28-11-2008, 16:00 | #31 |
Ağaç Dostu
|
Kategorilere bakınca bu bölüm agaclar.net üyelerinin yetiştirdikleri meyve, sebzelerle yaptıkları yemek vs, ya da yerel sebze yemeklerini paylaşma amacını aşmış görünüyor. Bence agaclar.net'e kardeş yemek sitesi gerekiyor. Yeni sitenin üyeleri dışında var olan sitelerden ne farkı olabilir ayrı konu. malina, sizin enerjinizi de bizim kabul ederek, kısıtlı kaynaklarımızın (işgücü, zaman vs) özellikle agaclar/bitkiler bölümüne harcanmasını tercih ederim, diyorum . |
28-11-2008, 16:51 | #32 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
*Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri *Konserveler, Kışlıklar(Turşu, kuru sebze-meyve, salça vs.), Reçeller *Aperatifler, Salatalar, Çorbalar *Sebze, Et(Tavuk-koyun-dana-ördek vs.), Deniz Ürünü Yemekleri(Balık, karides, kalamar vs.) *Kuru Bakliyat, Makarna *Tatlılar/Tuzlular *Özgün Tarifler ve Yöresel Tadlar *İçecekler *Diğerleri 9 alt kategori nasıl? |
|
28-11-2008, 20:58 | #33 | |
agaclar.net
|
Bu daha iyi olmuş Yakın bir zamanda düzenlerim Alıntı:
Bu bölümde et, sebze, tatlı vs birbirine karışacak. Başlıkta özgün ya da yöresel olduğunu yazıp, ilgili bölüme yazmak daha doğru olacak diye düşünüyorum. |
|
03-12-2008, 11:01 | #34 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-11-2006
Şehir: Istanbul,Buyukcekmece
Mesajlar: 41
|
Deniz ürünleri ve çocuk mönüleri, ve sütlü tatlılar die 3 bölüm ilave edilebilirmi sizce? http://yoreselgidalar.blogspot.com |
05-12-2008, 14:58 | #35 |
agaclar.net
|
Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri, Besin Değerleri, Ölçüler Kışlıklar, Konserveler, Reçeller Kurutulan, Dondurulan, Konserve Edilen Yiyecekler, Reçel, Marmelat, Turşu Aperatifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar Aperatif, Çorba, Salata, Meze, Sos Sebze Yemekleri Sebze, yabani otlar, Zeytinyagli yemekler Et, Tavuk, Balık Yemekleri Et, Tavuk, Balık, Deniz Ürünleri, Kebap, Izgara, Köfte, Sakatat, Yumurta Kuru Bakliyat Yemekleri, Pilavlar, Makarnalar Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna, Dolma ve sarmalar Hamur işleri, Tatlılar Tatlılar, Kurabiye, Pasta, Kek, Börek, Ekmek İçecekler Sıcak, soğuk, alkollü, alkolsüz içecekler Diğerleri Açıklamaları yazmama yardım eder misiniz? |
05-12-2008, 15:21 | #36 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yöresel yemekler, kaybolan lezzetler ve pratik bilgiler gibi bölümler yeter diye düşünüyorum. Çünkü yemek siteleri bu tarifleri profesyonel olarak video çekimli zaten veriyorlar. Yine de siz bilirsiniz ama bu kadar detaylı bir mutfağa ihtiyaç var mı? Yemek yemeyi seven toplumuz. Bitkilerden çok tariflere bakıp özü ihmal edebiliriz. (Her ne kadar ben de tarifler yazdım ve fotoğrafladımsa da mutfak bölümüne karşı olduğumu belirtmek isterim. Ama illa olacaksa Kaybolan Lezzetler diye bir bölüm olabilir mi? Unutulan, büyüklerimizin yaptığı ve günümüzde pek bilinmeyen tariflerin olacağı.) |
|
05-12-2008, 15:48 | #37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 361
|
Esasen Ağaçlar Net. profesyonel bir yemek sitesi olmadığına göre, internette zaten yüzlerce örneği olan ve sadece, yemek türlerine göre ayrılmış, standart yemek tariflerinden oluşan bir listenin çok da anlamlı olmadığını düşünüyorum. Üstelik, halihazırda sitemizdeki yemek tariflerini ve yemek konulu başlıkları incelediğimizde de, daha çok, bir özelliği olan, yöresel, ilginç ya da forum üyesi kişi tarafından denenerek tavsiye edilen özgün tariflere rastlamaktayız. Dolayısıyla, bir yemeğin bakliyat bölümüne mi yoksa sebze bölümüne mi ait olması kadar, hatta onlardan daha çok, söz konusu yemeğin hangi yöreye ait olduğu, tavsiye eden kişi tarafından yapılan özgün katkı olup olmadığı da büyük ilgi çekecektir diye düşünüyorum. Öte yandan, büyük bir bölümü amatör olarak doğayla ilgilenen ve küçük saksılarda, bahçelerde yetiştirdikleri ile yeni denemeler yapmaktan hoşlanan kişilerden oluşan Ağaçlar net üyelerinin de, yemek kitaplarından edinebilecekleri standart tariflere dayanan yemekleri anlatan bir forumdan ziyade; özgün denemeleri, kaybolan lezzetleri, yöresel tarifleri ve konuyla ilgili ilginç bilgileri paylaşan bölümleri daha yararlı bulacaklarını düşünüyorum. Selam ve sevgiler. |
26-01-2009, 01:33 | #38 |
Ağaç Dostu
|
Bence içeçekler kısmına gazlı ve gazsız içecekler. Diğer bölümlere ek olarak Kızartmalar ve Yumurta ile yapılanlar yemekler de eklenebilir diye düşünüyorum. Tabii ki bu da benim fikrim gerçi şu an ki mutfak bölümüne ekledim ama ne olur bilemiyorum. |
26-01-2009, 10:14 | #39 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
|
"ağaçlar.net"te bu detayda yemek bölümüne neden ihtiyaç duyuldu, amaç nedir ben başlangıç noktasını bilemiyorum. Ancak böyle bir düzenleme başlıbaşına ayrı bir uğraştır bana göre. Yemek işine girince bunun biteceği yer yoktur. Eksik kalmasın diye herşeyi koymak ister insan. Çaba göstermiş, emek harcamışsınız, ellerinize sağlık. Görünen şu ki kısa tutalım, az başlık açalım düşüncesiyle, çorbayla salata, aperatiflerle soslar, makarnayla baklagiller, hatta sapla saman, karıştırılmış şimdiden. İsteyen yüzlerce yemek sitesinden yüzlerce yemeğe zaten ulşabilir. Bizim burada, en fazla yöresel, tarifini kolay bulamaycağımız yemekleri anlatmamız yeterli olabilirdi. Anneannelerimizin yaptığı yemekler... Onların usulüyle... Yemek konusu benim gerçekten peşinden koştuğum bir konu; ancak burada bu işi yapmak hele konuları bu şekilde sınıflandırarak yapmak doğru değil; gerekli de değil. Eğer yemek konusunda illaki bir yerlere kendimiz toparlayalım, bizim de arşivimiz olsun istiyorsak, sınıflandırmalar (dedem'in yaptığı gibi) detaylı yapılmalı, ayrı bir site oluşturulmalı ama farklı kulvarlarda koşan iki konu birbirinin altında bu şekilde ezdirilmemelidir. |
26-01-2009, 12:09 | #40 |
agaclar.net
|
Buradaki amaç çok büyük değil, bu nedenle ayrı site de gerekli değil. Yemeği yapanın el altında olduğu ve hemen sorulup cevap alınabileceği bir ortam var. Yenebilecek şeyler üretilirken, yemeğin nasıl yapıldığı konuya uzak değil diye düşünülmüştü... Arada sorunlu sayfalar olabilir, yani sadece kopyalanıp yapıştırılmış sayfalar; onları temizlemek gerekir. Yapış aşamalarının fotoğraflanması ya da hiç olmazsa yemeğin son halinin gösterilmesi istediğimiz ayrıntılar... |
26-01-2009, 13:42 | #41 |
Ağaç Dostu
|
Sayın tenar, yazmış olduğunuz fikirlerinize kısmen katılıyorum ancak katılmadığım kısımları da var. Katıldığım kısımlar dersek, sizin de yazdığınız konular iç içe girip birbirine karışaçak belki de içinden çıkılamayacak duruma gelecek. Katılmadığım kısımlar ise,İnternet'te yemeklerle ilgili yüzlerce site olmasına rağmen ben şu ana kadar hiçbir yemek sitesine girmedim. Ancak ben bizim sitemiz de yemeklerle ilgili bir bölüm olduğu için ne zaman sitemize girsem hemen hemen her zaman yemekler bölümüne de uğrayıp birşeyler öğrenmeye çalışıp duruyorum ve zamanımın bir kısmı da bura da geçiyor ve eminim ki site üyelerinin de bir çoğunun hoşuna girmiştir. Aklıma geldiği kadar açılmayan konular açmaya çaılşarak konuların dağılamasına yardım ediyorum ama ne yapayım benim de katkım olsun benim de bir sayfam olsun diyorum. Diğer bir açıdan bakarsak yemeklerle sitemizin ortak yönlerinin çok olduğunu görebiliriz. Durum böyle olunca bence çok iyi olmuş diyorum. sitemizde ki bölümlere bakarsak meyve ve sebzeler mutfaklarımıza o kadar da yabancı olmayan bitkiler. Dilim döndüğü kadarıyla anlatmaya çalıştım, Bence çok güzel olmuş düşünen arkadaşlar iyi düşünmüşler. |
26-01-2009, 17:30 | #42 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
|
"Diğer bir açıdan bakarsak yemeklerle sitemizin ortak yönlerinin çok olduğunu görebiliriz. Durum böyle olunca bence çok iyi olmuş diyorum. sitemizde ki bölümlere bakarsak meyve ve sebzeler mutfaklarımıza o kadar da yabancı olmayan bitkiler" Sn.caucasus, sizi anladığımı sanıyorum. Ben de konuyu sevdiğim için heyecanlanıyorum. Ortak yönler... evet ama aynı kulvarda değiller. Söylemek istediğim, başlıbaşına ayrı zaman, emek gerektirecek bir iştir yemek konusu, sonu bucağı belli değil. Yazık olmasın, işin içinden çıkılmaz hal almasın. Yoksa bana göre hoş, hergün de girerim, her girdiğimde de mutlaka yazarak desteklerim de yeni bir lokma bir şey daha öğrenirim. Yemekle ilgili kişi, yüzlercesi olan sitelere mutlaka girmiştir gibi geliyordu bana. Beklentilerle örtüşmezse, sonunda yapılan şey insana sıkıntı verebilir. Ne kadar açılacağımızı biliyor muyuz, sınırlarımız var mı? Başlıkları oluştururken bu sınıflandırma anlamlı mıdır? Yoksa gerçekten doğru (sonunda verilen sınıflandırma ile çok anlamlı değildi benim aklımca, bunu da söyleme gereği duydum sadece) bir sınıflandırma yapalım da arama da bari sıkıntı olmasın mı? Sonuçta, bu çalışmayı yapmak isteyen, başlatan arkadaşların beklentileri doğrultusunda veya konuşulanlardan akıllarında oluşturdukları gibi şekillenecektir; şimdilik bizler, fikir verebiliriz. Onlar neyin altından kalkabileceklerini kestirir, oluştururlar, biz de destekleriz seve seve. Aklıma bir şey daha geliyor, doğrusu budur, buraya yakışanı budur anlamında demiyorum, başımızın değdiği yer neresidir bilemediğim için bir öneri: her ay bir meyve/sebze/balık/et/vs seçilebilir, veya her ay bir yöre seçilebilir, onunla ilgili her türlü tarif o başlık altında yer alabilir. Yapılanma enine de olsa boyuna da olsa takipcisiyim. Yemekle ilgili her yerde olabilirim Okurum, yazarım, yerim, alırım, sorarım, öğrenirim, yaparım, severim, bayılırım... Kolay gelsin ilgilenen herkese. |
30-01-2009, 23:42 | #43 |
Ağaç Dostu
|
Sayın tenar, Site de zaten bir çok konu var istediğimiz her şeyi hemen bulamıyoruz biraz araştırma yapmak gerekiyor. Yemek gerçekten ayrı bir konu ancak sitenin yabancı olduğu **** tamamen zıt bir konu olduğunu düşünmüyorum. ben yine de bu site de olmasından memnunum. Nere de başlar, nere de biter, konuları nasıl belirleriz, Ayrımı kim yapar, hangi mutfak **** hangi kültüre hitab eder bilemiyorum. Yine de güzel bir konu olmuş emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim. |
21-09-2018, 10:27 | #44 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-11-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 29
|
Kullanışlı olabilecek bir fikir aslında ama burayı çok kullanan olmadığı için yapılacağını sanmıyorum. |
22-09-2018, 00:47 | #45 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Mutfak bölümü moderatör arkadaşımız daha sonra bölümünü çok güzel başlıklar altında topladı ve şu sıralar pek başlığa yazı yazılmasa da üyelerimizin çok sık kullandıkları bölümdür. Aklımız takıldıkça başlığa bakar, yardım alırız. Çok değerli bilgiler içermektedir. |
|
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|