agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Tavuk Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni158Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-09-2010, 19:46   #91
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Ooyy sabahlar olmasın ..

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor...
Yakmadan tam zamanını nasıl ayarladınız ? Açıp açıp baktınız mı ? Genelde resimlerde yanık oluyor derisinde.

Salonunuzda yapılmazıda ayrıca güzel bir anı olmuş

tener beğendi.
Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2010, 19:51   #92
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
45 dak. pişirdik Delimus. Şansımıza yanmadı. Açıp bakmanın imkanı yok. Tenekenin etrafını çamurla kaplamıştık.
Aslında patatesleri de hazırlamıştım ama evde unutmuşum. Ben de hemen bahçeden birkaç sebze toplayıp onları pişirdim.

tener beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2010, 19:59   #93
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Bende Epeydir yapmayı istiyorum fırsat ve teneke bulamadım ,havalar soğumadan deniyecem.

tener beğendi.
Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2010, 20:12   #94
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Bence en kısa zamanda dene. Uzun süredir ben de bu başlıkta tenekede tavuk fotoğraflarını görüp erteleyip duruyordum. Bugün karar verdim. Komşudan teneke istedim. Tavuk ne yazık ki marketten. Yine de lezzetli oldu. Seneye inşallah kendi yetiştirdiğim tavuklarla yapacağım.

tener ve arapsabunu beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2010, 11:42   #95
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-01-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 214
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Delimus Mesajı Göster
Ooyy sabahlar olmasın ..

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor...
Yakmadan tam zamanını nasıl ayarladınız ? Açıp açıp baktınız mı ? Genelde resimlerde yanık oluyor derisinde.

Salonunuzda yapılmazıda ayrıca güzel bir anı olmuş
Ben dayanamadım ve dün denedim. Malesef fotoğraf makinesi yoktu.
Öncelikle söyleyeyim mangalda tavuğu pek severek yemem ama bu güzel olmuştu

Sistem şöyle:
önce 18 kg'lık bir yağ tenekesinin bir tarafını açtım. Sonra içini, dışını ateşte iyice yaktım ( yağ ve dıştaki boya kokusu vb için). Sonra tenekeyi bir daha yıkadım.
Sonra eski bir aluminyum tencere kapağını buldum evde. Ortasını yaklaşık 2 cm çapında kazık girecek şekilde deldim. Kazığın bir ucunu sivriltip deldiğim kapağın içinden geçirerek yere çaktım. Kazığın diğer ucu( Y ) şeklindeydi. Buradan terbiyelenmiş tavuğun poposunu geçirerek kazığa oturttum.. kapağın üzerine patates, domates ve sarmısak koydum. Tenekeyi ters çevirip kapattım ve kenarları toprakla kapattım. Öğrendiğime göre pişirme süresi tavuk büyüklüğü ve hava sıcaklığına göre değişiyordu. Ben 15 dakika canlı ateş, sonra 15 dakika köz olarak denedim, açtım baktım olmamış. Tekrar kapatıp 15 dk daha alevli ateş yaktım ve sonra 10 dak közde beklettim. Çıkardığımda tam kıvamında tavuk yeme şansımız oldu. Bizim tavuk marketten ve yaklaşık 1,5 kg idi.
Delismus kardeş, aynı şehirde olduğumuz için pişirme süresi konusunda fikir versin diye yazdım. Ben bile becerebildiğime göre sen haydi haydi yaparsın. Bu arada bişey söylemeden geçemeyeceğim. Yiyenlerde genel kanaat şöyle " Tavuk kesinlikle mangaldakinden güzel, ama patatesler daha güzel"
Bir sonraki denemede bunu dikkate alacağım. Herkese afiyet olsun...

tener beğendi.
katsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2011, 17:24   #96
Ağaç Dostu
 
lastmohikan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 229
işte fotolar geç oldu kusura bakmayın

Eklenen Resimler
 
tener beğendi.
lastmohikan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2011, 00:34   #97
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-07-2011
Şehir: denizli
Mesajlar: 28
bende çok yaparım bunu size bi tavsiye vereyim sopa yerine tenekenin yanlarından şişle delin tavuğu şişe takın daha sonra patatesve soğanları sorup doğrayın ve tavuğun altına koyun ) tavuğun yağı ile mukemmel pişio ve kokusunu anlatamam yasanır derler ya aynen öyle 40 45dk normal ateste pişirmeye çalsın tavuk kömür olmasın afiyetle

arapsabunu beğendi.
boshaft Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2011, 07:28   #98
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Boshaft, tenekenin delinen yerlerinden buhar kaçmıyor mu? Eğer çıkan buharın bir etkisi yoksa güzel bir yöntem. Çünkü çoğu zaman tavuğu sopanın tepesinde durduramıyorum. Aşağı kayıyor.

tener beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2011, 08:21   #99
Ağaç Dostu
 
mandalinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2011
Şehir: Ankara - İzmir
Mesajlar: 1,467
Galeri: 6
Sn. sakagun,

Tenekede tavuk yazılarını okuyunca dayanamadım hepsini okudum, kesinlikle denemek istiyorum.

Sopadan tavuğun aşağıya kaymaması için önce bir mantar takılabilir mi, ya da + şeklinde iki küçük çubuk bağlanamaz mı? Veya budaklı bir sopaya tavuk geçirilebir mi acaba?

Hiç denemedim ama sadece bir fikir işte, sizlere afiyet olsun.

mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2011, 08:46   #100
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Budaklı sopa iyi olur sanırım. Bir sonrakinde öyle deneyeyim.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2012, 13:16   #101
Ağaç Dostu
 
peyyide's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: Adana
Mesajlar: 635
Çok iştah açıcı görünüyor En kısa zamanda denemeliyim. Ellerinize sağlık.

peyyide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2012, 15:46   #102
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Giriş Tarihi: 22-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
ne kadar iştah açıcı görünüyor ilk fırsatta deneyeceğim.

gulbirsen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2012, 16:22   #103
Ağaçsever
 
Gokkurt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-06-2011
Şehir: Eskişehir ( Adana )
Mesajlar: 49
Bayadır ara vermiştim ama en kısa zamanda tekrar eski günleri yad edicem bu gidişle...

Gokkurt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2012, 00:03   #104
Yeni Üye
 
avhity's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 8
çok güzel ve iştah açıcı görünüyorlar

avhity Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2012, 13:53   #105
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Bu sayfa tehlike veya tehlikeye davet çıkarmak gibi bir şey bana.

Apartman bahçesinde yap, belediyeciler gelsin yakalasınlar seni.

Oy! oy! oy! ya mahalle tümden gelip olaya el koyarlarsa ne olur emekler. En azından tavuklar...

Bahçe sahibi olana kadar bu sayfa yasak bana.

Sizlere afiyet olsun, manzaralar Hiltondan dahi müşteri çeker.

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2012, 17:58   #106
Ağaç Dostu
 
lastmohikan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 229
Name:  DSCF0263.jpg
Views: 2106
Size:  37.7 KB
arada yapıyoruz
ilk yanıış

mrduran beğendi.
lastmohikan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 14:29   #107
Ağaç Dostu
 
ayseldeniz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-06-2011
Şehir: Salihli-Manisa
Mesajlar: 192
Arkadaşım tenekede tavuk yapacağım dedi.3.katta oturuyor.Bende nasıl yani deyince balkonda dedi.Dalga geçme deyince daha sonra evine gittiğimde gösterdi.Soba kovasından ağzı kapaklı. İki kova iç içe geçirilmiş.Ortada borular döşeli.Tüp yandığında alevler borularda dolaşıp pişme sağlanıyor.İlk resimlerdeki gibi kızarıyor.Memleketlerinde birisi yapıyormuş.Sipariş verdik .Herkes teneke etrafına ateş yakıp teneke tavuk yapamıyor.Böyle bir kolaylık bulmuşlar.Bende fikir olsun belki yapmak isteyenler olur diye yazdım işte.

mrduran beğendi.
ayseldeniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2012, 15:20   #108
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Giriş Tarihi: 22-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
Smile teneke de tavuk sefası

sevgili agaclar.net üyelerinin ağzını sulandıracak bir teneke tavuk da benden.

mrduran beğendi.

Düzenleyen gulbirsen : 11-06-2012 saat 15:23 Neden: fotoğraf yükelyemedik
gulbirsen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2012, 20:53   #109
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Giriş Tarihi: 22-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
Cool

nihayet yükleyebildim

Eklenen Resimler
     
gulbirsen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2012, 20:57   #110
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Giriş Tarihi: 22-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
Cool

tataaaa işteeee...

Eklenen Resimler
     
agozce, sakagun, abk ve 6 kişi beğendi.
gulbirsen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2012, 20:58   #111
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Giriş Tarihi: 22-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
lezzetini anlatamam.merak edenler deneyerek anlayacaklardır...

gulbirsen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2012, 21:25   #112
Ağaç Dostu
 
sakdag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-09-2011
Şehir: Balıkesir - Edirne
Mesajlar: 3,227
Galeri: 6
Gerçekten nefis görünüyor. Eşim bir defa yapmıştı. Çok beğenmiştim.

Bu görüntülerden sonra en kısa zamanda ben de yapacağım...

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2012, 22:49   #113
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Eklenti 95166

As Seen on TV

Tavuğu böyle de yapabilirsiniz.

Papa Jeabert’s Chicken Cooker diye patent de alınmış.
Sn.Denizakvaryumu yalnız bu aparat sadece fırın da kullanılıyor.Üstü teneke ile kapatılmıyor.Tavuk içine su,şarap konuşan boruya oturtulup,fırına sürülerek pişiriliyor.Teneke kebabın çok değişik versiyonu diyebiliriz

Arkadaşlar teneke kebabını senelerdir yaparım.Benim tenekelerim Antalya ormanlarını bugüne kadar çok dolaştı.
Ama bugüne kadar hiç yangın çıkarmadım Allah a şükür...

Teneke kebabı...
Çingene kebabı...(derler ki çingeneler çaldıkları tavukları pişirmek için bu yöntemi kullandıkları için adı Çingene kebabı olmuş) Ama esas adı....Kamyoncu kebabı olarak geçer.Yöreden yöreye değişebilir belki..
Kamyoncular yollarda acıktıkları zaman verdikleri molalarda,yağ tenekelerinin içinde yaparlarmış bu tavuğu..adı da böyle gelişmiş.Bizim yörede Elmalı ve Bucak ilçelerimizde meşhurdur.Nedeni bu iki ilçe de kamyonculukları ile maruftur.
Bunun en ince tarafını, yazan arkadaşlarımdan hiç biri bahsetmemiş.

En önemli kısım şu...

Yaktığınız ateş alevleri asla tenekenin boyunu aşmayacak.
O zaman göğü ısıtırsınız tenekenin içini değil.
Önemli olan ateşin alevinin tenekeyi yalaması ve sacı kızdırmasıdır.Buna çok dikkat ediniz.
Diğer en önemli konu da,tavuğun pişerken dışının kavrulup yanmaması içinin de sert olmaması,yumuşak olması için,bir bardak dolusu suyu da tenekenin dibinde bir köşeye koyuyoruz.Sudan çıkan buhar, pişen tavuğu yumuşatsın...

Sakın ha da tavuk yerine et şiş filan koymayın,pişip pişmediğini anlayamaz malzemeyi yakarsınız.Birde tavuğun yağı akıyor onun da verdiği buharla da tavuk yumuşak pişiyor.Etde buda yok.Bakayım diye tenekeyi açarsanız da sistem bozuluyor, olmaz et işi.

Et yapmak isteyen tokat kebabı sobasına müracaat edecek efendim.

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2012, 22:58   #114
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Merhabalar,

Evet sanırım galvaniz kova ile işimi halledeceğim.

Evde aşağıdaki meyveliği buldum. Şiş ve ızgara kısmı halloldu. Yere bir yuvarlak tepsi, bahçedeki galvaniz silindirik kovanın kulplarını da söktüm mü takım tamam gibi görünmekte.

Ancak deneme için yağmurları beklemek zorundayım. Bu tarihte bahçede fırını dahi yakmak riskli, açıkta ateş mümkün değil, bir kıvılcım her tarafı yakar geçer.
Süpersin hocam,yaratıcılığına hayranım.Sevgilerimle

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2012, 15:41   #115
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Teşekkürler Haşim bey ancak çok vakit geçti alıntı yaptığınız uğraşıların üzerinden. Daha evvelde yazdım tek hedefim var artık köy fırınında büryan kebabının lezzetini yakalayabilmek. Çok lezzetli etler çıkarabiliyorum fırından, ağırlanan her misafir bir daha gelecez kaçışın yok demeye başladı ancak tayin ettiğim hedefe ulaşamadım henüz. Et işini hallettikten sonra sırada hamur açmasını öğrenmek ve pideyi de kendi fırınımızda yapmak var. O noktaya geldiğimde misafir ağırlamakta çok kolaylaşacak;
Et, sıcak pide ve bol domates söğüş...

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2012, 10:14   #116
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Vallahi siz bu konularda ÜSTAD sınız.Teşkilatta tamam.Kıskananlar çatlasın.TV de ki Lezzet Durakları sizin adresi neden bulamıyor acaba...

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2012, 10:36   #117
Ağaç Dostu
 
KAPTANzst's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 2,691
Galeri: 26
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulbirsen Mesajı Göster
nihayet yükleyebildim
Yüklemeyi başardınız, tebrikler
Bir de o tavuğu bu tarafa yollamayı başarırsanız çok mutlu olacağım inanın
Ellerinize sağlık afiyet olsun..

KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2012, 12:09   #118
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-06-2011
Şehir: sakarya
Mesajlar: 679
O tavuğu geçirdiğiniz tepsili kılıç hususi yapılmış değilmi benmi yanlış anladım yoksa.

nılgun_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 15:02   #119
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Giriş Tarihi: 22-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
Cool

Nilgün hanım tepsinin ortasına puntalanmış (kaynak yapılmış) üç çatallı şiş (sizin tabirle kılıç) var. Kızılcahamamdan almıştım, şimdi yok satıyormuş

gulbirsen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 15:06   #120
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Giriş Tarihi: 22-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst Mesajı Göster
Yüklemeyi başardınız, tebrikler
Bir de o tavuğu bu tarafa yollamayı başarırsanız çok mutlu olacağım inanın
Ellerinize sağlık afiyet olsun..
Sayın Kaptan, yollarsam talibi çok başına yolda birşey gelir, ne zaman isterseniz buyrun gelin beraber hem pişirir hem afiyetle yeriz.
Saygılar..

Tura beğendi.
gulbirsen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024