agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni35Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-03-2011, 09:50   #91
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,651
Galeri: 2
Sayın memet

Bizim buralarda kabak ağda vardır. Yapılışı üstteki mesajlarda verilmiş yapılış tarifleri ile aynıdır.

1-Kireç mutlaka sönmemiş kireç olacak. Taş kireç.
2-Kabak lifsiz olacak.
3-Kabaklar 1.5-2 cm arası kalınlıkta olacak. Boy önemli değil.
4-12-16 saat arası kireç suyunda bekleyecek.

Kabak tatlısından değişen tek yeri;

Bütün bunlardan sonra Pekmez kaynatılırken pekmez ile birlikte kaynayacak.

Aynı çıtırlık ve pekmez tadı.

Sizin için bakayım isterseniz ama şu sıralar pek bulunmaz. Söz size bağ bozumunda pekmezler kaynatılırken göndereyim.
Eğer pekmez kaynatma toprağı iyise ve pekmez iyi kaynamışsa kaynadığı pekmez ile üstünü kapatırsanız yıllarca muhafaza edebilirsiniz.

Sayın Baki Berk Kayalar,
Yukarda söylediğim gibi eğer kabak dilimlerinin üzerini şerbet ile tamamen kapatırsanız uzun bir müddet saklayabilirsiniz. Ama pekmezde ki gibi olmaz. Halis pekmez uzun yıllar bozulmadan durabilir.

akçabardak beğendi.
Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2014, 08:28   #92
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,000
Galeri: 107
Sütlü Kara Kabak Tatlısı

1/2 kg kara kabak
700 gr süt
1 su bardağı toz şeker
1 avuç pirinç

Kara kabağı parmak kalınlığında doğrayıp tepsiye dizin. Üzerine pirinçleri serpin. Üzerine şekerli kaynar sütü dökün. 210 derece önceden ısınmış fırında 1 saat pişirin.
Fırında sütlaç tadında. Güllaç görünümünde. Favori tatlılarım arasına girdi.

Name:  IMG_0207.jpg
Views: 1017
Size:  46.1 KB

Tarifi şu siteden aldım. Deneme amacıyla yaptığımdan bu sitedeki ölçüyü azaltarak, yukarıdaki ölçülerde yaptım.

limon_sever, oz26 ve yağmur beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2014, 10:48   #93
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
1/2 kg kara kabak
700 gr süt
1 su bardağı toz şeker
1 avuç pirinç

Kara kabağı parmak kalınlığında doğrayıp tepsiye dizin. Üzerine pirinçleri serpin. Üzerine şekerli kaynar sütü dökün. 210 derece önceden ısınmış fırında 1 saat pişirin.
Fırında sütlaç tadında. Güllaç görünümünde. Favori tatlılarım arasına girdi.

Eklenti 507093

Tarifi şu siteden aldım. Deneme amacıyla yaptığımdan bu sitedeki ölçüyü azaltarak, yukarıdaki ölçülerde yaptım.
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Bizde kara kabakların meyve tutmasını bekliyoruz. Kara halini alınca koparıp hemen bu tarifi yapmayı düşünüyoruz.

sakagun beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2014, 11:27   #94
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,000
Galeri: 107
Bir de kayınvalidemin tarifi var. Tarifi yazayım, deneyince fotoğraflarım.

Kara kabağın kabuklarını soyun, küçük parçalara kesip az suda haşlayın. Yumuşayınca kabakları iyice ezin. İçine süt ve şeker katıp tencerede pişirin.

limon_sever ve Resulgur beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2014, 13:01   #95
Ağaç Dostu
 
ozanemre's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 277
Söz Konusu Kabaksa

Köy Sofrasından Kabak Tatlısı Fotoğrafları Paylaşılmalı

Eklenen Resimler
    
ozanemre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2018, 15:50   #96
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,425
Kara Kabak Tatlısı

Eski usul bir tarif olduğu söyleniyor.

Tencerede az su eklenerek 1 saat kadar pişirilen kara kabaklarımız. Fırın tepsisi üzerine çıkarılarak sıcak iken üzerine toz şeker atıp yeniyor. Biz biraz da ceviz ekledik bu kadar .

Name:  20181120_200049.jpg
Views: 108
Size:  49.3 KB

Güler, kaknus, Muda ve 1 kişi beğendi.
Resulgur Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2018, 14:19   #97
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,239
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Eski usul bir tarif olduğu söyleniyor.

Tencerede az su eklenerek 1 saat kadar pişirilen kara kabaklarımız. Fırın tepsisi üzerine çıkarılarak sıcak iken üzerine toz şeker atıp yeniyor. Biz biraz da ceviz ekledik bu kadar .

Eklenti 685492
Çok iştah açıçı görünüyor.

Resulgur beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2018, 14:43   #98
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-12-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 232
Galeri: 5
Kabak olsun her türlüsünü profesyonelce tüketirim açıkçası.

Resulgur beğendi.
elifaydin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2019, 20:23   #99
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,239
Galeri: 103
Bizde genelde yılbaşlarında kabak tatlısı pişirmek adettendir.

Bu sene Oğuz'un bahçede yetiştirdiği kabaklardan irice olanını kestik. Dörtte biri ile kabak çorbası, diğer bir parçası ile normal kabak tatlısı, bir kısmı ile kireç suyunda bekletilen kabak tatlısı yaptım kalan son parçayı da temizleyip derin dondurucuya attım.

Bu işlemleri yaparken de rahmetli annemin " deli kızın çeyizi" fıkrası aklıma geldi.
Deli kız evlenme hazırlığı yaparken bir top patiska almış. Hem gelinliğini, hem de ev için gereksinme duyduğu perdeleri, çarşafları, masa örtüleri ve aklına gelen her şeyi bu patiskadan yapmış. Benimki de o misal.....

Normal kabak tatlısını sık sık yaparım ve severek yeriz.
Söndürülmüş kireçte bekletilerek yapılandan hiç yememiştim ve hiç de denememiştim. Kabak bol olunca denemek istedim.
Forumda aradım ama bulamadım, tabii müracaat malina oldu.
İlk defa yapmama rağmen daha evvel tadını bilen eşime yedirdiğimde başarılı olduğumu öğrenince rahatlıkla misafirlerime ikram edebildim.

Onlar da çocuklar da çok beğendiler. Biraz el oyalayıcı ama bayağı lezzetli oluyor, dışı çıtır çıtır ama içi lokum gibi yumuşak oldu. Pırıl pırıl görünüşü de bayağı hoştu.

Name:  IMG_3809 (600 x 450).jpg
Views: 60
Size:  35.5 KB

Name:  IMG_3811 (600 x 450).jpg
Views: 58
Size:  62.3 KB


Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2019, 22:40   #100
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,425
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Bizde genelde yılbaşlarında kabak tatlısı pişirmek adettendir.

Bu sene Oğuz'un bahçede yetiştirdiği kabaklardan irice olanını kestik. Dörtte biri ile kabak çorbası, diğer bir parçası ile normal kabak tatlısı, bir kısmı ile kireç suyunda bekletilen kabak tatlısı yaptım kalan son parçayı da temizleyip derin dondurucuya attım.

Bu işlemleri yaparken de rahmetli annemin " deli kızın çeyizi" fıkrası aklıma geldi.
Deli kız evlenme hazırlığı yaparken bir top patiska almış. Hem gelinliğini, hem de ev için gereksinme duyduğu perdeleri, çarşafları, masa örtüleri ve aklına gelen her şeyi bu patiskadan yapmış. Benimki de o misal.....

Normal kabak tatlısını sık sık yaparım ve severek yeriz.
Söndürülmüş kireçte bekletilerek yapılandan hiç yememiştim ve hiç de denememiştim. Kabak bol olunca denemek istedim.
Forumda aradım ama bulamadım, tabii müracaat malina oldu.
İlk defa yapmama rağmen daha evvel tadını bilen eşime yedirdiğimde başarılı olduğumu öğrenince rahatlıkla misafirlerime ikram edebildim.

Onlar da çocuklar da çok beğendiler. Biraz el oyalayıcı ama bayağı lezzetli oluyor, dışı çıtır çıtır ama içi lokum gibi yumuşak oldu. Pırıl pırıl görünüşü de bayağı hoştu.

Güler hanım kac saat kireçli suda bekletip kaç saatte pişirdiniz?

SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Resulgur Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2019, 23:44   #101
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,113
Galeri: 762
Elinize sağlık Güler hanım, iştah açıcı görünüyor. Annem de yapardı, çok severdim, öğreneyim dememişim.


Alıntı:
Dörtte biri ile kabak çorbası,
Ben çorbaya takıldım. Mümkünse tarif alabilir miyiz?

efeege beğendi.
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2019, 06:50   #102
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,239
Galeri: 103
Sevgili Resulgur, bir topak yaklaşık 300-400 gr. taş gibi olan kireci bir tencereye koyup üzerine 5 litre su koyarak bir gün bir gece beklettim yani sönmüş kireç elde ettim.
Kireç kaymak gibi dibe çöktü, üzerindeki berrak suyu hafifçe kepçe ile hiç bulandırmadan büyükçe bir kavanoza aldım. (Bu suyu 15-20 gün buzdolabında muhafaza edebiliyormuşsunuz)

Kabak dilimlerini kireçli suda 24 saat beklettim.

Ertesi günü kabakları tek tek yıkarken kabaklar taş gibi sertti. Kabak dilimlerini ova ova en az 4-5 kere yıkadım. Kabakları yine bir tencere içindeki soğuk suda bir, birbuçuk saat bekletip hazırladığım şerbetli suda üçbuçuk - dört saat kısık ateşte pişirdim.

Zekoş, Muda, efeege ve 1 kişi beğendi.

Düzenleyen Güler : 04-01-2019 saat 12:43
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2019, 06:51   #103
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,239
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi Durul Mesajı Göster
Elinize sağlık Güler hanım, iştah açıcı görünüyor. Annem de yapardı, çok severdim, öğreneyim dememişim.




Ben çorbaya takıldım. Mümkünse tarif alabilir miyiz?
Tabii başlık açayım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019