![]() |
|
![]() |
#451 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2007
|
Alıntı:
Bahsettiğin ot ilacı ağacın kökünüde kurutuyor, zehir zeytin ağacının yapraklarına gelirse kurur, eğer elinde olmayarak gelirse zehir ağaca, gelen yerini kes at. O ilaçların üstündeki yazan dozda uygulama, biraz yüksek dozaj uygula bir seferde kuruta bil. Arkadaşım ot ilacının zamanı değil mayıs ve eylül arası uygula daha iyi başarı elde ediyorsun.İlacın etkisi 20 günde belli ediyor. Ben kendimde kullanıyorum bu ilac üzerinde biraz tecürbe oldu. Düzenleyen Özcan2007 : 24-01-2008 saat 23:19 Neden: Türkçeyi doğrulamak için |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Hangi ilaç olduğumu yazılı değil yazmışın biz konunun başından beri neyle bahsediyoruz. Çok gezenmi bilir çok okuyanmı bilir ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Bilgimizi paylaşırken, elimizde kesin veriler varsa aktarmayı deniyoruz. Fayda yerine arkadaşlarımızın zarar görmesini istemeyiz. Bu chat diliyle yazışmalar forum kurallarımıza uygun değil. Mesajlarınızı düzeltmelisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ozcan2007; Yabani ot ilaçları (herbisitler) farklı şekillerde ambalajlanmalarının yanı sıra (toz, sıvı) farklı etkin maddeler içererek farklı bitki türlerini hedef alırlar. Takdir edersiniz ki, her birinin kullanım şekli, dozajı ve etki süreleri faklıdır. Odunsu bitkilere zarar verenler olduğu gibi, zarar vermeyeneleri de mevcuttur. Siz ilacın markasını, etkin maddesini bilmeden, Sayın Karagültamer'e her ilacın aynı olduğu imajını yaratacak bir cevap verirseniz, arkadaşımızın boşuna masraf yapmasına veya bahçesine zarar vermesine yol açabilirsiniz. Ayrıca şu ana kadar fark etmiş olduğunuz üzere forumumuz, diğer alışılagelmiş forumlardan oldukça farklıdır. İlk olarak Türkçe'nin kullanımına elimizden geldiğince özen gösteririz. İkinci olarak birbirimize hitap ederken seviyemize son derece dikkat ederiz. Çünkü burası semt pazarı değil, bilginin paylaşıldığı bir ortam. Dolayısı ile ricamız, mesajlarınızda bu iki hususa dikkat etmeniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2007
|
Arkadaşlar 2007'de dikilen zeytin ,desteklemesi paraları ne zaman ödenecek,bilgisi olan varsa lütfen form'a yazsın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Ağaç Dostu
|
Tam bilgim yok ama, mart sonlarına doğru ödeniyor zeytin desteklemeleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2007
|
Zeytin yaprağındaki sarılıklar
Arkadaşlar; Arkadaşımın zeytinliğindeki zeytin yapraklarının sarı ve benek benek olması bir hastalık nedeniyle mi, yoksa topraktaki bir enzim eksikliğinden mi kaynaklanıyor.Zeytinlik taban tarlada bulunuyor.Taban suyunun yükseklği olabilirmi?Resimleri aşağıya ekliyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekten de bizim zeytinin yapraklarındaki hastalık mı, topraktaki enzim eksikliği mi, hala öğrenemedik.Ziraatçılardan ilgi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zeytin üreticisi
Giriş Tarihi: 03-03-2007
|
Hatipali bey fotoğraflarda tam anlayamadım ama taban suyunun yüksek olduğunu yazmışsınız aşırı soğuktan kökler ve gövde zarar görmüş olabilir veya rüzgarda yakmış olabilir diyi düşünüyorum hastalıktan çok havalardan oluşan bir durum gibi kaç fidanız var ve kaçı böyle acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-01-2008
|
Paslanmaz zeytinyağ tankları
İyi akşamlar. Yağ stoklamada kullanmak için paslanmaz veya krom-nikel yağ depolarına ihtiyacım var. Bu tür depoları üreten üreticilerin adreslerini bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Ayrıca bu depoların(tank)ne gibi özellikler taşıması gerektiği hakkında uzman arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Ağaç Dostu
|
İyi bakılırsa 3 yaşında verim vermeye başlıyor. Öbür zeytin cinslerine göre daha yavaş gelişiyor..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar fidanlarınıza şekil budaması yapın, 2.ci yaşını doldurduktan sonra. Şekil budaması yapmassanız ilerde hiç yapamazsınız. 2.ci yaşından sonra ana dallar kalınlıyor cami şeklinde olmuyor. Bilmeyenler içinde ben fidanlara yapıyorum fotosunu, foruma göndericem. Aşağıdaki fotoğraf budanmamış hali. Üsteki fotoğraftaki fidan 2 yaşında, alttaki olanda 1.5 yaşında alttakini yazın çekmiştim. Şimdi oda iki yaşında. Herkese iyi günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler
Alıntı:
Teşekkürler sayın Özcan. Arkadaşım yakında şekil budaması yaptıracak. Daha sonra bordo bulamacı atmasını söylerim. Yeni tesis edeceğim bbir zeytinlik için ayvalık cinsi zeytin fidanı arıyordum.Konuştuğum bir fidancı Ayvalık cinsinin çelikle üretilmediğini , ayvalık diye satılanların aslında gemlik olduğunu söyledi. Ayvalık zeytin fidanı ile gemlik fidanını nasıl ayırt edebilirim. Saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gemlik tipi ise orta kuvetli oval görünümüne benzer, yapraklada ise biraz tırtıllı olur. Benim arkadaşım fidancılık yapıyor. İsterseniz adresini verebilirim. Son olarakta domat zeytin tipi köklenmiyor ve aşılama yapıyorlar. Gövdesi delice oluyor. Ben hersene fidan alıyorum ayvalık tipi hepside hormonlo kökeniyor. Gözümle gördüm. Her denenlere inanma. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2007
|
Sayın dursunoz krom tankları İzmir Atatürk O.S.Bölgesi _Karşıyaka'da 2-3 firma yapıyor.Bildiğim kadarı ile 2 cinsi var;1-gazlı sistem,2-yüzer şamrelli sistem ikisindeki amaçta zeytinyağının hava ile temasını kesmsk.Hoşçakalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Melih Ayvalık zeytin tipi köklene biliyor. Neden aşı vuruyorsunuz açıklarmısınız. Siz biraz daha fidan yönünden geri kalmışsınız...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-02-2008
|
Manisa Akhisar ve İzmir Dikili
Merhaba forumdaki 15 sayfayı okudum ve gördüm ki epeyce bilgili ve ilgili insanların bulunduğu bir site olduğunu anladım. Bizde tam zeytin ekmek üzereyken dört ayak üzerine düştük sizlerin yardımına ihtiyaçımız var. Öyle ki; 1) Manisa Akhisar da 8,5 dönüm arazimize Edremit cinsi zeytin ekeceğiz. Zeytin aralığı bu cinsde en makbulu nedir ? Toprak oldukça verimli çorak değil düz ve taşsız bir arazi yapısı bulunmaktadır. Daha önceleri karpuz ve mısır yetiştiriyorduk. Ekim zamanı için ise soğuk havaların biraz geçmesini yani yakın zamanda ekmeyi planlıyoruz. 2) İzmir Dikili Agrobay Seracılık arkasındaki 16 dönüm arazimize de yine zeytin ekmek istiyoruz. Ancak orda ekim sonrası yardımcı olacak ve bakımlarını yapacak yakın çevresinden kişi veya kişiler bulamadığım için biraz erteledim. Bu bölge yakınında bulunan veya bilen kişiler ile irtibata geçmek isterim. Bölgeye çok uzak olduğumdan dolayı bakımı için yardımcı olacak kişi aramaktayım. Arazinin yanındaki seralar termal sulama yaparak seracılık faaliyetini sürdürmekte benim arazimde her hangi bir kuyu bulunmamaktadır. Muhtemelen sondaj yapılırsa aynı bölge olması itibariyle aynı termal suya ulaşmam mümkün. Bu su ile zeytin yetişir mi ve oraya dikeceğim en uygun ağaç nedir ? İlginize ve vereceğiniz bilginize şimdiden çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-01-2008
|
Alıntı:
İlginiz için çok teşekkür ederim. Oraya gittiğimde inşallah kolayca bulabilirim. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Arkadaşlar Zeytin ağaç budaması yaptım. Şekil budamasına dikkat edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafın devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Ağaçsever
|
budadığınız ağaçların üst tafından yani yandallar ortadaki dallar yani bıraktığınız bütün dalların hiç birinin tepesinden kesmediniz değilmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Ağaçsever
|
bir mühendis bize örnek budama gösterdi ağacın ortasını açtı ama meyva istiyormusun bu sene dedi.3 yaşındaağaçlar. ozaman üsten yani dalın tepelesinden yarım metre aşağıdan yan dalları kesti. tepeden vurma yaptı. doğru mu? bana yanlış geldi. ben ona ben böyle budamam dedim.ağaca acımayacan budanınca sen burda olma diyolar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2007
|
Sayın Özcan2007 tatlı aşı olarak bahsettiğim aşılar zaten köklenen aşılardır,trilye aşıları gibi.Bu tür aşıları her yerde bulabilirsiniz.Akhisar'da alışkanlık diyelim turplu yani deliceye aşılanmamış fidana fidan denmez.Fiyatları tatlı aşıya göre daha pahalıdır.Bu tercih meselesi.Aşılar arasındaki farkın ne olduğunu bu işi yapanve bukonuda eğitimi olan forumdaki arkadaşlar bize bilgi verirler umarım.Akhisar'da zeytin fidancılığı yapan cok insan vardır.Hoşçakalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Ağaç Dostu
|
Budanan dalları, ağaç sıra ortalarına yığtırtıyorum üstünden traktörle rotovatörle geçtiğimde parçalanıyor. Sadece 5 cm kadar sap parçaları kalıyor. iki avantaj sağlıyor., birincisi toprağa humus kazandırıyor. ikincisi ağaçların yaprakları yanmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-11-2007
|
Uzun zamandır siteye işlerimin yoğunluğu nedeniyle uğrayamamıştım.Mine Hanım yani meslektaşım tahmin etdiğim kadarıyla gerçekten tam bir uzman.Verdiği bilgilein hepsine bir meslektaşı oarak katılıyorum ve tebrik ediyorum. Ben Aydında çalışıyorum ve budamayla ilgili bir kaç kelime yazmak istiyorum. Zeytin ağacına yapılacak budama yöre yöre değişmektedir çünkü Aydındaki sıcaklık ile Balıkesirdeki sıcaklık ve diğer iklim değerleri oldukça farklı. Zeytin yüksek sıcaklıktan çok etkilenir ve çiçek silkmekten tutun dallar üzerinde yanık lekelerine kadar oldukça fazla zararlanmalar oluşur. Bu yüzden zeytin ağacının orta kısmını direk güneş ışınları gelmeyecek şekilde açmalıyız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme |
|
|