyoruz,daha sonrz tuzluyoruz,üzerine nar gibi kızarsın diye acılı veya acısız tercih size kalmış domates ketçapı ile güzelce ovuşturuyoruz.Tavuk ile işlemimiz bitti,daha sonra orta boy taze temizlenmiş yıkanmış patatesleri soymadan ortasından kesip hazırlıyoruz fırına girebilecek bir tepsi üzerine tavuklu rakı veya şarap şisesini oratay gelecek şekilde yerlştiriyoruz,tepsinin kenaralarına 7-8 tane yıkanmış patatesleri ortasından kesip ters yani kesik tarafları tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyouz,işlemimiz hazır bu şekilde evdeki fırınımıza yerelştirip orta kısık durumda pişirmek için pişiriyoruz,yaklaşık 20-35 dakika sonunda harika bir tenekede tavuk veya çingene tavuğu elde etmiş oluyoruz herkese afiyet olsun,uyduda sinyal yok,uydu sinyal yok,tv sinyal yok,televizyon sinyal yok diyor, | İstanbul Uydu Servisi ,Uydu Servisi, Uydu Teknik Servisi , Uydu Çanak ,LED TV,LCD TV, Anten Servisi , Alıcısı Kurulumu , Anteni , Montajı,Uydu Teknik Servis,Merkezi Uydu S |
29-08-2014, 01:54 | #139 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe evimizden bir komşum bunu Ankaranın Ulus semtindeki sobacılardan birine yaptırmış. Bende sipariş vermeyi düşünüyordum. Hazırını görünce pek sevindim. Nerede satılır bunun hazırı? Düzenleyen s.serdar : 02-09-2014 saat 22:49 |
01-09-2014, 09:39 | #141 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
|
Sabah sabah ağzımın suları aktı, insafsızlar sizi. |
01-09-2014, 17:00 | #142 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2010
Şehir: bursa
Mesajlar: 252
|
Sayın İsmail Kuzucu arkadaşınız Bursa'da bu aparatı nereden almış acaba? Öğrenmeniz mümkün mü? |
01-09-2014, 21:27 | #143 |
Ağaç Dostu
|
Öğrendiğim zaman tekrar haber veririm. Bizim için çok pratik bir aparat. Suya tutunca hemen temizleniyor. |
01-09-2014, 21:34 | #144 |
Ağaç Dostu
|
Yaptığımız tenekede tavuk hakkında bilgi vereyim İlk olarak kesinlikle ateşte pişirme yapmıyoruz. Başka yerde yaktığımız ateşin korlarını tenekenin etrafına koyuyoruz. (korlu alanda 45 dakikada pişiyor) Ateş ile direk pişirme yapınca et çabuk pişip yanma oluyor ve tam lezzetli olmuyor. Ateş yakıp tavuğun sofraya konması 2 saate yakın bir zaman alıyor. Sos olarak hazır sos bulamaz isek evden (karabiber, pul biber, tuz, kimyon vb.) karışım hazırlayıp yağ ile tavuğun üzerine ve içerisine sürüyoruz. Tavuk tam pişmiş ise kemiği çekince et direk ayrılmış olarak elinizde kalıyor |
28-02-2015, 06:21 | #147 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2015
Şehir: izmir
Mesajlar: 1
|
Off resimler cok guzel gorunuyor bugun yapicam kismet olursa ellerinize saglik. |
28-02-2015, 20:08 | #148 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2014
Şehir: MUĞLA
Mesajlar: 68
|
bu da benden olsun...
1 saatte sabırla yavaş yavaş pişirilmiştir...iliklerine kadar pişmiştir... |
28-04-2015, 16:52 | #149 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 128
|
Gecen hafta biz de koy tavugunu tenekede yaptik ama maalesef cok guzel kizarmasina ragmen cok sert olmustu. Acaba koy tavugunun da tenekede yenilebilir yumusaklikta olmasi icin ne yapmak gerekir? |
29-04-2015, 15:08 | #150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2009
Şehir: İzmir-Karaburun/Mordoğan
Mesajlar: 110
|
Tenekenin içine bir tas su koyun etin yumuşak olmasını sağlıyacaktır. |
|
|