agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni265Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-01-2017, 10:07   #301
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 7,595
Biz taze, rendelenmiş zencefil koyuyormuşuz. Yoksa toz da olur herhalde.

Ozlem A beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2017, 15:42   #302
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 618
Bu kış turşuylada baya bir haşır neşir olduk,resimlerimizide ekleyelim.Ben kış turşularını sevemedim,yazın bol bol salatalık ve fasulye turşusu yapdım mı bu iş tamamdır.

Eklenen Resimler
    
erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2017, 16:34   #303
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,182
Galeri: 9
Jalapeno Biber Turşusu

Biberlerimizi topladık

Name:  20170906_212607.jpg
Views: 172
Size:  46.3 KB

doğradık

Name:  20170906_214555.jpg
Views: 174
Size:  38.9 KB

İçerisine 2 kaşık kaya tuzu ( kendiniz ayarlayın ), 1 çay bardağı sirke, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve toz şeker , 2 nohut, 7 diş sarımsak ve ağız kısmına biraz maydanoz koyduğumuz gavanizleri sırsıkı kapattık.

Name:  20170907_071644.jpg
Views: 173
Size:  27.1 KB

afiyet olsun.

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2017, 16:44   #304
Ağaç Dostu
 
sardunya18's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 376
Merhabalar kendi yaptığımız elma sirkesi ile turşu oluyor mu ? Yapan arkadaşlar var mı ?
Tarif için teşekkür ederim sayın resulgur elinize sağlık afiyet olsun.

sardunya18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2017, 19:05   #305
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 7,595
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 Mesajı Göster
Merhabalar kendi yaptığımız elma sirkesi ile turşu oluyor mu ? Yapan arkadaşlar var mı ?
Tarif için teşekkür ederim sayın resulgur elinize sağlık afiyet olsun.
Olur tabii ki.

sardunya18 beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2017, 16:28   #306
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,067
Sn MeyveliTepe, daha önce yol gösterdiğiniz şekilde laktik asit bakterilerini avlayıp şişelemiştik))Şimdi deneme amaçlı 2 litre suya biber turşusu kuralım dedik. Ben başında olamadım, hanım benim tarifim üzerine şu şekilde hazırlamış.
2 litre su( kaynatılıp soğutulmuş)
1 kg biber
Cam kavanoz
Kaya tuzu( yumurta testi ile oran ayarlanmış vaziyette)
Yarım çay bardağı laktik asit bakterili serum

Söylemediğim halde ezberden bir yemek kaşığı da limon tuzu eklemiş. Buradaki limon tuzu işi bozar mı bilemiyorum. Bir yerlerde okumuştum, laktik asit bakterileri fermantasyon sonunda kendiliğinden ekşiliği sağlıyorlar diye. Eğer böyle bir durum varsa veya işlem baştan sorunlu ise hemen salamura suyunu yeniden hazırlayabilirim. Daha bir gün olmadı turşuyu kuralı.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2017, 19:28   #307
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,067
Ertesi günün akşamı tüm salamura suyunu döküp yeniden hazırlayıp kurdum turşuyu. Bugün havasını almak için kapağı açtığımda suyunun tadına da baktım. Aynen okuduğum yerde belirtildiği gibi, sanki sirke koymuşum gibi bir ekşilik oluşmuş. Tadı daha ne kadar değişir bilmiyorum ama o peynirimsi serum kokusu gitmiş. Ve çok hoş bir lezzet oluşuyor gibi))

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2017, 20:10   #308
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 2,425
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
... daha önce yol gösterdiğiniz şekilde laktik asit bakterilerini avlayıp şişelemiştik))...
Bu kısımdan balkon sayfasında bahsettiniz mi? "Pirinç suyu"ndan yaptığınız aklıma geldi o mu ki?

Değilse bağlantı verirseniz çok mutlu olurum.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski Dün, 06:50   #309
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,067
Evet pirinç suyu ve sütten yapılan serum. Turşu olgunlaştığında sonucu yine buradan paylaşırım. Gidişat şimdilik iyi.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski Dün, 17:34   #310
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,717
Ben de evde yaptığım kefiri süzerek altında biriken su ile laktofermente turşu kurdum. 3. günde sararmalar başlayınca bugün bir de küçük kavanoz pancar yaptım. Bakalım nasıl olacak, merakla bekliyorum

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski Dün, 17:45   #311
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 7,595
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Sn MeyveliTepe, daha önce yol gösterdiğiniz şekilde laktik asit bakterilerini avlayıp şişelemiştik))Şimdi deneme amaçlı 2 litre suya biber turşusu kuralım dedik. Ben başında olamadım, hanım benim tarifim üzerine şu şekilde hazırlamış.
2 litre su( kaynatılıp soğutulmuş)
1 kg biber
Cam kavanoz
Kaya tuzu( yumurta testi ile oran ayarlanmış vaziyette)
Yarım çay bardağı laktik asit bakterili serum

Söylemediğim halde ezberden bir yemek kaşığı da limon tuzu eklemiş. Buradaki limon tuzu işi bozar mı bilemiyorum. Bir yerlerde okumuştum, laktik asit bakterileri fermantasyon sonunda kendiliğinden ekşiliği sağlıyorlar diye. Eğer böyle bir durum varsa veya işlem baştan sorunlu ise hemen salamura suyunu yeniden hazırlayabilirim. Daha bir gün olmadı turşuyu kuralı.
Bir çorba kaşığı limon tuzu (sitrik asit) epey fazla. Kavanozdaki PH seviyesini nereye getirdi acaba. Başlangıç PH seviyesi 5-6 civarında olsa iyi. Daha düşük PH seviyesinde turşunun ilk aşamasında lazım olan bazı lactobacillus türleri ölüyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski Dün, 18:21   #312
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,067
Turşuyu kurduğum günden beri 3.kez ölçüm yaptım. Hep 3-4 aralığındaki renk çıkıyor.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2017