Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz
Sayın doğasever, bu yazdıklarınıza bu başlıkta defalarca cevap verildi o nedenle çıkıpta şahsi duygularınızdan ve doluluğunuzdan dolayı içinizi boşalttığınız bu başlıkta size cevap vermeyeceğim.
Ancak bir Ziraat Mühendisi olarak ilk olarak EM ürünlerine (B5A bir EM değildir) ve alternatif Mikrobiyal ürünlere ve bioneem veya roa gibi mikrobiyal gübrelere mesleki ve ticari olarak destek verdiğimi ve tavsiye ettiğimi belirtmek istiyorum. Bu anlamda B5A ya destek verdiğimi de zaten bu başlıkla anlamışta oluyorsunuz. Çıkışınızdan beni tanımadığınız belli ancak böyle bir çıkışla benim sizi tanımak istediğimde tartışılır hani.
|
Sayin Selahattin Bey
Ben duygularla hareket eden bir insan degilim. Dolu ya da boş olmakla da bu işin bir ilgisi yok. Ben cevap da beklemıyorum zaten. Sizi tanımka ya da tanımamak da söz konusu değil. Bunlar ayrı şeyler. Konuyu lütfen saptırmayınız. İnsanlara gidin okuyun diye link verdiğiniz sitede aşağıda yazılanlar yanlıştır. Bunları bunlara dikkat çekmek için buraya yazıyorum:
- B5A yapımın da ki özel formül nedeniyle toprakta ve bitki üzerinde
etkisini gösteren tek organik gübredir (Yararlı mikroorganizmalar içeren her organik gübrenin yapısı kendine özgüdür.
Ama bu kendine özgülükten dolayı hiçbir gübre "tek" sıfatını önüne almaz.)
- Dünyada başka muadili ve emsali yoktur. Çünkü;
a-) Toprakta organizmal ve mikroorganizmal canlılığı arttırır. (Diğerleri de yapıyor!)
b-)Toprağın organizmal ve mikroorganizmal canlılar tarafından işlenmesini sağlar. (Diğerleri de yapıyor)
c-)Topraktaki canlı organizmaların arttırılması toprağın doğal olarak gübrelenmesi demektir. Örneğin bir solucanın 1 yılda işlediği toprak miktarı, bir traktörün 1 saatte işlediği toprak miktarına eşittir. (Bu da sadece bir gerçek!)
a, b, c şıklarının hiçbiri b5A yı muadilsiz ve emsalsiz kılmaz!
- Toprakta yıllardır bilinçsizce kullanılan kimyasal gübreler nedeni ile birikmiş olan kimyasalların parçalanmasını hızlandırarak kimyasal birikintinin önüne geçer.
(
Tüm Etkin Mikroorganizma (EM) içeren ürünler pestisit, hidrokarbon ve dioksinler gibi çevreyi kirleten kimyasalları parçalarlar ve yok ederler!)
- En kısa sürede organik tarıma geçiş sağlayan alternatifsiz tek organik gübredir. (
Süre için birşey diyemem ancak alternatifleri var!)
-Bitkinin sıcağa ve soğuğa karşı arttıran arttıran mukavemetini ilk ve tek organik gübredir. (
Diğerleri de aynı şeyi yapıyor!)
- Bitkinin kimyasal etmenler dahil her türlü gelişimine ket vurucu etmenleri ortadan kaldırır. (Zaten mikroorganizma ya da mikroorganizmalarla ilgili gübrelerin en temel etki mekanizmalarından biri budur ve
bu mekanizma yaygın olarak bilinmektedir!)
- Gübre kullanımın da çok çeşitliliği ortadan kaldıran tek organik gübredir.hem kök hem yaprak hem de ürün gelişimi için kullanılır. (
Hepsi bu saydığınız amaçlar için kullanılır! Tabii piyasada bazılarının kök ve yaprak için ayrı ayrı ürünler verdikleri de soğru ancak b5A bunu yapan tek gübre değildir.)
- B5A dünyada tarım sektöründe yapılan ve yapılmış olan en büyük buluştur
(Özür dilerim ama burada tamamen desteksiz bir atış söz konusu! Bakın ben şu ana kadar b5A için yine hicbir olumsuz soz soylemedim ve söylemem de!
Ancak bu çok iddialı bir tümce değil mi?) Önce bir ürün yaygınlaşsın, bilimsel olarak kendini kanıtlasın.
Mesela 100 ülkede kullanılsın ve kabul görsün. Gerçekten insanları kmiyasal gübrelerden kurtarsın ve gittikçe tuzlanan topraklara çare olsun. (Sahi B5A'nın tuzlu topraklardaki performansı nasıl acaba?) Ayrıca biliyorsunuz tarım ve çevre bir bütündür. Tarımsal çözümlerin mutlaka çevreye de faydalı olması gerekir! Çevreye nasıl bir yarar sağladığını görelim (Lütfen doğaya ve doğal olaylara biraz daha geniş bir çerçeveden bakalım! Örneğin, Doğadaki azot ve karbon çevrimlerini nasıl etkiliyor?
Bu tür soruların yanıtlarının ne olduğunu görelim ki) ondan sonra en büyük buluş gibi sözler edebilirsiniz.
Daha yazacak ve soyleyecek cok sey var ancak fazla derine girmeme de gerek yok cunku bu web sitesindeki anlayışla bir ürünü pazarlamaya çalışan bir grupla benim daha fazla konuşacak ne vaktim ne de niyetim var. Size başarılar diliyorum. Ancak tekrarlıyorum bu web sitelerinde insanları lütfen yanıltmayınız.
Ürün iyi, yararlı olabilir ama bu tür abartılarla aslında ürününüze kendiniz zarar veriyorsunuz. Benim merak ettiğim bu sitede ben de dahil gerçekten herkesin sözüne güvendiği Mine Pakkaner Hanım bu tür abartılara nasıl sessiz kalabiliyor? Sizden yanıt beklemiyorum. Lütfen bu tür konuları kişiselleştirmeyiniz. Saygılarımla.