agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebze Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/)
-   -   Kabak Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/2317.htm)

papatyam 11-07-2008 12:00

İç malzemesini kıymalı da yapabilirsiniz o da güzel oluyor.

Güler 11-07-2008 14:57

Sevgili zeonka, size ne kadar teşekkür etsem azdır. Dün bahçeden toplanan kabaklardan bugün ne yapayım diye düşünüyordum.
Sevgili arkadaşlar gak kabak guk kabak yemekten canım çıktı. Oğuz, kendi yetiştirdiği için, hiç gıkı çıkmadan yiyor. Ben se bıktım valla. Seneye, kabak ekermiyim bilemiyorum. Haftanın hemen hemen bütün günü kabak yemeği mevcut evde. Yok kabak dolması (etli), yok mücver, kabak kalye, kabak graten, kabak kızartma, kabak salatası, kabak zeytinyağlı.
Başka ne çeşidi var bilen var mı?

Güler 11-07-2008 14:59

Hııı, unuttum bir de kabak sote var......

papatyam 11-07-2008 15:12

Benim yaptığım bir yemek var, aynı zeytinyağlı nın tarifi gibi sadece kıyma var bunda, dolma gibi oluyor tadı, kıyma ve soğanı kavuruyorum çok az salça küp küp doğranmış patates ve ve kabakları ekliyorum az da su ilave ettim mi tamam dır.

Adalet Yağcı 11-07-2008 15:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 257835)
Hııı, unuttum bir de kabak sote var......



Sevgili Güler,
Henüz yeni bir üyeyim ama sizin o muhteşem bahçenizide görme fırsatım oldu, tabi siteye yüklenmiş fotğraflardan.

Kabak konusunda benimde bir fikrim var;
Bence en çok türlüye yakışıyor kabak, kıymalı oturtmasıda güzel olur, üzerine hafif sarmısaklı yoğurtla çok iyi gider :eek::eek::eek:
Size bol çiçekli günler diliyorum...

papatyam 11-07-2008 15:20

Bir bakın isterseniz :) http://www.nepisirsem.com/YemekTarif...px?yemek=Kabak

çilek_2 11-07-2008 15:57

Kabaklı böreği unutmayın. Yanında ayranla iyi olur.

malina 11-07-2008 16:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 257834)
Haftanın hemen hemen bütün günü kabak yemeği mevcut evde. Yok kabak dolması (etli), yok mücver, kabak kalye, kabak graten, kabak kızartma, kabak salatası, kabak zeytinyağlı.
Başka ne çeşidi var bilen var mı?

Kış çorbaları ve pilavları için kuruttun mu?

Ben başladım :)

Güler 11-07-2008 16:20

Sayın Malina, kabakdan artık gına geldi derler ya, o yüzden kışa hiç hazırlık yapmayı düşünmüyorum.
Buyrun siz devam edin, arzu ederseniz size bir koli de gönderebilirim, çiçekleri de üzerinde hani.

zenfree 13-07-2008 22:28

Güler Hanım sizin yazdıklarınızı okuyunca " kabak tadı verdi" deyiminin anlamını daha iyi anladım.;)

Koyu yeşil 14-07-2008 09:05

Güler Hanım, sabah erkenden toplanan kabak çiçeklerinden zeytinyağlı dolma yaparlar Ege'de...

Güler 14-07-2008 11:06

Evet, sevgili Koyu yeşil, dün arkadaşımız Ferda Ülkümen de bunu önerdi. Ben de bir zamanlar merak ettiğim için, Buket Aknar'dan öğrenmiştim. Ama şimdilerde bu işe girişeceğimi hiç mi hiç sanmıyorum. Hem bahçe işerim yoğun, hem de artık kabak görmek istemiyorum. Laf aramızda, acaba ne zaman köklenecekler diye merakla bekliyorum.

Güler 14-07-2008 11:08

Sevgili zenfree sana kocaman bir BRAVOOOO!

çekirdek 15-07-2008 02:03

"Kabak tadı verdi"ye, kelimelerin mecazi olmayan gerçek anlamlarına karşılık gelen bir yemek te var biliyor musunuz? Egede.
Uzun uzun tarifini yazmayacağım çünkü eminim yapmayacaksınız ya da yemeyeceksiniz. Ben çocukluğumda severek yerdim ama son yediğimde bana da ağır geldi. Et ve şeker..

Tatlı kabak dolması. Kabak kıymalı pirinçli, maydanozlu bildiğimiz şekilde dolduruluyor. Pişirme suyu olarak şekerli su kullanılıyor, şekerli bir yemek oluyor. (Güler, onca kabaktan sonra sen bunu okumamış ol..)

Kiraz 15-07-2008 07:00

Biraz farklı bir tarif, ne zamandır yapmamıştım, bu sayfayla hatırladım:

Bir miktar pirinç yumuşayıncaya kadar haşlanır.

Kabaklar minik küpler halinde doğranır, soğan, tuzla beraber az yağda biraz pişirilir.
İçine,zeytin yağı, peynir, dereotu, kırmızı pul biber, nane ve diğer yakıştıracağınız baharatlar atılır.

Tüm malzeeme karıştırılarak fırın tepsisine konur, kabakların iyice piştiğine emin olununca çıkarılır.


Pirinç miktarını, isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Ben az koymayı tercih ediyorum ama kabak sevmeyen çocuklar için biraz arttırılabilir.

Mine Pakkaner 17-07-2008 13:53

  • Kabakları halka halka ince (3-4 mm gibi) dilimleyin, hatta hafif verev keserseniz dilimler elips şeklinde olur.
  • Bir poşete un ve tuz koyun. Dilimleri bu karışıma atın,torbanın ağzını kapatıp çalkalayın.
  • Un ve tuza güzelce bulanan dilimleri torbadan çıkarın elek üzerine koyun, hafifçe silkeleyerek unun fazlasını uzaklaştırın.
  • Bir tepsinin tabanına ucu kesilmiş bir sarmısağı, tepsiyi cilalar gibi güzelce sürtün (yağlamayın).
  • Sonra kabak dilimlerini tepsiye balık pulu gibi birbiri üzerine hafifçe gelecek şekilde sıra sıra dizin.
  • Üzerine salataya döker gibi zeytinyağını gezdirin.
  • En son kırmızı biber serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırına verin.
  • Üzeri nar gibi kızarıncaya dek fırında tutun.
  • Sıcak servis yapın.

Kiraz 17-07-2008 17:16

Mine Hanım, kızartma yapmadığımız için verdiğiniz tarifin benzerini ben de yapıyorum, çok pratik ve çok güzel oluyor. Sarımsağı tepsiye sürmemiştim deneyeceğim.

Kabuklarıyla beraber bütün sarımsağı ikiye bölüp, kesik kenarlar aşağıda kalacak şekilde kabakların arasına koyuyordum.
Kabakların yapışmaması için yağlı kağıt kullanıyorum.
Unlayarak yapmıyorum ama eminim unlusu daha da lezzetlidir.

Mine Pakkaner 17-07-2008 17:38

Bu leziz ve evimizde sürekli yapılan bir tarif. Denemenizi öneririm :)

m ü g e 18-07-2008 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 257834)
Haftanın hemen hemen bütün günü kabak yemeği mevcut evde. Yok kabak dolması (etli), yok mücver, kabak kalye, kabak graten, kabak kızartma, kabak salatası, kabak zeytinyağlı.
Başka ne çeşidi var bilen var mı?

Merhaba. Kabaklı keki unutmuşsunuz:) Bu kadar tuzlu çeşidini yaptıktan sonra tatlısını da yapmak gerek :D

malina 18-07-2008 14:45

Bir arkadaşın yazdığı tarif vardı. Fırında kızartıyordu

Rendelenmiş kabak + mısır unu + un + yumurta + tuz + çok az sıvı yağ

Biraz ekleme yaptım. Bu karışımı, 0,5-1 cm incelikte ve yuvarlak formda hazırlayıp, fırında kızartın. Bu malzemeyi pizza hamuru olarak kullanın. Üzerine istediğiniz pizza karışımını ekleyip, kısa bir süre daha fırınlayın. Benzer sürede pişecek malzemeyi bir arada kullanırsanız iyi olur.

malina 18-07-2008 14:47

Kabak kızartmasını, yoğurtla değil; limon + sarmısak sosu dökerek yemeyi deniyor musunuz?

malina 18-07-2008 14:50

Unu su ile, boza benzeri (biraz daha koyu) bir bulamaç haline getirin. Biraz tuz ekleyin.

Kabağı boylamasına büyük parça halinde kesebileceğiniz en ince dilim halinde kesin. 3-4 mm kalınlık gibi...

Kabakların her iki yüzünü, un bulamacına batırıp, bol yağda kızartın. Çıtır çıtır bir yiyecek olacaktır. O öğün yiyeceğiniz kadar kızartın. Bekleyince yumuşuyor.

çilek_2 18-07-2008 19:24

Merhaba
Kabaklı keki de ben yazayım. Ayşe Tüter'in tarifidir.

KABAK ÇİÇEĞİ
3 yumurta
1 bardak şeker
1/2 bardak sıvıyağ
1/2 bardak süt
2 kabak (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
vanilya
kabartma tozu
3 bardak un
1 çaybardağı ceviz
1 çaybardağı üzüm

Kek hazırlanır.
Ceviz ve üzüm eklenir.
Kek kalıbına konur.
Fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

cemo 18-07-2008 22:22

Sevgili Malina,patates kızartmasını da limon+sarımsakla deneyin.Süper oluyor(kabağın arasına patates i soktum kusura kalmayın)

sakagun 21-07-2008 07:22

Gülriz Sururi'den
3 soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp geniş bir tencerenin dibine dizin.
2 büyük domatesi dilimleyip soğanların üzerine yerleştirin.
En üste de ortadan ikiye bölüp 2 parmak kalınlığında kestiğiniz 1 kg kabağı koyun.
Üzerine tuz, 8 diş sarımsak ve zeytinyağı döküp orta ateşte hiç su eklemeden pişirin. Servis yaparken üzerine bol dereotu serpin.

En sevdiğim kabak yemeklerinden biridir. Yapımı çok kolay, çabuk pişiyor ve çok lezzetli. Soğuk olarak yemenizi tavsiye ederim.

limon 21-07-2008 16:53

Azıcık pirinç koymuyor muyuz?

Kiraz 21-07-2008 17:34

Yukarıdaki Gülriz Sururi tarifinin çok benzerini yapıyorum ama benimkinde domatesler kabakların üstünde oluyor, çok az da şeker ilave ediyorum. Pirinç ilave etmiyorum.

Kabağı kendi yetiştirenlere özellikle tavsiye ederim. Taze kabağın tadını çok iyi alıyorsunuz.

m ü g e 21-07-2008 19:38

Bende yapıyorum aynı tarifi, pirinç konulmuyor. Miktarını göz kararı ayarlayarak yapıyorum. En alta yarım ay şeklinde soğan koyuyorum üzerine kabak ve sarımsak kabağın üzerine de bol domates koyuyorum. Tuz, çok az şeker ve zeytinyağı ilave edip pişiriyorum. Tencere fazla derin olmayıp geniş bir tencerede olursa daha kolay pişiyor. Gerçekten lezzetli bir tarif oluyor.

neconeco 21-07-2008 20:04

selam arkadaşlar kabak tadı vermeden ))) kireçli kabak tatlısı tarifini ve bilen varmı acaba rahmetli anenem yapardı.. fakat günümüzde bilen yok.

sakagun 22-07-2008 07:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 260972)
Azıcık pirinç koymuyor muyuz?

Bu tarifte pirinç yok limon. Ama denenebilir.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024