Manisa Akhisar ve İzmir Dikili
Merhaba forumdaki 15 sayfayı okudum ve gördüm ki epeyce bilgili ve ilgili insanların bulunduğu bir site olduğunu anladım. Bizde tam zeytin ekmek üzereyken dört ayak üzerine düştük sizlerin yardımına ihtiyaçımız var.
Öyle ki;
1) Manisa Akhisar da 8,5 dönüm arazimize Edremit cinsi zeytin ekeceğiz. Zeytin aralığı bu cinsde en makbulu nedir ? Toprak oldukça verimli çorak değil düz ve taşsız bir arazi yapısı bulunmaktadır. Daha önceleri karpuz ve mısır yetiştiriyorduk. Ekim zamanı için ise soğuk havaların biraz geçmesini yani yakın zamanda ekmeyi planlıyoruz.
2) İzmir Dikili Agrobay Seracılık arkasındaki 16 dönüm arazimize de yine zeytin ekmek istiyoruz. Ancak orda ekim sonrası yardımcı olacak ve bakımlarını yapacak yakın çevresinden kişi veya kişiler bulamadığım için biraz erteledim. Bu bölge yakınında bulunan veya bilen kişiler ile irtibata geçmek isterim. Bölgeye çok uzak olduğumdan dolayı bakımı için yardımcı olacak kişi aramaktayım. Arazinin yanındaki seralar termal sulama yaparak seracılık faaliyetini sürdürmekte benim arazimde her hangi bir kuyu bulunmamaktadır. Muhtemelen sondaj yapılırsa aynı bölge olması itibariyle aynı termal suya ulaşmam mümkün.
Bu su ile zeytin yetişir mi ve oraya dikeceğim en uygun ağaç nedir ?
İlginize ve vereceğiniz bilginize şimdiden çok teşekkür ederim.
|