12-06-2011, 10:49 | #247 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
|
Arkadaslar bugün Avusturya`da Babalar Günü. Esim cok sevdigi icin bugün ona kiymali börek acacagim. Bunun yanina yakisir bir menü fikri verebilir misiniz? Mücver ve salata ya da cacik ilk aklima gelenler ama belki daha yaratici bir fikri olan vardir. |
08-07-2011, 16:04 | #248 |
Moderatör
|
Sanki hiç işim yokmuş gibi mutfaktada en el oyalıyıcı işlere girişiyorum. Evvelki gün bahçeden topladığım asma yapraklarından koca bir tencere etli yaprak dolması sardım. Gönen pazarında gördüğüm güzel bamyalar ve dolmalık biberleri de yüklenince onları da pişirmek zorunda kaldım. Dün akşam da zeytinyağlı biber dolmasını pişirince yine bahçe çiçeklerine müracaat etmem gerekti, çünkü dolmaları süslemek adet haline geldi artık. (sadece süslenmesi değil tadı da güzel oldu) Sizlere de ikram etmek istiyorum. B u y r u n a f i y e t o l s u n. |
14-07-2011, 15:47 | #249 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-06-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 31
|
yemek
arkadaşlar ben bu konu başlığına bayıldım. bazen aptal aptal düşünüyorum ne yemek yapsam diye. hoş şimdi kızımın bakıcısı yemek yapıyor ama ona da ben söylüyorum bugün bu yemeği yapalım diye. hafta sonları mutfak beni bekliyor ****** ve birde yemeklerle arası pek iyi olmayan kocam var . o yemek yerken sinir oluyorum. bir lokmacık yemek yiyor. bugün bizdeki menü; zeytinyağlı biber dolma kahramanmaraş usulü tarhana çorbası patates salatası ve yoğurt |
09-09-2011, 14:38 | #251 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-06-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 31
|
arkadaşlar merhaba bugün değil ama ben yarın ki menümü sizinle paylaşmak istiyorum şehriye çorbası çiğ köfte salata cacık turşu yalnız bizim çiğ köfte biraz tartışmalı . yemeğe eşimin yeğeni ve ailesi gelecekler. ben diyorumki çiğ köfte kuzu kıymadan onlar diyorki dana kıyma . neymiş kuzu kokarmış. oysa kıyma baharatlarla uzun süre yoğrulduğu için herhangi bir koku kalmıyor üstelik çiğ olan et yoğrulma esnasında bir nevi elin sıcaklığı ve baharatların rolüyle pişmiş sayılıyor. bizim oralarda çiğ köfte hep kuzu kıymayla olur dana kıymanın ekşimtrak bir tat verdiğini hissediyoruz. neyse sonuçta bayanlar kazandı . biz köfteyi kuzu kıymadan yapacağız) |
09-09-2011, 15:27 | #252 |
agaclar.net
|
Enteresan. Biz yemeğin yanında ya salata, ya cacık ya da turşu yeriz. Hepsini aynı anda sofrada bulundurmanız çok değişik geldi. Benim yemeklerimse zeytinyağlı bamya, patlıcan oturtma ve domatesli makarna. Cacığımız da var. Tatlımız da dünden mevcut; revani. |
10-09-2011, 10:01 | #254 |
Moderatör
|
Ben de zeytinyağlı bamya yaptım. Dün akşam misafirlerimiz gelecekti ama evin kızı hastalanınca onlar için yaptığım fesleğenli makarna bugün bize kaldı. Yanına bir çorba ilave edebilirim. Tabii üzümlerimiz de bahçeden. Geçen gün sardalyaları asma yaprağına sararak mangal yaptık, nefis olmuştu. Tam da sardalya zamanı, kaçırmayın derim. |
11-09-2011, 16:57 | #257 |
Ağaç Dostu
|
Bugü ne pişirelim. Güzel bir başlık inanın. Keşke herkes bu soruyu sorma imkanına sahip olsa. Bugün ne pişrebilirim diyenler ne yazık ki çoğunlukta. Birazda bu gibi durumda olanlar için alternatif tarifleriniz var mı acaba? |
11-09-2011, 18:32 | #258 |
Moderatör
|
Ne yesadüf. Ben de bugün bulgur pilavı yaptım. Domatesli bulgur pilavının içine malina'nın kurutulmuş sebzelerinden 2 kaşık atıyorum çok lezzet veriyor. Yanında cızbız köfte ve cacık vardı. Sevgili Cumhur Tonba, bahçede kavun veya karpuz varsa birkaç yufkadan yapabileceğin sigara böreği ile çok güzel gidiyor. |
12-09-2011, 15:45 | #260 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-06-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 31
|
Alıntı:
yemek çiğ köfte olunca ne salatasız ne de turşusuz gidiyor vallahi malum acıdan ağzı yananlar için de cacık iyi bir alternatif |
|
05-11-2011, 17:24 | #268 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 568
|
somon ,salata,deniz börülcesi yaptım |
06-11-2011, 16:23 | #269 |
Ağaç Dostu
|
Baharda olabilir. Sezonu kapattım. Nisan da gelsem olur mu? Sucuklu Kuru Fasulye Sebzeli Bulgur Pilavı Salatalık+Süzme Yoğurt Cevizli Baklava |
Etiketler |
menü, ne pişirsem |
|
|