View Single Post
Eski 13-06-2012, 22:49   #113
sigortacihasim
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Eklenti 95166

As Seen on TV

Tavuğu böyle de yapabilirsiniz.

Papa Jeabert’s Chicken Cooker diye patent de alınmış.
Sn.Denizakvaryumu yalnız bu aparat sadece fırın da kullanılıyor.Üstü teneke ile kapatılmıyor.Tavuk içine su,şarap konuşan boruya oturtulup,fırına sürülerek pişiriliyor.Teneke kebabın çok değişik versiyonu diyebiliriz

Arkadaşlar teneke kebabını senelerdir yaparım.Benim tenekelerim Antalya ormanlarını bugüne kadar çok dolaştı.
Ama bugüne kadar hiç yangın çıkarmadım Allah a şükür...

Teneke kebabı...
Çingene kebabı...(derler ki çingeneler çaldıkları tavukları pişirmek için bu yöntemi kullandıkları için adı Çingene kebabı olmuş) Ama esas adı....Kamyoncu kebabı olarak geçer.Yöreden yöreye değişebilir belki..
Kamyoncular yollarda acıktıkları zaman verdikleri molalarda,yağ tenekelerinin içinde yaparlarmış bu tavuğu..adı da böyle gelişmiş.Bizim yörede Elmalı ve Bucak ilçelerimizde meşhurdur.Nedeni bu iki ilçe de kamyonculukları ile maruftur.
Bunun en ince tarafını, yazan arkadaşlarımdan hiç biri bahsetmemiş.

En önemli kısım şu...

Yaktığınız ateş alevleri asla tenekenin boyunu aşmayacak.
O zaman göğü ısıtırsınız tenekenin içini değil.
Önemli olan ateşin alevinin tenekeyi yalaması ve sacı kızdırmasıdır.Buna çok dikkat ediniz.
Diğer en önemli konu da,tavuğun pişerken dışının kavrulup yanmaması içinin de sert olmaması,yumuşak olması için,bir bardak dolusu suyu da tenekenin dibinde bir köşeye koyuyoruz.Sudan çıkan buhar, pişen tavuğu yumuşatsın...

Sakın ha da tavuk yerine et şiş filan koymayın,pişip pişmediğini anlayamaz malzemeyi yakarsınız.Birde tavuğun yağı akıyor onun da verdiği buharla da tavuk yumuşak pişiyor.Etde buda yok.Bakayım diye tenekeyi açarsanız da sistem bozuluyor, olmaz et işi.

Et yapmak isteyen tokat kebabı sobasına müracaat edecek efendim.

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön