09-01-2015, 10:34 | #541 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Katılıyorum sayın pria, ben de çorba, yemek, salata mutlaka bulunduruyorum. Özellikle de saplarına bayılır, salatalara doğrarım. Yalnız şimdi Güler abla veya malina beni kulağımdan tutup kahveye atabilir Napiyim, mutfakta sohbetin de tadı ayrı |
09-01-2015, 13:33 | #542 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,340
|
Bu gün biz de de mantı var . Benimkiler de hazır sayılır arkadaşım yapıyor. Kayseri mantısı değilse de bol etli Kars mantıları yiyoruz sayesinde. Sn pria sizin yemek de portakallı kereviz sanırım. Ben de yaparım bol zeytinyağı ve portakal suyuyla ama ayva koymam. Düzenleyen uyap : 09-01-2015 saat 13:35 Neden: eksik mesaj |
09-01-2015, 15:47 | #543 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
Alıntı:
Deneyin, bir daha ayva koymadan yapmazsınız ) Yarım kilodan fazla kereviz + sapları +700 gram patates + bir iki adet küp kesilmiş havuç + bir büyük ayva + bir portakalın suyu ve püresinden oluşan zeytinyağlı yemek.. |
|
09-01-2015, 17:11 | #544 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
Eşim ''amma görgüsüz adamsın, böyle şeylerin fotoğrafı çekilir mi'' diye söylenirken çekiverdim bu akşam ki soframızı.. Bu akşam soframız baya bi zengin..Biz çok pahalı şeylerden yemekler yapmayı pek sevmeyiz..Hep az maliyetli olanları tercih ederiz.. Soframızı tavuk butlu tel şehriye çorbası, kereviz yemeği, her akşam olduğu gibi organik elma sirkesi ile yapılmış lahana turşusu ve çiğ kırmızı pancar ile peynir helvası süslüyor.. Kolaylık olsun diye yemek yerken sordum nasıl yaptığını.. Önce soğanla havuçları zeytinyağda öldürüyor..Sonra sıcak su ilave ederek kerevizleri ve portakal parçalarını 10 dakika kadar pişiriyor, sonra patatesleri koyuyor en son kapatmaya 5 dakika kala yine sıcak su ve kereviz yapraklarıyla ayvaları ilave ediyor..Bu yemekte salça kullanmıyor. Bakınız.. Bizim tabak takımımız 25 yaşında..Çatal bıçak 39 yaşında.. Antika gibi hayatımız var yani ) Ben gideyim şu peynir helvasının başına.. Bu helvayı mutlaka deneyin derim..kilosu gariban işi 10 lira..Tekirdağ/Malkara yapımı..Felaket bol peynir var içinde..TAT-BAK'larda satılıyor.. |
09-01-2015, 17:17 | #545 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
Siz Gülsever'e bakmayın..Bana kızsa da, ilginizi çeker ve beğenirseniz onun sade ve basit yemeklerinden yine bahsederim sizlere.. Çok mütevazi olduğu için iyi yemek yaptığı iddiası hiç yoktur.. Ama Allah için çok titiz ve temizdir yemek konusunda.. Alıştım onun bu titizliğine..Ben de artık kolay kolay başkasının yemeğini pek yiyemem.. Pazar günü köye gideceğim..Evde anamın bakıcı kadını olduğu halde kendi yemeğimi kendim yaparım.. |
09-01-2015, 17:18 | #546 |
Moderatör
|
O zaman sevgili Aysel Yavuz sık sık Mutfak başlığına uğrayın, hem de arkadaşımızı da sevindirmiş oluruz. |
09-01-2015, 17:27 | #547 |
Moderatör
|
Sayın pria ben de aynen sizin gibi hemen fotoğraf makinesine sarılınca eşim " ayıp yaaa" der ama ben dinlemem. Ben zeytinyağlı kerevizi böyle pişiriyorum. Bu ayvasız, bazen de portakal suyu ve ayva parçaları ilave ederim o daha de leziz olur. Kereviz Yemekleri |
09-01-2015, 18:32 | #549 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
...Özellikle kereviz sapında bulunan ve kerevize kendine özgün aromasını veren “phthalide” adlı bileşenin kasları ve damarları rahatlatarak kan akışını kolaylaştırdığı bilinmektedir. Phthalide, aynı zamanda stres hormonu olan “catecholamine”nin üretiminin azalmasına yardımcı olarak, bu hormonun damarlarda neden olabileceği büzülmeyi önler. ...Kereviz suyu, sakinleştirici ve kasları rahatlatan etkisiyle uyku problemi olanlara önerilen sebzeler arasında yer almaktadır. Kerevizin Faydaları Kerevizi sevseydin belki şimdi moralin daha iyi olurdu Cumhur Bey.. Ben stresli günlerimde hiç ihmal etmem kerevizi ) |
09-01-2015, 20:15 | #551 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Az limon suyu ile muamele edilmiş kereviz rendesine süzme yoğurt, sarımsak dışında biraz da ceviz eklemeyi deneyin |
09-01-2015, 23:42 | #552 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Beylerin yemek tarifleri vermesi maşallah ne kadar güzel... Sayın pria, Gülsever Hanım'ın ellerine sağlık, çok güzel görünüyor yemeğiniz hele çorbanın kokusunu bile duydum, harika. Size de afiyet olsun. |
10-01-2015, 12:43 | #555 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Mutfak ne güzel şenlenmiş, herkes hoşgelmiş Kerevizin yaprakları bolsa ne yapacağımı bilemezdim, komşu teyzemin önerisi ile kağıt havlu üstünde radyatörün üzerine koyuyorum, kuruyunca ufalayıp tuzla karıştırıyorum. Sonra çorbalara, ezmelere, pilav ve salatalara.. Kerevizin yeri bende özeldir, oğluma kereviz yesin diye bir kereviz şarkısı bile yapmıştım, yukarıda sayın Cumhur Tonba'nın dizelerine benzer şekilde başlıyordu |
12-01-2015, 08:18 | #556 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,340
|
Günün ilk menüsü benden olsun. Kuru fasulye ,pilav, turşu ilave olarak yoğurt ve soğan olabilir. Kuru fasulyeyi ilk defa internette gördüğüm bir kaç tarife uyarak sütle ıslattım bakalım sonuç farklı olacak mı. |
12-01-2015, 08:39 | #557 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 978
|
Merhaba bugünkü menüm Tavuk suyu çorba Kereviz yemeği (Sevgili Pria'dan özenip yaptım) Yoğurtlu sarımsaklı kereviz sapı salatası tavukgöğsü muhallebi |
12-01-2015, 09:03 | #558 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Pişireceğim zaman hiç evvelden ıslatmadan doğrudan buzlu buzlu haşlayıp (düdüklüde altı dakika yetiyor) süzüyorum. İç malzemeler de hazırsa, benim kuru fasulye pişirmem onbeş dakikada oluyor. Kime versem çok lezzetli olduğunu söylüyor, biz de artık hep bunu tüketiyoruz. Köyde adına Balaban veya süt fasulye diyorlar. |
|
12-01-2015, 09:09 | #560 |
Moderatör
|
Yarın yine saatlerce dişçide olacağım için de yarınki menüyü de hazırlıyorum. Yine derin dondurucuya istiflediğim taze Ayşekadın fasulye, kıymalı pişireceğim Pilav (bugünden kalır) Yanına bir de cacık yaparsam o iş de aradan çıkar. |
12-01-2015, 09:28 | #561 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Tavuklu erişteli çorba Pazı sarma Narlı kırmızı kinoa salatası Yeşil salata |
12-01-2015, 09:37 | #562 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 978
|
Kinoayı bulup bende denemek istiyorum Özlem hanım. Bir çok faydasını okudum ama denemek kısmet olmadı. Ayrıca migren tedavisinde bile öneriliyormuş içinde bulunan magnezyum damarları rahatlatıyormuş. Sanırım kısır gibi yapılıyor salatası. Yanılıyor muyum? |
12-01-2015, 10:45 | #563 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Kısır ya da tabule gibi yapabilirsiniz, öyle de yapıyorum güzel oluyor. Ben bugün evde yaptığım taneli hardalla bir sos hazırlayacağım, kinoanın hafif buruk bir tadı olduğundan belirgin soslarla daha iyi olduğunu düşünüyorum. |
13-01-2015, 20:44 | #564 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,340
|
Oo yemek saati geçti ama kimse yazmamış bu gün. Neyse ben yazayım sucuk-ekmek . Temizlik vardı bu gün. Kuru fasulyeyi de ikinci öğün yemek istemeyen oburikse ergeniks de uyunca akşam yemeği sucuk ekmek oldu |
13-01-2015, 21:06 | #565 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Ben dünden kalanların yanına zeytinli adaçaylı makarna yaptım, onun için de yazmadım. Perşembe büyük misafir var, enerji toplamam lazım. |
14-01-2015, 21:45 | #566 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
bu gün tavuk suyu çorba sebzeli makarna fırında yaptım |
15-01-2015, 08:43 | #567 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas
Mesajlar: 3,492
|
Güveç Pilav Turşu |
15-01-2015, 17:06 | #569 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Sobanın üzerinde pişmiş sucuklu kuru fasulye (ev kokuyor ama değer ) bol tuzlu pirinç pilavı (nasıl oldu anlamadım) Yanına turşu düşünmüştüm ama pilav aşırı tuzlu olunca salata olması daha doğru olur diye düşünüyorum. |
15-01-2015, 17:13 | #570 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Soy, doğra bitiremedim. Kıymalı kereviz yemeği, şehriyeli bulgur pilavı, yoğurt. |
Etiketler |
menü, ne pişirsem |
|
|