12-11-2008, 19:16 | #1 | |
agaclar.net
|
Mutfak bölümüne çeki düzen verelim mi?
Alıntı:
Sizce de uygunsa, alt kategorileri belirlemek gerekecek. Ama çok abartmamak, yakın olanları aynı kategoride toplamak gerek...
|
|
13-11-2008, 00:59 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
|
İçecekler de olmalı. |
13-11-2008, 02:04 | #14 |
Ağaç Dostu
|
Forumun Mutfak: otlar, sebzeler, meyveler bolumunu basliklar halinde tek tek inceledim... (Herhangi bir yemek sitesiyle boy olcusebilecek bir dolulukta oldugunu gordum...) Olasi yemek tarifler neler olabilir onlari dusundum; ortaya soyle bir siralama cikardim.. Corbalar Salatalar Mezeler Soslar Sebze yemekleri Dolma ve sarmalar Zeytinyagli yemekler Kirmizi Etli yemekler Tavuk yemekleri Kebaplar-izgaralar Kofteler Sakatatlar Deniz Urunleri Yumurta agirlikli yemekler Plilavlar Makarnalar Tatli Hamur isleri-kurabiyeler-kekler Tuzlu Hamur isleri-borekler=Ekmekler Sutlu tatlilar Yas pastalar Diger tatlilar Receller-marmelatlar Tursular Alkollu icecekler Alkolsuz icecekler Yoreye gore (Yoresel) yemekler Bir ana kategori olusturup alt bolumlere de bolebiliriz. Ornegin: A-Hamur Isleri a- Biskuviler-Kurabiyeler-kekler b- Borekler- pogacalar c- Ekmekler |
13-11-2008, 08:16 | #16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 361
|
Günaydın herkese! Bence "Özgün Denemeler" diye ayrı bir bölüm olsa ve orada, türü farketmeden, üyelerin sadece kendilerinin geliştirdiği, tercihen balkon ya da bahçelerinden gelenlerle hazırladığı tarifler yer alsa güzel olurdu. |
13-11-2008, 09:18 | #17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 196
|
GÜnaydınlar, Bence listeye 'pratik Bilgiler' başlığıda eklenmeli.( Evet doğru tahmin, en çok bu başlığa ihtiyacım var |
15-11-2008, 15:28 | #18 |
agaclar.net
|
Liste çok uzundu, benzerlerini bir arada topladım. Bir yemek hem sebze yemeği, hem yöresel özellik taşıyorsa konu adına parantez içinde (yöresel) ibaresi eklenebilir. Dünya mutfağından bir sebze yemeği ise yine aynı şeyi yapabiliriz. Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler Mutfak Aletleri Kışlıklar, konserveler Aperatifler Çorbalar İçecekler Sebze Yemekleri Et Yemekleri Tavuk Yemekleri Balık Yemekleri Kuru Bakliyat Pilav, Makarna Salatalar Hamur işleri Tatlılar Diğerleri ---------------------- Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri Kışlıklar, Konserveler, Reçeller Aperatifler, Çorbalar İçecekler Sebze Yemekleri Et, Tavuk, Balık Yemekleri Kuru Bakliyat Pilav, Makarna Salatalar Hamur işleri, Tatlılar Diğerleri |
17-11-2008, 20:44 | #19 |
agaclar.net
|
Bildiğim gibi mi yapayım? |
26-11-2008, 20:12 | #21 |
Moderatör
|
Nasıl oldu da bu başlığı görmedim. Bence bu başlığa bir de püf noktası diye bir bölüm ilave edelim. Hem soracaklarımızı sorar, hem de bildiğimiz püf noktalarını yazarız. Mesela; kestane kaynatılırken suyuna birkaç damla limon suyu sıkarsanız, iç kabuğu kolay soyulur.... gibi. |
26-11-2008, 22:49 | #22 |
agaclar.net
|
Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri Besin Değerleri, Ölçüler, Püf Noktaları, Mutfak Aletleri Böyle mi yapalım diyorsun? |
27-11-2008, 08:54 | #23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-11-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9
|
Bence ağırlık yöresel yemeklerde olsun. |
27-11-2008, 20:28 | #24 |
Ağaç Dostu
|
Şöyle daha iyi gibi.. *Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri *Kışlıklar, Konserveler, Reçeller *Aperatifler, Çorbalar *İçecekler *Sebze Yemekleri *Et Yemekleri (Tavuk-koyun-dana-ördek vs.) *Deniz Ürünleri (Balık, karides, kalamar vs.) *Kuru Bakliyat *Pilav, Makarna *Salatalar *Tatlılar *Tuzlular *Özgün Tarifler *Diğerleri Hamur işleri anabaşlığı, Tatlılar-Tuzlular olarak 2'ye ayrılabilir. O kadar çok tatlı tuzlu varki, aradığımızı bulmak kolay olsun. Eğer bütün başlıklar, bölünebilecekse daha da güzel tabi. Bu listeye *Yöresel Tadlar da eklenmeli bence, ulaşım kolaylığı olur. |
28-11-2008, 00:00 | #25 |
Moderatör
|
Ha pratik bilgiler olmuş, ha püf noktaları. İkisi de aynı kapıya çıkar. Ama bu kısımda sorularımızı da sorabilmeliyiz. Bir de alıştığımız tadlar dışında başka tarifler de verebilmeliyiz, mesela; Çin tavuğu, rulo prentan gibi. |
28-11-2008, 02:29 | #27 |
Ağaç Dostu
|
Dedem, haklısınız, özellikle reçeller son zamanlarda depara kalktı, herşeyin reçeli yapılıyor, aslında şöyle olsa daha iyi olacak gibi. *Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri *Konserveler, Kışlıklar(Turşu, kuru sebze-meyve, salça vs.) *Reçeller *Aperatifler, Çorbalar *İçecekler *Sebze Yemekleri *Et Yemekleri (Tavuk-koyun-dana-ördek vs.) *Deniz Ürünleri (Balık, karides, kalamar vs.) *Kuru Bakliyat *Pilav, Makarna *Salatalar *Tatlılar *Tuzlular *Özgün Tarifler *Yöresel Tadlar(Açılan her başlığa **** mesaja da ait olduğu yörenin ismi eklenir) *Diğerleri |
28-11-2008, 09:16 | #28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-11-2008
Şehir: Yalova
Mesajlar: 13
|
Bende yöresel yemeklere meraklıyım bu konu ağırlıkta olsun. |
28-11-2008, 09:47 | #29 |
Moderatör
|
Diğerlerine; alıştığımız tadlar dışındaki tariflerimizi de yazabiliriz. Peki, sormak istediklerimizi nereye koyacağız? Mesela; benim aklımı takdığım iki olay vardı, birini İstanbul gurubu toplantısında yaptığımız gezide Anadolu Kavağında hallettim, ama diğeri halâ kafamı kurcalıyor. |
28-11-2008, 14:14 | #30 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
agaclar.net forumun en çok alt kategorisi olan bölümü: Bitki Dünyası 13 alt kategori Mutfak bölümünün, forumun ana amacının önüne geçmesi doğru mu sizce? |
|
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|