View Single Post
Eski 12-07-2009, 11:45   #831
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Bu konudaki durumu #829 nolu mesajda özetlemiştim. Aslında aynı şey pek çok mesajda farklı şekillerde de olsa yazılmıştı.

Salahattin beyi bu tartışma ile doğrudan ilişkilendiremiyorum. Selahattin bey, her şeyden önce bu ürünün mutlu bir kullanıcısı. Buralarda ürünü satan kimse kalmadığı ve ürüne talep devam ettiği için dağıtım işini de üstlenmiş olabilir. Bu, ürüne sahiplendiği, ürün hakkında hesap verir durumda olduğu anlamına gelmez.

Ürünün bildirilen tüm etkileri ve sonuçları tamamen deneysel. Toplumumuz kültürü, bir ürünün etkileri ve sonuçları ile ilgili söylemlere, ürünün gerçekte ne olduğundan daha fazla değer veriyor. Fazlasıyla pragmatik ve ifade edilenleri elde etmek için risk almaktan çekinmeyen, çoğu kez riskin de farkında olmayan bir kültür bizimkisi. Bir mit yaratıp, sonra da kendi yarattığımız mite inanmaya çok meyilliyiz. Bilmem farkında mısınız, sizin ürününüz olan Bionem için de, -aslında içeriğinin ne olduğu belli olmasına rağmen- bir mit yaratılma sürecinde. Ben olsam bundan çok rahatsız olurdum. Çünkü uzun vadede ürününüze zarar verir.

B5A da hasbelkader toplumun bu özelliklerine tutunmuş durumda. Mit'in boyutları kontrol edilemez durumlara gelmiş. Mikoplazmik replikasyonlardan bahsediliyor. Mikoplasmalar, mikroskoplarla bile gözlenememiyen virüs benzeri organizmalardır. BMR tarımda, değil gelişkin bir mikrobiyoloji labaratuarı, hassas terazi bile olduğuna inanmıyorum. Bu doğru ise, mikoplasma da neyin nesi? Hasbelkader öyle ise, durum da vahim demektir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön