agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-11-2008, 19:16   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Mutfak bölümüne çeki düzen verelim mi?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dedem Mesajı Göster
Forumun bu bolumunde yapilan yemek sohbeti cok guzel... 'Bu gun ne pisirmeli' derdine care oldugu belli.. Ayrica yemek sohbeti her zaman guzeldir...

Ancak su elestiryi yapmadan gecemeyecegim...
Burada verilen yemek tarifleri ayni zamanda ilgili bolumlere de tasinsa daha iyi olmaz mi?
Ornegin tarifi verilen yemek yoreselse burada kaliyor... Yoresel yemekler bolumune konmuyor... Tursuysa tursu yapimi bolumune konmuyor... Burada verilen arifler burada kaybolup gitmiyor mu?
Mutfak bölümünü ayrı bir ana kategori yapıp, alt kategoriler ekleyelim mi? Sadece sebze yemekleri yazalım diyorduk ama çoktan deldik bu kuralı... Hiç olmazsa işe yarar bir bölüm olsun, aranan kolay bulunsun...

Sizce de uygunsa, alt kategorileri belirlemek gerekecek. Ama çok abartmamak, yakın olanları aynı kategoride toplamak gerek...

  1. Sebze Yemekleri
  2. ?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 19:25   #2
Ağaç Dostu
 
Minem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-09-2008
Şehir: İstanbul-Beylikdüzü
Mesajlar: 573
Galeri: 12
Bitkilerle alakası yok ama bence ****** et yemekleri eksikliği var.

Minem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 19:28   #3
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
2. Meyveli tatlar
3. Bakliyat yemekleri

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 21:15   #4
Ağaç Dostu
 
füsunANK's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,391
Galeri: 49
Reçeller / Şuruplar

füsunANK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 21:52   #5
Ağaç Dostu
 
Sinan9's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2006
Şehir: İstanbul&Yalova
Mesajlar: 105
Galeri: 11
Zeytinyağlılar, salatalar, soslar.

Sinan9 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 21:57   #6
Ağaç Dostu
 
Sinan9's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2006
Şehir: İstanbul&Yalova
Mesajlar: 105
Galeri: 11
Çorbaları unutmuşum.

Sinan9 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 21:59   #7
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Deniz ürünleri de koyma şansımız var mı?

Bu durumda kümes hayvanları, tavuk ta gücenir....

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 22:01   #8
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Hamurişleri...

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 22:08   #9
Ağaç Dostu
 
Sinan9's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2006
Şehir: İstanbul&Yalova
Mesajlar: 105
Galeri: 11
Yöresel yemekler, osmanlı mutfağı ve dünya mutfağı gibi bölümlerde hoş olur.

Sinan9 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 23:33   #10
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Aperatifler, içecekler, kahvaltılıklar...Bence mutfakla ilgili herşey olsun...Çok sevdiğim 2 şey en sevdiğim forumda biraraya gelsin, yipppuu

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 23:57   #11
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
1. Sebze yemekleri,
2. Et yemekleri,
3. Balık yemekleri
4. Diğerleri

Bence bu sınıflamaya hepsi girer.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2008, 00:59   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
İçecekler de olmalı.

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2008, 01:02   #13
Ağaç Dostu
 
Arzu Kasapoğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,813
Galeri: 256
Mezeler, salçalar, kurutulmuş yiyecekler, konserveler, turşular...

Arzu Kasapoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2008, 02:04   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Forumun Mutfak: otlar, sebzeler, meyveler bolumunu basliklar halinde tek tek inceledim... (Herhangi bir yemek sitesiyle boy olcusebilecek bir dolulukta oldugunu gordum...) Olasi yemek tarifler neler olabilir onlari dusundum; ortaya soyle bir siralama cikardim..

Corbalar
Salatalar
Mezeler
Soslar
Sebze yemekleri
Dolma ve sarmalar
Zeytinyagli yemekler
Kirmizi Etli yemekler
Tavuk yemekleri
Kebaplar-izgaralar
Kofteler
Sakatatlar
Deniz Urunleri
Yumurta agirlikli yemekler
Plilavlar
Makarnalar
Tatli Hamur isleri-kurabiyeler-kekler
Tuzlu Hamur isleri-borekler=Ekmekler
Sutlu tatlilar
Yas pastalar
Diger tatlilar
Receller-marmelatlar
Tursular
Alkollu icecekler
Alkolsuz icecekler
Yoreye gore (Yoresel) yemekler

Bir ana kategori olusturup alt bolumlere de bolebiliriz.
Ornegin:
A-Hamur Isleri
a- Biskuviler-Kurabiyeler-kekler
b- Borekler- pogacalar
c- Ekmekler

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2008, 07:18   #15
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Dedem çok güzel olmuş yaptıgınız sınıflandırma


Düzenleyen ebrub : 13-11-2008 saat 09:24
ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2008, 08:16   #16
Ağaç Dostu
 
Baobab's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 361
Günaydın herkese!

Bence "Özgün Denemeler" diye ayrı bir bölüm olsa ve orada, türü farketmeden, üyelerin sadece kendilerinin geliştirdiği, tercihen balkon ya da bahçelerinden gelenlerle hazırladığı tarifler yer alsa güzel olurdu.

Baobab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2008, 09:18   #17
Ağaç Dostu
 
bilce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-02-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 196
GÜnaydınlar,
Bence listeye 'pratik Bilgiler' başlığıda eklenmeli.( Evet doğru tahmin, en çok bu başlığa ihtiyacım var

bilce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2008, 15:28   #18
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Liste çok uzundu, benzerlerini bir arada topladım.

Bir yemek hem sebze yemeği, hem yöresel özellik taşıyorsa konu adına parantez içinde (yöresel) ibaresi eklenebilir. Dünya mutfağından bir sebze yemeği ise yine aynı şeyi yapabiliriz.

Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler
Mutfak Aletleri
Kışlıklar, konserveler
Aperatifler
Çorbalar
İçecekler
Sebze Yemekleri
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Balık Yemekleri
Kuru Bakliyat
Pilav, Makarna
Salatalar
Hamur işleri
Tatlılar
Diğerleri

----------------------

Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri
Kışlıklar, Konserveler, Reçeller
Aperatifler, Çorbalar
İçecekler
Sebze Yemekleri
Et, Tavuk, Balık Yemekleri
Kuru Bakliyat
Pilav, Makarna
Salatalar
Hamur işleri, Tatlılar
Diğerleri

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2008, 20:44   #19
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Bildiğim gibi mi yapayım?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2008, 21:16   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Sevgili malina,
Gerçekten zor bir iş... En çok ben anlıyorum sizi... Ben dersime çok çalışmıştım...
Evet bu durumda bildiğiniz gibi yapmak kalıyor... Kolay gelsin...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2008, 20:12   #21
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,399
Galeri: 103
Nasıl oldu da bu başlığı görmedim.
Bence bu başlığa bir de püf noktası diye bir bölüm ilave edelim.
Hem soracaklarımızı sorar, hem de bildiğimiz püf noktalarını yazarız.
Mesela; kestane kaynatılırken suyuna birkaç damla limon suyu sıkarsanız, iç kabuğu kolay soyulur.... gibi.

mumittopcu beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2008, 22:49   #22
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri

Besin Değerleri, Ölçüler, Püf Noktaları, Mutfak Aletleri

Böyle mi yapalım diyorsun?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2008, 08:54   #23
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-11-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9
Bence ağırlık yöresel yemeklerde olsun.

edebali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2008, 20:28   #24
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Şöyle daha iyi gibi..

*Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri
*Kışlıklar, Konserveler, Reçeller
*Aperatifler, Çorbalar
*İçecekler
*Sebze Yemekleri
*Et Yemekleri (Tavuk-koyun-dana-ördek vs.)
*Deniz Ürünleri (Balık, karides, kalamar vs.)
*Kuru Bakliyat
*Pilav, Makarna
*Salatalar
*Tatlılar
*Tuzlular
*Özgün Tarifler
*Diğerleri

Hamur işleri anabaşlığı, Tatlılar-Tuzlular olarak 2'ye ayrılabilir. O kadar çok tatlı tuzlu varki, aradığımızı bulmak kolay olsun.

Eğer bütün başlıklar, bölünebilecekse daha da güzel tabi.

Bu listeye *Yöresel Tadlar da eklenmeli bence, ulaşım kolaylığı olur.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2008, 00:00   #25
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,399
Galeri: 103
Ha pratik bilgiler olmuş, ha püf noktaları. İkisi de aynı kapıya çıkar. Ama bu kısımda sorularımızı da sorabilmeliyiz.
Bir de alıştığımız tadlar dışında başka tarifler de verebilmeliyiz, mesela; Çin tavuğu, rulo prentan gibi.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2008, 01:31   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Sn Penelophe listeyi toparlamışa benziyor.
Bence amaca uygun görünüyor...
Ama reçelleri ve turşuları ayrı başlıkta mı toplasak?.. Ne dersiniz?

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2008, 02:29   #27
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Dedem, haklısınız, özellikle reçeller son zamanlarda depara kalktı, herşeyin reçeli yapılıyor, aslında şöyle olsa daha iyi olacak gibi.

*Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri
*Konserveler, Kışlıklar(Turşu, kuru sebze-meyve, salça vs.)
*Reçeller
*Aperatifler, Çorbalar
*İçecekler
*Sebze Yemekleri
*Et Yemekleri (Tavuk-koyun-dana-ördek vs.)
*Deniz Ürünleri (Balık, karides, kalamar vs.)
*Kuru Bakliyat
*Pilav, Makarna
*Salatalar
*Tatlılar
*Tuzlular
*Özgün Tarifler
*Yöresel Tadlar(Açılan her başlığa **** mesaja da ait olduğu yörenin ismi eklenir)
*Diğerleri

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2008, 09:16   #28
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-11-2008
Şehir: Yalova
Mesajlar: 13
Bende yöresel yemeklere meraklıyım bu konu ağırlıkta olsun.

a.kara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2008, 09:47   #29
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,399
Galeri: 103
Diğerlerine; alıştığımız tadlar dışındaki tariflerimizi de yazabiliriz.
Peki, sormak istediklerimizi nereye koyacağız?
Mesela; benim aklımı takdığım iki olay vardı, birini İstanbul gurubu toplantısında yaptığımız gezide Anadolu Kavağında hallettim, ama diğeri halâ kafamı kurcalıyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2008, 14:14   #30
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri
*Konserveler, Kışlıklar(Turşu, kuru sebze-meyve, salça vs.)
*Reçeller
*Aperatifler, Çorbalar
*İçecekler
*Sebze Yemekleri
*Et Yemekleri (Tavuk-koyun-dana-ördek vs.)
*Deniz Ürünleri (Balık, karides, kalamar vs.)
*Kuru Bakliyat
*Pilav, Makarna
*Salatalar
*Tatlılar
*Tuzlular
*Özgün Tarifler
*Yöresel Tadlar(Açılan her başlığa **** mesaja da ait olduğu yörenin ismi eklenir)
*Diğerleri
Toplam 16 alt kategori... Bu kadar alt kategoriye bölerseniz, yemekle ilgili ayrı bir site açmam gerekecek

agaclar.net forumun en çok alt kategorisi olan bölümü:

Bitki Dünyası 13 alt kategori

Mutfak bölümünün, forumun ana amacının önüne geçmesi doğru mu sizce?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024