22-09-2010, 19:46 | #91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
|
Ooyy sabahlar olmasın .. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor... Yakmadan tam zamanını nasıl ayarladınız ? Açıp açıp baktınız mı ? Genelde resimlerde yanık oluyor derisinde. Salonunuzda yapılmazıda ayrıca güzel bir anı olmuş |
22-09-2010, 19:51 | #92 |
Ağaç Dostu
|
45 dak. pişirdik Delimus. Şansımıza yanmadı. Açıp bakmanın imkanı yok. Tenekenin etrafını çamurla kaplamıştık. Aslında patatesleri de hazırlamıştım ama evde unutmuşum. Ben de hemen bahçeden birkaç sebze toplayıp onları pişirdim. |
22-09-2010, 19:59 | #93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
|
Bende Epeydir yapmayı istiyorum fırsat ve teneke bulamadım ,havalar soğumadan deniyecem. |
22-09-2010, 20:12 | #94 |
Ağaç Dostu
|
Bence en kısa zamanda dene. Uzun süredir ben de bu başlıkta tenekede tavuk fotoğraflarını görüp erteleyip duruyordum. Bugün karar verdim. Komşudan teneke istedim. Tavuk ne yazık ki marketten. Yine de lezzetli oldu. Seneye inşallah kendi yetiştirdiğim tavuklarla yapacağım. |
26-09-2010, 11:42 | #95 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 214
|
Alıntı:
Öncelikle söyleyeyim mangalda tavuğu pek severek yemem ama bu güzel olmuştu Sistem şöyle: önce 18 kg'lık bir yağ tenekesinin bir tarafını açtım. Sonra içini, dışını ateşte iyice yaktım ( yağ ve dıştaki boya kokusu vb için). Sonra tenekeyi bir daha yıkadım. Sonra eski bir aluminyum tencere kapağını buldum evde. Ortasını yaklaşık 2 cm çapında kazık girecek şekilde deldim. Kazığın bir ucunu sivriltip deldiğim kapağın içinden geçirerek yere çaktım. Kazığın diğer ucu( Y ) şeklindeydi. Buradan terbiyelenmiş tavuğun poposunu geçirerek kazığa oturttum.. kapağın üzerine patates, domates ve sarmısak koydum. Tenekeyi ters çevirip kapattım ve kenarları toprakla kapattım. Öğrendiğime göre pişirme süresi tavuk büyüklüğü ve hava sıcaklığına göre değişiyordu. Ben 15 dakika canlı ateş, sonra 15 dakika köz olarak denedim, açtım baktım olmamış. Tekrar kapatıp 15 dk daha alevli ateş yaktım ve sonra 10 dak közde beklettim. Çıkardığımda tam kıvamında tavuk yeme şansımız oldu. Bizim tavuk marketten ve yaklaşık 1,5 kg idi. Delismus kardeş, aynı şehirde olduğumuz için pişirme süresi konusunda fikir versin diye yazdım. Ben bile becerebildiğime göre sen haydi haydi yaparsın. Bu arada bişey söylemeden geçemeyeceğim. Yiyenlerde genel kanaat şöyle " Tavuk kesinlikle mangaldakinden güzel, ama patatesler daha güzel" Bir sonraki denemede bunu dikkate alacağım. Herkese afiyet olsun... |
|
17-07-2011, 17:24 | #96 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 229
|
işte fotolar geç oldu kusura bakmayın |
02-08-2011, 00:34 | #97 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2011
Şehir: denizli
Mesajlar: 28
|
bende çok yaparım bunu size bi tavsiye vereyim sopa yerine tenekenin yanlarından şişle delin tavuğu şişe takın daha sonra patatesve soğanları sorup doğrayın ve tavuğun altına koyun ) tavuğun yağı ile mukemmel pişio ve kokusunu anlatamam yasanır derler ya aynen öyle 40 45dk normal ateste pişirmeye çalsın tavuk kömür olmasın afiyetle |
02-08-2011, 08:21 | #99 |
Ağaç Dostu
|
Sn. sakagun, Tenekede tavuk yazılarını okuyunca dayanamadım hepsini okudum, kesinlikle denemek istiyorum. Sopadan tavuğun aşağıya kaymaması için önce bir mantar takılabilir mi, ya da + şeklinde iki küçük çubuk bağlanamaz mı? Veya budaklı bir sopaya tavuk geçirilebir mi acaba? Hiç denemedim ama sadece bir fikir işte, sizlere afiyet olsun. |
08-01-2012, 13:16 | #101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: Adana
Mesajlar: 635
|
Çok iştah açıcı görünüyor En kısa zamanda denemeliyim. Ellerinize sağlık. |
08-01-2012, 15:46 | #102 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 22-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
|
ne kadar iştah açıcı görünüyor ilk fırsatta deneyeceğim. |
08-01-2012, 16:22 | #103 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-06-2011
Şehir: Eskişehir ( Adana )
Mesajlar: 49
|
Bayadır ara vermiştim ama en kısa zamanda tekrar eski günleri yad edicem bu gidişle... |
03-03-2012, 00:03 | #104 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-02-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 8
|
çok güzel ve iştah açıcı görünüyorlar |
03-03-2012, 13:53 | #105 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
|
Bu sayfa tehlike veya tehlikeye davet çıkarmak gibi bir şey bana. Apartman bahçesinde yap, belediyeciler gelsin yakalasınlar seni. Oy! oy! oy! ya mahalle tümden gelip olaya el koyarlarsa ne olur emekler. En azından tavuklar... Bahçe sahibi olana kadar bu sayfa yasak bana. Sizlere afiyet olsun, manzaralar Hiltondan dahi müşteri çeker. Saygılarımla lütfen. |
02-05-2012, 17:58 | #106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 229
|
arada yapıyoruz ilk yanıış |
22-05-2012, 14:29 | #107 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2011
Şehir: Salihli-Manisa
Mesajlar: 192
|
Arkadaşım tenekede tavuk yapacağım dedi.3.katta oturuyor.Bende nasıl yani deyince balkonda dedi.Dalga geçme deyince daha sonra evine gittiğimde gösterdi.Soba kovasından ağzı kapaklı. İki kova iç içe geçirilmiş.Ortada borular döşeli.Tüp yandığında alevler borularda dolaşıp pişme sağlanıyor.İlk resimlerdeki gibi kızarıyor.Memleketlerinde birisi yapıyormuş.Sipariş verdik .Herkes teneke etrafına ateş yakıp teneke tavuk yapamıyor.Böyle bir kolaylık bulmuşlar.Bende fikir olsun belki yapmak isteyenler olur diye yazdım işte. |
11-06-2012, 15:20 | #108 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 22-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
|
teneke de tavuk sefası
sevgili agaclar.net üyelerinin ağzını sulandıracak bir teneke tavuk da benden. Düzenleyen gulbirsen : 11-06-2012 saat 15:23 Neden: fotoğraf yükelyemedik |
13-06-2012, 20:53 | #109 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 22-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
|
nihayet yükleyebildim |
13-06-2012, 20:57 | #110 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 22-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
|
tataaaa işteeee... |
13-06-2012, 20:58 | #111 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 22-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
|
lezzetini anlatamam.merak edenler deneyerek anlayacaklardır... |
13-06-2012, 22:49 | #113 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Alıntı:
Arkadaşlar teneke kebabını senelerdir yaparım.Benim tenekelerim Antalya ormanlarını bugüne kadar çok dolaştı. Ama bugüne kadar hiç yangın çıkarmadım Allah a şükür... Teneke kebabı... Çingene kebabı...(derler ki çingeneler çaldıkları tavukları pişirmek için bu yöntemi kullandıkları için adı Çingene kebabı olmuş) Ama esas adı....Kamyoncu kebabı olarak geçer.Yöreden yöreye değişebilir belki.. Kamyoncular yollarda acıktıkları zaman verdikleri molalarda,yağ tenekelerinin içinde yaparlarmış bu tavuğu..adı da böyle gelişmiş.Bizim yörede Elmalı ve Bucak ilçelerimizde meşhurdur.Nedeni bu iki ilçe de kamyonculukları ile maruftur. Bunun en ince tarafını, yazan arkadaşlarımdan hiç biri bahsetmemiş. En önemli kısım şu... Yaktığınız ateş alevleri asla tenekenin boyunu aşmayacak. O zaman göğü ısıtırsınız tenekenin içini değil. Önemli olan ateşin alevinin tenekeyi yalaması ve sacı kızdırmasıdır.Buna çok dikkat ediniz. Diğer en önemli konu da,tavuğun pişerken dışının kavrulup yanmaması içinin de sert olmaması,yumuşak olması için,bir bardak dolusu suyu da tenekenin dibinde bir köşeye koyuyoruz.Sudan çıkan buhar, pişen tavuğu yumuşatsın... Sakın ha da tavuk yerine et şiş filan koymayın,pişip pişmediğini anlayamaz malzemeyi yakarsınız.Birde tavuğun yağı akıyor onun da verdiği buharla da tavuk yumuşak pişiyor.Etde buda yok.Bakayım diye tenekeyi açarsanız da sistem bozuluyor, olmaz et işi. Et yapmak isteyen tokat kebabı sobasına müracaat edecek efendim. |
|
13-06-2012, 22:58 | #114 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Alıntı:
|
|
25-06-2012, 15:41 | #115 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Haşim bey ancak çok vakit geçti alıntı yaptığınız uğraşıların üzerinden. Daha evvelde yazdım tek hedefim var artık köy fırınında büryan kebabının lezzetini yakalayabilmek. Çok lezzetli etler çıkarabiliyorum fırından, ağırlanan her misafir bir daha gelecez kaçışın yok demeye başladı ancak tayin ettiğim hedefe ulaşamadım henüz. Et işini hallettikten sonra sırada hamur açmasını öğrenmek ve pideyi de kendi fırınımızda yapmak var. O noktaya geldiğimde misafir ağırlamakta çok kolaylaşacak; Et, sıcak pide ve bol domates söğüş... |
26-06-2012, 10:14 | #116 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Vallahi siz bu konularda ÜSTAD sınız.Teşkilatta tamam.Kıskananlar çatlasın.TV de ki Lezzet Durakları sizin adresi neden bulamıyor acaba... |
26-06-2012, 10:36 | #117 |
Ağaç Dostu
|
Yüklemeyi başardınız, tebrikler Bir de o tavuğu bu tarafa yollamayı başarırsanız çok mutlu olacağım inanın Ellerinize sağlık afiyet olsun.. |
26-06-2012, 12:09 | #118 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
Şehir: sakarya
Mesajlar: 679
|
O tavuğu geçirdiğiniz tepsili kılıç hususi yapılmış değilmi benmi yanlış anladım yoksa. |
05-07-2012, 15:02 | #119 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 22-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
|
Nilgün hanım tepsinin ortasına puntalanmış (kaynak yapılmış) üç çatallı şiş (sizin tabirle kılıç) var. Kızılcahamamdan almıştım, şimdi yok satıyormuş |
05-07-2012, 15:06 | #120 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 22-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
|
Alıntı:
Saygılar.. |
|
|
|