View Single Post
Eski 12-07-2009, 21:35   #835
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper Mesajı Göster
...
Sizin de ifade ettiğiniz gibi ( gelişkin bir mikrobiyoloji labaratuarı, hassas terazi bile olduğuna inanmıyorum ) Aktar efendi karışım yapacak içinde mikroorganizma var diyecek ve Tarım bakanlığından organik gübre tescili alıp , mikrobiyal gübre statüsünde tanıtacak . Selahattin Bey de tastikleyecek . Bu iş bu kadar ucuz değil ...
Yapmayın konu bu kadar basit değil ucuz hiç değil.

Bulgaristan'dan alınmış lisans mevcuttur ve AB ülkelerine bu lisansla ihracat yapılmaktadır yinede Türkiye'deki şeklinden farklı bir üründür ayrıca ürünün insan sağlığına zararlı olmadığına dair Bulgaristan'da yetkili birimlerden belgelerde alındı.
B5A yeni projeleri gerçekten şaşırtıcı düzeyde ve alternatif ve çok daha güçlü ve etkili ürünler gerisinde var tüm bunlara rağmen şimdilik sıvı organik gübre formunda sadece b5a var yani bitkisel 5 aygıt. Bulgaristan'dan alınan lisans, tercümesi ile benim elimde var ancak konunun muhatabı bmr tarım olduğundan bu konuya dahil olmak isteyemiyorum ve bu tartışmalara beni çekme çalışmalarınıda anlamıyorum. Bunlar sevgili Hüseyin Ovak açıklayacaktı ancak Sayın Ovak forumda sevgili Mine Pakkaner ile Ziraat Mühendisleri ile ilgili açıklamaları nedeniyle yaşadığı bir tartışma sonucunda yasaklıdır.

Benim B5A konusundaki yaklaşımımı olumlu yapan en büyük etkenlerden birisi bir araştırma enstitüsünde çalışıyor olmam ve burada mikrobiyoloji bölümü olması ve buradan ihtiyacım olduğunda teknik bilgi alabiliyor olmamdır, bu manada tüm besiyerinde kendi evimde kendim üretip izlemişliğim var bunlar işin hikaye kısmı.

Aktar konusuna gelince onun kendine özel kurduğu ve nano teknolojide bilgisi dahilinde gelişmiş mikroskopu ve kendisi kurduğu bir laboratuvarı var (anlamıyorum bir laboratuvar kurmak için elektron mikroskobu mu gerekiyor ve hatta 2000x lik ikroskobu var olduğunu biliyorum) ve o aktar genetik ve mikro alem konsunda bilgisi benim ağzımı açmayacak ve mikrobiyolojicilere taş çıkartır ve hatta ağzınızı açık bıraktırır düzeyde olduğunu muhataplığımdan biliyorum söylenenlerin gerisi zanlardan ibarettir benim için bırakın bakterileri virüsler, mikoplazmalar, mukorizalar, solucanlar ve bilumum organizmaları size ağzınız açık anlatır, hatta başlarda benimde böyle düşüncelerim vardı ancak konuşma fırsatım olunca aklımda soru işareti kalmadı hatta daha akla gelmeyen ve bu güne kadar kimsenin aklına gelmeyen endişelerimde vardı ve onları dahi sorup öğrendim. Kısaca size soruyorum aranızda mühendis olupta kendi mesleği ile bir takım gerçekleri ağzı açık dinlediğiniz oldu mu işte b5a bana bunları yaşattığı için ben B5A diyorum ve destekliyorum ve desteklemeye devam edeceğim.

Basit bir üretim şekli değil b5a ve özel üretim metodu olan ve patenti alındığında kimsenin eline geçmemesi hedeflenen bir ürün ve hatta em ciler üretse bile üretilen ürünün B5A olmadığını ben biliyorum.

Ancak bence bu konuda sevgili Oğuz Alper, firma ile irtibat kurup veya işbirliği yapıp ürününüzün replikasyonla 200 kat güçlendirilmesine çalışmalısınız ki ülkeye kat kat faydalı bir ürün olabilsin işte b5a nın bir farkıda odur (şahsi görüşüm). Buda zaten organik tarım ürünlerini ülke yararına ve geneline yayılmasını sağlayacaktır diye düşünüyorum.

Bunları söyleyince roa, bionem veya diğer gübreleri desteklemediğim sanılmasın zaman zaman sonuçlarını görme şansım olduğu platforumlar ve araziler oluyor ancak organik tarm anlamında her birini tavsiye etmişliğim de var. Sadece Oğuz beyin B5A ile daha önce bu başlıkta giriştiği tartışmalı konular nedeniyle ürünü için deneme numuneleri istemeye cesaretim olmadı ancak dün gece fırsattan istifade istediğimde ise karşılaştırmalı deneme teklifinde bulundu. Ancak forumda uzun süredir yazıyor olmama binaen gerek bana açılan telefonlarla ve gerekse gelen özel mesajlarla farlı üyelerin bu karşılaştırmaları yaptığını, kullanıcının herşeyin notunu iyi verdiğini görüyor ve izliyorum. Her ne kadar forumda B5A yı satıyor olsamda bunun nedeni sevgili malinanın bu teklifi bana yapmış olması ve firmanında izniyle forumda satış yapmaya başlamamdır gerçi forum satışlarımdan dolayı maliyeye şikayet edildim firma kurmak durumunda kaldım ve bu durumda satışlarımı genişletip geliştireceğim ama Satış konusunda sizlerin ürünlerini de seve seve satarım satış takıntım yok ama organik tarım anlamında biyolojik ürünlere kimsayal kullanımını azaltmak adına desteğim her zaman sürecektir. .

Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 12-07-2009 saat 22:41
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön