Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun
Teşekkürler. Afiyet oldu, bitti bile.
Tenekeyi kapattıktan sonra tenekenin toprakla temas eden kısmına bir iki kürek toprak döküyorum. Böylece tenekenin içindeki buhar dışarı çıkmıyor. Sonra etrafına çalı ve tahta parçaları döşeyip tutuşturuyorum. 15 dakika kadar çalı ekleyerek yakmaya devam ediyorum. Çalı eklerken kazayla oynayıp içindeki buharın dışarı çıkmaması için tenekenin üzerine ağır bir taş koymakta fayda var. Sonra közleri tenekenin çevresine iyice yaklaştırıyorum. Bu şekilde 45 dakika pişmesini bekliyorum.
Bu arada domates, biber ve patatesler bahçeden.
|
Sayın Sakagün, bu verdiğiniz tarif marketlerde satılan tavuklardan birisi için herhalde, Acaba köy tavuğu için ne kadar süre gereklidir? (malum köy tavuğu diğerine göre daha geç pişiyor