View Single Post
Eski 01-09-2014, 21:34   #144
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Yaptığımız tenekede tavuk hakkında bilgi vereyim İlk olarak kesinlikle ateşte pişirme yapmıyoruz. Başka yerde yaktığımız ateşin korlarını tenekenin etrafına koyuyoruz. (korlu alanda 45 dakikada pişiyor) Ateş ile direk pişirme yapınca et çabuk pişip yanma oluyor ve tam lezzetli olmuyor. Ateş yakıp tavuğun sofraya konması 2 saate yakın bir zaman alıyor.

Sos olarak hazır sos bulamaz isek evden (karabiber, pul biber, tuz, kimyon vb.) karışım hazırlayıp yağ ile tavuğun üzerine ve içerisine sürüyoruz.

Tavuk tam pişmiş ise kemiği çekince et direk ayrılmış olarak elinizde kalıyor

Name:  41032_1578119739737_4735378_n.jpg
Views: 1160
Size:  70.9 KB

Name:  41032_1578119779738_7062199_n.jpg
Views: 1126
Size:  71.9 KB

Name:  41032_1578119819739_4773985_n.jpg
Views: 1160
Size:  48.5 KB

Name:  41032_1578119859740_6704424_n.jpg
Views: 1254
Size:  49.3 KB

Name:  41032_1578119939742_3468517_n.jpg
Views: 1095
Size:  70.6 KB

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön