agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler




Reklam


Beğeni Düzeni95Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-10-2011, 21:02   #211
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,426
Galeri: 2
Sayın asbilgiç; biz turşuyu kurmadan önce kabın dibine mutlaka nohut atarız böyle bir durumla karşılaşmamak için. Siz atmışmıydınız acaba ?


Sevgili fatma sunay; gerçekten harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Hem tarifini, hem de fotoğraflarını paylaştığınız için teşekkürler. Aslında ne kadar basit, zorluğu olmayan bir tarif ama bazen düşünüp bulmak gerekiyor sadece. (241. mesajın son fotosunda elinizde tuttuğunuz nedir acaba )

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2011, 19:15   #212
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
Sevgili gülenmelek elimdeki kekik kavanozu.İçine kekikte konuluyor çok değişik bir aroması oluyor. Yazın acı biberleri kurutuyoruz kışın da birer kavanozluk yapıp yiyoruz. Çok basit ve çabuk yapılan bir şey.

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2011, 21:37   #213
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Merhabalar,

Hepiniz muhteşemsiniz o tariflerinizle. Çok teşekkürler.
Yalanıp yutkundum yerimde.

Anacım, Abdest alır yapardı küplerle. Lahana, suyu içilenden. Şimdi tutturamıyor kıvamını, oğlum günahımız çoğaldı, ondandır zahir diyor.

Benden de size bir turşu tarifi. Azcık bilek gücü isteyen)

''Turşu loru'' diye satılır. Daha ziyade, babadan gelme peynirciler/mandracılar bilir. Çok tuzlu değildir, az tuzlu dan fazlacana.
Turşuluk biber(Etli)...İnce biberler olmaz,erirler. Uzun sarı biber olacak veya kalın yeşil biber.
Bir şişe süt kaynatılıp, çocuk maması sıcaklığına soğutulucak.
Loru tepsimsi bir kaba alıp, tahta kaşıkla ezeceğiz, arada bir azcık süt katarak. Lorun sulanmasına izin vermiyeceğiz. Nerdeyse lor kıvamına yakın yoğun olacak. Ama lorda hiç parçacık kalmayacak. İyice halledeceğiz. Beton kıvamı gibi (Kaba benzetme-özür), sanırım kaşıkla ezilmiş kese yoğurdu kıvamı uygundur)

2 litre cam kavanoz. Dibine 3 parmak kadar lor.

Biberler, uctan itibaren 1/3 oranında bıçakla yarılacak
Biberlerin sapları dipten sıfıra kadar kesilecek. Dur hepsini değil.
Kavanoza sapları tam kesik biberler, dipleri aşağı gelecek şekilde dik şekilde lora saplanacak. Zaten lor onu tutacak. Taban kaplanınca, kalan biberlerin sapları bir tutam bırakılacak şekilde kesilip sivri ucları, alttaki dizinin boşluklarına yerleştirilecek. Bu arada lor ilave edilecek, Biberler kuruda kalmasın yani(Maksat biberleri saplayacağınız boşlukları hedefleyebilmeniz). Üst sıraları aynen dolduracaz. Lor takviye edecez hep. Sivriler aşağı gelecek yani artık. Sadece dibe koyduğumuz sırada biber sapları aşağı gelecek. Sıkı sıkı yapacaz ama. Tepeleme biber bastıktan sonra, kalan boşluğu lor ile tamamlıcaz.
Derin bir tabağa koyduğumuz kavanozun kapağını öylesine kapatacaz ama sıkmıyacağız.
Lor ve sütü buzdolabında saklıyacağız. Ertesi gün, kavanozun eksilen üstünü tekrar lor ile tamamlıyacağız. (lor kuruduysa süt ile ve tahta kaşık ile tekrar ezeceğiz, kıvamını tutturacağız).

Bir gün daha tekrarlıyacağız bu lor tamamlama işini. Ağzına kadar lor ile tamamladığımızda kapağını sıkıca kapatacağız.
3-4 gün sonra kapağı hafif gevşetip havasını alacağız ve sıkacağız. Gel 20 gün gel sonra.

Bu domates ve hıyarla da olur. Ama sadece çatal ile delinmek şartı ile.

Pancar da ise yarıya bölmek yeter.

Kelek ayrıca tek olarak yapın. Oluşması uzun sürer biraz,diğerleri ezilir.
Hiç bir katkı maddesi kullanılmaz.
Hem lor, hemde içindeki sebze ile beraber afiyetle yeyin.

Ben ise soslu turşuları severim. Minikler ya da doğranmış olanlarını. Ekmek banılacak kıvamda olmalı. Acıyı başka türlü bastıramam) Sayın Fatma Sunay' ın ki de tam türümden. Kekik turşusunu deneyecem sanırım.

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2011, 21:37   #214
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 64
fatma hanım turşunuz ilgimi çekti yapmak istiyorum fakat anlamadıgım yer kavanozun hepsinimi sirke ile dolduruyoruz

aşkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2012, 22:26   #215
Ağaç Dostu
 
Yeşile_Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-08-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 123
Bugün hayatımda ilk kez turşu yaptım Ufak bir kavanoza acı biber turşusu, yarım kiloluk kavanoza da karışık turşu kurdum. Domates, patlıcan, acı biberler bahçemden. Saksıda yetiştirdiğim taze fasulyeleri de kattım. Sonuç ne olacak merak ediyorum

Yeşile_Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2012, 19:15   #216
Ağaç Dostu
 
elta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 199
Ben bu yıl salatalık turşularımı, sıcak salamura ile kurdum. Hem 3-4 gün içinde yenilebilecek kıvama geldiler hem de kütür kütür oldular.

İyice yıkanmış salatalıkları cam kavanoza doldurdum. Kavanoza birkaç sarımsak, dilimlenmiş havuç, birkaç tane karabiber, 1-2 tane karanfil de koydum.

Salamura;
1 ltlik kaba;
4 yemek kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı limon tuzu
1 litreyi tamamlayacak kadar yeni kaynatılmış su

elta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2012, 14:49   #217
Ağaç Dostu
 
Yeşile_Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-08-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 123
Yaklaşık bir ay önce , hayatımda ilk kez turşu kurmuştum. Kavanozlardan birini bayramdan önce açtım, turşum fena olmamış Şu aralar bitmek üzere

İlk turşu yapma girişimimin başarılı olmasından cesaret alarak, 8 gün önce de iki kavanoz turşu kurdum. Domates ve biber karışık. Ancak bugün kavanozlardan birindeki suyun bulandığını gördüm. Kapağını açtım, baktım, bozulma yok. Tekrar kapağını kapattım ama kapaktan foşurdama sesleri geliyor, sanki kaynıyor gibi. Nedeni ne olabilir acaba? Turşum bozulmuş mudur?

Yeşile_Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2013, 13:25   #218
Ağaç Dostu
 
BrunoL's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2012
Şehir: Skopje
Mesajlar: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kırlangıç Mesajı Göster

1 Kilo pancar bol su ile iyice yıkanır. Kök kısmından biraz kesilerek kabuklarıyla beraber tencerede haşlanır. Çatal rahatça batıyorsa pişmiş demektir. ( Çok yumuşak olmayacak ).

Pancarlar tencereden çıkarılır. Yeteri kadar soğuduğunda parmaklarımızla kabukları soyulur. ( Ovalayınca çok kolay çıkıyor )

Pancarları dilimleyip kavanoza alın ( Pancarlar küçükse dörde bölün ). Kaynatmış olduğumuz kırmızı renkli suyundan koyun. 1/ 3 ü kadar sirke ilave edin. ince kıyılmış 1 baş sarımsak, yeteri miktarda tuz ekleyip kavanozu karıştırın. Turşu ertesi güne hazır. Sade olarak veya salataları süsleme amaçlı kullanılabiliyor.

Yapımı çok basit ve lezzetli.
Birazdan iki kilo ile yapacağım, 6 kaşık şeker mi ekleyeceğim? Esmer şeker olur umarım.
Arzu Kırlangıç ve katmer, teşekkür ederim.

BrunoL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2013, 22:20   #219
Ağaç Dostu
 
BrunoL's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2012
Şehir: Skopje
Mesajlar: 106
Mükemmel oldu, her kavanoza birer de acı biber ekledim

mrduran beğendi.
BrunoL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2013, 11:22   #220
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 10,987
Galeri: 84
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Aynı yöntemle ben mısır silajı yapıyorum. Tuz oranı daha az olmak koşulu ile temelde aynı. Bütün dikkat edilmesi gereken, malzemenin çok iyi sıkıştırılması ve içinde hiç hava kalmaması. Hatta sıkıştırma işlemi o kadar önemli ki, traktörle üzerinde gezerek yapıyoruz. Hava almadığı sürece iki yıl kadar bozulmadan dayanır. Perşembe günü pazardan bir lahana alıp deneyeceğim
Sayın Todor,
Biliyorsunuzdur zaten. Çitçilerimiz silaj'a turşu da derler.

Todor beğendi.
Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2013, 09:05   #221
Ağaç Dostu
 
incirli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2013
Şehir: İzmir
Mesajlar: 328
merhabalar
bu sene ilk kez turşu kurmayı denedik
kavanozlardan ses geliyodu ben de kapağı açtım biraz taştı
bir tane kavanoz da hafiften bulanıklaşmaya başladı
bunlar normal midir?
suyunu değiştirsem mi acaba?

incirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2013, 09:28   #222
Ağaçsever
 
-dilruba-'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 38
Doğrama/Kıyma turşu

Tarif (Doğrama/Kıyma Turşu Nasıl Yapılır? - Nalan'ın Hobileri ) adresinden alıntıdır..

Ama geçen sene denedim ve sonuç muhteşemm... Her öğünde turşu yemek isteyeceksiniz emin olun...


Bu aralar turşu yapmanın tam zamanı. Turşu yapmayı düşünenler ve tarif arayanlar için tadına doyamayacağınız, iyi ki denemişim diyeceğiniz muhteşem bir turşu tarifi. Ben yıllardır hep bu şekilde turşu yapıyorum.
Turşumuzun içinde su yok, kalın tuz yerine ise normal tuz kullanıyoruz. Sebzeler bütün olarak değil, doğranarak kullanıldığı için sunum olarak da güzel bir turşu oluyor. Toplamda 7 kilo sebze ve bir orta boy beyaz lahanadan yapılıyor, malzemeleri kendi isteğinize göre de seçebilirsiniz ama kg. ölçülerine dikkat edilmesi gerekiyor aksi taktirde sirke ve tuz oranı eksik veya fazla gelebilir. Ben 3 litrelik kavanozlardan kullanıyorum, iki tam dolu biri de yarım olmak üzere toplamda 2.5 kavanoz turşu çıkıyor.

Doğrama Turşu Malzemeleri;
2 kg. kornişon salatalık
1 kg. Acur
1 kg. Taze Kırmızı biber
1 kg. Yeşil biber
2 kg. havuç
1 orta boy beyaz lahana
2 demet maydonoz
1 demek kereviz sapı
250 gr sarımsak
1250 gr. sirke
1.5 su bardağı normal sofralık tuz
1 yemek kaşığı limon tuzu

Tüm malzemeleri iyice yıkadıktan sonra büyükce bir kabın içerisine (kavanozlara değil) hepsini 2-3 cm. büyüklüğünde doğruyoruz. Büyükçe bir kap dedim ama normalde evlerimizde bu ölçülerde bir kap bulmak pek mümkün değil, sadece turşu yapmak için bir tane edinebilisiniz. Tüm malzemeleri doğrama işlemi bittikten sonra 1.5 su bardağı tuzu malzemelerin üzerine döküp, tuzla malzemeleri ovuyoruz ve tam 1.5 saat o şekilde bekletiyoruz.

Sebzeler 1.5 saatin sonunda sularını salmış oluyorlar. Malzemeleri, üzerine sirke, sarımsak ve limon tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra kavanozlara doldurup, sirkeli tuzlu suyu kavanozlara eşit oranda paylaştırıyoruz. Tüm suyu kullandığınızdan emin olun. 10-15 gün sonra turşunuz hazır

Fotoğraftaki malzemeler yukarıdaki ölçülerden fazladır, sizi yanıltmasın.

Eklenen Resimler
    
-dilruba- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2013, 09:37   #223
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,915
bir-iki kez başarısızlıktan sonra bu sene hazır turşu salamurasıyla yaptım turşuyu.. sebzeleri yıka, kavanozlara doldur

jojoba beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2013, 11:25   #224
Ağaçsever
 
-dilruba-'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 38
Syn Hira, bence yukarıda verdiğim tariften çok az bişey deneyin, inanın pişman olmazsınız..

-dilruba- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2013, 15:15   #225
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 18
Sirkeli turşu tarifini verebilecek biri varsa sevinirim, acur, kornişon ve veya tatlı biber için olabilirse sevinirim , ayrı ayrı kavanozlarda yapılacaktır. Tesekkurler Serhan

serotrade Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 10:47   #226
Ağaç Dostu
 
incirli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2013
Şehir: İzmir
Mesajlar: 328
arakdaşlar benim kornişon ve acı bibr turşusu bulanıklaşmaya başladı
kapağını açtım suyu da pişmiş bamya gibi yapış yapıştı.biraz peçeteyle aldım suyundan.tekrar ekledim
bu normal midir?
suyunu boşaltıp tekrar doldursam mı?

yağmur beğendi.
incirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 11:33   #227
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 745
Sayın incirli tuzu nasıl? Azıcık hissedilir olacak, hafif tuzlu yani. Birde turşunuza 4-5 tane kuru nohut atın belki düzelir. Bir de su eklediyseniz tuz da eklemelisiniz.

hira ve incirli beğendi.
yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 11:39   #228
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,915
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -dilruba- Mesajı Göster
Syn Hira, bence yukarıda verdiğim tariften çok az bişey deneyin, inanın pişman olmazsınız..
deneyeceğim inşallah, teşekkür ederiz

jojoba beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 12:47   #229
Ağaç Dostu
 
incirli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2013
Şehir: İzmir
Mesajlar: 328
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmur Mesajı Göster
Sayın incirli tuzu nasıl? Azıcık hissedilir olacak, hafif tuzlu yani. Birde turşunuza 4-5 tane kuru nohut atın belki düzelir. Bir de su eklediyseniz tuz da eklemelisiniz.
sayın yağmur
tuzu orta idi olmazsa biraz daha ekleyeyim
yalnız başta koyduğum kaya tuzu mu yoksa limon tuzunu mu kastediyosunuz?
dibine nohut attık annem söylemişti içinde nohut var yani

yağmur beğendi.
incirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 22:51   #230
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 745
Kaya tuzunu kastetmiştim. Ben kaya tuzu+sarımsak+nohut üçlüsüyle bu güne kadar hiç böyle bir problem yaşamadım. Ama her zaman tuzunu tam yenecek kıvamdan az daha fazla atarım. 1 gün sonra kontrol ediyorum az ise tuz ekliyorum biraz daha.

incirli beğendi.
yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2013, 07:20   #231
Ağaç Dostu
 
incirli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2013
Şehir: İzmir
Mesajlar: 328
bi yerde hata yaptık ama nerde bilemiyorum
neyse bekleyip göreceğiz bakalım nasıl olacak

incirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2014, 10:20   #232
Ağaç Dostu
 
sevoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-12-2012
Şehir: Malatya
Mesajlar: 368
Name:  IMG_5017.jpg
Views: 1080
Size:  43.8 KB

Biberiye biberden yapılmış soslu turşu



Name:  IMG_5018.jpg
Views: 1126
Size:  47.8 KB

Yine biberiye beberden turşu

sevoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2014, 00:54   #233
Ağaç Dostu
 
oz26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 266
Pepperoncini Biber Turşusu

Name:  pepp.jpg
Views: 1099
Size:  37.5 KB

Sayın birnefestoprak'ın önerdiği çözelti ve malezemelere ilaveten üzerine mayonoz eklediğimiz pepperoncini biber turşusu.

oz26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2014, 21:40   #234
Ağaç Dostu
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: İstanbul - Kırklareli
Mesajlar: 1,020
Name:  Pepperoncini.jpg
Views: 965
Size:  45.4 KB

Çok merak ediyorum nasıl olacaklarını...
Güya bunlar Golden Greek Pepperoncini. Ne farkı fark Italian'ından?

Name:  Samborko.jpg
Views: 1300
Size:  43.0 KB

Balkanlar'dan Boşnak Biberleri. İlk defa denedik bu tür turşuyu. Olmalarına daha 10 gün var.

Name:  Jalapeno.jpg
Views: 1111
Size:  62.6 KB

Bunlar da meşhur Jalapenolar. Bunların nasıl olduğunu biliyoruz.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2014, 17:57   #235
Ağaç Dostu
 
loveflower's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 699
Turşularım hazır Umarım güzel yapmışımdır.

Name:  image.jpg
Views: 933
Size:  28.7 KB

aşkan, oz26, sevoş ve 3 kişi beğendi.
loveflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2014, 03:50   #236
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/ABD
Mesajlar: 2,198
Bu baslik, forumun en ilginc ve onemli alanlarindan birisi. Ozellikle bahceden taze taze hasat edilen urunlerin birbirinden cok farkli yollarla bir nevi omurleri uzatilarak ama ayni zamanda tamamen kendine has yiyeceklere donusturulerek saklanmak uzere islemden gecirilmesi, bence bir toplumun kuliner yapisini cok yukarda bir mertebeye tasiyor. Basli basina bir sanat dali; damak tadinin tarihsel gelisiminin ve birikiminin cok onemli bir yansimasi...

Tarif yelpazesindeki cesitlilik bakimindan Turkiye'yle yarisacak ulke cok azdir (Rumlarin ve Ermenilerin konuya katkisi coktur). Bu bakimdan, mutfak kulturleri bize yakin olan ulkelerin yanisira Kore, toplumda tuketilen sebzelerin hemen hepsinin tursusunun yapildigi benim bildigim bir diger ulke.


Düzenleyen birnefestoprak : 14-09-2014 saat 07:29
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2015, 01:02   #237
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,250
Bunlarda benim turşularım . Ben turşu yapımında sirke kullanmıyorum . Gerçi bizim evde turşuları eşim yapar . 5 lt lik kavanoza 4 kaşık kaya tuzu , kendi arzunuza göre ayarlayabilirsiniz ,2 limon suyu ,1 kaç baş sarımsak , 1 avuç nohut .üzeri için tohumda dere otu . Tuz oranını ayarlayamıyorsanız tuzu bir kapta iyice çözdürün . Bir yumurtayı iyice yıkayıp suyun içine koyduğunuzda yumurta yukarı doğru kalkıyorsa tuzu iyidir .İlk evlendiğimizde bu yöntemle kurmuştuk turşumuzu . Sonra gerek kalmadı .

Name:  9907_10151859207698415_1170593993_n.jpg
Views: 207
Size:  64.3 KB

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2015, 07:35   #238
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,468
Pazarda hala kornişon varmış, seralardan geliyor. Ev yapımı turşunun yerini hiç biri tutmaz diyerek hardal tohumu, dereotu ve karabiberle bol sirke az tuzlu turşular kurdum bir ay kadar oldu.

Fotoğraftaki Ekim ayında kurduğum turşular, çoktan yendi bitti. Yenileri de açıldı yarısı gitti bile.

Eklenen Resimler
 
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2016