![]() |
|
![]() |
#811 |
Ağaç Dostu
|
Sayın doğasever, bu yazdıklarınıza bu başlıkta defalarca cevap verildi o nedenle çıkıpta şahsi duygularınızdan ve doluluğunuzdan dolayı içinizi boşalttığınız bu başlıkta size cevap vermeyeceğim. Ancak bir Ziraat Mühendisi olarak ilk olarak EM ürünlerine (B5A bir EM değildir) ve alternatif Mikrobiyal ürünlere ve bioneem veya roa gibi mikrobiyal gübrelere mesleki ve ticari olarak destek verdiğimi ve tavsiye ettiğimi belirtmek istiyorum. Bu anlamda B5A ya destek verdiğimi de zaten bu başlıkla anlamışta oluyorsunuz. Çıkışınızdan beni tanımadığınız belli ancak böyle bir çıkışla benim sizi tanımak istediğimde tartışılır hani. |
![]() |
![]() |
![]() |
#812 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Alıntı:
Ben duygularla hareket eden bir insan degilim. Dolu ya da boş olmakla da bu işin bir ilgisi yok. Ben cevap da beklemıyorum zaten. Sizi tanımka ya da tanımamak da söz konusu değil. Bunlar ayrı şeyler. Konuyu lütfen saptırmayınız. İnsanlara gidin okuyun diye link verdiğiniz sitede aşağıda yazılanlar yanlıştır. Bunları bunlara dikkat çekmek için buraya yazıyorum: - B5A yapımın da ki özel formül nedeniyle toprakta ve bitki üzerinde etkisini gösteren tek organik gübredir (Yararlı mikroorganizmalar içeren her organik gübrenin yapısı kendine özgüdür. Ama bu kendine özgülükten dolayı hiçbir gübre "tek" sıfatını önüne almaz.) - Dünyada başka muadili ve emsali yoktur. Çünkü; a-) Toprakta organizmal ve mikroorganizmal canlılığı arttırır. (Diğerleri de yapıyor!) b-)Toprağın organizmal ve mikroorganizmal canlılar tarafından işlenmesini sağlar. (Diğerleri de yapıyor) c-)Topraktaki canlı organizmaların arttırılması toprağın doğal olarak gübrelenmesi demektir. Örneğin bir solucanın 1 yılda işlediği toprak miktarı, bir traktörün 1 saatte işlediği toprak miktarına eşittir. (Bu da sadece bir gerçek!) a, b, c şıklarının hiçbiri b5A yı muadilsiz ve emsalsiz kılmaz! - Toprakta yıllardır bilinçsizce kullanılan kimyasal gübreler nedeni ile birikmiş olan kimyasalların parçalanmasını hızlandırarak kimyasal birikintinin önüne geçer. (Tüm Etkin Mikroorganizma (EM) içeren ürünler pestisit, hidrokarbon ve dioksinler gibi çevreyi kirleten kimyasalları parçalarlar ve yok ederler!) - En kısa sürede organik tarıma geçiş sağlayan alternatifsiz tek organik gübredir. (Süre için birşey diyemem ancak alternatifleri var!) -Bitkinin sıcağa ve soğuğa karşı arttıran arttıran mukavemetini ilk ve tek organik gübredir. (Diğerleri de aynı şeyi yapıyor!) - Bitkinin kimyasal etmenler dahil her türlü gelişimine ket vurucu etmenleri ortadan kaldırır. (Zaten mikroorganizma ya da mikroorganizmalarla ilgili gübrelerin en temel etki mekanizmalarından biri budur ve bu mekanizma yaygın olarak bilinmektedir!) - Gübre kullanımın da çok çeşitliliği ortadan kaldıran tek organik gübredir.hem kök hem yaprak hem de ürün gelişimi için kullanılır. (Hepsi bu saydığınız amaçlar için kullanılır! Tabii piyasada bazılarının kök ve yaprak için ayrı ayrı ürünler verdikleri de soğru ancak b5A bunu yapan tek gübre değildir.) - B5A dünyada tarım sektöründe yapılan ve yapılmış olan en büyük buluştur (Özür dilerim ama burada tamamen desteksiz bir atış söz konusu! Bakın ben şu ana kadar b5A için yine hicbir olumsuz soz soylemedim ve söylemem de! Ancak bu çok iddialı bir tümce değil mi?) Önce bir ürün yaygınlaşsın, bilimsel olarak kendini kanıtlasın. Mesela 100 ülkede kullanılsın ve kabul görsün. Gerçekten insanları kmiyasal gübrelerden kurtarsın ve gittikçe tuzlanan topraklara çare olsun. (Sahi B5A'nın tuzlu topraklardaki performansı nasıl acaba?) Ayrıca biliyorsunuz tarım ve çevre bir bütündür. Tarımsal çözümlerin mutlaka çevreye de faydalı olması gerekir! Çevreye nasıl bir yarar sağladığını görelim (Lütfen doğaya ve doğal olaylara biraz daha geniş bir çerçeveden bakalım! Örneğin, Doğadaki azot ve karbon çevrimlerini nasıl etkiliyor? Bu tür soruların yanıtlarının ne olduğunu görelim ki) ondan sonra en büyük buluş gibi sözler edebilirsiniz. Daha yazacak ve soyleyecek cok sey var ancak fazla derine girmeme de gerek yok cunku bu web sitesindeki anlayışla bir ürünü pazarlamaya çalışan bir grupla benim daha fazla konuşacak ne vaktim ne de niyetim var. Size başarılar diliyorum. Ancak tekrarlıyorum bu web sitelerinde insanları lütfen yanıltmayınız. Ürün iyi, yararlı olabilir ama bu tür abartılarla aslında ürününüze kendiniz zarar veriyorsunuz. Benim merak ettiğim bu sitede ben de dahil gerçekten herkesin sözüne güvendiği Mine Pakkaner Hanım bu tür abartılara nasıl sessiz kalabiliyor? Sizden yanıt beklemiyorum. Lütfen bu tür konuları kişiselleştirmeyiniz. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
Ağaç Dostu
|
Bu bahsettiğiniz konularda daha önce Sevgili Hüseyin Ovak defalarca yazdığınız konularda cevaplar verdi o nedenle takrar girmeyeceğimi söylemiştim. Çok enteresan ki bir yıl önce B5A bu foruma geldiğinde bende aynı şekilde düşünüyordum şimdi ise yukarıdaki savların altına alternatif ürünleri de olmasına rağmen imzamı basarım. Sayın doğasever B5A yı kullandınız mı? Bende Ziraat Mühendisiyim ve kullanmadan önce sizin gibi düşünüyordum, ancak değişik platformlarda da yaptığım gibi B5A yı alternatif ürünlerle istediğiniz yerde istediğiniz ürünlerde denemeye tabi tutabiliriz (sonuçta bir üründür) zira ben hep gördüm ki kelimelerin yetmediği yerde b5a kendini anlatıyor. Hatta kendimce dahada ileri gideyim eğer b5a yı diğerlerinden farklı demezseniz firma ile de bu iddiaların kaldırılması konusunda görüşeceğim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#814 |
Ağaç Dostu
|
Selahattin Beyciğim sizlere ve ürünlerinize saygım sonsuz. Hele hele biyolojik ürünler konusunda çalışan insanlara her zaman saygı sevgi duymuş ve desteklemişimdir. Çünkü bizim ve sizin rakiplerimiz, bizler değil; kimyasal madde üreten batılı dev firmalardır. Bu firmalar para gücüyle istediklerini yaptırmaktadırlar. Ürününüzü denemedim. Ancak, bunun nedeni EM kullanmamdır. Çünkü EM tüm gereksinimlerimize yeterince yanıt veriyor. Sizin ürününüzü de kullanmak isterim. Mutlaka Türkiyeye döndüğümde bu fırsatım olacaktır. Ancak benim anlatmak istediğim konuyu maalesef ya ben anlatamıyorum ya da siz anlamıyorsunuz. B5A ya da Bionem veya EM (veya diğer mikrobiyal ürünler) hepsi birbirinden farklıdır ve hepsi kendine özgüdür. Örneğin, Bionem, pseudomonas flourecen içerir, EM'de Pseudomonas Flourecen dahil 82 farklı Etkin Mikroorganizma vardır. Ama temel bileşeni laktik asit bakterileri, mayalar, aktinomisetler, yararlı küfler ve fototropik bakterilerdir. Bunların arasındaki sinerji, temel etki mekanizmasını oluşturur. Yani EM ile Bionem de etki mekanizması açısından birbirlerinden farklıdır. B5A ise, sizlerin deyimiyle, replikasyon yoluyla yararlı mikroorganizmaların çoğalmasını sağlar (lütfen yanılıyorsam düzeltiniz). Şimdi temelde Bakanlık düzeyinde mikrobiyal gübre olarak kayıtlı bu ürünlerin hepsinin aslında gerek içerik ve gerek işleyiş mekanizması olarak birbirlerinden farklı oldukları açık seçik ve net olarak ortadadır. Yani bu açıdan bakıldığında (mekanizma ve içerik) ürünlerin tamamı birbirinden farklıdır. Bu açıdan baktığınızda bu ürünlerin hepsi diğerlerinden farklı olduklarını iddia edebilirler! Ama yukardaki iddialarınıza baktığınızda siz bu açıdan farklıdır demiyorsunuz ki, siz aşağıdaki gibi, sonuç ve etki açısından muadilsiz ve emsalsizdir diyorsunuz. Aşağıya bakınız lütfen: - Dünyada başka muadili ve emsali yoktur. Çünkü; a-) Toprakta organizmal ve mikroorganizmal canlılığı arttırır. (Diğerleri de yapıyor!) b-)Toprağın organizmal ve mikroorganizmal canlılar tarafından işlenmesini sağlar. (Diğerleri de yapıyor) c-)Topraktaki canlı organizmaların arttırılması toprağın doğal olarak gübrelenmesi demektir. Örneğin bir solucanın 1 yılda işlediği toprak miktarı, bir traktörün 1 saatte işlediği toprak miktarına eşittir. (Bu da sadece bir gerçek!) Sizin farklılık için öne sürdüğünüz a, b, c şıkları hem Bionem hem de EM için de doğrudur. Umarım ne demek istediğimi bu defa anlatabilmişimdir. Yani hepsi yukardaki a, b, c şıklarında belirtilen etkilere sahiptir. Demek ki bu şıklar yüzünden ya da yukardaki mesajda anlattığım diğer şıklar yüzünden B5A'nın emsalsiz, muadilsiz olması olanaksız. Ama etki mekanizması açısından ürününüzün farklı olduğunu savunabilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında EM'de ve Bionem de diğerlerinden farklıdır. Umarım konu açıklığa kavuşmuştur. Başarı dileklerim ve saygılarımla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Selahattin hocam, Sizinle doğrudan ilgili olmayan bir konuda, bir tür savunma yapmak zorunda kalıyorsunuz. Oysa konu tamamen B5A'yı yapan ve piyasaya sürenlerle ilgili. Epeydir yazmaya gerek görmüyordum. Ama belki çok kısa bir özet iyi olur. B5A, organik sıvı gübre tescilli. Fakat, ürün piyasaya sürülürken mikrobiyal özellikleri öne çıkarılıyor. Geçmişte hatırlarsınız bu mikrobiyal özellikler konusunda çok söz edildi, sorular soruldu. Fakat tutarlı bir yanıt alınamadı. Burada problem şudur. Ürün şayet, öne çıkarıldığı gibi ise tescili de mikrobiyal olmalıdır ve mikro organizma içeriği tam olarak bilinmelidir. Bu, aynı zamanda bir kanuni zorunluluk. Değil ise ona göre davranılmış olunmalıydı. Kendi adıma, B5A'nın toprak ve bitkiler üzerindeki etkisini çok merak ediyor olmama rağmen, mikro-organizma içeriğinin meçhul olmasından dolayı denemeye dahi cesaret edemiyorum (ki, kullandığım bir sürü mikrobiyal ürün var). Aylar önce söylediğim bir şeyi tekrar edeceğim. Belki de çok önemli ve faydalı bir ürün, sahipleri ve yanlış politikaları sebebiyle şüpheli bir duruma sokuluyor malesef. |
![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Meyvelitepe Size tamamen katılıyorum. Ayrıca, hocamızın da bu sitedeki yazılarını göz önüne aldığımda son derece iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#817 |
agaclar.net
|
İyi niyet elbette tartışma konusu bile değil. Ayrıca Selahattin bey B5A'yı epey uzun zamandır çeşitli bitkilerde bizzat kullanıyor ve çok olumlu sonuçlar alıyor. Bu konuda yazdıkları da sağdan soldan derlediği yazılar değil, kendi deneyimlerinin sonucudur. Bu anlamda kuşku götürmez şekilde hakkını vermek gerekir. Söylediğim gibi, konu ürünü üretenlerle ilgili ve ancak onlar soru işaretlerini ortadan kaldırabilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#818 |
Ağaç Dostu
|
Sayın doğasever firmanın açıklama yapmaya yetkilisi olmadığım için bazı şeyleri yazmak istemiyorum ancak Türkiye'ye geldiğinizde telefonla görüşmek isterim. Yazınızı okuduğumda size bazı konularda hak veriyorum ve hatta sizin yazılarınızla aslında EM leri de tanımam gerektiğni düşünmeye başladım çünki Yalova'da bazı EM cilerin B5A yı üreterek kullandıklarını öğrendim bu anlamda EM ler hakkında da sizden bilgi almak isterim ama buradaki paylaşım düzeyinde değil tabi. Sevgili meyveli tepenin yazdıklarından dolayı teşekkür ediyorum beni güzel özetlemiş. Firma yetkilisi olmamam onlardan öğrendiğim B5A ile ilgili bazı açıklama noktalarını sınırlıyor ama diyorum ki bildiklerimden dolayı ne kadar sizin sözlerinizden ve bakış açınızdan öyle gelse de haklı olduğunuz noktalar olduğunu düşünsemde B5A konusunda söylenen sözlerin çoğunun doğruluğuna şahitliğim ve algılamam vardır ve o kadar görüp şahit olmuşken çıkıpta hayır öyle değil diyemem. Kısaca şunu söyleyeyimki b5a nın bu afaki özellikleri mikoplazmik replikasyonla üretilmiş olması, yerli bir ürün olması ve üretimindeki özel formülden dolayı çok hızlı üreyebilen mikrobiyal içeriğe sahip olması onun etki özelliklerini ve bu cümlelerin iddialarının temelini oluşturuyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#819 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Alıntı:
Mikrobiyal içeriğin tescilini görebilirmiyim? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#820 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Oğuz Alper sizin bu konuya dahil olmanızı bekliyordum malum önceki tartışmalarda hararetli zamanlar geçirmiştiniz bu başlıkta sonradan sizin alternatif gübre firma elemanı olduğunuzu anlamıştım ve ayrıca istediğiniz bilgi konusunda bunu benden mi istiyorsunuz? Firma ile irtibat kurun istediğiniz özel bilgiler doğrultusunda size yardımcı olacaklardır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
Ağaç Dostu
|
Sizin yorumunuz üzerine size soruyorum. Acaba siz mikrobiyal tescilini gördünüzmü? Şöyle özetleyeyim Organik bir gübreyi siz mikrobiyal gübre olarak lanse ediyorsunuz. Organik Bir gübre bizim alternatifimiz olamaz . Evet bahsettiğiniz Bionem Mikrobiyal Gübre Firma Ortağıyım |
![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Ağaç Dostu
|
Bu iyi oldu bahanesi olur hiç değilse. Bir yıl önce B5A dan deneme numunesi istemiştim onlarda saolsunlar birim miktar gönderdiler öyle tanıştık sonuçta ben BMR tarımın yetkilisi değilim hatta kimsenin yetkilisi değilim. Madem ki firma ortağısınız banada birim miktar denemem için numune gönderirmisiniz üstelik yeni ürününüz Roa dan da denemek isterim B5A hakkında açıklama yaptığım kadar sizin ürünleriniz hakında da deneme sonuçlarını açıklarım forumda size de uyarsa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Ağaç Dostu
|
Ben daha güzel bir öneride bulunayım sizin ve benim onaylayacağımız forum üyelerimizden bir kişi veya 3 kişi seçelim . Bu kişiler B5A yı ve ROA yı aynı tür bitkilerde test etsinler. Ve sonucu onlar onaylasınlar . Hiçbir zırai mücadele ilacı , köklendiriciler ve gübreler kullanmadan ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Ağaç Dostu
|
Bu durum firmanın kendisinide ilgilendirir ama ben kendim için istiyordum ama eğer deneyen birileri çıkarsa ben Hüseyin beylere haber veririm neden olmasın. Bu durumda talip olan üçkişi tekerrür açsından daha uygun gibi görünüyor işin bilimselliğide önemli tabi bence bu konu tüm gaclar.neti ilgilendirdiğinden moderatörlerden rica edelim bu işi organize etsinler bende firma ile görüşeyim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#826 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
İşte bütün sorun bu paragrafta yazdığınız zaten. Cinsi, içeriği belli olmayan, hatta içeriğinde bakteri değil de mycoplasma olduğu dahi söylenen bir ürün, bayrak direğini bile yeşertse, bunun bin tane şahidi bile olsa sonuç değişmiyor. Biyolojik ürünlerde mikro-organizma içeriğin ilan ve tescil edilmesi üçüncü dünya ülkelerinde bile bir zorunluluktur. Kendi adıma intibam, ürünü yapanlar da ürünlerinin içindeki mikro-organizmaların ne olduğunu bilmiyorlar. Bu soru kendilerine defalarca kere soruldu, onlar da defalarca kere yanıt vermediler. Oysa yanıt vermeme hakları bulunmuyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
Ağaç Dostu
|
Bunu neden istediğimi de firma yetkililerine iletirseniz çok sevinirim. Reklamlarında Ürünümün adını kullandıkları için alıntılıyorum (Bu solisyon dünyanın en büyük markaları olan;agrovitanın 5 versiyonu ile,nutri-cal(amerikan),newland(ingiliz),peterson,bionem,bio plas,Türkiyede üretilen her türlü granül ve kimyasal gübrelerle,leonardit,organik orgonomineral,enzim içerikli her türlü gübre ve toprak katkı malzemesi ile kıyaslanmıştır ) bakalım gerçekten de böylemiymiş . Tüm ağaçlar net huzurunda tescillenmiş olur . |
![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
Ağaç Dostu
|
Ya hu herkesin bir sorunu varmış bir benim sorunum yokmuş B5A ile diyesim geliyor. Neyse firma adına bir açıklama yapmak istemiyorum ama her durumu ileteceğim. Hatta kozu olan diğer gübreler varsa onlarıda denemeye alalım forumdaki akıl karışıklığı giderilsin, adı geçen tüm gübreler akmı karamıymış görülsün. |
![]() |
![]() |
![]() |
#830 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Meyveli Tepe ; Sonuçta bir BİONEM kelimesi geçiyor ve bu beni çok rahatsız ediyor. Organik bir gübreyi insanları kandırırcasına mikrobiyal gübre olarak lanse ediliyor. Ve bunu ne yazıkki Selahattin Bey de belkide farkında olmadan tescilliyor. Ayrıca Selahattin Bey forum da B5A nın satıcısı konumunda olması da ayrı bir gerçek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
agaclar.net
|
Bu konudaki durumu #829 nolu mesajda özetlemiştim. Aslında aynı şey pek çok mesajda farklı şekillerde de olsa yazılmıştı. Salahattin beyi bu tartışma ile doğrudan ilişkilendiremiyorum. Selahattin bey, her şeyden önce bu ürünün mutlu bir kullanıcısı. Buralarda ürünü satan kimse kalmadığı ve ürüne talep devam ettiği için dağıtım işini de üstlenmiş olabilir. Bu, ürüne sahiplendiği, ürün hakkında hesap verir durumda olduğu anlamına gelmez. Ürünün bildirilen tüm etkileri ve sonuçları tamamen deneysel. Toplumumuz kültürü, bir ürünün etkileri ve sonuçları ile ilgili söylemlere, ürünün gerçekte ne olduğundan daha fazla değer veriyor. Fazlasıyla pragmatik ve ifade edilenleri elde etmek için risk almaktan çekinmeyen, çoğu kez riskin de farkında olmayan bir kültür bizimkisi. Bir mit yaratıp, sonra da kendi yarattığımız mite inanmaya çok meyilliyiz. Bilmem farkında mısınız, sizin ürününüz olan Bionem için de, -aslında içeriğinin ne olduğu belli olmasına rağmen- bir mit yaratılma sürecinde. Ben olsam bundan çok rahatsız olurdum. Çünkü uzun vadede ürününüze zarar verir. B5A da hasbelkader toplumun bu özelliklerine tutunmuş durumda. Mit'in boyutları kontrol edilemez durumlara gelmiş. Mikoplazmik replikasyonlardan bahsediliyor. Mikoplasmalar, mikroskoplarla bile gözlenememiyen virüs benzeri organizmalardır. BMR tarımda, değil gelişkin bir mikrobiyoloji labaratuarı, hassas terazi bile olduğuna inanmıyorum. Bu doğru ise, mikoplasma da neyin nesi? Hasbelkader öyle ise, durum da vahim demektir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#832 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dünden beri siteye bakamamıştım. Birden tartışma hararetlenmiş. Herşeyden önce Selahattin Bey'e gösterdiği olgunluk ve örnek davranış için çok teşekkür ederim. Bu tartışma ilk başladığında benimle tanışmak istediği bile kuşkuluyken, şimdi en azından telefonla görüşme şansımız var. Hatta, ben önümüzdeki hafta 2 haftalığına Türkiyeye geleceğim. İsterseniz ve aynı kentte olursak, hepimiz (Oğuz Bey, MeyveliTepe siz ve ben) birlikte oturalım bir yemek yiyelim. B5A'yı kullandığınıza ve çok faydasını da gördüğünüze yürekten inanıyorum. Yerli olması sizi etkiliyorsa, aslında bildiğim kadarıyla Oğuz Beylerin gübreler ve bizim EM gübrelerimiz de yerli. Lisanslı olarak burada üretiyoruz. Çok çok cüzi ve komik bir lisans bedeli ödeyerek.) Şimdi burada bazı konuları tartışıyoruz. Ama bizler Türkiyede çok küçük bir topluluğu oluşturuyoruz. Hala büyük bir çiftçi kitlesi ve köylümüz tam olarak ne yapacağını bilemiyor. Hala kimyasal maddeleri kullanmak zorunda olduğunu ve bunları üretenlere milyarlarca dolar para ödemek zorunda olduğunu düşünüyor. Kısacası büyük bir nüfus bu girdaba kendisini korkunç şekilde kaptırmış gidiyor. bizler bu yardım bekelyen topluluğa ışık tutmalıyız. Bence mikoplazma ya da mikroorganizma ya da organik veya mikrobiyal bu tartışmaları bırakıp, el birliğiyle acı çeken ve toplumun en zayıf en korumasız ve son zamanlarda milli gelirden gittikçe daha az pay alan kesimini oluşturan çiftçi ve köylümüze birlikte hizmet etmeliyiz. Oğuz Bey'in de, Selahattin Bey'in de, MeyveliTepe'nin de hatta bu siteye gönül vermiş tüm bireylerin buna candan inandıklarını düşünüyorum. O yüzden, dostlar, mutlaka biraraya gelerek Organik ve mikrobiyal gübreler ya da Biyolojik Çözüm, Organik Çözüm ya da sizlerin önereceği bir ad altında bir dernek kurmalı ve ülkemizi sadece tarımda değil çevrede de kimyasal maddelerden kurtarmayı amaç edinmeliyiz. Çevre ve tarımı mutlaka birlikte düşünmek zorundayız. Ben böyle bir derneğe elimden gelen maddi ve manevi her türlü katkıyı vermeye hazırım. Şu anda kimyasal gübre ve ilaçlar reçete ile verileceğinden çiftçi ve köylümüz danışmanların eline daha çok bakar olacaktır. Onlara doğru olanı anlatmalı, çıkar bir yol göstermeliyiz. Bu dernek üyeleri konularında bilgili kişiler olacağından, onlar gübrelerin karşılaştırılması ya da etkilerinin ölçülmesi, sınıflandırılması ve hatta onay verilmesi işlerini yüklenebilir. Böyle bir derneğin onaylayacağı gübreler tercih edilecektir. Böylece, uluorta bazı gübrelerin ortaya çıkması da önlenmiş olur. Bu konudaki kafa karışıklığı da ortadan kalkmış olur. Bakıyorum gerçekten bu siteye giren pek çok kişi, tarım ve çevre konularında oldukça bilgili. Bazı arkadaşlarımız ise, tam anlamıyla konularının uzmanı. O yüzden, bu tür aydınlatıcı çalışmaların planlanmasının pek zor olmayacağı kanaatindeyim. Lütfen arkadaşlar kendi gübrelerini karşılaştırmaktan ziyade, böyle bir amaç arkasında birleşme konusundaki düşüncelerini yazarlarsa, bu belki de böyle bir derneğin ilk kuruluş adımlarının atılmasına vesile olabilir. Saygı ve sevgilerimle |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
Ağaç Dostu
|
Bir ekleme daha yapmam lazım: Yalovadaki EM'ciler B5A üretmişler! Eğer böyle bir şeyi yapabilmişlerse, gerçekten onlara çok iyi eğitim vermişim demek ki! Henüz ben tam olarak B5A'nın ne olduğunu bilmezken, onlar bunu nasıl başardılar diye merak ediyorum. Ama boynuz kulağı geçermiş! Selahattin Bey bundan haberim yoktu! Düzenleyen Dogasever : 12-07-2009 saat 13:16 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() |
![]() |
#834 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Meyveli Tepe ; Organik gübreyi de Mikrobiyal gübre olarak lanse edemezler ederlerse ne yazıkki bu duruma düşerler . Bu konu ile ilgili tartışmayacağım ve yazmayacağım ; sebebi ortada ne bilgili bir muhattap ne de ne yaptıklarını neyi pazarladıkları belli olmayan anlamsız olaylar zinciri. Ülkemiz de organik gübre ruhsatını 3 haftada alabilirsiniz. Ama iş mikrobiyal gübre oldumu içerisindeki Bakterinin analizi, zararlı mikroorganizma içerip içermediği , içindeki bakterinin sayısına kadar incelemeye tutulur. İyi ki de tutuluyor zaten. Bilmiyorum anlatabildimmi !!! Bunları sağlayamassanız tescil alamazsınız. Zaten alınamamasıda gerekir. Sn. Doğasever konusuna vakıf olduğu için soruma yanıt verebilirse sevinirim . Bu sorumu da sakın yanlış anlamasın konunun önemi açısından soruyorum .EM ürünlerine TÜRKİYE DEN tescil almış mı veya ne aşamalarda bir sorun bakalım. Tüm detayları açıklayacağına inanıyorum. Burada konu B5A nın etkili olup olmadığı değil. Yoksa gübre olarak iyi olabilir kötü olabilir ben bundan bahsetmiyorum . Mikrobiyal gübre den bahsedildiğinde çok önemli bir konudur bilenler bilir!!! Sizin de ifade ettiğiniz gibi ( gelişkin bir mikrobiyoloji labaratuarı, hassas terazi bile olduğuna inanmıyorum ) Aktar efendi karışım yapacak içinde mikroorganizma var diyecek ve Tarım bakanlığından organik gübre tescili alıp , mikrobiyal gübre statüsünde tanıtacak . Selahattin Bey de tastikleyecek . Bu iş bu kadar ucuz değil . Çok önemli bir konu da ürünlerin kokuşması bu kokuşmanın neden olduğunu Sn.Doğasever iyi bilir. Daha fazla detaylara girmek istemiyorum . Kimsenin insanların sağlığıyla oynamaya hakkı yok . Gelelim Bize biz uzun yıllardır bu bahsettiğiniz konunun mücadelesini veriyoruz bu ülkede KÖK BOĞAZI YANIKLIĞINA ilaç yok diyen Zıraat Müh. Danışmanlar ve Tarım Bakanlığı herşey alenen ortada . Neyin ne olduğunun gayet farkında ve bilincindeyiz . Sn.Meyveli Tepe . Benim saha da gereken taban çalışmam devam ediyor , sizinde yakından takip ettiğiniz Bionem ve ROA konu başlıklarında kullanıcıların genel yorumları ortadayken isteyen istediği yere konuyu sokmaya çalışsın farketmez. Saha da çalışan teknik ekibim tehdit ediliyorsa , ben tehdit ediliyorsam gerisini bu yazıyı okuyanlar düşünsün. Sn.Doğasever ; Her zaman görüşmekten mutluluk duyarım. Eğer geldiğiniz de programım da uygun olursa kesinlikle görüşmek isterim. Sevgiler Düzenleyen Oğuz Alper : 12-07-2009 saat 18:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#835 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bulgaristan'dan alınmış lisans mevcuttur ve AB ülkelerine bu lisansla ihracat yapılmaktadır yinede Türkiye'deki şeklinden farklı bir üründür ayrıca ürünün insan sağlığına zararlı olmadığına dair Bulgaristan'da yetkili birimlerden belgelerde alındı. B5A yeni projeleri gerçekten şaşırtıcı düzeyde ve alternatif ve çok daha güçlü ve etkili ürünler gerisinde var tüm bunlara rağmen şimdilik sıvı organik gübre formunda sadece b5a var yani bitkisel 5 aygıt. Bulgaristan'dan alınan lisans, tercümesi ile benim elimde var ancak konunun muhatabı bmr tarım olduğundan bu konuya dahil olmak isteyemiyorum ve bu tartışmalara beni çekme çalışmalarınıda anlamıyorum. Bunlar sevgili Hüseyin Ovak açıklayacaktı ancak Sayın Ovak forumda sevgili Mine Pakkaner ile Ziraat Mühendisleri ile ilgili açıklamaları nedeniyle yaşadığı bir tartışma sonucunda yasaklıdır. Benim B5A konusundaki yaklaşımımı olumlu yapan en büyük etkenlerden birisi bir araştırma enstitüsünde çalışıyor olmam ve burada mikrobiyoloji bölümü olması ve buradan ihtiyacım olduğunda teknik bilgi alabiliyor olmamdır, bu manada tüm besiyerinde kendi evimde kendim üretip izlemişliğim var bunlar işin hikaye kısmı. Aktar konusuna gelince onun kendine özel kurduğu ve nano teknolojide bilgisi dahilinde gelişmiş mikroskopu ve kendisi kurduğu bir laboratuvarı var (anlamıyorum bir laboratuvar kurmak için elektron mikroskobu mu gerekiyor ve hatta 2000x lik ikroskobu var olduğunu biliyorum) ve o aktar genetik ve mikro alem konsunda bilgisi benim ağzımı açmayacak ve mikrobiyolojicilere taş çıkartır ve hatta ağzınızı açık bıraktırır düzeyde olduğunu muhataplığımdan biliyorum söylenenlerin gerisi zanlardan ibarettir benim için bırakın bakterileri virüsler, mikoplazmalar, mukorizalar, solucanlar ve bilumum organizmaları size ağzınız açık anlatır, hatta başlarda benimde böyle düşüncelerim vardı ancak konuşma fırsatım olunca aklımda soru işareti kalmadı hatta daha akla gelmeyen ve bu güne kadar kimsenin aklına gelmeyen endişelerimde vardı ve onları dahi sorup öğrendim. Kısaca size soruyorum aranızda mühendis olupta kendi mesleği ile bir takım gerçekleri ağzı açık dinlediğiniz oldu mu işte b5a bana bunları yaşattığı için ben B5A diyorum ve destekliyorum ve desteklemeye devam edeceğim. Basit bir üretim şekli değil b5a ve özel üretim metodu olan ve patenti alındığında kimsenin eline geçmemesi hedeflenen bir ürün ve hatta em ciler üretse bile üretilen ürünün B5A olmadığını ben biliyorum. Ancak bence bu konuda sevgili Oğuz Alper, firma ile irtibat kurup veya işbirliği yapıp ürününüzün replikasyonla 200 kat güçlendirilmesine çalışmalısınız ki ülkeye kat kat faydalı bir ürün olabilsin işte b5a nın bir farkıda odur (şahsi görüşüm). Buda zaten organik tarım ürünlerini ülke yararına ve geneline yayılmasını sağlayacaktır diye düşünüyorum. Bunları söyleyince roa, bionem veya diğer gübreleri desteklemediğim sanılmasın zaman zaman sonuçlarını görme şansım olduğu platforumlar ve araziler oluyor ancak organik tarm anlamında her birini tavsiye etmişliğim de var. Sadece Oğuz beyin B5A ile daha önce bu başlıkta giriştiği tartışmalı konular nedeniyle ürünü için deneme numuneleri istemeye cesaretim olmadı ancak dün gece fırsattan istifade istediğimde ise karşılaştırmalı deneme teklifinde bulundu. Ancak forumda uzun süredir yazıyor olmama binaen gerek bana açılan telefonlarla ve gerekse gelen özel mesajlarla farlı üyelerin bu karşılaştırmaları yaptığını, kullanıcının herşeyin notunu iyi verdiğini görüyor ve izliyorum. Her ne kadar forumda B5A yı satıyor olsamda bunun nedeni sevgili malinanın bu teklifi bana yapmış olması ve firmanında izniyle forumda satış yapmaya başlamamdır gerçi forum satışlarımdan dolayı maliyeye şikayet edildim firma kurmak durumunda kaldım ve bu durumda satışlarımı genişletip geliştireceğim ama Satış konusunda sizlerin ürünlerini de seve seve satarım satış takıntım yok ama organik tarım anlamında biyolojik ürünlere kimsayal kullanımını azaltmak adına desteğim her zaman sürecektir. . Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 12-07-2009 saat 22:41 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Selahattin Bey ; Bu konu hakkında söylenebilecek herşeyi söyledim. Sizde elinizden geldiğince yanıtlamaya çalıştınız. Yukarıda ki verdiğiniz bilgilerin ne kadar yanlış olduğunun hala farkında değilsiniz. Konunun uzmanı olmayışınızdan veya yanlış bilgilendiriliyor oluşunuzdan kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum. Sözü fazla uzatmadan B5A nın konu başlığı burada ROA ve BİONEM in konu başlıkları da mevcuttur. Bionem için tescilleri ve analizleri , zararlı mikroorganizma içermediğine dair raporlar konu başlığında tüm üyelerimizin görebileceği okuyabileceği ve anlayabileceği şekildedir. Benim B5A ile tartışma yaşamamın sebebi Reklamlarında ürünümüzün adını kullanmaları ve bir de organik gübre yi mikrobiyal gübre olarak tanıtılmasıdır. Yoksa etkilidir,değildir şeklinde bir konu asla gündeme getirmedim. Kullanıcıların yorumları da tüm balşlıklarda mevcut.Polemik yapılacak bir durum yok kullanan kişiler olumlu ya da olumsuz yorumlarını tüm ürünlere yazmaktalar. Yok o telefon açmış bu mesaj yazmış bunlar tavşan masalına girer. Bir Z.Müh. olarak Biyolojik ürünlere , organik ürünlere verdiğiniz destek için de teşekkürler. Olması gerekende budur. Herşey gönlünüzce olsun ! Sevgiler |
![]() |
![]() |
![]() |
#839 |
Ağaç Dostu
|
Selahattin Bey ; BİONEM nedir? Bunun cevabını verebilirmisiniz? |
![]() |
![]() |
![]() |
|