Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz
Sayın doğasever firmanın açıklama yapmaya yetkilisi olmadığım için bazı şeyleri yazmak istemiyorum ancak Türkiye'ye geldiğinizde telefonla görüşmek isterim. Yazınızı okuduğumda size bazı konularda hak veriyorum ve hatta sizin yazılarınızla aslında EM leri de tanımam gerektiğni düşünmeye başladım çünki Yalova'da bazı EM cilerin B5A yı üreterek kullandıklarını öğrendim bu anlamda EM ler hakkında da sizden bilgi almak isterim ama buradaki paylaşım düzeyinde değil tabi.
Sevgili meyveli tepenin yazdıklarından dolayı teşekkür ediyorum beni güzel özetlemiş. Firma yetkilisi olmamam onlardan öğrendiğim B5A ile ilgili bazı açıklama noktalarını sınırlıyor ama diyorum ki bildiklerimden dolayı ne kadar sizin sözlerinizden ve bakış açınızdan öyle gelse de haklı olduğunuz noktalar olduğunu düşünsemde B5A konusunda söylenen sözlerin çoğunun doğruluğuna şahitliğim ve algılamam vardır ve o kadar görüp şahit olmuşken çıkıpta hayır öyle değil diyemem.
Kısaca şunu söyleyeyimki b5a nın bu afaki özellikleri mikoplazmik replikasyonla üretilmiş olması, yerli bir ürün olması ve üretimindeki özel formülden dolayı çok hızlı üreyebilen mikrobiyal içeriğe sahip olması onun etki özelliklerini ve bu cümlelerin iddialarının temelini oluşturuyor.
|
Dünden beri siteye bakamamıştım. Birden tartışma hararetlenmiş. Herşeyden önce Selahattin Bey'e gösterdiği olgunluk ve örnek davranış için çok teşekkür ederim. Bu tartışma ilk başladığında benimle tanışmak istediği bile kuşkuluyken, şimdi en azından telefonla görüşme şansımız var. Hatta, ben önümüzdeki hafta 2 haftalığına Türkiyeye geleceğim. İsterseniz ve aynı kentte olursak, hepimiz (Oğuz Bey, MeyveliTepe siz ve ben) birlikte oturalım bir yemek yiyelim. B5A'yı kullandığınıza ve çok faydasını da gördüğünüze yürekten inanıyorum. Yerli olması sizi etkiliyorsa, aslında bildiğim kadarıyla Oğuz Beylerin gübreler ve bizim EM gübrelerimiz de yerli. Lisanslı olarak burada üretiyoruz. Çok çok cüzi ve komik bir lisans bedeli ödeyerek.)
Şimdi burada bazı konuları tartışıyoruz. Ama bizler Türkiyede çok küçük bir topluluğu oluşturuyoruz. Hala büyük bir çiftçi kitlesi ve köylümüz tam olarak ne yapacağını bilemiyor. Hala kimyasal maddeleri kullanmak zorunda olduğunu ve bunları üretenlere milyarlarca dolar para ödemek zorunda olduğunu düşünüyor. Kısacası büyük bir nüfus bu girdaba kendisini korkunç şekilde kaptırmış gidiyor. bizler bu yardım bekelyen topluluğa ışık tutmalıyız. Bence mikoplazma ya da mikroorganizma ya da organik veya mikrobiyal bu tartışmaları bırakıp, el birliğiyle acı çeken ve toplumun en zayıf en korumasız ve son zamanlarda milli gelirden gittikçe daha az pay alan kesimini oluşturan çiftçi ve köylümüze birlikte hizmet etmeliyiz. Oğuz Bey'in de, Selahattin Bey'in de, MeyveliTepe'nin de hatta bu siteye gönül vermiş tüm bireylerin buna candan inandıklarını düşünüyorum. O yüzden, dostlar, mutlaka biraraya gelerek Organik ve mikrobiyal gübreler ya da Biyolojik Çözüm, Organik Çözüm ya da sizlerin önereceği bir ad altında bir dernek kurmalı ve ülkemizi sadece tarımda değil çevrede de kimyasal maddelerden kurtarmayı amaç edinmeliyiz. Çevre ve tarımı mutlaka birlikte düşünmek zorundayız. Ben böyle bir derneğe elimden gelen maddi ve manevi her türlü katkıyı vermeye hazırım. Şu anda kimyasal gübre ve ilaçlar reçete ile verileceğinden çiftçi ve köylümüz danışmanların eline daha çok bakar olacaktır. Onlara doğru olanı anlatmalı, çıkar bir yol göstermeliyiz. Bu dernek üyeleri konularında bilgili kişiler olacağından, onlar gübrelerin karşılaştırılması ya da etkilerinin ölçülmesi, sınıflandırılması ve hatta onay verilmesi işlerini yüklenebilir. Böyle bir derneğin onaylayacağı gübreler tercih edilecektir. Böylece, uluorta bazı gübrelerin ortaya çıkması da önlenmiş olur. Bu konudaki kafa karışıklığı da ortadan kalkmış olur. Bakıyorum gerçekten bu siteye giren pek çok kişi, tarım ve çevre konularında oldukça bilgili. Bazı arkadaşlarımız ise, tam anlamıyla konularının uzmanı. O yüzden, bu tür aydınlatıcı çalışmaların planlanmasının pek zor olmayacağı kanaatindeyim. Lütfen arkadaşlar kendi gübrelerini karşılaştırmaktan ziyade, böyle bir amaç arkasında birleşme konusundaki düşüncelerini yazarlarsa, bu belki de böyle bir derneğin ilk kuruluş adımlarının atılmasına vesile olabilir.
Saygı ve sevgilerimle