Selahattin Beyciğim sizlere ve ürünlerinize saygım sonsuz. Hele hele biyolojik ürünler konusunda çalışan insanlara her zaman saygı sevgi duymuş ve desteklemişimdir. Çünkü bizim ve sizin rakiplerimiz, bizler değil; kimyasal madde üreten batılı dev firmalardır. Bu firmalar para gücüyle istediklerini yaptırmaktadırlar. Ürününüzü denemedim. Ancak, bunun nedeni EM kullanmamdır. Çünkü EM tüm gereksinimlerimize yeterince yanıt veriyor. Sizin ürününüzü de kullanmak isterim. Mutlaka Türkiyeye döndüğümde bu fırsatım olacaktır. Ancak benim anlatmak istediğim konuyu maalesef ya ben anlatamıyorum ya da siz anlamıyorsunuz. B5A ya da Bionem veya EM (veya diğer mikrobiyal ürünler) hepsi birbirinden farklıdır ve hepsi kendine özgüdür. Örneğin, Bionem, pseudomonas flourecen içerir, EM'de Pseudomonas Flourecen dahil 82 farklı Etkin Mikroorganizma vardır. Ama temel bileşeni laktik asit bakterileri, mayalar, aktinomisetler, yararlı küfler ve fototropik bakterilerdir. Bunların arasındaki sinerji, temel etki mekanizmasını oluşturur. Yani EM ile Bionem de etki mekanizması açısından birbirlerinden farklıdır. B5A ise, sizlerin deyimiyle, replikasyon yoluyla yararlı mikroorganizmaların çoğalmasını sağlar (lütfen yanılıyorsam düzeltiniz). Şimdi temelde Bakanlık düzeyinde mikrobiyal gübre olarak kayıtlı bu ürünlerin hepsinin aslında gerek içerik ve gerek işleyiş mekanizması olarak birbirlerinden farklı oldukları açık seçik ve net olarak ortadadır. Yani bu açıdan bakıldığında (mekanizma ve içerik) ürünlerin tamamı birbirinden farklıdır. Bu açıdan baktığınızda bu ürünlerin hepsi diğerlerinden farklı olduklarını iddia edebilirler! Ama yukardaki iddialarınıza baktığınızda siz bu açıdan farklıdır demiyorsunuz ki, siz aşağıdaki gibi, sonuç ve etki açısından muadilsiz ve emsalsizdir diyorsunuz. Aşağıya bakınız lütfen:
- Dünyada başka muadili ve emsali yoktur. Çünkü;
a-) Toprakta organizmal ve mikroorganizmal canlılığı arttırır. (Diğerleri de yapıyor!)
b-)Toprağın organizmal ve mikroorganizmal canlılar tarafından işlenmesini sağlar. (Diğerleri de yapıyor)
c-)Topraktaki canlı organizmaların arttırılması toprağın doğal olarak gübrelenmesi demektir. Örneğin bir solucanın 1 yılda işlediği toprak miktarı, bir traktörün 1 saatte işlediği toprak miktarına eşittir. (Bu da sadece bir gerçek!)
Sizin farklılık için öne sürdüğünüz a, b, c şıkları hem Bionem hem de EM için de doğrudur. Umarım ne demek istediğimi bu defa anlatabilmişimdir. Yani hepsi yukardaki a, b, c şıklarında belirtilen etkilere sahiptir. Demek ki bu şıklar yüzünden ya da yukardaki mesajda anlattığım diğer şıklar yüzünden B5A'nın emsalsiz, muadilsiz olması olanaksız. Ama etki mekanizması açısından ürününüzün farklı olduğunu savunabilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında EM'de ve Bionem de diğerlerinden farklıdır. Umarım konu açıklığa kavuşmuştur. Başarı dileklerim ve saygılarımla.
|