View Single Post
Eski 04-01-2019, 05:50   #102
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Sevgili Resulgur, bir topak yaklaşık 300-400 gr. taş gibi olan kireci bir tencereye koyup üzerine 5 litre su koyarak bir gün bir gece beklettim yani sönmüş kireç elde ettim.
Kireç kaymak gibi dibe çöktü, üzerindeki berrak suyu hafifçe kepçe ile hiç bulandırmadan büyükçe bir kavanoza aldım. (Bu suyu 15-20 gün buzdolabında muhafaza edebiliyormuşsunuz)

Kabak dilimlerini kireçli suda 24 saat beklettim.

Ertesi günü kabakları tek tek yıkarken kabaklar taş gibi sertti. Kabak dilimlerini ova ova en az 4-5 kere yıkadım. Kabakları yine bir tencere içindeki soğuk suda bir, birbuçuk saat bekletip hazırladığım şerbetli suda üçbuçuk - dört saat kısık ateşte pişirdim.


Düzenleyen Güler : 04-01-2019 saat 11:43
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön