Alıntı:
Sn. Nariel, aynı tarif, peynirsiz. Bir çay kaşığı da baking powder ekleyin, puf puf tadına doyamazsınız.( Ununu tavada yayılmayacak kıvamda ayarlayın.İki kaşık yardımıyla yağa bırakın ) Afiyet olsun. |
Sevgili Benol Hazaroğlu, teşekkür ederim.
Ne kabak kızartmasında ne de Patlıcanda yumurtayı kullanırım ama kabakda bu sefer deneyeceğim. |
2 Eklenti(ler)
Kabak çiçeği dolması zamanı geldi. Kabak çiçeklerini 3 gün biriktirdim. İki sıra dolma çıktı.
|
Ellerinize sağlık o ne güzel görüntü olmuş, ağzımın suları sel oldu :D
|
Dumanı üstündeyken fotoğrafladım :)
|
Bana bu kötülüğü yapmasaydınız iyiydi ama... :D
|
1 Eklenti(ler)
Kabak çiçeği kızartması. Çiçekleri koyu kıvamda krep hamuruna bulayıp kızartıyorsunuz.
|
sevgili sakagun çok yaşayın emi.
beni çocukluğumdaki yıllara götürdünüz. kızartmasını annem,de çok yapardı. oh şimdi sarımsaklı yoğurtla ne iyi gider şimdi, o. ellerinize sağlık afiyetle tüketin.. |
Ben de kayınvalidemden öğrendim. Ödemiş'te çok yapılırmış.
|
Elinize sağlık dolmalar ve kızartmalar harika görünüyor...
Geyve'ye de yolumuz düşmüyor ki :) |
Cicekleri nasil muhafaza ediyorsunuz?
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Market rafında poşetli satılan kabak çiçekleri eve gelir ve tencereye girmek için hazırlanırlarsa...
Eklenti 502930 Eklenti 502931 Eklenti 502932 Eklenti 502933 Eklenti 502934 |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 502935
Geriye kalan iş servis esnasında tabağımıza bir kaşık zeytinyağlı suyundan gezdirmek ve üzerine limon sıkmaktır. |
Oh oh mis.....
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
3 gündür çiçek topluyorum. Toplamda 68 çiçek var. Dolmasını yapmıştık ve güzel olmuştu. Sırada krepli kızartma var, muhtemelen yarın akşama yapılır.
Eklenti 509983 |
Alıntı:
Çiçekleri kullanacağınız zaman tek tek ayırın ve suyun altına tutun. |
Çiçekler kızartılırken biraz sıçrıyor. Dikkatli olun.
|
Bugün öğle vakti Yalova köylü pazarında kapanmış çiçekleri suya koyarsan açılır diyen köylüye inanıp dolma yapayım dedim, yırtık pırtık oldular ama inatla yine de doldurdum. Tadı fena olmadı ama epeyce uğraştım. Yani suya koyunca açılmıyormuş, bu da bana tecrübe olmuş oldu:)
|
Kabak çiçeklerinin kızartmasını bugün yaptık. Ev halkı tam not verdi. Bundan sonra toplanıp kızartılacaklar.
|
Sayın limon_sever, bahçenizdeki kara kabağın sanırım sütlü tatlısı yapılacak demiştiniz. Nasıl olduğunu merak ediyorum, yaparsanız onu da paylaşır mısınız?
|
Alıntı:
|
kabak kabuğu kavurması
Bütün tarifleri okudum herkes taze olduğu zamandan faydalanmış. Oysa ki her zaman kabak taze olmaz, dalın altına saklanırlar ya da pişirmeye fırsat olmaz kartlaşır. Bu o kart kabakların yemeği :D. Kart kabakların ( yenmeyecek kadar değil ama) dış kabuğu yarım santim kalınlığında soyulur sonra üst üste koyup makarna kıyar gibi 2- 3 mm kalınlığında kıyılır. Yumuşayıncaya kadar sıcak suda haşlanıp süzülür suyu sıkılır. Bol zeytinyağı ve bizim oranın olmazsa olmazı ( egede bir yer :D ) kaymakyağı karışımında kavrulur. İyice kavrulup kızarınca üstüne yumurta kırılır. İçine soğan isteğe bağlı sarımsaklı yoğurt ve körpe biber olmazsa olmazı afiyet olsun.
İçleri israf edilmez ince uzun dilinip kurutulur, mücver yapılır olmadı unlanıp kızartılır. Aynı tarif kabuğu dolma yapılan patlıcan içlerine de uygulanır. |
Annem yeşil kabaktan reçel de yapmıştı. Açık yeşil renkli ve taneleri şeffaf bir görüntüsü vardı kabak olduğunu anlayamamıştık. Bayramda tarifini alır yazarım denemek isteyenlere.
|
Alıntı:
Sütlü kabak tatlısının iki tarifini tatlı sınıfına giriyor diye şurada vermiştim. |
5 Eklenti(ler)
Yine başladık günde on-onbeş tane kabak toplamaya.... tabi müracaat Mutfak bölümü ve kabak yemekleri başlığı.
Keyifle okudum tekrardan, yeni yeni şeyleri de denemeye karar verdim ama çiçeklere pek yetişemiyorum. Gerçi Oğuz'a sıkı sıkı tembih ediyorum " çiçekliler varsa çiçeklerini bozmadan getir" diye ama aslında kabağa dönüşmeden olan çiçekler daha iyi olacak gibi. Kıbrıs'ta demet demet kabak çiçeği satılıyormuş ne güzel, İstanbul'da bulabileceğimiz marketler var mı? Hemen aklıma Makro geldi ama orada da yokmuş. Arkadaşımız sakagun'un yüklediği son kabak çiçeği dolması fotoğrafında kaldı aklım, ne de güzel görünüyor. Krep hamurunda çiçek kızartmasını da hiç duymamıştım, mutlaka denemeli. Elimdeki irice kabaklardan salata yaptım. Baktım ki yapan yok nasıl yaptığımı anlatayım, mutlaka bileniniz vardır ama bilmeyenlere faydası olur. Her zaman yenir, ister kızarmış ekmeğe sür ye istersen meze niyetine kullan. 1 kg kabak, kabuklarını soyup, parçalara bölünerek yumuşayıncaya kadar haşlanır. Daha sonra süzülmesi için kevgire alınır. Kabakları haşladığınız tencereye bir çay bardağı zeytinyağı, iki çay bardağı dolusu da un koyarak hafifçe kavrulur ama un sararmasın, göz göz olsun yeter. Süzülen kabakları blenderden geçirip, unun içine ilave et ve bir iki dakika daha kavur, sonra bırak iyice soğusun. Daha sonra bir veya birbuçuk komposto kasesi yoğurdun suyunu süz ve içine 4-5 diş dövülmüş sarımsak katarak sarımsaklı yoğurt elde edin ve bunu da soğumuş kabak püresine katıp iyice karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Kapaklı bir kapta buzdolabında muhafaza edin ve canınız istediğinde istediğiniz miktarda çıkartıp süsleyerek servis edin. (Daha sonra tekrar okuduğumda ilave etmek ihtiyacını duydum; kabakların çok iyi süzülmesi gerekir, çünkü ezdikçe suyu çıkıyor, hafifçe tahta kaşıkla bastırın ve tel süzgeçte çok iyi süzün koyu bir püre haline gelsin) |
4 Eklenti(ler)
afiyet olsun. |
Ben salatasını çiğden rendeleyerek veya rendeledikten sonra zeytinyağda öldürerek yapıyorum. Sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis ediyorum. İçine dereotu da ekliyorum.
Güler Hanım bugün sizin tarifinizi deneyeceğim. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024