agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Mutfak - Diğerleri (http://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/)
-   -   Mutfak bölümüne çeki düzen verelim mi? (http://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/11224.htm)

malina 12-11-2008 18:16

Mutfak bölümüne çeki düzen verelim mi?
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dedem (Mesaj 314886)
Forumun bu bolumunde yapilan yemek sohbeti cok guzel... 'Bu gun ne pisirmeli' derdine care oldugu belli.. Ayrica yemek sohbeti her zaman guzeldir...

Ancak su elestiryi yapmadan gecemeyecegim...
Burada verilen yemek tarifleri ayni zamanda ilgili bolumlere de tasinsa daha iyi olmaz mi?
Ornegin tarifi verilen yemek yoreselse burada kaliyor... Yoresel yemekler bolumune konmuyor... Tursuysa tursu yapimi bolumune konmuyor... Burada verilen arifler burada kaybolup gitmiyor mu?

Mutfak bölümünü ayrı bir ana kategori yapıp, alt kategoriler ekleyelim mi? Sadece sebze yemekleri yazalım diyorduk ama çoktan deldik bu kuralı...:) Hiç olmazsa işe yarar bir bölüm olsun, aranan kolay bulunsun...

Sizce de uygunsa, alt kategorileri belirlemek gerekecek. Ama çok abartmamak, yakın olanları aynı kategoride toplamak gerek...

  1. Sebze Yemekleri
  2. ?

Minem 12-11-2008 18:25

Bitkilerle alakası yok ama bence ****** et yemekleri eksikliği var.

Kiraz 12-11-2008 18:28

2. Meyveli tatlar
3. Bakliyat yemekleri

füsunANK 12-11-2008 20:15

Reçeller / Şuruplar

Sinan9 12-11-2008 20:52

Zeytinyağlılar, salatalar, soslar.

Sinan9 12-11-2008 20:57

Çorbaları unutmuşum.

berduray 12-11-2008 20:59

Deniz ürünleri de koyma şansımız var mı?

Bu durumda kümes hayvanları, tavuk ta gücenir....

berduray 12-11-2008 21:01

Hamurişleri...

Sinan9 12-11-2008 21:08

Yöresel yemekler, osmanlı mutfağı ve dünya mutfağı gibi bölümlerde hoş olur.

ebrub 12-11-2008 22:33

Aperatifler, içecekler, kahvaltılıklar...Bence mutfakla ilgili herşey olsun...Çok sevdiğim 2 şey en sevdiğim forumda biraraya gelsin, yipppuu :D

Cumhur Tonba 12-11-2008 22:57

1. Sebze yemekleri,
2. Et yemekleri,
3. Balık yemekleri
4. Diğerleri

Bence bu sınıflamaya hepsi girer.

kaju 12-11-2008 23:59

İçecekler de olmalı.

Arzu Kasapoğlu 13-11-2008 00:02

Mezeler, salçalar, kurutulmuş yiyecekler, konserveler, turşular...

hassoman 13-11-2008 01:04

Forumun Mutfak: otlar, sebzeler, meyveler bolumunu basliklar halinde tek tek inceledim... (Herhangi bir yemek sitesiyle boy olcusebilecek bir dolulukta oldugunu gordum...) Olasi yemek tarifler neler olabilir onlari dusundum; ortaya soyle bir siralama cikardim..

Corbalar
Salatalar
Mezeler
Soslar
Sebze yemekleri
Dolma ve sarmalar
Zeytinyagli yemekler
Kirmizi Etli yemekler
Tavuk yemekleri
Kebaplar-izgaralar
Kofteler
Sakatatlar
Deniz Urunleri
Yumurta agirlikli yemekler
Plilavlar
Makarnalar
Tatli Hamur isleri-kurabiyeler-kekler
Tuzlu Hamur isleri-borekler=Ekmekler
Sutlu tatlilar
Yas pastalar
Diger tatlilar
Receller-marmelatlar
Tursular
Alkollu icecekler
Alkolsuz icecekler
Yoreye gore (Yoresel) yemekler

Bir ana kategori olusturup alt bolumlere de bolebiliriz.
Ornegin:
A-Hamur Isleri
a- Biskuviler-Kurabiyeler-kekler
b- Borekler- pogacalar
c- Ekmekler

ebrub 13-11-2008 06:18

Dedem çok güzel olmuş yaptıgınız sınıflandırma

Baobab 13-11-2008 07:16

Günaydın herkese!

Bence "Özgün Denemeler" diye ayrı bir bölüm olsa ve orada, türü farketmeden, üyelerin sadece kendilerinin geliştirdiği, tercihen balkon ya da bahçelerinden gelenlerle hazırladığı tarifler yer alsa güzel olurdu.

bilce 13-11-2008 08:18

GÜnaydınlar,
Bence listeye 'pratik Bilgiler' başlığıda eklenmeli.( Evet doğru tahmin, en çok bu başlığa ihtiyacım var:)

malina 15-11-2008 14:28

Liste çok uzundu, benzerlerini bir arada topladım.

Bir yemek hem sebze yemeği, hem yöresel özellik taşıyorsa konu adına parantez içinde (yöresel) ibaresi eklenebilir. Dünya mutfağından bir sebze yemeği ise yine aynı şeyi yapabiliriz.

Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler
Mutfak Aletleri
Kışlıklar, konserveler
Aperatifler
Çorbalar
İçecekler
Sebze Yemekleri
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Balık Yemekleri
Kuru Bakliyat
Pilav, Makarna
Salatalar
Hamur işleri
Tatlılar
Diğerleri

----------------------

Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri
Kışlıklar, Konserveler, Reçeller
Aperatifler, Çorbalar
İçecekler
Sebze Yemekleri
Et, Tavuk, Balık Yemekleri
Kuru Bakliyat
Pilav, Makarna
Salatalar
Hamur işleri, Tatlılar
Diğerleri

malina 17-11-2008 19:44

Bildiğim gibi mi yapayım? :)

hassoman 17-11-2008 20:16

Sevgili malina,
Gerçekten zor bir iş... En çok ben anlıyorum sizi... Ben dersime çok çalışmıştım...
Evet bu durumda bildiğiniz gibi yapmak kalıyor... :) Kolay gelsin...

Güler 26-11-2008 19:12

Nasıl oldu da bu başlığı görmedim.
Bence bu başlığa bir de püf noktası diye bir bölüm ilave edelim.
Hem soracaklarımızı sorar, hem de bildiğimiz püf noktalarını yazarız.
Mesela; kestane kaynatılırken suyuna birkaç damla limon suyu sıkarsanız, iç kabuğu kolay soyulur.... gibi.

malina 26-11-2008 21:49

Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri

Besin Değerleri, Ölçüler, Püf Noktaları, Mutfak Aletleri

Böyle mi yapalım diyorsun?

edebali 27-11-2008 07:54

Bence ağırlık yöresel yemeklerde olsun.

Penelophe 27-11-2008 19:28

Şöyle daha iyi gibi..

*Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri
*Kışlıklar, Konserveler, Reçeller
*Aperatifler, Çorbalar
*İçecekler
*Sebze Yemekleri
*Et Yemekleri (Tavuk-koyun-dana-ördek vs.)
*Deniz Ürünleri (Balık, karides, kalamar vs.)
*Kuru Bakliyat
*Pilav, Makarna
*Salatalar
*Tatlılar
*Tuzlular
*Özgün Tarifler
*Diğerleri

Hamur işleri anabaşlığı, Tatlılar-Tuzlular olarak 2'ye ayrılabilir. O kadar çok tatlı tuzlu varki, aradığımızı bulmak kolay olsun.:)

Eğer bütün başlıklar, bölünebilecekse daha da güzel tabi.:)

Bu listeye *Yöresel Tadlar da eklenmeli bence, ulaşım kolaylığı olur.

Güler 27-11-2008 23:00

Ha pratik bilgiler olmuş, ha püf noktaları. İkisi de aynı kapıya çıkar. Ama bu kısımda sorularımızı da sorabilmeliyiz.
Bir de alıştığımız tadlar dışında başka tarifler de verebilmeliyiz, mesela; Çin tavuğu, rulo prentan gibi.

hassoman 28-11-2008 00:31

Sn Penelophe listeyi toparlamışa benziyor.
Bence amaca uygun görünüyor...
Ama reçelleri ve turşuları ayrı başlıkta mı toplasak?.. Ne dersiniz?

Penelophe 28-11-2008 01:29

Dedem, haklısınız, özellikle reçeller son zamanlarda depara kalktı, herşeyin reçeli yapılıyor, aslında şöyle olsa daha iyi olacak gibi.:)

*Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri
*Konserveler, Kışlıklar(Turşu, kuru sebze-meyve, salça vs.)
*Reçeller
*Aperatifler, Çorbalar
*İçecekler
*Sebze Yemekleri
*Et Yemekleri (Tavuk-koyun-dana-ördek vs.)
*Deniz Ürünleri (Balık, karides, kalamar vs.)
*Kuru Bakliyat
*Pilav, Makarna
*Salatalar
*Tatlılar
*Tuzlular
*Özgün Tarifler
*Yöresel Tadlar(Açılan her başlığa **** mesaja da ait olduğu yörenin ismi eklenir)
*Diğerleri

a.kara 28-11-2008 08:16

Bende yöresel yemeklere meraklıyım bu konu ağırlıkta olsun.

Güler 28-11-2008 08:47

Diğerlerine; alıştığımız tadlar dışındaki tariflerimizi de yazabiliriz.
Peki, sormak istediklerimizi nereye koyacağız?
Mesela; benim aklımı takdığım iki olay vardı, birini İstanbul gurubu toplantısında yaptığımız gezide Anadolu Kavağında hallettim, ama diğeri halâ kafamı kurcalıyor.

malina 28-11-2008 13:14

Alıntı:

Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri
*Konserveler, Kışlıklar(Turşu, kuru sebze-meyve, salça vs.)
*Reçeller
*Aperatifler, Çorbalar
*İçecekler
*Sebze Yemekleri
*Et Yemekleri (Tavuk-koyun-dana-ördek vs.)
*Deniz Ürünleri (Balık, karides, kalamar vs.)
*Kuru Bakliyat
*Pilav, Makarna
*Salatalar
*Tatlılar
*Tuzlular
*Özgün Tarifler
*Yöresel Tadlar(Açılan her başlığa **** mesaja da ait olduğu yörenin ismi eklenir)
*Diğerleri
Toplam 16 alt kategori... Bu kadar alt kategoriye bölerseniz, yemekle ilgili ayrı bir site açmam gerekecek :)

agaclar.net forumun en çok alt kategorisi olan bölümü:

Bitki Dünyası 13 alt kategori

Mutfak bölümünün, forumun ana amacının önüne geçmesi doğru mu sizce?


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024